Okategoriserade

Dåliga material.

Innehålller annonslänk för Cellbes

.

Tiden hörrni!! Det är en märklig sak.

Barnen började skolan i måndags och redan känns det som de gått i en evighet. Lite som precis innan skolavslutningen med lite lektioner och mycket glass och lek, bara det att sommarlovet visst är över. Jag blinkade och det var borta.

Mina studier börjar inte än utan jag försöker passa på att göra allt jag inte hunnit. Det kommer jag aldrig i kapp med ?.

I går kväll hämtade vi mamma och pappa på Arlanda, de har varit i Edinborough och kikat på The Royal Military Tattoo. Lite besviken blev jag allt ändå när de inte hade varsin tatuering att visa upp nu, för även om jag fått höra att det inte alls är en tatueringsmässa utan en musikkåruppvisning utan dess like så har jag inte riktigt tagit till mig det. Det LÅTER som en tatueringsmässa eller hur??

Det hade varit magiskt bra, mäktigt och imponerande. Det är bra för de har fått biljetterna av oss:) Det hade varit tråkigt om de inte gillat det. ?

Tidigare under dagen hade vi varit upp i deras lägenhet för att sätta upp rullgardiner. Vi hann en. Många material ska man träffa på och jag har svurit över betongväggar, sten, gips och blåbetong (som jag har och som är förutom hälsofarligt även värdelöst att försöka fästa upp saker i, om man inte vill plugga med pluggar som är stora som tefat för att sätta upp en hylla.) i mina dagar. Men deras nya väggar tar priset. Vissa är i stenhård betong så man får använda betongborr, som är snarlikt något muskedundervapen från Terminator, och försöka hålla fast mot samma ställe på väggen fast man nästan snurrar med själv 😉

Andra kan man lite enkelt slå i en skruv med en hammare, dra ut den igen och peta in pluggen. Det är ju sweet på ett sätt att inte behöva borra. Mindre sweet att sakerna inte sitter fast?.

Och den idiot som kom på att vattenledningar ska gå precis intill fönstren.. han borde kölhalas.

I mammas sovrum så har jag nu fått ta ner den gamla rullgardinen. Mannen som bodde där innan var helt uppenbart inte så kinkig. Att den rullgardinen var för smal för fönstret och det fattas en decimeter minst på varje sida… det gjorde visst inget.

Gosh!

Bort med den och upp med den nya, som inte gick att centrera över fönstret för de där förbannade vattenrören. Dessutom visade sig fönsterfodren vara både lösa, sneda och vinda. Först trodde vi på allvar att väggen var sned men det var ”bara” fodren. Som är lika i hela lägenheten. Man måste slå tillbaka in dem i karmen, och det här är väl anledningen till att fönstren inte riktigt går att stänga. Alltså vrida ner handtaget, de är stängda så tillvida att det inte blåser eller regnar in 🙂

Sen fick vi flytta även gardinfästena. Ytterväggarna är i det här knepiga materialet, först är det som gips typ och sen plötsligt tomt för att sen kännas mjukt och fjädrande, antar att det är isoleringen. I ett av hålen matade jag in en fyra fem plugg på rad, ni vet som sådana där blyertspennor med små stift man sätter längst bak när de är slut?

Sen fick skruven äntligen fäste. Suck. Jag ogillar saker som är dåliga. Men nu sitter en rullgardin på plats, bara mamma inte drar för häftigt i snöret så bör den sitta kvar också;)

En kvar. Den laddar jag för, eftersom jag blir så satans irriterad så kräver det mycket kaffe innan:)

Vi har även gjort en annan sak hos dem men jag vet inte om de upptäckt det än, och vill inte spoila:)

Nu ska till syrran och skura och skrubba veranda. Hon skickade en bild nyss på sin outfit, och hon har både gummistövlar och Kinahatt för att skydda sig mot fallande spindlar och krypande odjur?

Bäst att jag åker direkt och styr upp?

Men först vill jag bara berätta att Cellbes har lite bra rabatter nu:)

Men jag har mest shoppat loss på rean 🙂

Jag har köpt nya strandhandukar till hela familjen. Det finns nästan inga kvar av de jag köpt som kallas Hamam-handduk, men skyndar ni er finns det någon.

Men det finns även denna variant som jag har några av, köpte tidigare i våras och några till nu:) Älskar rea?

Badhandduk

Finns även i gult.

Och även detta men det kommer inte åka med till stranden, utan finnas hemma.

Jag har dessutom länge kikat på det här bäddsetet i kingsize, och nu slog jag till:)

I år har det varit massor av fjärilar så jag tyckte det passade fint:)

Det finns massa kläder på rea också, och jag har även spanat lite på nyheterna. Jag måste försöka hitta något kul med att sommaren tar slut ?

Vi hörs lite senare idag !!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tvärtomq?. Jag har massor att ge tillbaka eftersom hon alltid hjälper mig. När jag hade översvämningen så ägnade hon sin semester åt att röja här och då var det dessutom de enda varma härliga dagarna på sommaren?.
      Hon kommer alltid ligga plus:)
      Samma med mamma och pappa.
      Men vi är uppfostrade att man hjälper till om det behövs:) Och man får alltid hjälp om man behöver ❤️

  1. Jenny

    Hej, ang att fönsterna inte går att stänga – handtaget i alla fall. Så har vi haft det här hemma i vårt hus också. Nu i sommar kom vi på att det kanske var en bra idé att se om det hjälpte med lite smörjmedel. Och det gjorde det! Nu går fönsterna att stänga hur lätt som helst. Så testa det. Vi använde 556 el vad det nu heter. Sprayade där det gick o en del av fönsterna hade till o med specifika små hål för just detta ändamål (vi har flera typer fönster i huset. Dessa hål hade vi inte tänk på förr).
    Good luck

  2. Anette

    En fråga Carola varför flyttade inte dina föräldrar in i den lägenheten som din syrra bodde i. Så behövde ni inte sälja den. Tycker synd om din syrra som inte fick flyttstädning i huset när hon flyttade in. Mycket trevligare för henne att komma dit med sina grejer när det är rent och fräscht.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det var bara en tvåa, de skulle aldrig få plats?. Det här är ett gemensamt beslut av oss alla, främst syrran och päronen då, och det är klart att en flyttstäd varit Najs men å andra sidan.. med tanke på att de har shitloads av saker kvar i huset så skulle den städen blivit av till nyår kanske;)

  3. Malin

    Du köper nya bäddset, även badlakan och filtar väldigt ofta. Var gör du av de gamla? Eller har du väldigt stort linneskåp? Här har vi två omgångar till varje säng. Plus några gamla till gästrummet. Räcker ju att ha en omgång i sängen och en i tvätten/skåpet

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Du måste tänka på att även om jag köper ett/en här och var så är vi många i familjen. Jag har även en husvagn där jag behöver ha minst sex bäddset och lika många handdukar. Med tanke på att det inte går att torka just något om det regnar så behöver man ha minst två badlakan per person där, eller så får man torka sig efter duschen på ett blött 😉
      Jag har varit med om kräkbonanza deluxe hemma ett par gånger när det går åt ett antal både handdukar och bäddset och har man varit med om det så vill man helst inte stå med bara ett ombyte?.
      Vidare så vill kidsen som börjar bli stora inte längre ha Musse eller Batman på sina lakan:) Det händer även att vi har nattgäster som behöver sängkläder plus handdukar.
      Jag har hund som behöver några handdukar att torkas på och vi använder massor av kökshanddukar.
      Jag HAR mycket, men jag behöver det, och jag använder allt.
      Det som inte längre används av nån anledning och är funktionellt åker till hemlösa på något av härbärgena i stan, är det urtvättat och dåligt hamnar det i återvinningen.

    2. Camilla

      Oj då skulle du bara veta hur många bäddset jag har. Hade inte kunnat ha bara 2 set gud så tråkigt men tur att vi är olika.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting