Okategoriserade

Slut för säsongen.

Igår var det söndag. Bara en sån sak:)

Eftersom jag tillbringade lördagen i nån slags huvudvärksdimma så känns det som jag blivit snuvad på minst en dag av helgen. Igår sen så tog vi hem husvagnen. Det är SÅ TRÅKIGT!

Syrran och jag tog pappas bil upp, och stannade i Avesta för att gå på Bagheeras outlet. Shoppade träningslinnen för 50kr stycket och två jackor för 99kr. Hittade även snögoggles som kostat 1200kr för 300kr och eftersom de kanske kan göra så man ser något när man åker slalom i snöstorm och slipper drabbas av sjösjuka, så slog jag till. Plus ett par gympaskor till Jack:)

Det var dagens roligaste:)

Framme på campingen kunde vi konstatera att husvagnen stod kvar, en av få som inte tagit ner förtältet, vilket då innebär att det är jäkligt fullt i den lokal man får vinterförvara i. Det var i alla fall öppet, förra året fick vi jaga nån som kunde låsa upp. En annan sak som snabbt konstaterades var att elen var avstängd. Om den slagit av pga åska eller om nån gjort det manuellt vet jag inte, men föredrar det första. Vet ni vad som händer med saker i ett kylskåp som inte har kyla?

Det vet jag. Och vi fick ägna en dryg timme åt mögelsanering och att kasta bort massa saker som annars varit helt okey. Två och ett halv kilo ost, några halloumi, smör, philadelphiaostar, beasås…blä. Allt var förstört. Allt…utom… gröna äpplen:) De låg där i all sin prakt och såg fina, fräscha och krispiga ut:)

I botten, och halvt utrunnen på golvet, så låg en före detta vattenmelon, två kiwis och en gurka. Tror jag det var. Mögel av olika slag och med olika färg frodades i det stängda utrymmet, vitt och svart, fluffigt och mera utbrett. Härligt.

Nu återstår att se hur det gick att få bort allt, jag har skurat med tops i alla skåror och bakom gummilisterna. Allt som var löst diskade vi i skållhett vatten och diskmedel.

Ja givetvis borde vi tömt kylen när vi åkte hem senast, men vi skulle dit helgen efter. Som vanligt så blev det annat, den gången en basket-kickoff för lovelia som var obligatorisk. Sen trodde vi att vi kunde ta hem vagnen i början av september, men icke. Man fick inte ställa in saker för vinterförvaring förrän 17/9. Ja, och så blev det inte riktigt som planerat. Bah.

Sen hade mössen kalasat, nej, de har nog faktiskt haft värsta nobelmiddagen, på lite allt möjligt. Jag tror det var bara ett paket hårt bröd de ätit upp, men det var å andra sidan soprent. En fågel har helt klart varit på besök också, och efterlämnat sin fjäderdräkt ungefär överallt. Själv fågelliket återfanns senare på grannens tomt.

Det är ju trevligt nästan jämt:D

Men det positiva är att förtältet var torrt, och ganska snabbt kunde tas ner. Vi gjorde oss lite plats i lokalen och ställde in vårt. Det kan tänkas att det klagas, men till skillnad från de som bara breder ut sitt eget över många kvadratmeter och skiter ganska fett i om andra får plats, så tänker vi till. I stället för att ställa in vårt mitt i vägen för alla, vi som ändå vet att vi inte kommer vara först på plats i vår utan snarare sist, så flyttade vi någons prylar en knapp halvmeter åt sidan och ställde vårat så att det inte står i vägen. Med två tetrisexperter så upptar vi nu minimalt med utrymme:) på ett ställe som inte ska störa när övriga ska ut med sitt.

Det tog oss ungefär fyra timmar totalt att riva allt,  inklusive mögelsanering, och det känns rätt så bra.

Mamma och pappa kom upp senare för att hjälpa oss med förtältet, och det var en jäkla tur. Det fastnar så överjävligt i skenan uppe mot taket att det är nästan omöjligt att få loss, och det krävs fyra relativt starka personen för att få glid på det. Uppenbart:)

Sen körde syrran hem. Det tar sån tid att köra med husvagn, och även fast det var två-ett väg så blev det hyfsade pärlband bakom oss. Man får ju liksom inte köra 100 med släp. Men till sist var vi hemma, packade in sakerna från vagnen och jag körde igång en tvätt med sängkläder därifrån. Nu ska vagnen besiktas, och elen måste ses över för det funkade ju inte. Något är fel och jag vet inte vad. Det tar vi i vår för nu är det kallt och omysig att hålla på.

Sen var det bara att slänga sig i soffan och glo på nån film.

Lika kul som det är att ställa upp vagnen, lika hypertråkigt är det att plocka undan för vintern.

Men nu är det gjort!!

Nu ska jag laga mat, men återkommer lite senare!

 

 

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting