Okategoriserade

Tolv timmar senare…:)

Jag har suttit på rumpan i min fåtölj i hörnet i vardagsrummet HELA dagen. Alltså på riktigt, HELA dagen. Och ätit godis:)

Haha, men allvarligt så har jag suttit och pluggat precis hela dagen. Det tar tid när man inte fattar helt klart. Och när man bara blir irriterad så tar det ännu längre tid;)

Nu har jag lämnat in, förutom en uppgift som jag får lov att resta för jag får inte tag i några böcker. I morgon ska jag ta mig till universitetsbiblioteket för att skaffa något slags lånekort där, jag har hittills inte behövt det, men nu är det tvunget. Nu fattade jag inte riktigt, men det verkar finnas ungefär tio universitetsbibliotek i Uppsala. Hur vet man då vart man ska liksom:)

Jag har inte deadline förrän i morgon natt så om jag hittar böckerna så kan jag hinna få ihop något, men det såg ut som de var utlånade.

Jaja.

Jag har även hunnit snyta mig ganska många gånger, och dricka oändliga mängder av ingefärs-citron-honungsdryck, som jag kokade ihop igår. Ganska mycket kaffe också faktiskt.

Doris har smitit, Jamie tog in ett helt kompani ungar som sen röjde loss på nedervåningen så jag fick slänga ut dem:)köket har städats, Lovelia har skjutsats till samling för basketmatch, och nu vid tio på kvällen så hämtade jag hem Corrinda som varit i Luleå.

Basket där med. Det är mycket basket här. Synd att det inte är min favoritsport:D

Dagen har rullat på som vanligt, med förkylningen som en extra krydda förstås.

.

Förresten måste jag berätta att jag lagade riktig mat igår:)

Nämligen stek och potatis, med gräddsås. Köttet var lite för hårt när innertemperaturen var perfekt och jag tycker det är läbbigt, så jag lät steken ligga och småputtra ganska mycket längre. Vad hände då? Jomen man fick en alldeles makalöst fin och mör pulled fransyska:)

Det jag alltid lyckas förtränga är att stek krymper, men nu var det två barn kort så då räckte de knappa två kilona perfekt. Doris satt snällt och väntade för det var väldigt väldoftande.

Det var väldigt länge sen jag gjorde stek, för de senaste gångerna har köttet blivit just hårt och dessutom varit snott och trådigt. Inte gott. Nu var det en superfin bit, så jag kan tänka mig att göra om det till nästa helg.

.

I veckan har jag en hel hög utvecklingssamtal att klara av, jag har noga skrivit upp alla och satt notiser så jag ska komma ihåg. En dag är det två direkt efter varandra, ett här ute och ett inne i stan, det kan bli tajt, men läraren vet om det. Jamie ska till Fyrishov och simma i morgon och han har packat sin väska alldeles själv. Jag kanske borde kolla så den ser ok ut innan jag lägger mig, men han brukar vara duktig. Han berättade vad han lagt i och det låter som allt är med:)

.

Jag ska lägga mig och läsa, det har jag lovat mig själv som belöning efter dagens plugg.När jag skulle till växjö så ville jag ha en bok med, men den jag tänkte läsa var svintung. Jag kollade snabbt om den fanns på Nextory men nope. Däremot så såg jag att de fått in fler böcker av Karin Slaughter, som är min favoritförfattare just nu. De har bara haft dem på engelska och ljudböcker och jag tycker det är skitjobbigt att läsa på engelska. Det går alldeles för trögt i huvudet, och jag får ta om och fundera och tappar bort mig. Men nu fanns det en svensk översättning,tjoho!! Den heter Den sista änkan, och är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Som alla hennes böcker.

Jag älskar hennes sätt att skriva, det är brutalt som fan, rått och jävligt, lite som Stephen King fast på speed. Han broderar ut sina läskiga scener i tio, femton kanske tjugo sidor, medan hon är pang på, blod och hjärna sprutar överallt och det är allmänt makabert:)

Att sen följa henne på instagram som jag gör blir lustigt. Hon älskar katter, och lägger ut massor av söta små kattungar och gosproppar. Kontraster:D

Ja, kanske ska jag ta tag i det då, borsta tänderna, kolla Jamies väska och se om jag hinner läsa lite.

Måste ju upp snart så jag borde egentligen inte…..:)

 

Natti natti, vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Ylva

    Du kan gå till vilket bibliotek som helst ? Dock skulle jag tro att det kanske är Karin Boye-biblioteket i Engelska parken som du kan hitta litteratur inom ditt område. Annars är de ganska duktiga på att hjälpa förvirrade studenter ?
    Ha en fin kväll ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing