Okategoriserade

Vilken dag!

Solen strålar och det är helt ljuvligt varmt och skönt. Jag njuter!!

Så här på hösten så står solen lägre vilket gör att grannarnas träd tar mycket av min sol:/ Jag har några egna träd också men de är inte i vägen på samma sätt:)

Det innebär att man får flytta runt sin stol ganska mycket och bästa platsen är ju utanför dörren, på den skyddade uteplatsen som har lä på tre sidor. Blir som en bastugrotta:)

Här trivs vindruvorna😍

I år glömde de att hugga tag i väggen med sina tentakler så jag har fått klättra upp och fästa snören som håller upp hela sjoket. Det här måste jag lösa till nästa år och funderar nu på hur jag gör det på bästa och enklaste vis. Jag tror jag bara kan sätta ett gäng konsoller på väggen och fästa en stödbräda på dem så vinrankan kan fästas upp där.

Kanske:)

Det är massor!

Jag trodde inte att det skulle bli så här mycket i år. Förra året när det var varmt och varmt och sol och sol så hade vi en rekordskörd. Dessutom ganska tidigt. I år har vi inte haft varken varmt eller sol. Det borde ha blivit både mindre bär och sen borde de inte hinna bli klara innan frosten.

Men kanske sitter förra årets värme kvar i rötterna eller nåt:) för jag tror det är ännu mer nu.

De är supergoda!

De har oftast förfarits eftersom det är kärnor i så gillar inte barnen dem. Jag har noll problem med sånt, lärde mig redan som barn att det gäller att liksom suga i sig innanmätet så känner man inga kärnor:)

Druvorna är söta och ljuvliga och förra året så tog Robban och plockade ned dem och sålde på marknad. Han åker med sin andra förälder på lördagarna och tjänade en fin hacka på dem. Fråga mig inte vad de kostar men säkert inte helt billigt 🙈

Det känns bra att de kommer till nytta. Nu brukar Sidensvansar och andra halvstora fåglar kalasa loss på de sista, men inte förrän efter att de blivit frostnupna. Jag tycker de uppför sig ganska skränigt och småberusat så jag tänker alltid på Emil i Lönneberga och hönorna som käkade jästa bär:)

Jag kanske ska frysa in några och smaska på senare men vin som nån alltid föreslår, kommer inte att ske. Jag tycker inte att hemgjort vin är nån höjdare, och risken att den där stora glasflaskan får stå i fred är minimal. Nån skulle garanterat vicka den.🙈 Och så måste man hålla koll och komma ihåg saker, det är inte min grej. Saker som sköter sig själv däremot, det är min grej.

.

Nu har jag druckit upp mitt kaffe och solen är bakom ett träd. Jag ska göra mig i ordning för att ta tåget till Stockholm på ett möte:) Det var ett tag sen jag åkte tåg och nu två gånger samma vecka, ska ju till Vimmerby på fredag.

Så kan det bli:)

Jag hade fått för mig att det skulle vara busväder idag så jag såg inte alls fram emot att ta mig till Stureplan där mötet är. Jag går alltid, tycker det är både enklare och går snabbare än att ta tunnelbanan när det är så kort. När det regnar är det öken.

Nu känns det som en ren fröjd att få promenera i Stockholm, jag har ganska perfekt tid på mig, solen skiner och det är varmt och skönt.

Lovely.

Vi hörs snart igen 😘😘

Kommentarer

  1. Sanna

    Vi har oxå vindruvor. MASSOR!! Men de är så små än! O me typ 3 kärnor o blir det inte mkt vindruva kvar 😂 men goda är de 😜

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing