Okategoriserade

”Nu fattar jag vad du menade, mamma”

I morse kom ett sms från Janelle. Hon var sjuk, feber och rasslig och bad om lite hjälp. Hon behövde handla också och Simon har bilen till jobbet.

Jag svarade att jag kunde hämta Jack och handla åt henne, men eftersom hon knappt sett honom på hela veckan så ville hon inte lämna honom längre än nödvändigt ❤️. Vi bestämde att jag och syrran skulle åka dit och ta en prommis med Jack medan hon lånade min bil och handlade.

Så det blev ju inget gjort hemma hos syrran idag heller?. Nu tror jag hon är rätt nöjd med det, hon är mest handfallen inför allt som ska göras. Jag må vara seg i starten men jämfört med henne är jag fan Carl Lewis?

Kan inga nutida snabba killar;)

Jag lyfte i alla fall in några lådor i en garderob och sen drog vi till Janelle.

Hon satt precis och gav honom mat, och konstaterade att först nu fattade hon vad jag menat när jag alltid sa”jag har inte tid att vara sjuk.”

För så är det ju, inte fasen hade jag tid med det när jag hade massa småknott att ta hand om. Då fick man proppa i sig alvedon och låtsas fungera ändå. Hon fattar nu:)

När han var klar så tog vi honom med oss ut. Janelle och Simon bor inte så långt ifrån där vi bodde när hon föddes. Så idag gick vi förbi och visade Jack var han har sina rötter ?det är viktigt att veta var man kommer ifrån.

Här, på övre våningen bodde vi:)

Det var bruna dörrar och stolpar då, de här gula är inte stiliga, vissa längor har röda, mkt snyggare. Och så var det brädor som staket.

Det är jättefina lägenheter, vi hade en trea, 84kvm och jag drömmer fortfarande att jag bor här. Det är ett speciellt ställe för mig helt uppenbart. ❤️

Vi traskade vidare till Heidenstams torg, och här gick jag ju mer eller mindre dagligen mellan 1990-1999. Tror jag det var, och så bodde vi ett år i exil i bonnaland deluxe mellan 96-97 förstås men det är preskriberat nu.

Min gamla Ica-butik. Större än förr och definitivt mer svängrum för vagnen:)

Och här ….?

Där gick man in till kyrkan, där jag alltid hängde på Öppet hus, och där jag lärde känna Anna. Som är mamma till Matilda och Joel, Matilda och Janelle är ”bästisar” än idag❤️

Tjugofem år senare verkar de inte ha nån sån aktivitet. Men så är ju heller inte en jäkel hemma med sina barn nu förtiden. Jag är glad att jag fick mina kids när det fanns relativt många som tänkte som jag:)

Här hade vi väldigt roligt!

Vi köpte fika, bullar och rån på Ica och kaffe på ett fik. Som hade de godaste baklava jag någonsin ätit! Vi läste sen att de inte använder socker utan enbart honung, i alla sina bakverk, för att vara lite mer hälsosamma. Honung har ju en mängd fördelar, även om det är supersött.

Vi satte oss på en förskolegård och fikade:)

Von Bahrs förskola, och deras gård var himla mysig, med skrymslen och vrår där kidsen kan leka. Sånt gillar jag:)

Så kom vi på att Janelle gett oss sin nyckel och alltså inte skulle kunna komma in i lägenheten före oss så då fick vi bråttom tillbaka. Halvvägs så ringde hon, då var hon klar. Ooooops, vi rappar oss!

Hon hade hunnit bära upp två av fyra kassar när vi kom så vi hjälptes åt med resten, och sen snackade vi en stund till innan vi åkte vidare.

Hej då lillvännen, ses snart igen!!?

.

I dag, klockan är över midnatt, så fyller Patricia år, så vi åkte in på Gränby för att köpa presenter. Jag visste vad jag skulle ha, men att hitta det sen är inte lika enkelt.

Att hitta roliga Halloweensaker på TGR är däremot enkelt. Den här ska sitta på ytterdörren sen. Den pratar och lyser:)

”Welcome to the haunted house”

”Enter, at your own risk”

Jag ÄLSKAR Halloween!! Och skulle jag någon gång bli bjuden på en halloweenfest så är jag kittad till tänderna. Men just fester är det aldrig nån som har, än mindre nån slags temafest. Vi ses antingen bara helt casual eller ute på krogen. Fel vänner helt klart☠️?, om än världens bästa 🙂

.

Middagen var samma som igår, jag gjorde raggmunk i ugnen, och en hel plåt blev kvar, det var så många som inte åt hemma. Så tråkigt… not!

Och sen hittade jag en film på tv som jag inte sett!! Independence day 2.

Visste inte ens att de gjort en?. Men med Liam Hemsworth i huvudrollen så går det an. Filmen var helt ok, precis som förväntat . Minns knappt första men det var väl ungefär samma story. Aliens som attackerar jorden och USA räddar världen 🙂

Och nu då?

Jo men nu är det sovdags!

Ska bara lite först, men sen så. Imorgon är det en ny dag, septembers sista!! Jösses vad snabbt det går.

Vi hörs snart?natti natti

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Har inga kompisar ??. Och ingenstans att vara, inte råd att fixa(jag tänker STORT annars kan de vara?) är en stört kass värdinna för jag ogillar att vara i centrum och bli bedömd, har inte tid, och tusen andra saker ?
   Plus att ingen är nåt fan av halloween som jag är.
   Och jo jag har vänner:) men vi har aldrig haft fester, så det känns inte helt naturligt. Vi umgås på annat vis. Men man vet aldrig, rätt vad det är så kanske jag fått in dem på halloweenspåret och så blir det en hejdundrande fest nånstans. Mest troligt när jag inte behöver klä ut mig till skelett utan redan är ett??

 1. Jenny

  Håller med, jag är ensamstående med en liten dotter. Just nu är jag dock magsjuk och helt under isen så min pappa är hos oss och hjälper till. Guld värt!!
  Tack för bästa bloggen ❤️ Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing