Okategoriserade

SOS alarm

Jag installerade en app för ett tag sen, såg den på instagram och såg sen att flera poliser rekommendera den.

SOS alarm, heter den

Den är mycket informativ för det första. Det kommer små notiser om saker som kan vara av intresse att veta. Som att de ska testa Hesa Fredrik exempelvis. Flyglarmet alltså.

Om man hamnar i ett läge där man måste ringa 112 så öppnar man bara appen och trycker på den blå pricken.

Så visas min position för den som tar emot samtalet. Så bra.

Jag har ringt 112 ett fåtal gånger och varje gång blir man, eller i alla fall jag, för det är ju ett nummer man enbart ringer i nödsituationer, stressad som fan. Jag var hemma när min granne kom inrusande och bad mig ringa för det brann i deras hus. Sen satt jag på första parkett och följde arbetet, både själva släckningen och sen det efterföljande återuppbyggandet som tog månader.

Den gången visste jag ju exakt var jag befann mig, men exemplevis om man är först på plats vid en trafikolycka kanske man inte har stenkoll. Det är ju suveränt att de ser var man är. Det kanske de alltid gör det vet jag inte, men nu känner jag iaf en trygghet i att veta att de ser mig:)

Nu precis fick jag en notis att det brinner i en villa nära mig.

Det ser ju ut som det är hos grannen igen men när jag klickar på visa större karta så ser jag att det är en bra bit bort.

Jag behöver inte oroa mig, för jag ser att det är långt borta, och att jag inte känner nån som bor där.

Hade det varit tvärtom att det var i mina krokar så hade jag kunnat kalla in kidsen så de inte är nyfikna och står i vägen och glor. Och kunnat vara uppmärksam i största allmänhet.

Det här tycker jag är en riktigt bra app!

Inget samarbete utan bara något jag vill dela med mig av:)

Förhoppningsvis behöver man aldrig använda den, men jag har lagt den på startsidan i mobilen, för enkel åtkomst.

Och jadå, jag har sex och ett halvt tusen olästa mail?men det är mest notifikationer från youtube som ungarna prenumererar på, och erbjudande från kreti och pleti. Ni skulle se min samlade inkorg för alla mina mail…

Eller här får ni se:)

Jag tror det är alla mina mailadresser, både Yahoo, hotmail och gmail. Kanske även nåt annat gammalt. Sånt här stressar mig inte det minsta.

Jag använder gmail och den sorterar av sig själv i primär, socialt (Facebook och skit) och kampanjer. ( erbjudande från allt man nån gång råkat klicka sig in på?)

Det viktiga har jag koll på:)

.

Nu ska jag dricka mera kaffe. Vaknade i morse med jordens vidrigaste huvudvärk som tvingade mig tillbaka i sängen. Jag har legat på spikmatta och proppat i mig smärtis, och inte förrän nu på eftermiddagen börjar den ge sig. Jag hade planerat att plugga ute i solen och sen träna ett HIT pass men Nope. Bidde inget av det.

Nu kan jag i alla fall sitta upp och roar mig med att läsa Fedra

Jävligt tveksamt om det är bra eller om huvudvärken kommer tillbaka?

Men det måste göras.

Vi hörs snart igen !

Ha en bra lördag, det som återstår 🙂

Kommentarer

  1. samps

    enda negativa (?) är väl att om man ringer polisen, eller ja blir vidarekopplad till polis via sos, så använder inte polisen samma kodsystem för koordinater utan måste ändå typ spåra via mast eller vad det nu var, och för vissa så stämmer inte ”närområdet” alls (diffar typ en mil fågelvägen åt diverse håll för vissa) så nja vet inte, känns som den skulle kunna utvecklas lite till innan den blir riktigt färdig? för mig skilde det typ 50 meter (gps’en visade nästa innergård) från min egen position så det hade ju inte varit världens grej men en km (eller mil för den delen) hit eller dit kan ju förstöra en hel del…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting