Okategoriserade

Sparade det…:)

Jag har precis skrivit ett halvt inlägg som jag valde att inte publicera, eller ens skriva klart:)

Det var kanske en aning irriterat… 😉 Jag är svinigt förbannad, och det finns en person som jag skulle vilja ruska om rejält. Men för tillfället så nöjde jag mig med att skriva och lägga det åt sidan. Det lättar en del. Jag har alltid gjort så, när saker bubblar över, av både glädje, sorg och ilska så skriver jag. När jag ibland hittar gamla sådana dokument i datorn så hajar jag till, och känslan jag hade då går nästan att känna i sin helhet, speciellt när man varit ledsen.

Det är som att jag genom att skriva det kan få det ur systemet. Inte så att jag glömmer det, men det är lite samma sak som att prata med en kompis. Den där bördan blir enklare att bära om man delar den:)

Bah! Skit i det här nu!!

.

I går hade jag ju lilla goseproppen Jack här igen:)

Jag hämtade honom på morgonen, och åkte hem med honom hit. Lämnade honom till Patricia för att sen åka och träna:) Både hon och Corrinda var hemma, och alla älskar att hänga med Jack så jag delar med mig:D Han är väldigt mycket för att vara bara hos mig, men finns jag inte så funkar det alldeles utmärkt med mostrarna.

Det här med att träna tidigt… Jag har tidigare avskytt det för jag hinner inte äta ordentligt före, men det har tydligen ändrat sig. Det funkar bra. Jag blir i alla fall inte matt och yr:) Jag ogillar fortfarande tidiga pass, men som sagt, vad gör man när de bästa ligger då. Däremot vet jag inte om jag kan hålla med om att man har resten av dagen till att vara produktiv. Jag blir trött:) Helst skulle jag sova en stund, men det funkar sällan.

När jag kom hem var det dags för lunch för Jack så jag gav honom lite käk och sen blöjbyte och ut i vagnen. Han var supertrött och somnade på en sekund. Jag duschade, vek tvätt och sen plockade jag fram studierna. Jag hade tre böcker att läsa, de är i en serie och den sista var reserverad av nån så jag kunde inte ha dem kvar. Så det var ju bara att läsa ut dem snabbt. Två läste jag dagen innan och den tredje igår. Jag var tvungen att lämna tillbaka den igår, och tänkte att det skulle jag göra när jag lämnade Jack.

Jag hann skriva en del också innan han vaknade. Han är så mysig, för när han vaknar så ligger han alltid och kikar en lång stund, snackar lite för sig själv och är bara glad.

Jamie kom precis när Jack vaknade och de lekte en lång stund. Jamie är favoriten, det räcker med att han visar sig så skrattar Jack så han kiknar:)

Jag har plockat fram de leksaker som jag sparat från ungarna och lagt i en låda, som jag nu bara ska hitta nåt ställe att förvara mellan varven. Mina barn älskar att leka med dem:)

Eftersom han inte käkat så himla bra innan han sov, så fick han en burk mat igen och smackade i sig nästan hela. Doris står troget nedanför och hoppas att han inte ska orka så hon får det sista:D

Sen plockade jag ihop hans saker, för idag och i morgon ska han vara hos sin farmor. Från sista september har de fått en dagisplats. Det är givetvis toppen för Janelle och Simon att slippa krångla och be om hjälp med passning, men det gör ont i hjärtat. Han är så liten. Och han kommer bli så mycket sjuk. Och han är så liten… ja igen:) Men det kommer nog bli bra. Jag ska be om att få bli inlagd som betrodd person så jag kan hämta honom:)

Vi packade in vagnen och sakerna i bilen och så följde Jamie med, först åkte vi till stan. Varje gång jag ska till stadsbiblioteket så surar jag lite över att det inte finns parkeringar precis intill. Det är dåligt med det överlag i stan, och de som finns är alltid fulla. När man som jag bara ska lämna eller hämta böcker så suger det ju att parkera långt bort. I går fanns det en ledig plats nere vid ån, närmare än så finns nästan inte, det är kanske tvåhundra meter:)

Jag tog Jack på armen och även om han bara väger tio kilo så är det tungt. Han hjälper inte direkt till.

Lämna böcker, och hämta nya böcker. Inte några spännande, Hamlet, Euripides, Dramatikanalyser och lite så. I den ena kursen ska det skrivas dramatik. Jag som inte har litteraturordskoll, tänker då på dramatik som i action:) Så fel så fel så fel. Det är pjäs. Kan säga att jag tusen gånger hellre skriver action, som jag liksom behärskar. Jag har ju knappt gått på teater 🙂

Så iväg för att handla. Simon messar när han vaknar och jag skulle hinna innan, så styrde kosan mot Gränby. Jag handlar inte så ofta på Ica där, vilket medför att jag inte hittar, så det tar alltid massa extra tid. Jack satt i vagnen och var superhappy när Jamie drog den och jag gick och muttrade över allt jag inte hittade:)

När vi var klara åkte vi och lämnade Jack, och bilstolen och vagnen och alla kassar, och sen snabbt hem för nu var det dags för fotbollsträning för Jamie.

Det blåste svinkallt nere vid fotbollsplanerna så efter två minuter med håret flaxande runt huvudet och iskylan som kröp in i skelettet så satte jag mig i bilen. Jag hade förutseende nog tagit med en av kursböckerna som jag nu hann läsa runt 40 sidor i. Den är skriven av vår ena lärare och hon pratar väldigt härlig skånska, så i vissa partier av boken kunde jag precis höra henne:)

Jag älskar dialekter, speciellt de här breda, det är majsigt. Själv kommer jag från Uppland och har ingen speciell dialekt. Jag har med åren slutat med Röck, Tröck och lös (lampan lös) och i stället lagt mig till med diverse både norrländska som småländska som värmländska uttal. Jag är värsta sortens copycat;D

.

Och sen då. Jo det blev hem, äta middag som Trixie lagat, och sen när jag i lugn och ro skulle sätta mig för att skriva, så blev det kaos. Med hänvisning till mina första meningar i inlägget. Några timmar senare, efter gråt, ilska och svordomar, samt en högst märklig konversation på messenger, så hamnade saken i nåt slags dödläge.

De mindre barnen kröp i säng, och jag hamnade i soffan för att jobba lite…men fastnade i stället i Jumanji som Corrinda och Patricia kom och tittade på. Vi är högst eniga om att Dwayne Johnson, aka The Rock, är både kul och stilig att se på, och Jumanji är rolig:)

Nu däremot ska jag skriva och göra det jag inte hann igår, så nu ska jag avsluta, vi hörs förhoppningvis senare i kväll:)

Ha en bra ….öhh, torsdag är det va? 😀 Jösses den här veckan är fullbokad ända in på söndagens sista timmar, och jag tappade bort vilken dag det var efter halva måndagen…:)

Allt gott! Hörs sen:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting