Okategoriserade

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Igår kväll var jag på föräldramöte i Lovelias nya klass, Pelecanus.

Mötet var först i Slottsbiografen och så fortsatte vi i Londinium:)

Om ni tycker det låter knepigt så kanske jag kan kasta in måndagsbönen och att syskonens klasser heter/hette Tynnus, Luscinia och Corvus;)

Det är latin för tonfisk, näktergal och korp. Pelecanus söger sig självt:)

Mina barn går på en katolsk skola, det kan ju få nån att sätta i halsen och skrika ”Jag visste det!!”?

Det kanske kräver sin förklaring förresten? Men väldigt väldigt ofta så får jag frågan om det är så att vi är katoliker? Är det därför vi har så många barn?

Svaret är nej, jag skulle nog vara en usel katolik:)

Så varför går barnen på en katolsk skola? Ja det kan man ju fråga sig, men det är inget aktivt val av oss. Katarinaskolan har en katolsk värdegrund för att grundarna hade den tron. Det som kvarstår är väl att de ber en bön(Fader vår) vid en gemensam morgonsamling hela skolan varje måndag morgon, och det omtänksamma, katolicismen är ju rätt vänlig på ett vis. Tror jag ?

De behöver inte bikta sig eller be några Ave Maria:) Jag har inget emot det kristna inslaget, tvärtom så tycker jag det är bra att de kanske får lära sig, jag har inte så bra koll när man börjar gräva lite har jag insett.

Av olika anledningar har skolan valt att namnge klassrummen och de olika klasserna har latinska djurnamn. För mig är det suveränt för jag rör ihop klasser och bokstäver direkt. Vem går tex i a eller b av Jordan och Jamie? Vet ej:)

Den här skolan fick jag rekommendation om när tvillingarna skulle börja sexan, och jag hade gjort mig osams med rektorn på den kommunala högstadieskolan de annars skulle gå på?. Hon var ett stolpskott utan dess like, och Janelle och Patricia for illa på olika sätt där. Jag vägrar att sätta en enda unge ever again i den skolan. Rektor är borta nu, men mitt agg finns kvar;)

Eller snarare så älskar jag Katarinaskolan:)

De lär ut med kärlek, pondus och respekt. Robban, Novalie, Trixie och nu Lovelia har gått/går här, och killarna kommer följa efter. Det är en superbra skola helt enkelt, barnen trivs och jag vet att de får all hjälp de behöver.

Corrinda skjutsade mig, sen åkte hon på basketträning. Det är skitskumt att se sin bil åka iväg i trafiken utan mig:)

Klassens föräldrar känns bra och trevliga och klassföreståndarna med. Två nya, hittills har alla barnen haft olika.

Efter mötet snicksnackade jag lite innan jag gick till Svandammen och satte mig.

Vi var klara halv åtta och basketträningen slutade åtta men vädret var ljuvligt så jag satte mig på en bänk och tittade på folk. Funderade på att gå till ölstället snett emot och ta en finöl, men det kändes lite fel:) En tisdag, ensam;)

Det blev mörkare än jag trott innan hon dök upp, men var fortfarande varmt och skönt.

Vi hämtade Lovelia som också har basketträning, men i andra änden av stan såklart, och sen hemåt. Via affären för det var slut på frukost:)

.

Jag hade fått en leverans när jag kom hem, Budbee hade levererat en låda från Matsmart 🙂

Jag kan inte nog prata om Matsmart, för jag tycker det är genialiskt! Jag har nog fått nästan hela min bekantskapskrets att handla där:)

Det är ju så smart. Matsmart köper in varor som annars skulle ha kasserats av olika anledningar. Det kan handla om kort datum, på varor som håller långt efter bäst-före, som pasta exempelvis. Eller byte av förpackningar, kanske har en butik köpt in ett för stort parti som de inte får sålt, eller så är det säsongsvaror man inte vill ha i lager. . Lite olika anledningar alltså:)

Sen säljer Matsmart det med upp till 90% rabatt.

Jag som konsument gör en insats för miljön genom att köpa sånt som annars skulle kastats, och jag tjänar pengar på det:)

Jag brukar handla för över femhundra kronor, för då blir det fraktfritt ?och då är värdet på min kundvagn runt en tusenlapp. Jag älskar det:)

Inte nog med det utan man kan få det hemlevererat till dörren! Man behöver alltså inte göra ett dugg mer än beställa och packa in i skåpen, man kapar två tråkiga led:)

Jag tycker ni ska kolla in och se vad ni kan rädda för varor:)

Jag ska beställa kakor nästa gång, för vi ska ha kalas snart, och sen brukar jag alltid hitta diskmaskinstabletter och konserver.

De har ett stort sortiment av vegetariskt och även glutenfritt??

Ni hittar Matsmart här ??

.

Nu ska jag fixa lite, vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Viola

    Har läst din blogg i x antal år nu och älskar´t – men nu de senaste dagarna så har bilderna hamnat på sniskan, så jag testade att öppna din blogg i Crome istället för Explorer och vips så är allt som det ska med bilderna igen 🙂 Bara tips (eller så har någon redan klurat ut det och jag är sist på bollen 😉 )

  2. Niobarnsmamman

    Jag har just gjort min första beställning
    från Matsmart. Vi bor i en liten by i svenskfinland och det tog en tid innan jag visste att möjligheten fanns här. Vi får leveransen till posten, som finns i en liten bybutik, i grannbyn, 5 km härifrån. Det känns lite genant att hämta en matleverans i en matbutik, men vi har tyvärr inte råd att handla mat där i vilket fall som helst till vår stora familj. Hur som helst så ska det bli spännande att utvärdera leveransen sen när den kommer. Jag kan väl tillägga att det är du som har påverkat mig också, trots att vi bor i olika länder. När jag av en slump råkade få veta att det fanns här också så beställde jag direkt, för du brukar ju prata så gott om det.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting