Okategoriserade

❤️ Jack 1 år ❤️

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Det är inte klokt, tiden är ett märkligt fenomen. Nånstans tänkte jag att det kanske skulle kännas som lite längre tid med barn som inte är mina egna, och som jag inte har runt mig dagligdags.

Ack så fel ?

Igår firade vi Jacks allra första födelsedag!

Simon jobbar natt (skift)och behövde få sova för att orka med ännu en natt så Janelle bad oss komma lite tidigare för att hjälpa henne ställa i ordning lokalen de hyrt via sin bostadsförening. På vägen köpte jag en present till, en hade jag redan fixat men sen räckte liksom inte tiden till. De hade beställt en tårta som jag hämtade, och så landade vi hemma hos dem lagom till Jack vaknade från sin middagslur.

Nere i lokalen hjälpte alla ungarna och syrran till med att sätta upp flaggor och ställa ut bord. Jag tog med mig Jack och vi satte oss på en bänk utanför och han fick lite fruktpure’.

Janelle och Simon hade bakat, det jag inte fick med var en magiskt god rabarberkaka❤️. Supergod!

Jag fick heller inga bilder på när allt var klart, för av nån anledning så låg mobilen på micron mest hela tiden:)

Antar att det ändå är rätt sunt?

Tårtan var otroligt god, och mäktig. Det var en tjugobitars och vi var nånstans runt det antalet personer men det fanns en kvart kvar ungefär. Och där bakom är ju rabarberkakan:)

(De beställer också från Matsmart och hade köpt de här matcha latte, ( nedan)lika nyfikna som jag varit på dem. Nyfiket smakade jag, och Corrinda, och syrran, och resten av ungarna… och det var inte så gott ?. Jag är helt klart inte inne på det här med oatly och ärtmjölk, havremjölk, mandelmjölk osv. Oatly är kanske havre förresten??. Nåväl de var ändå så pass nedsatta att det inte kändes så jobbigt att de inte var goda. Fast något var det ändå med smaken som gjorde att man var tvungen att smaka flera gånger, kanske kan den vara god i en smoothie? Matcha är ju nåt supernyttigt i alla fall, man kan ju kanske förklä det med massa hallon och blåbär eller nåt?. Ni som gillar det här, dricker ni det rakt upp och ner, och krävdes det nån slags invänjning?)

Presenter 🙂 Jag slog in det stora två minuter innan vi skulle åka, hade liksom helt glömt att man kanske ska göra det:)

Pappret kommer från Ikea och det var så himla fint:)

Janelle och Simon och Jack önskade välkomna, och vi sjöng för Jack innan vi började fika.

Han fick en egen tallrik och petade i sig lite av varje.

Och kastade en del på golvet som sig bör:)

När han ledsnade släpptes han ner på golvet där han krävde att få hjälp att gå.

Det är det bästa han vet men vågar inte släppa taget än.

Som tur är finns det många frivilliga hjälpare, bäst är det om man är kort, för ryggen gillar inte det här;)

Jack fick ”välja” ett paket att greja med medan hans föräldrar öppnade resten.

Mormor vet att det är snörena som är det absolut roligaste, så därför satte jag dit flera färger 🙂

Han fick så fina saker!

Kläder, klossar, saker som låter ?och leksaker. Jag hade koll på honom under paketöppningen så jag har inte riktigt koll på vad han fick. Men jag vet att han fick en Diddi av oss.

De här Babblarna alltså…jag vet inte vad de heter men Janelle sa det:)

Han fick en likadan fast liten och med speldosa, så söt. De båda satte vi i gåvagnen som han också fick av oss.

Och som blev succé ?

Han ställdes vid den, jag hade såklart monterat ihop den innan, allt annat är tråkigt, och så gick han. Varv på varv mellan bord och stolar:)

Superhappy!

Han kan gå utefter möbler också:)

Mina tjejer satt plötsligt väldigt nära varandra och jag fattade inte varför förrän jag såg att de posade för kameran.

Jag tyckte de var så fina så de blev smygfotade också:)

Bilden som Corrinda lade ut på sin instagram sen:

Jag är så jäkla lyckligt lottad!!

Mina kids är helt fantastiska ❤️allihopa. Och så tillkommer det respektive och barnbarn. Förstå vilken enorm lycka. ❤️

.

Efter några timmars kalasande så droppade gästerna av.

Jag och kidsen stannade kvar och hjälpte till att städa. Det går ju supersnabbt när man är många.

Jack fyllde alltså igår, den 31 augusti:)

För ett år sen var han en plutt!

Janelle har skrivit inne hos sig, och även länkat en youtube video på Jacks första år, den var så söt att man fick tårar i ögonen:)

Det var ett så fint kalas, vädret var vackert och alla gäster glada.

Jack var jättetrött på slutet men ändå vid fullt gott humör.

Jag tror han somnade gott sen:)

I morgon kommer han till mig igen❤️

Janelle kommer vara i skolan 9-18 varje dag, och behöver åka strax innan åtta. Simon jobbar ju skift så han kommer vara hemma mycket med Jack. Än så länge har de ingen dagisplats, de sa upp den eftersom de inte kom in på de skolor de sökt, men så kom Janelle in på en reservplats:)

Vi får hjälpas åt med Jack, och det gör vi alla så gärna.

Mitt plugg startar i morgon, men redan nu kommer man åt uppgifterna så jag kan göra en del idag, och sen är det ju på distans så jag bestämmer själv. Vill jag plugga på nätterna så gör jag det:)

Nu ska jag gå och känna om min bil torkat. Jag och Trixie städade den igår och jag har tvättat sätena med textilachampoo. Blev klar så sent igår att det var mörkt så jag fick stänga dörrarna. Då torkar ju inget, men nu står den med alla dörrar på vid gavel och det blåser en del, perfekt.

I morgon är det födelsedag igen , Jordan fyller tio år❤️

Vi hörs snart igen ?

Kommentarer

  1. Annika

    Skulle vara roligt om du la upp bilder på alla dina barn som 1-åringar 🙂 har hela tiden tyckt att Jack påminner om Jordan (förutom sina föräldrar så klart), men nu börjar han bli lik Jamie? 🙂

  2. Camilla

    Förmodar att inte ” morfar var med på kalaset ?
    Bedrövlig att välja att gå miste med sina fina barn och barnbarn .
    Jack påminner om din yngste … generna finns helt klart där ? sötnosar båda .
    Själv är jag 5 barnsmor på 47 år och har snart 7 barnbarn …. inte illa det heller ? tre av dem är födda inom en vecka .. mycket tårta och paket blir det ??

  3. Petra

    Tycker du verkar vara en oerhört närvarande förälder, som även kan tillgodose dina egna intressen (träning). Du sticker inte under stol med att vissa saker/ moment är tråkiga; städning, matlagning t ex. Du klarar av, genomför OCH slutför universitetskurser.
    V-i-s-s-a storfamiljermammor vill alltid understryka att allt är perfekt, äkta och att inget behöver försakas för att man är många.

    Jag delar långt ifrån alla dina tankar och värderingar. åh nej, långt ifrån. Men jag tycker du är en cool mamma och dina barn verkar äkta lyckliga (de stajlas inte heller för fototillfällen osv). Dessutom är dina barn så jäkla vackra hela högen!

    Och btw oatly produkter funkar bra efter en tid. När man, som jag, måste använda dem är man jäkligt tacksam att utbudet har blivit så enormt!

  4. Jessie

    Du skriver med sån inlevelse och flyt i texten så det känns som att man är delaktig i er vardag och faktiskt är med och upplever den, jättekul. ?

    Och ja du är lyckligt lottad Carola med en så stor och fin familj och ni verkar ha en suverän sammanhållning.

    Tack för att du tar oss med på resan och lycka till med dina studier.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting