Okategoriserade

Jag tror dygnet har tappat några timmar?

Jag hinner ju inte med ett dugg!?

Alltså kom igen, jag har råddat nio kids, och samtidigt haft ett hus som jag storstädade varje fredag, dammsög och plockade gjorde jag ju hela tiden, jag tränade och ungarna hade massa aktiviteter, jag var förvisso uppe sent på nätterna och sov aldrig mer än max, och det var MAX tre timmar i sträck. Jag hann lunchdejta och fikadejta och bara-hänga-dejta. Jag hade tre, fyra ungar hemma dagtid och ÄNDÅ hann jag mer än idag !?

Vad är problemet?

?

Jo, kanske att jag pluggar 150%. Och bloggen tar mycket tid, mer än någonsin. Och kanske tränar jag mer än förut.

Men jag har pluggat heltid i typ fem år nu, så det kan inte bara vara det. I och för sig så har det varit enklare kurser. Komvux var tufft också men på Folkhögskolorna var det mindre krav. Man duger bara man gör det man ska och man får bara Godkänt eller Icke godkänt så det finns ingen anledning att späka sig. Det är fantastiskt kul!! Jag har lärt mig så otroligt mycket just i folkhögskola och jag rekommenderar det till alla:)

Nu är det universitetet. Good enough duger inte längre och det tar lite mer tid. Kanske inte svårare men på ett annat vis:)

Och det kan ju spela in att jag hela tiden ska skapa något. Att värpa fram texter med kvalité när fantasin tryter är fan inte så lätt ?

Men det är kul!!

Även om jag inte hinner nåt annat.

Jag prioriterar ju såklart, det är ungarna, plugget och träningen som är viktigt. Resten tar jag i mån av tid:)

Nån frågade häromdagen vad jag pluggar till?

Jag läser kreativt skrivande, i tre olika kurser. En A-kurs i hur man skriver för barn och ungdomar, en B-kurs och en C-kurs, båda i kreativt skrivande. Så vad blir man på det då? Bättre på att skriva 🙂

Förhoppningsvis.?

Av någon anledning tar barnen mycket tid just nu. Det är skjutsa hit och dit, och massa grejor att lösa. Mellan syskonen men även med kompisarna. Massa tid går åt till att lyssna på draman… ? och försöka få dem att förstå att det finns folk till allt. Och just nu så svämmar mailen över av alla utvecklingssamtal som ska bokas in. Holy smoke.

Det är som det är:) Men jag tror i alla fall att nån har snott några timmar per dygn.?

Ja, jag tror att jag sa ungefär samma sak för ett tag sen? Förlåt ?

.

Ok, annat då! Jag har ju haft ett födelsedagsbarn i huset idag.

En som mest var på jobbet förvisso men ändå. Patricia fyller 24 år idag. ❤️ Eller igår om man ska vara noga, klockan är över midnatt.

Tjugofyra år! Det innebär att hon är äldre än mig nu, jag är ju 23?

Hon är min wingmate. Den som styr skutan ihop med mig, och så har hon gjort sen den dagen jag plötsligt blev solo med allt. Men redan som liten har hon velat hjälpa till med massor. När vi berättade att de skulle få tvillingsyskon så hojtade hon ”pax för killen!!” För hon visste minsann att det var en av varje 🙂 Sen dess har hon pysslat om all bebisar som kommit, och hon är duktig som sjutton.

Grattis älskade ungen min ❤️?

Nu har hon börjat träna med oss. Jag älskar att vi snart tar över hela Friskis:)

Häromdagen hade hon glömt sitt kort och bad David checka in henne. Han skrev in Wetterholm och konstaterade att vi var så många. Sen frågade han vem Daniel var??

Öhh det undrar jag med:) Han hör inte till mig i alla fall. Kanske måste man googla honom, det vore ju praktiskt att skaffa en snubbe med samma efternamn 😉

Jag har hittills bara Janelle Patricia och Corrinda med mig dit. Men allt eftersom de blir äldre så kommer vi breda ut oss lite som på midsommarfirandet. Jag har en unge i skyttet, en i bollkastningen, en i fiskdammen, en annan i chokladhjulet, nån som säljer lotter och själv är jag nån slags allt-i-allo som servar alla:)

Sen vinner vi skytte dam( om inte Sylvia är där då) och tjejernas. Även pilkastningen brukar nån av döttrarna ta hem, och där har syrran slagit till i damklassen.

Välkommen till familjen Wetterholms midsommarfirande ?

.

Nä, nu måste jag hoppa i säng, de där försvunna timmarna gör även nattsömnen kortare 😉

Vi hörs i morgon igen!

Natti natti ?

Kommentarer

  1. Helén

    Patricia är så vacker. Väldigt lik dig också.
    Älskar din blogg. MEN om du känner att du behöver vara bloggledig så är det dig väl unnat

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Bloggen är det bästa jag vet:) den vill jag aldrig ta ledigt ifrån ??
      Allt annat däremot skulle jag gärna kunna pausa lite:)
      Tack ??

  2. Anette

    Jepp, känner igen det där med tidsbrist. Av nån orsak tycker jag det verkar som att det blir MINDRE tid över ju äldre man blir och ju äldre barnen blir?? Varför är det så? I och för sig har jag också ett heltidsjobb, men även tre tonåringar, som alla ska skjutsas nånstans jämt. Sen ska det ordnas saker förstås. Det är läkartider, bilskola, pianolektioner, läxor etc. Plus att jag har ett stort hus med stor tomt som ska skötas. Ja en man har jag också, men han jobbar ännu mer än jag. Tycker jag hann mer förr när barnen var små. Men mitt jobb kräver också tankeverksamhet… Jag försöker också träna två gånger i veckan + promenader.

  3. Ekot

    Förstår du har ont om tid, stora barn tar också massor av tid! Såklart behövs lugn för att kunna skriva. En variant som ger lite lindring är sluta shoppa allt vad det går! Det tar tid, prylarna ska tas om hand, det tar tid, emballage ska slängas, gamla saker plockas undan/göras av med. Det kostar pengar, som man kan slippa skaffa eller använda till annat, ex köpa trädgårsröjning eller hantverkshjälp till huset.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha ja men det är vardagsshoppingen, alltså mat och hygien typ, som tar mest tid. Att flera gånger i veckan behöva städa i ordning kylen för att få rum med det man precis handlat är öken?
      Fast att köpa hjälp är inte min grej egentligen. Jag har svårt för att nån annan ska göra mitt skitgöra?
      Pratar om städ nu, även om det vore skitskönt så känns det fel. Hantverkshjälp däremot får man ju lov att köpa, i de fall man inte kan fixa själv. Men det är förbannat Najs att kunna själv 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting