Okategoriserade

En orm!

Är det ett gynnsamt klimat och väder för ormar just nu?

Vi såg en lång rackare i Norberg som ringlade över vägen, och syrran tror att hon såg en lika stor vid grannens husvagn.

Och idag när Janelle och Simon kom för att hämta Jack så slingrade sig en stor en över min garageuppfart!! Hallå? Den var inte inbjuden!

Den snabbade sig in under jasminbusken och FRÄSTE åt oss. Sen låg den där och spelade med tungan och såg läskig ut. Jag vet inte vad som är värst, att den låg under busken eller att den är borta? För var är den då…?

Jag är usel på ormar men vi tror det var en snok. Jag vet att de inte är farliga och jag är inte speciellt brydd över ormar, spindlar är värre. Men hur är det med djuren? Snokar kan väl hugga och är det farligt på nåt vis för hunden och katterna? Måste googla!

Jag funderade på att hugga huvudet av den med en spade … men hejade mig 😉 Kanske ångrar jag mig men förhoppningsvis inte.

.

Jag har varit och tränat med David. Och syrran och Corrinda;) Det var jobbigt, han lyckas alltid utveckla övningarna så de blir svinjobbiga:)

Sen var det turbo hem och kasta sig i duschen, en snabb avsköljning och sen på med kläder, trycka i en måltidsersättning(?jag har hittat bästa lösningen på snabba mål i farten?) och in med Corrinda och Lovelia i bilen och iväg till basketen. Corrinda coachar, loppan spelar och jag skulle på föräldramöte:)

När träningen var slut höll de på att lattja runt och efter att alla föräldrar gått så gick jag in och visade vart skåpet ska stå ?

Jag har varit helt ok på basket men jag kan inte säga att det sitter kvar automatiskt 🙂

Men helt usel är jag inte. Det är så roligt att spela i lag, fotboll, handboll basket, till och med innebandy är kul. Men så jäkla jobbigt det är. Ibland tänker jag att man kanske skulle gå med i nåt korpenlag:)

I morgon ska Corrinda provträna med damettan eller vad det var. Hon var dödsless på basket för några år sen och slutade. Värdelöst för hon var riktigt duktig. Men nu är suget tillbaka:)

Det här är något som jag har så dubbla åsikter om. Å ena sidan tycker jag det är sjukt att ungarna ska pressas så hårt i sin sport från unga år. Det är massor av träningar och matcher varje helg. Man suger ut och förstör det roliga. Hela familjen måste sätta barnets sport i fokus.

Å andra sidan så kanske man måste det för att bli bäst? Men å andra sidan igen, Foppa höll på med fotboll och hockey ända tills han var tonåring, och det gick ju rätt så bra för honom ?.

Jag tycker sport ska vara kul! Det är så få som blir riktigt bra och det skulle de nog bli ändå för det ligger ju hos den enskilda individen, älskar man fotboll så trixar man alltid med en boll. För de som bara håller på i några år och mest för att det är kul, de som inte har drivet i sig att fokusera totalt de slutar ju. Och slutar man med sin sport så kanske man blir inaktiv och lat. Och i slutänden får vi en osund person, och det är ju värdelöst.

Men i morgon ska Corrinda spela igen och hon är riktigt nervös. Hon har ju tränat hela tiden så helt ur form är hon inte. Jag hoppas det går kanon:)

Nu ska jag hoppa i säng, dagen var ganska knölig, men det berättar jag om i morgon.

Vi hörs då!

Natti natti ?

Kommentarer

  1. Anette

    Vi bor på landet och när min son var 3,5 år blev han biten av en orm!!! Jag avskyr ormar och dödar dem om jag kan… Där jag bodde som barn fanns det massor med ormar dessutom. Vi tog alltid livet av dem. Inte vill man bo bland ormar!! Jo min lilla son måste vara på sjukhus i 5 dygn, det var hemskt :(. Hans ben svällde upp, blev alldeles blåsvart. Hans lungor kollades första dygnet en gång/timme :(. Inget man vill vara med om! Han var jättestyv i benet länge.

  2. Annika

    Min mammas hund dog av ett huggormsbett för några år sedan. Fruktansvärt, hunden led och dog en plågsam död (långt ute på landet) i bilen när de i ilfart körde till veterinären. Så var vaksam på ormar, det kan gå riktigt illa för våra husdjur?

  3. Lotta

    Fy f.n, vidrigt vidrigt vidrigt. Hatar o…r. Världens fobi. Vill inte ens skriva ordet. Jag går aldrig tillbaka dit om jag sett en. Så om jag såg en på tomten, ja då vet jag inte vad jag skulle göra.
    Fridlyst eller inte, döda döda döda om du vågar

  4. Marie

    Var det en snok kan du va lugn, inte giftig vare sig för barn el djur. Huggorm kan dock ställa till det om den vid bettet sprutar in sitt gift, katter verkar klara bett bättre än hundar men man bör ju helst undvika bett. Vill de sig illa kan huggormsbett leda till döden för husdjur. De flesta människor överlever huggormsbett, sällan någon dör även om de finns de som kan reagera rejält på bett speciellt utsatta är de små barn och äldre och de som är allergiska mot ormbett. Värst är de tydligen om hunden blir biten i tassen bättre bli biten i nosen tydligen giftet kan då ej lika bra fortplanta sig. Huggormar dock biter inte om de inte blir skrämda som tex man trampar på dom el råkar sätta foten mitt framför nosen på den. Men ser du en huggis på avstånd kommer den inte gå till attack. Alla ormar är fridlysta och får ej dödas om de ej går att undvika. Jag hade definitivt dödat den ändå el nä jag hade skickat pappa på ormen ? Hatar ormar, 2 ggr har jag haft närkontakt med huggorm första gången satte jag nästan foten på den vet inte vem som blev räddast ormen el jag ? Andra gången var det en bebis huggorm som jag satte foten nästan på den blev väldigt arg och högg mig i gympaskon flera ggr den nåde inte upp till högga mig i benet (tack och lov).
    Men du får fånga in den och avlägsna den från din tomt om de nu är så att den boat in sig på tomten, kan ju vara så att den bara passerar förbi.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting