Okategoriserade

Vinbärskaka

Med andra förutsättningar så skulle jag nog kunna bli en ganska bra husfru:)

Jag tycker det är ganska kul att odla saker.

Om jag slipper vattna och rensa och plantera om och sånt där:) Plantera och skörda det är jag bra på.

Jag tycker det är kul att baka.

Men har inga spärrar när det gäller att äta upp det sen och det funkar inte med midjemåttet. Man skulle kunna frysa in men jag har inte plats. Och kalorierna är de samma även om man fryst dem, karaktären likaså ?.

Jag tycker det är roligt med inredning och sånt men för jävla tråkigt att hålla ordning.

Jag är för lat för att damma och piffa till saker hela tiden.

Ja ni fattar kanske:)

Men idag har jag både skördat och bakat??

Patricia har ett äppelträd utanför sitt fönster. Hon ser hur fina äpplena är men hon når inte 🙂

Jag har sagt att jag har en såndär påse man plockar ned frukt med men inte gör ju hon sånt, så idag letade jag reda på den och plockade ner några. Förra året så sågade jag ner allt på ett annat äppelträd utom en gren åt sidan:) Den är full av frukt i perfekt höjd. Snyggt är det kanske inte men det är på baksidan som ingen ser.

Jag såg att vinbären inte alls var borta som jag trott och plockade några liter sådana.

Massa små pyttesniglar på:)

Dödsäckligt tyckte kidsen men seriöst, det är ju bara att pilla bort dem.

Sen åkte jag till affären för att handla mjöl socker ägg och smör.

Lovelias basketlag ska stå och sälja hembakat på lördag, och eftersom jag är i Vimmerby då så bakade jag idag, två vinbärskakor i långpanna.

Och fyra små äppelpajer i småformar.

Jag tror att jag ska baka en äppelkaka i långpanna också och Lovelia vill göra kladdkaka eller brownie så det kan hon göra på fredag.

Äppelpajerna ser och luktar ljuvligt (ut)?

Jag hoppas de smakar bra också.

Recept på vinbärskakan. Använd valfria bär:)

Förutom att baka så har jag ju varit i huvudstaden på ett litet möte, och fikat lite:)

Pecan och kola bulle med extra kolasås och lite värmd i ugn ?. Stor och mycket god!

Jag måste fråga er som kanske vet. SJs app… jag har använt den i flera år men nu händer det ofta att den bara står och snurrar. Ganska knöligt när man har biljetten där, och lika besvärligt när man vill se när det går tåg och köpa biljett. Samtidigt som min inte funkar så går det utmärkt på nån annans, syrran ex eller novalies. Jag har avinstallerat och installerat på nytt men icke. Nån som har nån aning eller nåt vettigt tips?

Idag slutade det med att jag fick köpa pappersbiljett på stationen och det funkade ju när jag hade tillräckligt gott om tid.

.

Jag har pysslat med att plasta in trixies spanska (? Inte franska va?) bok. Lite muttrande över att man som förälder ska göra det men jag fattar ju att ingen på skolan har lust eller tid att plasta in tusentals. Varför i hela friden lamineras inte läroböcker direkt på förlaget?

Nåväl, jag lyckades rätt bra:)

Inte så fasligt mycket bubblor och knöl. Det syns mer på den undre bilden.

Sånt här är skitsvårt ju! Jag har lärt mig den hårda vägen att mäta och mäta om, och stänga igen boken innan jag fäster nästa sida.. ja helt obegripligt men ni som fattar fattar:)

Man blir ju orolig att det ska bli fult, för boken ska ju hänga med många år.

Jag minns att jag fick en svinfult inplastad engelskabok ett år i skolan. Den som gjort det hade absolut ingen aning om hur, det var stora veck över hela boken. Sånt klarar jag bara inte av. Jag må vara rätt ickepedant men sånt där…. no way!

Jag tror jag bad mamma hjälpa mig klä den med vanligt papper för att slippa se eländet?. Med det i bagaget är jag extra noga när jag ska göra det.

I år är det hittills bara en bok som jag fått klä in, vissa år har man en hel hög. Det är lite kul att klä in i fina presentpapper och välja en fin etikett att skriva namn på.

.

Ni kommer ihåg min kassa karaktär när det gäller fika?

Visst ”fika” är ändå helt okey, som det jag mer än gärna frossar i just nu.

Barnen tycker det är vedervärdigt men jag älskar det. Sockerärtor eller salladsärtor. De tjockare är godast men de har jag ätit upp redan:)

Ännu mer rynkar de på näsan åt min favoritmiddag – kikärtor, tonfisk och tomater. Lite örtsalt på och sen är det bara att moffa in:)

.

Jaja:)

I morgon ska jag till Dau och fixa fransarna. Ser fram emot en härlig pratstund och att få ligga där och bara koppla av:)

Nu har min värsta fälla-alla-fransar-på-en-och-samma-gång period gått över, så jag har en hel del kvar till skillnad från förra gången. Fransarna följer ju sin naturliga cykel och faller av. Med fusk så syns det ju mer än utan:)

Sen ska jag till bibblan och kanske försöka ta en sväng i butikerna. Lovelia fyller år nästa vecka. Hon önskar sig massa kläder från H&M men sen de byggde om butiken på stan och gjorde den fancypancy så gillar jag inte att gå in där längre:/

Det inbjuder inte det minsta till shopping. Jag åker till Gränby i stället:)

Men kan kika på New yorker när jag är på stan.

Ja, vi får se:)

Nu är det sovdags deluxe!

Vi hörs snart, natti natti:)

Kommentarer

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Japp det har jag lärt mig nu:) Men just när jag åker korta svängar mellan Uppsala Stockholm så vill jag kunna se r tågen går och köpa biljett ganska nära avgång.

 1. Camilla

  Din blogg är den bästa blogg som finns 🙂 Det är den första jag kollar på om mornarna och sen flera ggr om dagen då du lägger in mer än ett inlägg varje dag. Den har precis allt som jag gillar och det är inte lite du skriver i heller vilket är helt i min stil.
  Du hade verkligen passat som författare och ge ut böcker för du skriver med sån inlevelse så när jag läser din blogg och ser alla kort du lägger ut så är jag i en helt annan värld, precis som det ska vara.
  Ha en underbar dag och tack för en superbra blogg.
  Kram <3

 2. Therese

  Vad gäller SJ-appen så händer det du beskriver när telefonen kopplar upp sig mot SJs wi-fi automatiskt. Stäng av wi-fi på telefonen eller öppna upp interner och logga in på SJs wi-fi så ska du se att det löser sig. Har haft samma problem.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing