Okategoriserade

Fotboll på olika vis:)

God dag:)

I fredags hade vi ledigt från husfix. Tanken var att träna med David men sen kände jag att jag behövde vila även från det.

Träningsvärken som varit grym var bättre men jag passade på att göra annat. Men det kändes som att skolka ungefär 😉

I stället tog jag bland annat med mig Jamie för att köpa fotbollssaker.

Han ska börja spela fotboll och måste såklart ha all utrustning. Tycker han:)

Han ville ha det dyraste men jag vet hur det är, det är så ofta de ledsnar, och gör de inte det så växer de ur allt. Han är sugen på hockey också och jag känner mig som den elakaste mamman ever som tvärnekar. Han får inte ens prova. Robban och Corrinda spelade nåt år när de var sex, och fy fan. Träning 8.15 lördagmorgnar. Jag behöver inte ens säga mer va;)?

Men sen skulle man sitta kvar i den kalla hallen och serva med vatten… i 1,5 timme. Idag skulle det ju förstås gå ganska mycket enklare än då..men fy fan vad jag slet. I efterhand måste jag ändå ge mig själv en stor kram för att jag gjorde det. De började i slutet av september. Trixie föddes 15 oktober på trettonde övertidsdagen. Jag var redigt utmattad dels fysiskt men även psykiskt av att gå och vänta på att förlossningen skulle dra igång. Jag föder barn på en kvart liksom, från noll till hundra på en sekund. Har aldrig funnits nån förvarning utan det är fullt ös direkt.

Samma natt som hon föddes blev exet sjuk, han fick en dubbelsidig kraftig lunginflammation och var helt ut spel på flera veckor. Han var aldrig sjuk och var han det så gick han till jobbet ändå. Nu låg han instängd i sovrummet med hög feber och hostade lungorna ur sig. Vården motade honom med att det var influensa.. men att ingen annan blev sjuk brydde de sig inte om. De trodde han var sjåpig för att han hade en ny bebis hemma. 😝

Bah!

Trixie föddes en söndagsnatt. På lördag satt jag i ishallen. Klädde på två michelingubbar, alla skydd och sen snöra skridskor. Hade bebisen i en sjal på bröstet och Novalie bredvid på bänken. Jag tror exet var med den första gången men sen däckade han igen ännu värre.

Att ta mig upp först och främst, efter amningsnätter och sen dit med två stora hockeytrunkar och fyra ungar, som jag fått väcka och släpa ut sängarna, bara det var tufft. Att sen ha en bebis vid sidan av rinken, när man är fullt vinterklädd och hon vill amma och man är livrädd för mjölkstockning… som jag fick superlätt om det var kallt..det är en prövning.

Exet jobbar ju alla helger. Så det där blev mitt göra. Som jag hatade. Ingen blev gladare än jag när de slutade efter två terminer ( Corrinda en för hon bröt benet sen) och började med tennis:)

Skillnaden i material är enormt. Bara ta ett rack och ett par dojor sen är man klar. Varmt och skönt inomhus. Dyrt som satiken men slår man ut det med all hockeyutrustning så gick det nog på ett ut:)

.

Så, Jamie får inte testa hockey. Men fotboll är ok:)

Vi åkte till Decathlon som är superbäst, de har allt och det finns i alla prisklasser. Mest i de billigaste:) Och det är ändå bra kvalite.

Vi köpte fotbollsdojor, benskydd, strumpor, shorts och tröja och jag betalade 300kr.

Perfekt:)

Han tyckte skorna var väldigt smala över foten, han är ju van vid vanliga gympaskor som är rymliga. Fotbollsdojor ska ju sitta tajt på foten. Han testade igenom ett helt gäng och valde noga. Sen har han sprungit runt ute på gräset med dem:)

.

Sen susade vi och och handlade och så hem. Janelle och Simon hade precis kommit med Jack, men jag skulle inte äta med dem. Jag skulle ut och kolla fotboll:)

Men jag susade runt i bakgrunden, duschade och fixade mig och kunde inte motstå att käka en tacos, det luktade och såg så gott ut:)

Syrran gillar att cykla så nu när hon bor här ”måste” jag cykla in till stan. Det är sju kilometer. Och ett stort gärde där det alltid blåser motvind. Det är jobbigt men kul med sällis. Äntligen har OLearys öppnat efter renoveringen, och när vi kom in och kikade åt höger så satt killarna där, vid det vanliga runda bordet. Det är liksom vårt:)

Det visade sig att även utlandsboende killen var med, det är trevligt för det blir inte så ofta. Sen var det de tre vi oftast träffar, och faktiskt så kom vi på sen att det här var ju ”originalgruppen” , de vi träffade allra första gången för… Öhh några år sen:)

Så de fyra känns det alltid roligast att träffa. Även fast alla är supertrevliga:)

Och lite rädda för att synas offentligt 😉

Vi kollade på Engelsk ligafotboll, Liverpool mötte Norwich. Jag kan INGET om det🙈, har inte ens ett lag jag håller på. Jag måste helt klart googla mig lite klokare här:) Det går utmärkt att fråga killarna alla korkade frågor också men då måste man erkänna sin okunskap 😉

Vi gick vidare från OLearys efter matchen, hamnade på Domkraft som serverar finöl. Och suröl. Skitsvårt att välja. Skithög alkoholhalt.. Jag har hittat några jättegoda ölsorter här, bland annat en från Hawaii. Men de byter ut dem hela tiden, så den finns inte kvar. Jag fick provsmaka några och bestämde mig för att jag nog faktiskt druckit färdigt för kvällen. I stället gick jag på toa och satte mig sen med ett glas vatten. Men så måste man ju lik förbannat smaka på alla sorter som folk kommer med 🙈 En av killarna beställde nåt suröl som var alldeles rött, smakade inte öl utan mer cider. Det var ju gott 🙂 Han sköt det mot mig och ville ha hjälp att dricka det, och vem är jag att neka en tjänst ;)?

Sen kom utlandskillen med ett provsmak, man får fyra små glas med olika sorter, och se där, ett sånt rött glas. ”Ja jag vet att du gillade det så jag tog den med”.

Det var snällt:) Haha jag ska aldrig dricka det igen i alla fall😬för dagen efter var inte att leka med. Usch vad jag inte mådde bra. Det där med alkohol är skumt, jag borde inte ha mått det minsta dåligt på det intaget. Men det gjorde jag. Till stor del kan det kanske troligen ha berott på att jag har så jäkla ont i nacken och har haft det länge nu. I går var hela högra sidan som en spänd dunkande fjäder. Jag mådde kanske inte prima utan huvudvärken 😅men den var det primära. Muskeln som går från örat ner mot axeln gör så ont och inte förrän jag smort in med liniment och haft värmekudde på kunde jag ens sitta upp. Jag tror att jag kanske gör bäst i att boka tid hos nån…

Flera av killarna är sjukgymnaster 😂 men jag tror jag väljer bort dem. Jag tänker att en naprapat är bra, håller ni med?

Det är mer eller mindre hela sommaren som jag varit stel och trots att jag försöker med alla rörlighetsövningar jag kan så vill det inte bli bra. Jag får nog helt enkelt böja mig inför det faktum att jag behöver hjälp. Och då kommer frågan – vart ska jag gå?

.

Corrinda skickade en bild till mig och jag fattade först inte vad jag tittade på. Den är nog tagen från bussfönstret.

Det är Friskis nya reklam, det här är David:) De finns över hela stan, ofta i busskurerna tror jag och när man kör förbi så hajar man till av att se bekanta ansikten i stort format. Jag har inte koll på alla Friskisledare men många och varje gång så blir jag glad:) och sugen på att träna. Det är kul att se folk man känner på reklamskyltarna. Friskis öppnar snart ännu en anläggning och det ska bli kul att se hur den blir. Av bilderna att döma som de postar på instagram så kommer det bli kalasfint.

Då har vi fem Friskis:) Idag går vi på alla, men har vissa anläggningar som är favoriter. Jag gillar Ultuna för där är det gratis parkering 🙂

Det som styr är vilka pass det är, varje termin så ändrar de lite och det gäller att hitta en bra rytm man kan följa sen. Bäst är när det är bra pass varannan dag. Minst bra som det varit ett tag, bra pass måndag tisdag och onsdag sen sämre.

Jag kan gå på gym med, men tycker det är roligare med pass. Framför allt behöver jag nån som piskar på för annars fuskar jag gärna 🙈 Det är inte alla ledare som gör det, men favoriterna gör det, de är ju favoriter av flera anledningar 🙂

.

Väderprognoserna jävlas framöver som vanligt

Det ÄR inte kul med regn när man är i husvagnen. Eller kyla, nio plusgrader är riktigt otrevligt då. Det är bara att acceptera att i år blev det skitlite tid där. Men sånt är livet. Annat kom i mellan. Två flyttar bland annat. Men så är det ibland och med lite tur kan vi åka dit nån gång till i alla fall.

Men jag saknar det. Ungarna med, men vad gör man när man inte får ihop det?

Det kommer en ny chans nästa år.

Nu ska jag ta och göra lite nytta!!

Vi hörs snart:)

Kommentarer

 1. Lena

  Måste säga att jag är jäkligt imponerad av dig Carola, hur du tar hand om din familj och vilken härlig sammanhållning ni verkar ha, dina föräldrar, syster och dina barn. Önskar dig allt gott🌺

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha, men vem lägger matcher den tiden?? Mina har haft basket svintidigt också och ingen är på topp då. Man har inte hunnit vakna knappt och defintivt inte fyllt på energi😨

 2. Marie

  Är så glad för jag inte har barn 🙂 Fy Fabian för behöva gå upp kl 6 en lördag för släppa unge och utrusning till en svinkall hockeyhall. För inte allt annat som man som förälder beräknas hjälpa till med fixa fika, sälja fika, håll på med försäljning för få in pengar till träningsläger mm. Borde va klubbens ansvar kan ja tycka alt barnen tar själva med sig matsäck 🙂 På min tid tränade vi kvällstid vardagar och matcher började efter kl 12 på helgerna och min pappa behövde varken fixa el sälja fika de löste klubben. De va bättre förr (ibland)

 3. Sofie

  Jag gick flera gånger till en naprapat för min rygg, totalt bortkastade pengar, men det kan ju ha varit naprapaten jag gick till som inte var bra iofs. Nu går jag på massageterapeutisk behandling ibland och det hjälper bra, har blivit så knådad att jag fick röda fläckar på ryggen! Det kan göra rätt ont men det hjälper verkligen. 🙂 Sen har jag köpt liniment för hästar, mer krut i det tror jag, Arnikaliniment, finns på granngården. 😉

 4. Lena

  Jag har fått lära mig att när min nacke krånglar så har jag inte värme utan ligger ca 10 min med kyla (kom-ihåg att ha något mellan huden och kylpåsen) det hjälper muskeln att slappna av. Hur skönt som helst

 5. Malin

  Min dotter simmar. Där kan man tala om tidiga morgnar… Vid 06.00 – innan skolan – ska de vara i vattnet. Hon går i sexan och har redan dessa träningar. På sommaren är det utomhus dessutom (dock en timme senare träning). Tre veckor ledigt fick hon i sommar, så sovmorgon existerar knappt.
  Det har blivit många timmars väntande vid bassängkanten genom åren eftersom vi bor en bit från simhallen och jag måste köra henne fram och tillbaka.
  Men det ÄR helt underbart när barnen har hittat sin sport! Att se träningsglädje och kamratskapen överskuggar ALLT!
  Ett sätt att göra det bättre för hela familjen är att engagera sig i klubben på olika sätt.

  Kan också tillägga att siming på denna nivå inte heller är en billig sport, vilket många felaktigt tror. Inte så dyrt som hockey och ridning förstås, men strax därefter.

 6. Sanna

  Jag håller med dig när det gäller tidiga mornar. Alltså det är ju inte bara för att en annan inte är morgonpigg. Men alla vardagar ska barnen oxå upp tidigt. O så ska man på det dra upp dom super tidigt en helg dag. Tycker inte tiden är planerat utefter barnet då heller. Även om barnen vaknar tidigt så är det ju det bästa me helgerna att man kan vakna i lugn o ro, dra sig lite, äta lugn o mysig frukost tillsammans ❤ Nej, kl 8.15 är inte en schysst tid!! Sen en parantes, hockey o ridning är de två dyraste sporterna för barn o hålla på me 🙈 Dottern vill rida o sonen hockey! Haha! Men dottern älskar dans oxå så det gör hon. O sonen älskar fotboll så han går på det, o bandy (is) under vintern! Funkar jätte bra!🙂 Nog för att barnen ska få hålla på me aktiviteter. Men nån gräns prismässigt finns det. O andra sidan åker vi till fjällen en vecka varje år o andra resor ist o det tycket barnen är det bästa!! Vi gör nåt tillsammans som familj!😍

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag håller helt med. Mina barn sover 8.15 lördag och söndag.
   Hockey är ju värsta materialsporten, skydd till förbannelse och skrillor som ska vara specialanpassade🙈
   Jag skulle mer än gärna låta Jamie testa motocross men där krävs det nästan att man kan mecka med en Cross och det kan jag inte. Det finns gränser överallt, ibland sätter man dem själv och ibland sätts de åt en😅. Kan vara pengar, kunskap eller tid, eller nåt annat.

   1. Sanna

    Mina sover oxå då 😍 Ja cross skulle sonen inte heller tacka nej till 😅 Han testade på bmx på banan här i nyby. O det va helt ok tills man måste köpa egen cykel, o de är inte billiga 😬 Visst, skulle det verkligen verkligen va nåt han ville då kan han ju ha cykeln hur länge som helst. Men nu är han en sån som kan testa nåt ett tag o sen ledsna… Förutom fotbollen o bandyn då verkar det som 😅

 7. Lotta

  Om mitt barn gärna skulle vilja pröva på en sport tex hockey skulle jag då inte ha hjärta att säga nej pga jag vill ligga och sova och unte orkar kliva upp. Sovmorgon kan vi ha när barnen är utflugna. Då kan vi sova hela dagarna 😉 Sen kanske träningstiderna är förlagda andra klockslag nu?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Du läste det nog inte som jag skrev:) Tidiga morgonen var det minst jobbiga. Det var allt runt som var asjobbigt då. Idag skulle det säkert funka bättre men eftersom han tjatar om motocross, offroadcykling, parkour, tennis och ungefär tusen saker till så kan jag utan större ansträngning styra in honom på något som känns mer görbart. Som fotboll. Planen ligger ett stenkast bort och alla kompisarna spelar:)
   Man behöver inte få göra precis allt man vill. Jag fick aldrig ta ridlektioner och är förvisso sur över det än idag;) Men jag spelade fotboll och var med i scouterna och hade massa annat för mig så det gick ingen nöd på mig direkt.
   Jamie får gärna testa allt, utom hockey 😂
   Jag kan ändra mig om Foppa blir tränare men inte annars;)

  2. Karin

   Jag håller helt med dig. Mina barn har fått prova allt de önskar och det har varit toppen stt tillbringa den tiden och se barnet göra något som gör dem glada. Tar gärna tidiga mornar, kalla stall, regniga fotbollsplaner. Ni som skippar det går minste om något med era barn.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Nej det gör vi faktiskt inte. För mest troligt gör vi något annat med våra barn:) Kanske något mer njutbart som alla tycker är kul. Man behöver inte plåga sig själv för att göra barnen lyckliga, det går utmärkt att styra dem lite i den riktning som passar familjen bäst, speciellt när de är små.
    Sådana här kommentarer är så typiskt skammande av andras föräldraskap att jag tycker det är pinsamt. Alla gör som de tycker är bäst för sig och de sina. Punkt.

 8. Eva

  Hej Carola,

  om du inte följer naprapatjonas på Instagram så kolla in honom, massa bra rörlighetsövningar som verkligen hjälper .

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing