Okategoriserade

Från dagmamma till nattmatte:)

Gårdagen gick verkligen i ett, från morgon till sen kväll. Allt flöt och löpte på fint men det var inte direkt några pauser:)

Började som vanligt med att vakna och väcka, fast igår var det ju ingen vanlig dag, det var Jordans födelsedag❤️så vi sjöng för honom.

Han var svårövertalad men till sist lät han bli att ställa sin klocka så vi kunde få väcka honom:)

Jordan fyller tio år och det är inget annat än galet. Han föddes in i en annorlunda tid för oss, eftersom vi då spelade in Familjen Annorlunda:) Så in på BB tassade ett filmteam efter, eller egentligen före barnen, för de ville ju ha med deras reaktioner. Det är fint att ha på film idag❤️. Trixie frågar om han kanske vill ha en hamburgare när han börjar gny efter mat:)

Hon hade inte helt fel för han älskar hamburgare, och valde det till sin födelsedagsmiddag igår.

Jordan är min lilla professor. Han är oerhört klok och kunnig, suger i sig kunskap överallt i från. Funderar han på något så tar han reda på det, han frågar eller googlar eller läser böcker. Han räknar svåra tal snabbt och i huvudet och läser ut böcker på löpande band. Får han inga utmaningar är det tråkigt.

Och han är givmild och omtänksam. Den vanliga lappen på saker i kylskåpet här hemma lyder RÖR EJ!! MIN!!

Men när jag öppnade kylen igår och såg det här❤️

Ta 1 om du vill.

❤️

Strax innan barnen gick till skolan så kom Janelle med Jack. Vi plockade ur bilbarnstolen för jag skulle köra hem honom när Simon sovit klart, och vad enkelt det är med Isofix fästen! Jag körde folkabuss på den tiden mina satt så och där fanns det inte så jag är ju van att krångla med remmar och skit. Nu har jag Isofix i min och det var bara att klicka på plats.

Där Jack är där är också Doris. Hon hjälper till att barnvakta:

Sellman ligger hela dagarna på Patricias säng och bara jäser.

Noll fear of the child:)

Vi käkade lite frukost och sen fick han lite frukt innan det var sovdags. De försöker vänja honom vid att sova en gång per dag och ibland gör han det, ibland inte. Han är bra trött innan klockan blivit elva då han bör somna. Igår lade jag honom i vagnen kvart i och han somnade som en stock.

Då printade jag ut alla scheman från mina tre kurser och försökte få lite ordning och struktur på det. Jag tycker det ser ut att kunna funka bra, i alla fall på pappret:)

Jag kanske är korkad, har ju ingen koll på akademiskt jox, men är det alltid så att man skriver en kandidat uppsats på c -kurser? För det ska vi göra 🙂 Hade jag ingen tanke på men det låter ju fräsigt:)

Den består av våra romantexter så det känns inte så läskigt men det där med seminarium och opponeringar och allt vad det kan ha hetat är nytt. Ska man försvara sin text liksom? Nåja det löser sig:)

Jag ska försöka låna ihop alla böcker jag behöver men flera har jag redan så det ska nog gå bra.

När Jack vaknade så var han hungrig. Corrinda hittade inte sina skor som nån städat undan. Det är alltid så, rätt jobbigt men om barnen lade sina skor i sina lådor eller ställde dem i skohyllan vore problemet löst. Hon missade sin buss.

Eftersom hon skulle till sin kurs, första dagen, så var hon nervös och stressad för allt. Hon hittade inte och ville ha god tid på sig, så jag körde henne. Hon började 14.15 och jag skulle ändå lämna Jack vid 15.00 så det funkade ju.

Lite nöjd med mig själv blev jag allt när jag på en minut satt fast Jack i bilen och fällt ihop och stoppat in vagnen:) Jag har inte tappat det helt?

Mindre nöjd när jag sen stod på stan och inte kunde fälla upp vagnen, nån jäkla spärr jag inte sett förr;)

Letade reda på var hon skulle vara och släppte av henne, hon slutade fem så jag kunde hämta efter träningen. Sen susade Jack och jag till stan. Jag parkerade en timme för det facila priset av 60kr! Sextio spänn?? Men när jag såg det hade jag redan parkerat, och tänkte att jag skulle vara snabbare än så. Men 60kr? Galet fan. Men ändå bara snäppet dyrare än att åka buss;) En enkelbiljett kostar 25kr. Ja man måste ju vara fler för att det ska löna sig men ni fattar;)

Jag plockade ut och svor över vagnen, lite stressad blir man ju av att folk tittar.. och man står som en annan korkskalle och inte får ordning på den. Men till sist så:)

Vi gick till Bergströms ur för att hämta ut mina klockor jag bytt batteri på. Det hör inte till vanligheterna att jag använder dem men tänkte att är de utan batteri händer det aldrig:)

När jag läste Inferno så blev jag lite sugen på att ha min klocka, på förekommen anledning:)

Köpt på Disneyland i Los Angeles på nittiotalet:) Professor Robert Langdon har en likadan.

Haha, jag tycker den är ljuvlig. Den andra klockan är en aktivitetsklocka och hur jag ska kunna använda den vete fasen, den bör man ju ha mest hela tiden om man vill åt statistiken.

Sen gick vi till Patricia på jobbet, Rituals.

Jag har städat min bil ju och fick en bilparfym av henne tidigare i våras men den har jag i husvagnen. Jag tog med den dit för jag tänkte städa bilen där. Nu köpte jag en ny:) Jäklars så gott de luktar!

Jack och jag gick vidare och köpte en klämmis.

Det var dags för lite mellis och han sög i sig den på två röda. Mycket god tydligen:)

Tillbaka till bilen och packa in barn och vagn. Att åka i mormor bil är faktiskt väldigt roligt:)

Stolen sitter superbra i min bil. Den är ganska hög så man behöver inte böja sig nästan alls, perfekt:)

Vi fastnade i massa trafik men till sist var vi framme och Simon kom ner och hämtade honom. Det är jobbigt att släppa iväg honom när man hängt en hel dag:)

Snabbt iväg till träningen, hann precis och hann snacka lite också innan det körde igång. Jag var bra slut sen:)

Raska på tillbaka till universitetet och hämta upp Corrinda som var ganska deppig för kursen hon ville gå visade sig vara helt annat än hon tänkt sig. Geovetenskap. Det var ingen mjukstart där inte utan full krydda direkt. Hon fattade ungefär hälften, och kommer nog hoppa av:/

Vi stannade för att handla och sen hem och laga mat. Jag duschade medan ungarna lagade:D Bra arbetsfördelning 🙂

Sen satt Corrinda och jag och letade kurser med sen anmälan till henne till klockan halv ett på natten. Hon vill plugga och hade ställt in sig på det så att bara släppa det känns dumt. Nu kan vi bara hoppas att hon blir antagen✊?

.

Så dagen började med att vara dagmamma, vidare till taxiverksamhet och sen slutade den med att Kida kom?. Hon behövde passning och jag har ju längtat efter henne:)

Jodå vi hann med födelsedagsfika också, en kladdkaka med glass blev det:)

I säng sent och idag är jag lite småseg. Har träningsvärk som vanligt och har inte sovit något bra alls. Två hundar i sängen som hoppat upp och ner bidrog:)

.

Idag har jag två sjuklingar hemma, Jordan och Trixie är förkylda och rejält hängiga. Novalie motade sin förkylning med ColdZyme och är alldeles förvånad att det funkade. Jag skakar bara på huvudet. Det funkar ju, det vet jag och fattar inte deras skepsis. Men för att det ska fungera måste man ju använda det;)

Nu ska jag äta frukost, sen jobba lite:)

Ska dessutom åka och röntga foten inför ett läkarbesök på ortopeden i morgon. Jag är rejält less på vården just nu, det skulle opereras för flera år sen men om man inte gapar och skriker så glöms man bort. Helt uppenbart.

Nu kommer de med största säkerhet att boka in en operation innan jul.. vilket jag inte vill, det är gips i åtta veckor och jag ska liksom åka till Hawaii ?och lära mig surfa ?. Eller så säger de att de inte tänker operera alls och hittar på nån anledning.

Jaja, jag ska hänga på drop-in röntgen i alla fall, det blir kul;)

Vi hörs lite senare ?

Kommentarer

  1. Malin

    Tips om klockbatteri, man kan byta själv i många klockor, finns batterier på tex Clas Ohlson för ca 25 kr. Ett tips till, om man, som jag, bara använder klockan ibland, stäng av den, dvs dra ut det lilla vredet. Så ligger den inte och drar batteri i onödan.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Givetvis är det special special på båda klockorna jag lämnade in. Allt annat vore för enkelt;) Jag var till två butiker innan som inte hade batterier (litium) till den ena och var osäkra på om de kunde öppna den andra.

  2. Anette

    Var ligger Bergströms ur numera? Dags att byta batteri i min Michael Kors klocka. 60 kr för parkering? var då? Det är ju inte klokt!

  3. maj svensson

    Hej!
    Älskar dig och denna sida <3<3<3
    Jag vill tipsa er om länkar som gör att jag sparar mycket pengar varje månad.
    Här shoppar jag allt från mode, märkeskläder, skönhet, hälsa och inredning.
    Hoppas det funkar för dig/er med!!! Kramar <3<3<3<3<3<3

    Campadre:
    https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

    Lyko:
    https://referme.to/9vACAmo

    Best secret:
    https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

    Refunder:
    http://www.refunder.se/b/Spara50

  4. Anitha

    Japp, man skriver alltid uppsats i C-kursen! Jag skrev min i retorik om ett 1700-talsepos av Hedvig Charlotta Nordenflycht – den finns här om du har lust att spana på hur en sån kan se ut: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:410501/FULLTEXT01.pdf 🙂

    Vet du, det är några helt osannolika sammanträffanden för mig i din post också. Blev lite paff och sedan full i skratt, faktiskt. Först: Klockan. Min allra första klocka som jag fick när jag var 6 år var precis en sån där Musse Pigg-klocka, och jag älskade den. Det var en barnvariant, men urtavlan var exakt likadan som din. Någonstans undervägs i livet försvann den, och jag har saknat den ever since. Jag trodde faktiskt inte de fanns längre. Och så har du precis en sån klocka! Åh, nu måste jag börja leta och se om jag kan hitta en sån igen ju. 😀

    Den andra grejen var den där kursen i geovetenskap – jag var också antagen till den, och skulle ha varit där i går! Haha, då hade din dotter och jag suttit på samma kurs. Jag hade dock sökt den mest för att jag funderade på om jag skulle sadla om helt och ta en kandidatexamen i geovetenskap. Fast jag saknar en del gymnasieämnen (fysik, kemi osv) för att kunna bli antagen till hela utbildningen (har läst lite sånt vid sidan om för att komplettera), MEN man kunde söka första terminen av utbildningen utan de kurserna, så det gjorde jag. Mest för att känna på lite om det skulle vara kul att gå den vägen. Men jag hann ändra mig innan dess, och tackade nej till platsen måndag morgon.

    Och så en nästan-likadan-grej också då, bara för sakens skull: Jag väntar på remiss till ultraljud, som skulle komma SÅÅÅ snabbt (jo tjena), för att kolla på en bula som dykt upp under vänster revben. Lär väl få gapa och skrika jag med, innan de får fart på tofflorna där borta.

    Nåväl, hoppas det går smidigt på röntgen, och att du inte behöver operera innan Hawaii! Vill också lära mig surfa förresten. Blev bekant med Antoine Albeau för några år sedan, som är världsmästare 24 gånger om i olika discipliner, och såg både honom och i stort sett alla de stora namnen tävla på Cold Hawaii i Danmark för några år sedan – sjukt kul och spännande, och jag gick från att tycka surfing kanske vore kul att testa till att verkligen vilja lära mig det, jag med (ja, inte på tävlingsnivå då, så klart, men som hyfsat stabil surfare). Oh, och om du vill lära dig surfa eller bara lära mer efter Hawaii, så har Miriam Rasmussen öppnat ett eget surfingcenter i Arendal i Norge bara för några veckor sedan. 🙂

    Herregud, vad jag babblar. Man skulle kunna tro jag inte sett en människa på flera månader, haha. Nå, ha en riktigt bra dag!

  5. Margaretha

    Åh,så söt lille Jack är ,man blir riktigt bedårad! Och alla djuren också !
    Så mysigt att komma upp ur sängen,dricka te o läsa vad du skrivit,bra start på min dag!
    Kram till er alla i familjen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting