Okategoriserade

Lite sjuk, ganska trött och oinspirerad:)

Innehåller annonslänk för Meds

Hello:)

Jag var ju i Växjö över dagen i torsdags, och blir alltid lite bakis av att åka så länge. Jag reser i elva och en halv timme för att vara där i sju:) Varav en timmes lunch. Om det är värt det? JA!

Men för den delens skull är det jobbigt. Bussen hemifrån går 04.26 och jag är framme på campus ungefär 10.10. Vi börjar egentligen tio, men ni vet…den där akademiska kvarten är inget ljug, man kan räkna stenhårt med den:) Innan jag fattade det…

Sen går tåget hem 17.05 och jag landar på stationen hemma 22.50, får jag skjuts är jag hemma till elva, annars halv tolv.

Men som sagt, det är värt det, och nu har jag lärt mig knepen för att kunna sova på tåget. Man ser till att ha på sig en hoodie med stor huva som går att dra ner över ansiktet, så man kan snarka på med öppen mun bäst man vill;) och en stor sjal som man kan svepa in sig i så man slipper frysa. Något lite störigt är att de envisas med att ha alla lampor tända på tågen oavsett tidpunkt.

Man sover ju inte speciellt djupt men tillräckligt för att klara av dagen.

Vi har bytt handledare nu, och även fått nya grupper som vi ska diskutera vårt texter i, så fyra nya personer blev det för mig. En av tjejerna och jag har hängt ihop sen början och det är en speciell känsla att kunna hennes berättelse, och att hon kan min. När jag inte kan beskriva min så gör hon ett suveränt sammandrag:) En av de ”nya” tjejerna skriver också action precis som mig och det är första gången jag har en like i gruppen, så det känns väldigt kul. Många av de andra har inte direkt action som sin favoritlektyr, medan jag storknar på poesi till exempel. Nu ska jag ta mig tid att läsa igenom de ”nya” tjejernas texter från början till slut för allas verkar riktigt bra. Actiontjejen har nitton kapitel klara så det lär ta ett tag:)

På vägen hem så kan man säga att tågen inte riktigt stämmer, jag rullar in på centralen i Stockholm exakt samtidig som tåget mot Uppsala rullar ut, och det finns sen inget åt det hållet på en timme. Att tillbringa en timme solokvist på centralen den tiden när allt är stängt är skittråkigt. Det tar 40 minuter att åka hem så man är så nära men ändå så långt bort. Jag roade mig med att trava runt runt. När man suttit stilla mer eller mindre hela dagen så skriker kroppen efter rörelse:) Jag drog fyra varv uppe innan jag kände mig uttittad och gick en trappa ner och lommade omkring. Väl hemma sen så kom Corrinda och hämtade mig, och det var tur det för det är samma visa där, när tåget rullar in så rullar bussen ut. Värdelöst.

.

Fredag sen så var jag galet trött. Upp och iväg till Dau  för nya fransar, och kunde konstatera att jag såg ungefär hundra gånger piggare ut sen. Det gör så mycket de där fransarna!

Hem, och slå upp datorn för att jobba, och skrev klart den uppgift som det var deadline på och skickade in den. Sen iväg till David tillsammans med Patricia. Sweet lord vad jobbigt det var, när han körde samma grymma axelpass som i onsdags så kände jag redan efter första fem repsen att det tog slut i armarna:D Pannbenet får sig en rejäl omgång sådana gånger. När vi avslutat så satt vi kvar ett gäng på golvet och snackade, helt slut. Sen förflyttade vi oss en trappa upp och fortsatte prata för att sen när parkeringen gick ut, åka hemåt. Fast jag skulle ju handla, så vi styrde kosan mot Citygross.

Så mör i armarna att jag funderade på att be om att få det hemkört;)

Att handla efter tre en fredag är inte kul, hela Uppsala är där då. Makalöst och lite djungelns lag på parkeringen. Hem och packa upp och duscha och laga mat och hänga och gå ut med Doris och kolla film, som vanligt alltså:D

 

I morse skulle jag upp och skjutsa Corrinda. Hon är i Luleå för att spela basket, och de skulle samlas åtta. Bah. Jag vaknade och var stenförkyld. Ont i halsen och täppt i snoken och allmänt rasslig. Men hallå? Det är så länge sen jag var förkyld att jag glömt bort hur det kändes, tack Coldzyme, men nu kändes det inget alls igår, och under nattsömnen slog det till. Lömskt!

Jag masade mig upp och tog på en jacka och brillor. Pyjamasbrallor och sovtofsen i håret fick sitta kvar och så stannade jag en bit ifrån bussarna så ingen skulle bli skrämd från vettet;)

Hem och dök i säng igen, bara för att en timme senare skjutsa Lovelia till en basketmatch. Samma visa där, pyjamas och brillor, och hem och i säng. Sov sen till tolv, som en klubbad. Då var jag hungrig så det var bara att kliva upp och äta, och sen sätta mig med plugg.

Idag är jag inte glad på mitt plugg:D

Jag har irriterat mig som fan på de här gamla grekiska dramerna vi ska diskutera runt, för hur i helvete kan de liksom hyllas i våra dagar?

Det är fullt av våldtäkter, incest, bigami, sodomi, otrohet, våldsdåd och som om inte det räckte så är det skittramsigt. Sorry. Eller nej förresten JAG ska inte be om ursäkt utan det kan ”finkulturen” göra. Snacka om att legalisera sjuka saker.

Jag är förhoppningsvis snart klar med det, även om det är svårt att hålla nån slags ordning. Då ska jag ta itu med Hamlet. Tråkiga Hamlet. Herregud, historien är full av knepiga figurer. Sanna och fiktion.

Jag kommer bli sittande hela helgen med mina uppgifter, deadline på måndag.

Om jag har lite tur så mår jag bättre i morgon i alla fall. Jag har sprayat med min kära Coldzyme  så det bör vara bättre. Jag skulle köra HIT idag, men det var ju bara att glömma. Nästa pass är inbokat på tisdag och då jäklar är jag frisk.

Lite lördagsgodis nu och kanske en fet whiskey gör susen? Jag gillar inte whiskey dessvärre, men kan plåga i mig exets många år gamla lagrade flaskor som medicin, så varje slurk är svindyr;) Gurgla lite i en Mackmyra, hehe.

Nej, nu ska jag återgå till Hippolytos och gubbarna….

Ha en toppenkväll nu så hörs vi snart!

 

 

Kommentarer

 1. samps

  går det inga tåg växjö-uppsala direkt då (eller med byte nånstans mitt i kanske)? aldrig funderat på att åka (kanske till och med flyga) dagen/eftermiddagen innan så du inte behöver åka tidigt samma morgon? 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har flugit ibland, men då måste jag ta mig till Bromma i morgonrusningen och det stressar mig så förbannat. Jag har också åkt dagen innan men kommit fram till att det inte är värt det, varken i pengar eller tid. Går inga tåg direkt utan detta är vad som bjuds:) Uppsala-Stockholm- Alvesta-Växjö. Två byten alltså. Och samma väg tillbaka. Men det går bra, och efter att ha testat olika varianter så tycker jag att detta känns bäst:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing