Okategoriserade

En helt vanlig söndag:)

Det är så härligt när dagar bara rullar på, barnen är nöjda och glada och roar sig med det de vill:)

Jamie är den som mellan varven blir väldigt rastlös. De andra kan alltid sysselsätta sig med sina mobiler men han har ingen. I ärlighetens namn har inte Jordan heller någon egen men de två delar på min gamla. De tittar på youtube och spelar nåt spel. Jag tycker inte att man behöver ha en mobil när man är åtta respektive tio år och går i skolan fem minuter bort. I så fall får man kalla det för vad det är – just for fun, för nödvändigt är det inte.

Jamie vill leka. Han kan vara borta i timmar om han har nån att hänga med, och allra helst ute. När det inte finns kompisar och syskonen inte vill då har man en tjurig unge;)

Men idag hade han kompisar att hänga med och jag såg honom knappt.

Dagen startade med att jag först fick höra om gårdagens utekväll och den kan sammanfattas med : tjejer är inte speciellt hyggliga. Jag har uppfostrat mina att alla får vara med. Om en inte kommer in på krogen så innebär det att alla går någon annanstans. En lämnas aldrig utanför. Jag är stolt som fan över att de själva anser att det är en självklarhet. Att andra misslyckats med sin uppfostran är tråkigt.

Jag tycker det är ett högst obehagligt beteende att göra saker på andras bekostnad, så är det bara. Jag kommer aldrig gå över lik eller använda andra som pall för att komma högre upp/bättre till. Delvis därför så når jag heller aldrig så högt som jag skulle kunna, men jag har ett gott samvete och en rak rygg:)

Sen satte jag mig ute för att skriva ihop en presentation av min blivande bok. Det är skitsvårt! Shit. Den är klar så när som på att jag ska försöka välja några stycken att bifoga som exempel. Eftersom det är nån form av spänning/action så bör det ju vara en sån scen men plötsligt duger de inte?. Jag har ny handledare i år och delvis nya kursare så prestationsångesten blev stor:)

Jag låter det vila till i morgon!

.

Syrran messade och frågade om jag kunde hjälpa henne med att åka och kasta äpplen på tippen, och även åka med en kasse till kompisar. Jag behövde ändå åka för att köpa träningströjor till Lovelia så det kunde jag visst. Vi passade på att åka via både ÖB och Dollarstore, innan vi tog Dechatlon tio minuter före stängning och var sådana där jobbiga kunder som kommer när de vill stänga?

Men jag rafsade snabbt till mig tröjor och ut:)

Att den sen blev lite knasigt får jag väl skylla på stressen, men även på att det var stor skillnad på storlekarna. Men den som Jamie skulle ha fick Lovelia ta och tvärtom så löste det sig ändå:)

Röd eller svart är ju nästan samma färg ju;)

.

Så hem och laga middag, i ugnen igen då. Korv och pommes 🙂 Vi hade korv kvar sen tidigare i veckan och då blir det inte roligare än så.

Efter det gick jag en kort vända med Doris. Sellman är så rolig! Om han ser att vi ska ut då vill han följa med. Jag anpassar då promenaden efter honom och går vändan runt på skogsvägen bara. Jag vill inte ha honom i trafiken.

Idag rusade han efter oss och sen springer han bredvid inne i skogen. Kommer han för långt efter så jamar han så man får vänta:)

Då går han i kapp i makligt tempo med svansen lojt svängande.

Ska vi gå långpromenad så stänger jag in honom:)

Han följde med in sen för att kolla på fotbollen. Syrran har hamnat mellan abonnemang på tv- bredband så hon kom över för att kolla.

Man måste ju dricka öl, det här är alkoholfria:) och så popcorn, vindruvor, pallade plommon och björnbär från mammas, numera syrrans, planta. Lovelia har bakat chokladkaka så den fick såklart vara med.

Sverige – Norge. EM-kval. Sist spelade de visst 3-3, och nu blev det 1-1.

Sjukt nervöst! Sverige spelade så mycket bättre första halvlek och så klämde Norge in 0-1 i slutsekunden… men sen kvitterade Sverige tack och lov. Pust!

Nästa match är en lördag så den ser vi på lokal tror jag:)

.

Nu börjar veckan om igen. Förra var helt ok så vi kan ta en repris:)

Vädermässigt i alla fall. Jag försöker suga i mig allt ljus och värme som går. Och hoppas innerligt att planerna på Hawaii går i lås?.

Men tills dess så är det underbart att kunna gå i kortärmat och barfota. Älskar det:)

Nu ska jag sova lite, vi hörs i morgon !

Natti natti ??

Kommentarer

 1. Emma Å

  Tjejer är visst snälla och schyssta! De är även mycket hjälpsamma, omtänksamma och mycket bra på att stötta och samarbeta. Sedan förväntas detta av tjejer så när vissa beter sig illa så är det detta som märks. Inte alla de som beter sig bra. Det finns många schyssta och snälla människor. Det finns även många som beter sig illa.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Självklart är det inte alla tjejer som är taskiga, jag tex skulle aldrig lämna någon i sticket, men det händer väldigt ofta. Girlpower är bara så länge det gynnar en själv, får man inget av det eller ännu värre om man får nackdelar av att ställa upp för en medsyster så sitter det ofta långt inne. Jag har drabbats av det många gånger, man sticker ut näsan och försvarar någon eller något och vips står man där helt ensam. Får ta hela skiten själv.
   Så man kan aldrig dra alla över en kam:)
   Bra att du har bra erfarenheter !!

 2. Carola

  En undran har grabbarna armbandsklockor och kommer in en viss tid? Eller får du ut och leta efter dom. Jag tyckte likadant att min dotter inte behövde en. Men hon fick en enkel som man bara ringa och smsa med när hon var åtta. Eftersom området vi bor i är stort kunde de ta timmar innan vi hittade henne.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har inga strikta tider. De säger vart de ska och så drar de. Vi äter vid sex varje dag så det är tiden de ska förhålla sig till, men kommer de senare så gör inte det så mycket.
   Om vi ska iväg så får de hålla sig nära. Men oftast så finns nån hemma så det spelar ingen större roll om de råkar komma lite senare även om jag måste iväg:)
   Nu är det enkelt”kom när det blir mörkt” och man har dem hemma i lagom tid;) Sommaren är svårare. Området de rör sig i är stort men som sagt, det är sällan nån panik. Ibland önskar jag att de hade mobiler så man kunde nå dem men då skulle de tappa eller ha sönder dem. Jag vill att de ska slippa tänka på sånt:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing