Okategoriserade

Staycation i Uppsala, del två:)

I samarbete med Destination Uppsala

.

Så, då är vi tillbaka vid vår härliga Staycation på hemmaplan:)

Först var vi ju och såg Titanic the exhibition, och sen badade vi på Fyrishov.

Nu packade vi in oss i bilarna och for till Radisson Blu. Det ligger precis vid resecentrum och är snyggt som tusan:)

Jag har varit här tidigare och druckit drinkar så jag visste att det var väldigt trevligt. Nu parkerade vi först utanför och gick och checkade in. Jag älskar hotell. Det beror såklart på att det är lyxigt i största allmänhet med allt, men det är två saker som jag sätter stort värde på, det ena är frukosten:) Det andra är bemötandet från de som jobbar som ansiktet utåt, de som tar emot gästerna och checkar in och hjälper till med allt. De som jobbar i ..men herre jösses vad heter det? Reception? Ja kanske?

De är alltid så trevliga och serviceminded. Om fler var som hotellreceptionister i verkliga livet skulle världen vara betydligt trevligare:)

Hotell Radisson Blu hade såklart supertrevliga tjejer som tog emot oss:)

Vi fick parkeringstillstånd så vi kunde åka ner i garaget och parkera, och chaufförerna gjorde så medan övriga gick upp på rummen. Jag var en av chaufförerna och när jag sen kom upp på vår våning så stod det ett gäng ungar som omöjligen kunde få ihop antalet sängar och rum😂. De var rätt trötta efter badandet kan man säga:)

Vi hade bokat två familjerum, det är två rum intill varandra med dörr i mellan, och ett dubbelrum med bebissäng. Jag hade missat att vi behövde en extrasäng 🙈men kilade ner och bad tjejerna i receptionen om ursäkt för mitt strul men de fixade bara med ett leende. Som sagt, så trevliga 🙂

Dubbla tittögon på dörren, både barn och handikappanpassat.

På rummen stod dagens räddning:

Frukt!!

Killarna fick färdigskuren, ser ni delfinen? ❤️

Det här var precis vad vi behövde efter allt badande. Ett snacksmellis innan middagen 🙂

När man är på hotell så är det ju saker som måste testas. Det är sängen som ska provliggas, och så måste man kolla in i alla skrymslen och vrår. Radisson Blu är nästan nytt och superfräscht, och helt i min smak. Mina tjejer som sminkar sig säger att vi måste skaffa en sån spegel som fanns här, med lyse bakom:)

Kolla killarnas små tandborstar. Man kan säga att även de var en räddning för just deras hade jag glömt🙈. Trodde de låg i min necessär men icke.

Kolla glasen! ⬇️ De vill jag ha:) Det är Jamie Olivers och man kunde köpa dem i receptionen.

Jag har lite för fullt i skåpen hemma just nu, men eftersom glas har en tendens att åka i golvet så kommer det snart bli plats 🙂

Småkillarna fick varsin liten påse med pyssel och drinkbiljett.

Jag tror att om vi bara bott på hotellet och inte gjort ett dugg mer så hade alla varit happyhappy ändå:) De flesta av ungarna har bott på hotell, men för några var det första gången. Jamie har tjatat om just hotellet sen jag berättade om vår Staycation och även efteråt pratar han massor om det. Snacka om att göra intryck 🙂

Vi duschade och gjorde oss klara, vilade lite, och samlade ihop oss inför middagen. När alla var klara så samlades vi och promenerade iväg.

Notera gärna min frisyr 😂. Jag hade släppt ut håret för att sen sätta upp det igen, så snyggt kan det bli då:)

Jamie, Jordan,Patricia, jag, Janelle, Simon, Lovelia, Novalie, Trixie och Corrinda. Jack framför 🙂 och syrran tar bilden.

Vi fick till en liten fin Italiensk restaurang, Trattoria Alessandro.

Här har jag gått förbi många gånger för jag brukar parkera en bit härifrån. Det har alltid sett så mysigt ut, och nu kan jag bekräfta det:) Så himla mysigt ställe!!

Jag råkar nu en gång för alla älska italiensk mat. Allt från deras förrätter till varmrätter och deras desserter ska man inte tala om😍

Det var varmt så vi valde att sitta ute, men eftersom det fläktade i rätt ordentligt mellan varven så hämtade vi filtar.

Corrinda och Jordan.

Janelle Trixie och syrran.

Jag, Novalie, Lovelia, Simon med Jack, Janelle och Corrinda som försöker komma med på bilden:)

Och syrran, Corrinda, Jamie Patricia och jag och Novalie:)

Vi hoppade över förrätt och beställde in vitlöksbröd. Jag fattar inte hur det kan vara så rackarns gott:)

Eftersom det fanns massor att välja mellan på menyn så hade vi ett tufft jobb:)

Det fanns så mycket gott!! I alla prisklasser och för alla smaker 🙂

Corrinda tog den grillade laxfilén.🥰

Jag tog en risotto to die for😍

Pizzan ❤️

Och köttet, potatisen och tallriken 😍

Det var så gott!! SÅ GOTT!

Vi åt och delade med oss till varandra eftersom man ju alltid suktar efter det som grannen har på sin tallrik:) Allt var makalöst välsmakande. Och det gick snabbt att få in maten, även fast vi var många så fick vi den samtidigt och allas var varma. Perfekt 👌🏼

Det borde ju vara en självklarhet men jag har varit med om många restauranger som inte klarar av det. Men här, nemos problemos.

Sen var kyparna så där härligt förtjusta i småbarn som bara italienare är, och Jack fick mycket uppmärksamhet:) Jordan och Jamie med men de blev bara blyga 🙈😂

Der fanns lite plats kvar hos vissa för dessert, så de som ville ha beställde in. Jordan hade aldrig ätit pannacotta. Och har nu en ny favorit:)

Vem som åt vad sen kommer jag inte ihåg, jag var proppmätt:) Men smakade lite såklart. Det här var supergott det med:)

Italiensk glass 😍Alltså, allt var verkligen så mumsigt!

Jag och syrran nöjde oss med en deliciös kopp kaffe ❤️

På allvar nu, det var länge sen som jag åt så gott, och jag tror faktiskt att det aldrig hänt att alla i familjen säger samma sak. Det brukar alltid vara nån som klagar;)

Hit vill alla gå tillbaka. Så Trattoria Alessandro har utnämnts till Familjen Wetterholms favorit alla kategorier:)

Vi kikade in och det var lika mysigt där:)

Med fina detaljer.

Minns ni de här kassaapparaterna ? Så fina:)

Och eftersom det gäller att passa på när alla är samlade så blev det en gruppbild:)

Tack för en fantastisk middag, Trattoria Alessandro 😍 Vi kommer tillbaka !!

.

Mätta och belåtna promenerade vi hem igen, det är kanske tio långsamma minuter från hotellet. Ingen nappade på mitt förslag om en lite längre prommis utan vi gick upp på rummen. Jack behövde sova så Janelle och Simon nattade honom, och kom sen in till Patricia och Corrindas rum där vi samlades och bara myste.

Nåt vi gillar är sådana här frågesporter man kan hitta överallt på nätet. Hur kul som helst 🙂

Det roade vi oss kungligt med hela kvällen.

Ismaskinen var spännande. Ganska perfekt placerad utanför våra rum.

Badrockarna var på nästan hela tiden:)

Vi hängde här i flera timmar, snackade och skrattade och käkade godis 😊

Så mysigt att få vara med den här bunten❤️ Vid midnatt började vi krokna och vi ville ju vara pigga till frukosten så vi sa godnatt och alla gick till sitt.

Vi hade delat upp oss så att Janelle och Simon hade ett eget rum med Jack. Corrinda och Patricia delade rum och hade en dörr in till Novalie, Trixie och Lovelia.

Jag och syrran delade och Jordan och Jamie låg vägg i vägg.

Det är toppen med sådana här rum!

Vårt rum låg precis ovanför vägen, så bilarna körde under oss.

Det är inte alls så spännande att köra där men att sitta i fönstret och titta ut, det var kul:)

Vi somnade nog allihopa ganska så ovaggade, och sov som stockar. Sängarna var så sköna, rummet lagom svalt, kudden lagom mjuk, och så det där mörkret. Jag älskar när det är lika svart när man öppnar ögonen som när man blundar.

Radisson Blu – tack för en supertrevlig vistelse!

Som inte var slut än, men det kommer i nästa inlägg 🙂

Hörs snart!

Kommentarer

 1. Lena

  Vi bor i Dalarna, men åker till Uppsala en gång våren i några år & bor en helg på just Radisson Blue som en semestertripp, & jag kan bara hålla med, såååååå helt outstanding personal!!!!! rena fina rum, & magisk frukost!!! checkar man in där kan man INTE bli besviken, bara lycklig!!! <3 <3 <3

  Restaurangen lät lockande! kanske ska ta & prova den!!… men maten på Hotellet är åxå lyxig :)) dom kunde tom göra en förförande god gluten & vegansk rätt till mej, bara en sådan sak <3

  Så härligt att ni fick en natt där & vara tillsammans <3 det behövde ni <3 Varm stor kram <3

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag måste nog testa hotellets restaurang nästa gång, för frukosten var ju suverän så då borde resten vara det med:)
   Dalarna är ju magiskt det med, jag älskar Uppsala men skulle lugnt kunna tänka mig att spendera mer tid just i Dalarna. På sommaren😂

 2. Charlotte

  Har varit på Trattoria Allesandro och ätit, när sonen fyllde 25. God mat men riktigt usel service. Dit går vi inte igen.

 3. Jenny

  Vi bodde också på det hotellet alldeles nyligen när vi var på en weekend i Uppsala. Kan också verkligen rekommendera! Supertrevlig personal, bra rum och god frukost 😊 Vi fick dock ingen frukt på rummet men kanske beror på att ingen av oss har en stor blogg 🙈
  Var första gången jag fick se Uppsala ordentligt och jag blev verkligen kär i den staden ❤️ Kul att du skriver om er vistelse! Tycker du skriver så himla bra och blir alltid lika glad när du lägger upp ett nytt inlägg 💞

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack snälla 😍, och vad kul att du gillar min stad, jag tar det personligt 🙂 Jag blir lite sur när folk klagar på Uppsala, det får vara jag göra;) Men beröm gör att jag sträcker på mig. Lite knäppt kanske men jag älskar verkligen min lilla stad ❤️

 4. Ellen

  Ni som gillar frågesport , borde testa primetime en frågesport som min bror varit med och grundar , spelet är live varje kväll kl 20:00 och man kan vinna en viss summa varje dag . Ju fler spelare som vinner desto fler får dela på vinstsumman . Värvar man kompisar får man hjälp i form av livbojar som man sedan kan använda under spelets gång . Följer man dem på Instagram kan det lägga ut ledtrådar ibland 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Den spelade vi hela förra sommaren, men sen ledsnade vi 🙈. Dock påminner den mig varje dag, så jag kanske ska köra igen 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing