Okategoriserade

På väg hem igen!

Igår var det fredagen den trettonde. Inget jag normalt höjer på ögonbrynet över men igår var det nåt hela tiden?

Var det dessutom fullmåne? Nån kursare sa det men jag märkte inget av det.

Vi börjar med det försenade tåget. Det kom, tjugofem minuter sent. Eftersom jag vill ha marginal så hade jag tagit en tidigare buss så jag väntade nästan en timme på stationen. När jag väl klev på så frös jag men lutade mig tillbaka och småslumrade hela vägen till Linköping. Kom på drygt halvvägs att jag ju hade en poncho i väskan som jag drog över mig och slutade så småningom huttra. Framme i Linköping var det byte och då fick jag inte fram biljetten på appen… tog ett tag medan konduktörskan stod och tittade strängt på mig. Som att jag skulle tjuvåka på Kustpilen…. va? Sån är inte jag! Tjuvåka på pendeln okey, men Kustpilen? Eller ölandstoken eller pågatåg och allt vad de heter här nere- aldrig? Man är ju ändå lite rädd för att inte förstå språket här?.

Sen satt jag där i godan ro och skulle bara kolla om det kanske stod något om var vi skulle samlas på kursplattformen. Jag har ju loggat in mig och reggat och skrivit ut kursplan och tyckte jag hade tvärkoll. Upptäckte två saker.

Ett – de har lagt till en uppgift med deadline den nionde september. En presentation av oss själva som ska ligga till grund för gruppindelning. Och, man skulle ha bokat in sig på visningen på Näs. Om man missat det, som jag och typ fem andra gjort, så fick man inte följa med. Nähä. Vad fan ska jag hit och göra då?

Skrev ihop en sur kort presentation i all hast och satt sen och tjurade över att det inte kommit några notiser om nya inlägg på forumet. Det brukar jag få. Men skit samma! Allt löser sig på nåt vis:)

.

Framme i Vimmerby klev jag av och tillsammans med mig ramlade ett gäng människor av varav jag hörde nån säga något om barn och skriva. Snabbt spetsade jag öronen och jodå, hälften av kursarna fanns ju där:)

De flesta skulle bo på Stadshotellet så jag hakade på dit och de checkade in. Jag stod och snackade utanför med några tjejer som inte heller skulle bo där utan på Astrid Lindgrens värld. Jag var den enda idioten som bokat in mig i Mariannelund ?

Så småningom traskade vi till Näs, som då alltså är Astrids barndomshem. Vi samlades och kikade först på en liten film, sen fick vi gå runt på en utställning med headset på och röst i lurarna. Det var helt okey. Jag var i ärlighetens namn inte jätteimponerad, men så var jag ju på världsutställningen Titanic som liksom höll världsklass nyss:) Den var fin den här med:)

De som haft koll på kursplattformen gick på visning i huset i två omgångar och vi andra bokade in oss på det till nästa träff.

När jag snackade med de andra så började jag inse att jag läst fel bok också. Vi skulle läsa valfri bok av Malin Eriksson och jag gick in på bibblan på nätet och beställde första bästa bok efter att ha sökt på hennes namn. ”Kyrkan brinner!” blev det. En bok jag kanske inte jättegillade, om dataspel. Övriga hade läst olika höstböcker … tjena.

Jag laddade hem en hästbok av rätt Malin på Nextory. Älskar att det finns så mycket där som jag behöver ha!!

Jag gick runt i trädgården på egen hand, och det var himla vackert och mysigt.

Lite spöken.

Och lite gungor

Och huset, the hus:)

Här växte hon upp. Allas vår Astrid.

Plötsligt insåg jag vad hungrig jag var. Och inget kaffe hade jag druckit heller. En koll på klockan talade om att det var nio timmar sen jag käkade frukost. Lämpligt nog fanns det ett kafé där och jag beställde en kantarelltoast.

Bad att få utan picklad rödlök. Det är bara sött:)

Den var mycket god och kaffet satt fint, jag drog en snabb påtår också:)

Allt eftersom de andra blev klara så kom de och satte sig och vi satt där och snackade. Vi är ett otroligt härligt gäng!

Nu skulle vi förflytta oss till lokalen där vi skulle vara i dagen efter och nån timme den dagen. Vissa hade bilar och vi lyckades få plats allihopa och transporterade oss dit för en stunds info och snack.

Vi avslutade vid sex och jag fick skjuts ner till stationen. De som bodde på stadshotellet skulle äta ihop men jag kände att det fick räcka med toasten där vid tre. Jag ville komma till Mariannelund och ta det lugnt i min ensamhet. Det här med att hitta rätt buss… Bah. Jag tyckte jag stod rätt men givetjävlavis var det fel. Jag hann i te flytta mig innan bussen gick och nästa gick om en timme. Suck deluxe.

Eller fuck deluxe snarare?

Jaha, jag drog min väska till Ica och snurrade runt där inne. Hittade superfina jordgubbar som jag tog under armen. Tänkte att jag ska ju inte ha så mycket och jag kan ändå inte dra en kundkorg med dragväska och handväska. Såg naturgodiset och tänkte att det blir gott! Lyckades tappa min kartong med jordgubbar på golvet så några ramlade ut… men vafan!

Jag jonglerade till sist med två bananer, en plastlåda med jordgubbar, två Loka, två proteinshakes och tre kexchoklad. Och en sandwich.

Tillbaka till busshållplatsen.

Det satt en man i kuren och jag ville stå i solen, som snart skulle försvinna så jag ställde mig en bit ifrån. Jag tror att han sa att lilla damen inte behövde vara rädd för honom. Nähä, okey, good to know. Han var i min ålder kanske yngre, men lilla damen stod kvar utanför och försökte ladda hem nån app för att boka bussbiljett:)

Inte det minsta rädd faktiskt:)

Så reste han sig upp, en ganska stilig man ändå men nog inte helt nykter. Han tog sin kasse och gick ut mot mig och jag suckade inombords, orka konversera med en fylltratt?

Men han gick bara förbi med en lätt bugning på nacken.

” God kväll lilla fröken, vad snygg du är!”

Tack:) Jag är inte van vid komplimanger från just precis nån så jag suger i mig av allt:) Jag gillar Vimmerbys män helt klart, fulla eller inte?

Bussen kom till sist och jag frågade så det blev rätt. I Uppsala har vi inte lika bra informationssystem som neråt. Här står det nästa hållplats följt av de två nästkommande. Man har finfin koll.

Jag lyckades kliva av rätt och slog igång gps. Den sa att jag var framme. Men vem litar på gps?? Va? Inte jag så jag gick åt det håll jag trodde. Och insåg efter tvåhundra meters lätt uppförsbacke att det var fel håll. Gick tillbaka och skrattade högt för mig själv. B&B låg PRECIS mitt emot busshållplatsen. Men skjut mig. Använd inte ögonen heller liksom?. Till mitt ynka försvar var att bussen stod i vägen och att jag hade huvudvärk.

Traskade in och blev väl mottagen. Jag skulle få skjuts till vandrarhemmet och jag reflekterade inte över det. Det är väl som det är liksom. Ägarna var supertrevliga! Så gulliga. Han frågade om jag hade allt jag behövde och det trodde jag.

”Sängkläder?” frågade han och jag stod återigen där som en fågelholk. Nä. Hade jag helt missat. Ingen fara, de packade ner det i min kasse jag skulle få med mig, mon frukost:)

Så körde hon mig en bit utanför ”stan” till nån slags byggnad som kanske mer såg ut som byggbaracker. Vid det här laget var jag så djävulskt trött att jag hade somnat var som helst och kunde inte bry mig mindre. De hade ganska nyligen tagit över och skulle rusta. Det behövs ?

Det ÄR inte det bästa ställe jag bott på. Det kommer nog bli fint med tiden och ägarna var verkligen härliga så jag vill verkligen inte dissa det.

När jag fått på värmen så låg jag i soffan och käkade jordgubbar och naturgodis.

Sämre kunde det varit.

Jag fastnade framför Snövit, med Chris Hemsworth❤️och kvällen var räddad:)

Duschade och kröp ner och sov ganska gott i en stenhård säng:)

Är man bara tillräckligt trött så?

I morse ringde klockan 6.30 och jag gjorde mig i ordning. Jag skulle få skjuts av ägarna till Vimmerby kl 7, för hon skulle jobba tror jag. Första bussen gick 10.15… och vi började nio.

Jag hade kommit på den briljanta idén dagen innan att jag ju kunde äta frukost på hotellet med kursarna så det var helt ok:)

Jag fick lov att ställa min väska i bagagerummet till och med❤️Nästa gång bor jag här!! Det var för knöligt att ta sig till Mariannelund och det är roligare att bo med kursarna:)

Dagen idag var det inga stökigheter. Allt rullade på och det har varit väldigt trevligt och lärorikt.

Det visade sig att vi var många på samma tåg hem, så istället för att sova har jag snackat:) Så härligt.

Vi hängde i baren/bistron och när kaffet var urdrucket så satte jag mig och skrev det här.

Jag kollade mina biljetter.

Och vad är nu detta?

Jag bokar alltid resa hela vägen, minus min buss hemma. Kan någon förklara för mig varför SJ tyckte att jag ska vänta femtio minuter i Stockholm för att sen ta pendeln som tar en timme. Istället för att ta tåget som tar 40 minuter och jag bara behöver vänta typ tjugo minuter?

Aldrig. Jag vill hem. Sitta och glo här för att sen åka ett sämre, dessutom dyrare färdmedel?

Jag köpte ny biljett och har mailat SJ och bett att få tillbaka SL biljetten. Vad tror ni?

Jag håller tummarna!

Men förutom det och att fredagen den trettonde stökade med mig ??så har jag haft så trevligt!

Alla trettiofem visade sig vara hur mysiga som helst, och jag är så jäkla glad att jag får gå den här kursen ihop med dem:)

.

Nu sitter jag på tåget som går snart, en halvtimme innan mitt ursprungliga?och ska se med hur lite marginal jag missar bussen hemma i stan:) Det brukar vara så att tåget rullar in när bussen rullar ut. Är tåget tidigt och man gör en tjurrusning så kan man hinna men knappast med resväska ?

Bah!

Det är Kulturnatten i Uppsala så det är folk överallt:) Det hade varit trevligt att gå ut och dricka öl men jag är slut som person. Det får vänta, det är nog fotboll snart ?

Nu ska jag hem, krama kidsen och slänga mig i soffan och se nån film:)

I morgon ska jag se Corrinda spela basket, första matchen på flera år. Hon bad David komma och heja på fast de förväntar sig storstryk, det är ett av sveriges bästa lag de möter:) (Han är hennes gamla fystränare från skolan) Jag funderar på att ta med pompoms och kompressorhorn men tja… kanske inte ?

Nu ska jag göra annat, vi hörs snart igen!

?

Kommentarer

 1. samps

  enligt min almanacka var det fullmåne i lördags men i fredags var det ju inte många millimeter på månen som skilde, sas… 😀

 2. Carina

  Gillar din blogg! Du skriver så bra! Men framförallt för att du bor i Uppsala? Där jag bodde fram till jag var 41 år. Så det är fortfarande lite min stad med? men nu en fråga? Tyckte du att det svarta pulvret för vitare tänder från matsmart hjälpte? Ha de bra??

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det tycker jag. Nu har jag inte varit jätteflitig men det är skillnad:) Jag skulle nog behöva bleka tänderna för att få riktigt bra resultat men detta känns bra:)

 3. Christine

  Hej Carola!
  Jag läser din blogg för att du skriver så bra och ärligt om ditt liv? med mycket humor och glatt humör!
  Jag är själv uppvuxen i Uppsala,nära där du bor och idag hade vi nöjet att ha ditt äldsta barn som simlärare! Wow! Så duktig hon är! Och go och trevlig!! Jag har aldrig tidigare kommenterat men kände att jag verkligen ville berätta vilket duktig och härlig dotter du har! ( från en som aldrig träffat henne tidigare)

  Jag är så tacksam för att du delar med dig av ditt liv och för att du skriver så öppet och hjärtligt!
  Från en trogen läsare och anställd inom rättsväsendet?? trevlig kväll!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Åh men tack för alla snälla ord! Jag är ju väldigt partisk såklart men nog är Janelle en härlig tjej:) Vad himla kul att få höra det här:) Jag vet att hon brukar läsa här och det kommer kännas varmt i hjärtat på henne ❤️

 4. Marie

  Ha ha du skriver så himla bra så känns som man va med 🙂 De där med bara knata på för sen inse att vandrarhemmet låg vid busshållplatsen är så himla mycket jag. Varit en hel del i Warzawa och tro mig sånt händer mig hela tiden men å andra sidan så kan jag Warzawa numer 🙂 I Gdansk gick jag förbi mitt hotel 3 ggr utan fatta vart de låg och en gång i warzawa blev jag inlåst på en ytter gård. In va lätt värre ut 🙂 De är ett äventyr att resa :);

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jamen herregud det är lite av en specialare! Jag har letat efter så många ställen i Stockholm, gått på gps och gatunummer Men ändå inte hittat ?
   Inlåst i Warszawa låter lite obehagligt ??

 5. Sandra

  Lite sent påkommet nu men i somras när jag äkte tåg så ändrades tåget från Sthlm till Uppsala ju närmre Sthlm vi kom. Så jsg hann med ett tidigare pendeltåg.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag hann med!! Enda gången det händer nåt på stan , kulturnatten, så det hade funnits förströelse att titta på, då minsann hinner man med bussen:)

 6. H

  Usch vilken dag!
  Angående biljetten så gör den ibland så ifall den tycker att det är för kort bytestid till 40 minuterspendeln. Jag brukar ibland boka Sthlm-Uppsala separat när den krånglar så. Men det brukar vara om det är mindre än en kvart, och du har ju 25 minuter?! Så det verkar skumt.

 7. Kantig

  Vilken fantastisk, faktiskt, läsning. Jag vet att många tycker att du skriver bra men jag brukar tycka att det är för långt och oändligt(smaken är som baken.) men så råkade jag titta in här och lusläste hela inlägget och tyckte att det var så bra så jag blev besviken när det tog slut.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing