Okategoriserade

En ganska vanlig tisdag:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Idag var det inte det minsta kul att kliva upp. Den enda anledningen att jag lämnade sänghalmen var för att jag bokat träning och det var försent att boka av:)

Patricia skulle med och hon var lika trött hon så det var ingen vidare draghjälp man fick där.

Jag satt uppe länge i natt med plugg, så då blir det lite segt dagen efter. Men upp och iväg, stadigt gäspande hela vägen in på gymmet. Ryggen kändes bra men armen är mindre bra. Syrran och jag brukar alltid skämta om att skinnet är för trångt när träningsvärken är som värst, och när jag klagade en aning så bekräftade David att så är det:) Najs. Fast nu är det för trångt mellan överarmsbenen:)

Det var ett kul pass idag! Tabata, med tjugo sekunder (?) jobb, sen vila alldeles för kort ? och så på det igen. Vi stod i ring och i mitten låg rep. Ni vet nog, sådana där man slår med. En gång per varv skulle man veva med repen. Trött var bara förnamnet, det skakade fint i både armar och ben:)

Härligt!

Hem via Ica och sen äta och duscha. Sen var det dags att plugga igen. Tjoho:)

Det som tar mest tid är allt som ska läsas, det är både kurslitteratur och skönlitteratur. Massor. Jag ligger konstant efter med kurslitteraturen för den är tråkigast:) Jag har svårt för att bara läsa sida upp och ner där, och behöver ta det i etapper. Sen är jag ingen speedläsare. Jag kan skumma en text på två sekunder men för att verkligen få ut något så behöver jag tid. Samma som när jag ser på tv, lugn och ro och inlevelse.

Långsam:)

Dagens middag, savoykålsbiff.

Sådär god. De kostade tio kronor på Ica annars köper jag dem inte, det är ju bara grönsaker kikärtsmjöl och solroskärnor, det klarar till och med jag av:)

Men eftersom jag är värdelös på vegetariskt så kan man alltid testa sånt här först. Det var inte jättegott, jag har jäkligt svårt för kål när det blir varmt. Men man kan ju blanda ihop nåt annat. Doris älskade det!! Men så är hon lite konstig också?

Något jag brukar beställa från Matsmart är just vegatariska produkter.

Corrinda tycker de här är smidiga och de är förvånansvärt goda:)

Sen brukar jag beställa olika bönor på tetra 🙂

Jag föredrar tetra framför konserver:) för de är betydligt enklare att återvinna. För mig i alla fall.

Jag ska beställa i morgon tror jag, för det börjar fattas saker i skåpen:)

Matsmart är en favoritbutik, inte minst för att de kör hem sakerna till dörren:)

.

I morgon är det plugg. Jag ska skriva klart Robin Hood uppgiften, och sen påbörja nästa. Mitt i där ska jag iväg och träna. Inget ovanligt alltså:)

Jag ska läsa massor, och det blir perfekt med ett avbrott då, för man blir ju aningens mosig i skallen.

På torsdag är det visst Operation Dagsverke och både Trixie och Lovelia ska tydligen jobba hemma, så jag ska klura ut nåt vettigt till dem. Det lutar åt att de får städa:)

Haha, skitkul;) Men vet ni, lika mycket som jag tycker det är bra att barn får hjälpa andra barn, lika trött är jag på att man som förälder nästan förväntas ta emot dem på sitt arbete. Samma med prao. Vad hände med att skolan ordnar platser?

På min tid, strax efter stenåldern, så fick man ett gäng platser från skolan som man sen fick slåss om. Idag funkar det inte så. Eftersom det ingår i undervisningen så ser jag det som skolans ansvar att ragga platser. Inte mitt. Eller barnets. Prao har helt spelat ut sin roll idag för den delen. Vad är meningen med att dammsuga Leos lekland gratis en vecka? Eller diska på nåt café?

.

Kan hända att jag är trött och grinig nu?så jag säger natti natti ??

Kommentarer

  1. Cecilia

    I våras ordnade vår 15 åriga dotter själv prao på Ica. Personalen var så nöjda med henne att det bad henne komma in i februari nästa år och söka sommarjobb. Man måste tydligen vara 16 år för att få det. Så det ska hon göra nu i februari. Så jag håller inte med. Prao kan leda till extrajobb/jobb om man är lite framåt och duktig 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, du sa det- OM man är framåt och duktig. Och de som inte är det…?
      Nä. Jag är ledsen men jag kan inte tycka att prao är vettigt längre. Men kul för din dotter!:)

  2. Sofie

    Dagsverke vet jag inte vad det är det finns inte på mina barns skolor. Men prao ska sonen ha nu i nian och det tycker jag är bra. Han har varit osäker på vad han vill bli och då tycker jag det är en bra chans att testa nåt man är nyfiken på. Det har ju inte funnits på flera år men tycker att det är bra att det infördes igen, tycker själv att det var kul att praoa.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag älskade prao! Men då fick man ha två veckor, tre gånger. Inom tre olika områden. Då kunde man snacka om att man fick prova på, ex handel eller omsorg. Men nu handlar det mest om att ungarna förtvivlat letar efter något att göra. Organiserat av skolan är det bra, annars värdelöst.

  3. Therese

    Prao tycker jag ”barnet” och skolan ska fixa tillsammans just för att pröva på att söka jobb. Vi satt ihop med syo eller vad hon var och ringde runt efter prao. Dagsverke tycker jag kan va lite som man känner, göra nåt hemma eller följa med nån på nåt, jag har varit med min släkting och varit brevbärare på dagsverke men jag har också passat min lillebror och rensat garaget.. vi hade fast summa som man skulle tjäna ihop. 100kr
    Äter barnen veg när du gör det? Har så svårt för att få mina att äta sånt trots att vi har liknande upplägg med taco fredag. Tacksam för tips om vego till kräsna?

    1. Karin

      Om ni vill ära det skulle jag inte satsa på torra torna på bilden. Nu svämmar marknaden över med köttsubstitut som många gånger är sp lika vanligt kört att veganerna har svårt för det. Kolla hos Ica som har massor i det egna märket i kyldisken. Fiskpinnar, Nuggets, korv, färs, burgare mm mm helt vegetabiliskt.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag vill inte äta vegetariskt, men för Corrindas skull så försöker jag hitta vettiga och enkla saker. Hon lagar ofta själv. Vi handlar på Matsmart det som finns där för det passar oss:) sen handlar jag ju annat med men nu pratade jag inte om Ica 🙂

  4. Ekot

    Helt galet att barn och föräldrar ska ordna prao-platser själva, dessutom har skolan arbetsmiljöansvar för barnen. Regler om ålder på arbetsplatser ska följas. En mamma jag mötte på ett föräldramöte blev helt förtvivlad, hon och hennes man var kirurger. Det finns tusen olämpliga ställen. Om skolan ska ha Prao är det deras grej, annars kan de ordna studiebesök och liknande.
    Dagsverke tycker jag är mer ok, en dag kan alla göra något hemma, ev peng kan skickas elektroniskt så syns det inte vad man kunde få. Kanske bra tillfälle få hjälp i trädgård, med återvinning och allmänt städ.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Sa jag det? Prao ska ordnas av skolan eftersom det ingår i läroplanen. Operation Dagsverke är ju enklare. Jag vet inte vilket du menar?
        Men JAG tycker att prao spelat ut sin roll i skolan ingen form den är nu. Förr var den bra. Operation Dagsverke vet jag inte vad jag tycker om, annat än att det blir dyrt för mig som plötsligt ska betala kidsen för något de i normala fall gör gratis. Även det känns överspelat, förr hade alla det, så det blev ett statement i hela samhället, nu är det bara vissa skolor.

  5. Karin

    Att barnet ordnar prao är väl ett jättebra sätt att träna på att söka jobb. Att de fixar det själva ökar ju dessutom förutsättningarna för att det inte ska bli skura golvet på ett lekland.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej jag tycker inte det. Det är stressande som fan, speciellt om man är lite blyg och osäker. Den kategorin glöms hela tiden bort, och det är skitjobbigt när man tillhör den. Man förväntas vara så framåt och kaxig.
      Dessutom så utnyttjar företag ungarna, som Leos. Har både haft barn där och hört andras och det låter ju helkul, vem vill inte praktisera på ett lekland? Sen får de dammsuga dagarna i ända för personalen ser sin chans att slippa. Jag har haft barn på café där de behandlades så illa att jag helt stod bakom deras beslut att inte gå tillbaka. Sånt här hör man hela tiden och jag tycker inte att ett barns första kontakter med arbetslivet ska vara att utnyttjas.
      Sen finns det många som får bra ställen, jag har haft barn som är jättenöjda, men det försvarar inte att andra företag utnyttjar gratis arbetskraft på ett fult vis. Det är noll kontroll, det är bara ett litet papper som ska fyllas i gällande arbetsmiljö. Nej, det är dåligt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting