Okategoriserade

I farten:)

Godkväll:)

Jag har sjåat på hela dagen och nyss sjönk jag ner i soffan för att se Sverige spela fotboll. Det går ganska bra, de leder med fyra mål mot noll:) Men det är ungefär det enda som är roligt med matchen? De spelar mot Färöarna.

Jag gjorde inte så många knop på förmiddagen mer än fixade massa bloggrelaterade grejor. Så jag jobbade ju men stillasittande 🙂

Problemet med att bilderna hamnar snett ska vara löst! Inte av mig då men av nån som kan sånt där:) Säg gärna till igen om det inte är som det ska, det uppskattas mycket ?

Sen tänkte jag dricka en kopp kaffe innan jag hämtade Lovelia från Alnäs, men se det gick inte alls för klockan gick väldigt snabbt där:)

Jag hivade över kaffet i en termosmugg. Som nu ligger i soporna. Den var helt värdelös ju, det kom liksom inget när man skulle dricka, och jodå jag öppnade lilla locket:)

Till sist tog jag av hela locket och då droppade det (såklart)på min vita(såklart) tröja. Nä, sådana muggar har man ingen glädje av så lika bra att kasta direkt.

De håller på att asfaltera om vägen som jag ska åka, och alltså jag vet inte om jag är på väg att tappa allt, eller om det bara är tillfälligt blockerat av allt annat jag försöker jonglera med i tankarna… men det finns en annan väg som man kan åka och de hade jag ingen tanke på…

Jag tog den i alla fall på tillbakavägen:)

Lovelia och klassen hade haft superkul. De har sovit över där och gjort massa roliga saker.

Hon hann bara komma hem så drog hon iväg igen. Jordan är fortfarande hemma, men ska gå i morgon. Han har varit riktigt hängig, förkyld sådär så ögonen är alldeles svullna. Överlag så är det snorigt och lite halvrassligt hos ungarna. Jag skyller på den kassa sommaren. Måste beställa mer ColdZyme!

Jag tyckte vädret var härligt så jag började plocka i trädgården. Kastade trasiga saker och flyttade runt andra. Låset på boden som jag och syrran byggde förra hösten lyckades vi klämma till så att det inte funkar. Jag har löst det hela med att ställa en bänk för dörren så den inte blåser upp:)

Jaja det var en snabblösning men den funkade. För ett tag sen hittade jag en regel i garaget. Och med ”hittade” så menar jag exakt det:) De som bodde här innan oss lämnade massor av saker i garaget och även om jag nog sett allt under åren så har jag inte direkt lagt det på minnet. Ibland när jag behöver något så kan jag erinra mig att jag sett det någonstans, och ibland även hitta det:)

Som med regeln:)

Den skruvade jag upp och vips kan man stänga dörren.

Sen återvände jag in i garaget där jag sen blev kvar. Jag har flyttat och öppnat alla kassar som bara ställs in där, gått igenom alla skor, skridskor och vinterstövlar. Plockat ur kläder och kastat till återvinningen, och även en massa sopor. Det blev en kartong med leksaker till Återbruket också:)

Så hittade jag skor till Jack och även de leksaker till småbarn jag vet att jag ställt ut men sen inte hittat. Jadå mitt garage är en katastrof. ?

Nu en lite mindre katastrof dock.

Trixie lagade mat, vi har ju bara ugnen att tillgå just nu och igår köpte jag korv. Vanlig kokkorv behöver ju bara ligga i hett vatten en stund och det löser man med vattenkokaren. Men hur gör man med de där tjockare korvarna, typ chorizo? Jag tänkte att man rimligen borde kunna slänga i dem i ugnen, så det gjorde Trixie. Och det gick så bra att jag kan tänka mig att göra det för evigt, noll stekos eller flott-sprätt:)

Nu har jag tänkt att det kanske går att steka köttfärs i ugnen? Annars är tacosen i fara?

Men visst måste det funka, om än att man måste veva runt i det ofta?

.

Efter middagen återgick jag till garaget och sen packade jag bilen full och körde till återvinningen. Så var man av med det.

Det värsta är att det snart är lika fullt igen:)

Jag måste ju lägga in lite bilder också för att se så det funkar.

Det här är snarlik min spis.

Man kan göra massa fancy saker med ugnen, jag har nåt jäkla roterande spett jag kan sätta in exempelvis. Men aldrig använt:)

De ringde från Dicks hushållsservice idag, de som kommer och fixar. De hade fått en felanmälan på min tork/tvättmaskin.

”Det går bra nu” sa tjejen:)

Haha ja verkligen. Och då vet de ändå inget om min frys?men jag ska passa på att fråga. Jag gjorde som ni sa, stängde av och lät den stå avstängd i en vecka eller så, och sen dess håller den jämna -22 grader. Fast det står -18 på displayen men termometrarna jag lagt in i frysen säger -22.

Men inte fan vågar jag lita på den!

Jag har tänkt att jag kanske måste köpa en till frys som jag kan ställa i källaren, jag hade det förut och det är skönt att kunna fylla den med bröd och sånt det är extrapris på:)

Jag tänker att Blocket blir bra, men har inte börjat leta riktigt än, för jag orkar inte krångla med släp och grejor för att hämta en. Plus att jag kanske måste göra plats för den?.

.

Jag har påbörjat uppgiften i ena kursen, och ska läsa böcker till en av de andra.

Nästa fredag åker jag till Vimmerby på träff!! Ni som har koll, det var fullt på alla (billiga) hotell så jag bokade ett i Mariannelund. Det går väl att ta sig i mellan även kvällstid och ganska tidigt lördag morgon?

Jag trodde att jag skulle kunna åka mycket senare än vanligt. Jag ska inte vara där förrän 13.00. Normalt när jag åkt till Växjö har vi börjat 10.00 och jag har åkt tåget som går strax före fem. Hemifrån typ tjugo över fyra…

Men nu går tåget sju.. så lite sovmorgon men inte så mycket.?

Dessutom blir det bara runt två timmar på varje tåg, värdelöst för då kan man inte slagga in:) Nu kommer jag somna ändå för det gör jag alltid på tåg,men vara orolig för att missa bytena.

Hemma igen lördag kväll vid tio eller om det var elva.

Det ska bli så kul!! Det är alltid roligt att se de andra deltagarna och lärarna. Man får en helt annan känsla då:)

Nu ska jag kolla klart fotbollen och sen läsa boken som ska med till Vimmerby.

I morgon är det Träna med Instruktör igen, och sen är det helg hörrni!!

Vad ska ni göra då?

Ha det gott så hörs vi snart ??

Kommentarer

  1. Malin

    Avboka Mariannelund och boka hotell hulingen i hultsfred annars om du inte får napp nån annan stans! går både bussar och tåg där emellan!

  2. Anna

    Jag rekommenderar oxå Vimmerby folkhögskola. Promenadavstånd till Näs och centrum oxå. Tror du kan få äta frukost i skolans matsal och även middag.

  3. Gunilla

    Vi hyrde ett litet källarutrymme på Airbnb (Madickens väg eller Madickens gata i Vimmerby) när vi var till Astrid Lindgrens värld i somras. Supermysigt och fräscht! Kostade ca 700 och fanns 2 våningssängar så du kan ju även dela med andra kursare. Måste också tipsa om laxplankan på Bog Wong. Den var SÅ god!!!!

  4. C

    Om jag kollat rätt går sista bussen fredag kväll 20:15 från vimmerby till mariannelund och första bussen till vimmerby 10:15 lördag morgon.
    Kolla klt.se

    Synd att du redan bokat annars kunde du lånat mitt hus då vi är borta fredag till lördag ???
    Jag känner flera personer som hyr ut rum/mindre lägenhet i Vimmerby så maila gärna om du vill ha tips på annat boende än hotell.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det vill jag gärna ha!!
      De där busstiderna går inte alls??

      Jag kan avboka utan kostnad så har du bra tips så hojta gärna ?

      1. C

        Kolla airbnb.se sök på Vimmerby. De jag tänkte på verkar inte ha ledigt just dina datum. Astrid Lindgrens värld är öppet under helgerna nu i september och det brukar vara välbesökt.
        Har du kollat med folkhögskolan? Jag vet att de har boende men kanske inte för enstaka nätter? Skulle tipsa dig om att höra av dig iallafall. De kan säkert hjälpa dig ??
        Hur många gånger ska du åka till Vimmerby? Tänker på just boende. Hotell finns tre stycken men inget under 1000 lappen/natt. Det finns camping med stugor men det är kanske inte aktuellt under vinterhalvåret.
        Bästa vore ju om du kunde hitta ett boende där du kunde boka upp dig och bo varje gång ??

        Lite info… ?
        Precis nedanför folkhögskolan finns en liten tempo butik. Några hundra meter från skolan är centrum och resecentrum. Tar kanske en kvart att gå från resecentrum till folkhögskolan.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Vi ska till Astrid Lindgrens Näs. Vet inte alls var det ligger i förhållande till något annat.
          Vi ska vara där tre gånger tror jag, nästa under nån liten festival, så det lär ju vara fullt då med?
          Jag kollar dina tips!
          Tusen tack:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting