Okategoriserade

Zcooly!

I annonssamarbete med Zcooly

.

Som ni säkert vet vid det här laget så kan jag inte räkna. Jag har dyskalkuli, inte alls diagnosticerad enligt alla regler men egendiagnos funkar det med:)

Jag har alltså väldigt svårt att hjälpa barnen med matte. Alla årskurser:/

Det underlättar ju inte heller att de liksom ändrat helt på hur man lär sig sen jag gick i skolan på stenåldern 😉

Jag har, eftersom jag inte förstår, alltid tyckt att matte är aptrist.

Ofta så undrar jag hur det skulle varit om de här mattespelen fanns då? Jag tycker ju att de är roliga idag så antagligen hade det underlättat då. Lite i alla fall 🙂

.

Jag är snabb på att undersöka alla grejor som kan hjälpa mig att ge barnen bra kunskaper, och nu har jag fått möjligheten att testa ett spel som heter Zcooly.

Det gör att skärmtiden blir meningsfull 🙂

I stället för att bara klicka runt och spela allt möjligt så kan de lära sig saker samtidigt som de har kul:) De har kul och jag är nöjd.

Jamie är helt såld på Zcooly?

Vad är då Zcooly?

Jo de utvecklar lärande spel för barn mellan 5-12 år, tillsammans med erfarna pedagoger. Zcooly består av tio olika lärande spel och är uppbyggt som öar. Varje ö är ett eget mattespel där barnen får lära sig/ öva på olika saker inom matematik.

Exempelvis Affären

Där kan man till exempel öva sig på att stå i kassan och ta betalt, eller på Dubbelt/hälften.

Jamie har lite svårt för matte, men här tänker han inte ens på att han räknar, utan han är inne i spelet:)

Den här var svår:) men han fixade den när han fick fundera lite. Man behöver inte stressa som i vanliga ”spelspel” där det ju ofta handlar om snabba tider. Här får man tänka i lugn och ro. Det gillar jag.

Klockan är han duktig på men det är lite svårt att komma ihåg:)

Halv är knöligt, men skam den som ger sig.

Alla spel i Zcooly är utformade efter läroplanen och passar alla:)

För mig känns det väldigt skönt att kunna ge barnen meningsfulla spel och när jag dessutom får hjälp att låta dem uppleva matte som roligt, ja då älskar jag det:)

Testa Zcooly ni med!!

Ni kan prova det i tre veckor utan kostnad nu, med min kod : carolawetterholm

Klicka HÄR 🙂

Kommentarer

  1. Marie

    Ochså diagnostiserat mig själv med dyskalkuli. Första åren i skolan gick bra sen gick de fort utför nör de började blanda in Pythagoras sats, x och y. Än idag har jag aldrig behövt använda mig av vare sig x,y el Pythagoras sats 🙂 Klarar mig på plus,minus och procent (även om ja i land fuskar med miniräknaren). Synd de ej fanns sådana spel när en annan va liten 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing