Okategoriserade

När vädret inte direkt samarbetar:)

Jag tjatar lite, men jag har ju massor att göra:) Jag är ju såklart inte ensam om det, jag antar att ni har det lite till mans ni med?

På måndag ska jag lämna in 10-15 sidor nyskriven text. Jag har skrivit nio så jag kommer ju hinna utan problem, det känns bra. Däremot är det inte jättebra så jag behöver ägna tid åt det. Idag hade jag tänkt att jag kanske skulle hinna plocka undan ute. Hade nån slags plan kan man säga:)

Planen var som följer: Skriva tre sidor, sen gå ut och röja tills det blev mörkt, åka till tippen och sen skriva igen.

Det funkade ju, jag skrev två sidor med musik i lurarna och så kikade jag ut och tyckte det såg ut som det regnade? Det inte bara regnade, det öste ner. Det ingick ju inte riktigt i min plan skulle man kunna säga:D

Men eftersom jag har massor av sopor i poolrummet, alltså ett uterum med en apgammal pool som inte funkar;) så kunde jag ju ändå gå ut där. Där samlar vi återvinningen, och jag VET att jag är usel på att åka iväg med den. Det är en kvarleva från tiden som gift. Han hade en skitstor lastbil som han mellan varven kastade in alla sopor i och åkte iväg. Jag behövde liksom inte göra nåt utan det bara försvann. Nu funkar det inte så, och jag lyckas inte riktigt inse det;) Jag har ordnat en bra förvaring precis utanför dörren, och man skulle kunna tänka sig att alla kunde göra som man ska. Men icke. Jag är lat, och det är superbekvämt att bara öppna dörren och kasta ut skiten, det är det. Men det biter en i arslet sen så det ska inte göras. Jag gör det inte, men ändå är det alltid en hög med sopor där. Pantflaskor, pappersförpackningar och plastförpackningar i så överfulla kassar att de svämmar över, och det alltså ligger löst och skräpar. Tidningar i en papperskasse som gärna ställs så den blir lite fuktig i botten…och vad händer då när man lyfter den? Någon blir arg:)

Äh, ni fattar. Tänk er en helt vanlig soptipp och ni har det framför er.

Där har jag nu vikt ihop kartonger ( för INGEN kan vika kartonger, visst är det konstigt?) och plockat i ordning. Sen kunde jag inte åka iväg med det, för jag hade ingen lust att bli blöt, men det står där snyggt och prydligt och väntar. Jag fick plötsligt en gångbar väg längre in i poolrummet, och skulle greja lite där med när jag noterar att det är massa sand uppgrävd?

Hm? Vad har hänt här? Min första tanke var Kida, för hon är världsbäst på att gräva, men hon har inte varit där inne på länge. Nämen vad kul, det är katterna som fixat sig en egen kattlåda där i hörnet av rummet:/ Av nån anledning så är det stenplattor i hela utrymmet förutom i det hörnet. Så bra då. Det luktade ju inte direkt rosor kan man säga. Jag tänker att det ger sig med tiden, och grävde tillbaka allt som låg på plattorna och lade över några lösa tegelstenar som låg där.  Orkar inte fixa med det nu, luktar det illa i vår så får jag väl byta ut gruset då. Vi har TVÅ kattlådor inomhus. Men de föredrar Guds stora toalett;) Skitkatter:)

Jag bar ner lite tvätt och tvättade, och sen hämtade jag in en smultronkruka, tror jag det heter. En såndär med flera olika hål i olika nivårer som man kan plantera smultron i:) Ni vet nog?

Jag hade fått för mig att det skulle kunna bli lite bra att proppa ner mina orkidéer där. Jag har ett fönster i vardagsrummet som orkidéer trivs kalasbra i, det är morgonsol och sen bara ljust. De blommar, vilar och blommar om. Problemet är att Corrinda och Patricia tycker det är för jävla skitfult med orkidéer som inte blommar… Okey? Ska jag kasta bort dem när de blommat klart menar ni? Ja.

Aldrig. Jag har orkideer som är tio år gamla och som när de väl blommar, är magnifika. Vad är det som är så fult liksom? De ser väl ut som valfri grön växt? Begriper mig allvarligt inte på problemet, men har svårt varje jul att få plats med adventsljusstaken och tomtarna, så jag tänkte testa.

Nu hade jag inte direkt orkidé jord så det räckte, men fyllde upp med vanlig jord i botten, sen skulle jag ha nån form av nät eller liknande för att kunna hälla på bark eller vad det nu är. Hade absolut inget som kunde funka och hittade till sist en stor aluminiumform, såndär engångs ni vet. Knölade ner den och det blev ju perfekt ju:) På med specialjord, som jag hittade ute i garaget, ni vet – den som spar han har, bara man hittar det:)

Om det blev bra? Nja 🙂

Jag är inte så säker på det:)

Men nu är det som  det är, jag orkar inte göra om det. Om de trivs är det en keeper om de dör så gör jag inte om det;)Den står på en pall för att jag fick för mig att värmen från elementet skulle bli mindre då…jag vet, men jag vill att det ska vara så;) De små blommorna i höga krukor i fönstret är från förra julens julgrupper:)

Det är svårt att tro det här, men en gång i tiden hade jag MASSOR av blommor och de trivdes och frodades. Nu har jag inte varken ork eller lust att ens vattna. Kanske kommer jag dit en dag igen. Kanske inte:)

Sen tänkte jag ta tag i hallen, plocka undan alla sommarskor och jackor, men gjorde nåt annat i stället, det kändes alldeles för omständigt, plus att det genererar en massa tvätt.

Och apropå tvätt. Jag har en beröringsfri blandare i badrummet, alltså en kran som går på sensor. Suveränt. Nu har den blinkat rött i ett halvår eller så, och jag har antagit att batteriet är på väg att ta slut, men man byter ju inte innan det är SLUT. Nu är det det. Händer ingenting när man är där med händerna och viftar. Jag har krupit under och tagit loss batteriet och ska nu försöka klura ut vart man hittar nya. De såg specialspecial ut. Jag tänker att rimligen borde de veta, kanske till och med ha nya på nån butik som säljer kranar. Ska se om jag hittar nån i morgon.

Vanans makt är stor och fast jag vid det här laget borde insett att det inte kommer vatten från kranen, så är jag där hela tiden och ska tvätta händerna:) Nu kör vi handtvätt i badkaret i stället.

.

Middag och innan dess fick jag hjälp att lägga på bordsduken igen. Jag tog av den för några veckor sen för att tvätta den, och så har den inte kommit på plats. Jag har två tunna fleecefiltar under i stället för såndär dämpande bordsmatta, som inte verkar gå att tvätta och är svindyr. Filtarna kostade 13 kronor styck på ikea:) Det är lite knöligt att få allt på rätt plats om man gör det själv, fleecefiltarna glider iväg och veckar ihop sig och jag blir irriterad, så lite hjälp var tacksamt. Duken är nån form av textilvaxduk, och för det mesta torkar jag bara av den, men ibland behöver den en rejäl tvätt-

 

Och apropå tvätt:) Haha, jag gör ju svinsnygga glidningar mellan ämnen idag:)

Tvätta träningskläder.

Hur. Gör. Man?

Jag har frågat förr, och kanske glömt de bästa tipsen som jag inte testat. Jag tvättar och de luktar inte gott. Om de luktade inget alls vore jag nöjd, men de luktar liksom lite unket, lite surt.

Jag har haft sporttvättmedel, vanligt tvättmedel och flytande tvättmedel. Alla möjliga märken. Jag har tvättat på sportprogrammet – 30 grader i 30 minuter. Fintvätt, 40 grader vanlig kulört, och nåt skonprogram. Aldrig sköljmedel för det sabbar. Jag hänger det luftigt och det spelar ingen roll var. Möjligen att det blir bättre om det får torka utomhus men det är ju svårt halva året.

Det spelar ingen roll vad jag gör. Ättika funkar, men då klagar tjejerna på att det luktar illa, och använder jag mindre så det inte luktar ättika så luktar det surt.

Oftast tvättar jag efter varje gång de använts.

Ja, hit me! Vad gör man?

För den delen så tycker jag att min frottetvätt kan lukta lite likadant, fast den kör jag på 60-90 grader med sköljmedel. Övrig tvätt luktar gott, eller inget. Visst är det lite konstigt?

.

Jag sitter med tv:n som sällskap, Sverige – Malta 4-0 Ett självmål, två straffar och det första såg jag inte. Spännande:D

Det är tio minuter kvar och det ska mycket till innan Sverige förlorar, så jag kan nog börja skriva lite snart.

I morgon ska jag försöka hinna till Gränby också för att köpa lite födelsedagspresenter. Trixie, sist ut av barnen, fyller år på tisdag. Sen är det bara jag kvar, och eftersom vi bestämt att skjuta lite på Hawaii, det är ju inte optimalt att dra i väg flera veckor i december, så tänker jag att då skjuter jag väl automatiskt upp även födelsedagen? Visst funkar det så? Om man inte firar har det inte hänt:)

Vi tror vi bestämt oss för att åka i februari i stället. Vädret är ju alltid bra där, det regnar dock mest i december, men det skiljer ytterst lite. Vi ska ju inte heller ligga på en strand utan vi ska uppleva och se så mycket som möjligt så det gör inget om det droppar lite:)

Det här är både nackdelen och fördelen med att åka på öppna biljetter. Eller vad vi nu åker på, det är ju syrran som sköter flyg, jag är tågansvarig. Det är enkelt att skjuta och flytta på resor, och ibland blir de aldrig av, som våran Dublintripp. Tror vi sagt att  vi ska åka dit i femton år eller så, och vi var på väg när Jamie var bebis. Han skulle få följa med såklart. Men av olika anledningar (alla stavades e x m a k e) så blev det inget då. Och nu ligger Dublin på Att-åka-listan:) Tillsammans med många andra ställen.

Men Hawaii blir av. Det är min födelsedagspresent till mig själv ju. Dessutom sa en klok tjej till mig en gång när jag var nyskild, att det tar tre månader för män att skaffa ett nytt förhållande medan det tar sju år för en kvinna. I februari är det sju år sen, och jag tänker då att min blivande make mest troligt borde finnas på Hawaii och vänta då? Så det bli sju perfekt:D

 

Och nu börjar det spåra ur så vi kanske ska avsluta:)

Ha en fortsatt fin lördagkväll!

Vi hörs i morgon igen 🙂

 

Kommentarer

  1. Ulrica

    Oj, Hawaii!! Det låter superdyrt, eller ni kanske inte är alla som åker. Själv har jag alltid velat till Mallorca, ska va så fin natur.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Svindyrt, men jag åker ensam:) Eller med syrran då. Jag vet att folk har åsikter om det men det får man hålla för sig själv för jag är inte intresserad av att höra dem:)
      Men vi kommer åka på billiga biljetter och bo på billiga ställen för att hålla nere kostanden. Mallorca ska vara oerhört vackert så det vill jag också se nån gång:)

  2. Malin

    Icas sporttvätt funkar för oss. Förutom på sambons strumpor. De får åka i egen tvätt 60 grader. Annars luktar de av sig på allt annat.
    Kolla batteri på Clas Ohlsson, de har många modeller.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har de ett eget märke? Det måste jag missat när jag stod och funderade framför tvättmedlen igår?. Kollar igen för det måste testas. Tack för tips!

    1. Kim

      Håller med galltvål aktivt tvättmedel är grymt!
      Men angående ättikan, det luktar ju bara sålänge kläderna är fuktiga. Häng dem på tork ute så borde det inte vara till besvär. Torka tvätt utomhus i minusgrader ska ju tydligen vara grymt också!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är exakt det vi vill åt?. Vi ska sitta på lokala pubar, dricka litervis av Guinness och lyssna på när folk pratar 🙂

    2. Rebecca

      Va!! Så olika det är. Jag älskade Dublin även om den var lite grå så var grönskan runt omkring och pubkulturen?? Intressanta museum och lagom för en långweekend.

  3. Anna AB

    Jag tvattar alla handdukar, lakan och traningsklader med Vanish hygien. Tar bort all sur och unken lukt. Den kan vara lite svar att hitta och den ar ganska lika vanliga Vanish. Hygien har lite gront ocksa pa den rosa burken.

  4. Elin

    Viktigt att träningskläder är torra fick jag höra på radio (p4 extra) annars gör inte tvättmedel sitt jobb o lukten blir kvar

  5. Karin

    Jag kör ättika som förtvätt och inget sköljmedel. Luktfritt. Om ni åker till Hawaii så väl ö med omsorg. Oahu är vackert men det finns så mkt annat att se. Waikiki vet jag inte om jag ens skulle rekommendera.

  6. Helena

    Vi har samma problem här. Ullared har ett jättebra (och billigt) sporttvättmedel, löste problemet här. Dock ej svanenmärkt.

  7. Kristina

    Frottéhanddukarna förstörs av sköljmedel, de suger upp medlet som mättar fibrerna i frottén så uppsugningsförmågan upphör tillslut. Man torkar sig men blir inte torr (som på såna där mjuka, fina ”sammets-badlakan)
    Träningskläder brukar jag torka ute året runt. Hänger de bara under tak torkar de, även om det är minusgrader, då frystorkar dem!

  8. Melinda

    Tips tips, köp en sån billig Orkidé ”kvist” eller vad jag ska kalla det på Ikea och sätt fast när den inte blommor 🙂 världens bästa hack.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting