Okategoriserade

Lördag, Jack och plugg:)

Vi sov gott i natt:)

Jack vaknade vid tre och gnölade lite, fick en slurk välling och så somnade han om. Jag hade då sovit som en stock i två timmar kanske och kunde sen inte riktigt somna om, nåt var inte riktigt bra. Jag vände och vred på mig men kunde inte komma till ro. Efter ett tag insåg jag vad felet var.

Vi körde helt slut på axlar och armar på träningen i fredags, och nu kröp det i dem:) Det är en märklig och svårbeskriven känsla, men lite som när någon kroppsdel precis somnat, och rör man på den så kommer myrkrypet. Matt och off:)

Så småningom somnade jag ju och vaknade den av Jack vid halv åtta. Eftersom han brukar vakna glad och nöjd och nu gnällde lite så tänkte jag att han nog inte ville vakna än. Så jag gav honom lite välling som han kostade iväg och sen lade sig på sidan och somnade om:)

Jamie hade fotbollsavslutning klockan tio så det var ju bara att kliva upp ändå. Jag grejade på, satte in bilstolen i bilen och gjorde i ordning frukost att ta med till honom. Han bara sov:)

Till sist var det bråttom ju, så jag fick väcka honom. Kolla klockan 🙂

09.43

Jag avskyr att väcka barn!! Det är något jag försökt undvika i alla år. Det har såklart att göra med att jag själv tycker det är jobbigt att bli väckt, speciellt på omysiga vis. Min exmake envisades i alla år med att dra i mitt täcke, så att det åkte ner en bit från axlarna och släppte in massa kall luft.

”Öh vakna nu!!” Och så ett stadigt ryck i täcket, det finns få saker som får mig att bli vansinnig på en sekund som det. Jag kan inte begripa heller att han aldrig fattade, fast jag bad honom låta bli så ofta. I stället raljerades det över mitt sura morgonhumör… I wonder why?

Men kan konstatera att sen han drog så har jag sluppit de väckningarna, och det är ett så stort plus, en fet vinst!!? Mitt morgonhumör är inte värre än nån annans om jag slipper bli väckt på taskigt vis. Nu är jag förvisso fortfarande trött men sällan ilsken som en bålgeting.

När jag ska väcka någon så är det inga tända taklampor och gap och skrik, utan låg röst och klapp på kinden eller över håret. ”Dags att vakna nu..”

Måste man väcka nån kan man göra det med kärlek:)

Jack vaknade bara jag viskade hans namn och strök honom över kinden. Sträckte på sig, gäspade och log❤️

Fast vi hade superbråttom så fick han en lugn start, allt funkar så mkt bättre då. Ny blöja och på med kläderna och så ut i bilen och ner till fotbollsplanen.

Det var match mellan barn och föräldrar men jag kunde ju inte spela. Både Corrinda och Patricia jobbade så jag kunde inte lämna prinsen hemma. I stället så satt vi på sidan om och han käkade frukost. Macka och välling 🙂

Lilla gullunge:)

Efter matchen fick killarna fika och diplom och sen var det slut, lagom till det började regna. Vi åkte hem och jag drack kaffe och Jack lekte med alla ungarna. Janelle messade att hon var pigg och vaken ( fest igår så därför fick jag låna honom över natten) så jag kunde komma med honom när jag ville.

Jag packade ihop hans saker, och glömde flera ?. På med kläderna och så får han sitta i trappan och vänta medan jag klär på mig. Den här lilla trappan är guld värd:)

Perfekt att sitta i när man ska ta på skor. Jacks dojor köpte jag på Bagheera outleten och de är lite stora än men funkar.

Jag tror att Jack somnade i samma sekund som jag vred om bilnyckeln:)

Han hade ju varit vaken i säkert två timmar eller så;)

Jag messade Janelle att jag åkte och när jag kom fram så stod hon och väntade, hade precis klivit ut. Snacka om bra tidsuppfattning!

Jack sov såklart?

Vi stod och snicksnackade en lång stund så han fick nog sova en timme ungefär. Jag hoppas det räddade resten av dagen..

Till sist började vi packa ur bilen och då vaknade han. Med ett leende.

Vi hjälptes åt att bära in allt, vagn, bilstol+bas, madrass och lite kassar och väskor. Liten person – stor packning:)

Nu har jag skaffat det mesta hem, så tallrikar och muggar osv finns, det känns enklast så. Hans farmor har gjort samma lika:)

Sen åkte jag hemåt. Behövde tanka, det tjöt om tom tank, så jag tänkte vara smart och köra in på macken närmast Janelle. Gjorde så och fast det är en himla massa pumpar var alla upptagna och det av slöfockar..

Jag åkte hem och tankade vid min Ica i stället. Det är en obemannad INGO och billigast i stan:) Nästan jämt i alla fall.

Men först köpte jag godis, det var visst lösgodisets dag, så jag kunde väl offra mig då. Syrran hade varit på Coop där det var billigt så jag drog dit. Lidl ligger precis bredvid och eftersom jag ville ha en sån här;

Som såklart inte fanns, men man hittar ju alltid något här. Det blev de här i stället

Sådana här tunna jackor, en varsin till killarna. De vägrar ta på sig nån form av tjockare tröja på morgnarna och det är ju fasen kallt nu. Men för varmt för vinterjacka, och lite för kallt för bara en ofodrad bomberjacka. De här fick godkänt. Få se när de tappar bort dem bara..)

.

Så hem och slå upp datorn. Jag har en deadline den 7/10, på flera uppgifter. Den första var att skriva en enaktare, ett möte mellan två personer på en perrong, varav den ena kliver på tåget till sist. Det här med att skriva dramatik… Jag gillar ju dialoger och har med det i mina texter hela tiden. Men inte enbart dialog utan då är det ju massa beskrivande runt omkring.

”Jag sa ju att jag skulle fixa det!” gormade han och slog näven i bordet så porslinet hoppade. En liten blå skål landade precis på bordskanten och stod och vägde innan den långsamt, långsamt föll i golvet. Den gick i tusen skärvor som spreds över stengolvet.

Lite så:)

Men nu var det tio sidor dialog som skulle skrivas och man ska fatta vad som händer utan en enda beskrivning. Allt står och faller med replikerna. Man får inte ens peta in ett litet viskade han/ hon log/ han skruvade på sig/etc.

Det är klart nu. Ska låta det vila till i morgon och läsa igenom och ändra om det behövs. Sen ska jag skriva en dikt (?) och reflektioner över dramat och dikten med utgångspunkt i en bok som jag inte hittar..

Och sen diskussioner om de där antika pjäserna Fedra och Euripides( råkade kanske låna den på grekiska förresten?), och även gamla Hamlet. Jag tog en annan version än förra gången så får vi se om den blir bättre. Hamlet är skitmärklig. Den med;)

Det var mer, både läsa och skriva och inget lockar?. Vissa saker är inte kul. Men jäkligt lärorikt!!

Men i morgon är det paus från plugg, mer än läsa igenom pjäsen. Jag ska till syrran och vi ska få lite ordning. Hon hinner ingenting, att pendla till Stocholm tar skitmycket tid, sen ska hon hinna träna på kvällen och på helgerna har det varit fullt upp. I princip står det mesta kvar som vi ställde det när hon flyttade dit… men å andra sidan har hon ägnat massor av tid åt trädgården. Nu börjar hon känna sig lite stressad, så då ska vi slå våra kloka huvuden ihop och försöka få struktur. Problemet är att hon har för mycket plats nu egentligen. Hon flyttade från en tvåa på knappt 60kvm till ett hus på drygt 100kvm:)

Plus vind och garage. ?

.

Det blir bra.

Så kanske ska man krypa i säng nu? Jag har ett gäng böcker att läsa, så jag kan ju passa på att läsa lite.

Vi hörs i morgon igen!!

Natti natti ?

Kommentarer

 1. Nora

  Så Corrinda hittade ett jobb! Får man fråga vad det blev? Min egna dotter kämpar så med att hitta något bra nu efter studenten.

 2. Ekot

  Din systers problem är inget problem, bara att låta det vara luftigt, och lättstädat! Eller fyll upp med något blocket-fynd för att göra lite hemtrevligt. Eller hyra ut ett rum så kommer det in en peng och huset står inte så mycket tomt :), ni bor i en studentstad!

  1. familjenannorlunda

   Om det var det ändå??men saker står överallt. Flyttkartonger möbler saker …
   Att hyra ut ett rum … nja, det är mer en nödlösning om ekonomin inte går runt. Huset funkar inte att dela utan att man är på varandras personliga space 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing