Okategoriserade

Jay, Jack och Jag:)

Jag vet att ni kanske inte vill höra det, nu igen, men jag har träningsvärk:D

Och jag kunde inte sova i natt. Vad är det här för trams? Igår somnade jag, ganska direkt jag lade huvudet på kudden, men sen vaknade jag efter en liten stund. Jag har datorerna i mitt sovrum och ganska ofta sitter det nån där när jag ska sova. Det brukar inte störa mig, men ibland är det som att jag omöjligt kan sova. Jag kvicknade till, och sen var det för varmt så jag svettades. Jag hade fleecepyjamas-brallor så kanske inte så konstigt;) Efter att ha legat och inte orkat resa på mig för att öppna fönstret så fick jag lov att göra det ändå, och sval luft strömmade in. Så härligt. Fast nu blev jag pigg. Och sen frös jag. Jag låg där och funderade på om jag kanske skulle göra ett jobb jag skulle göra idag, men hejdade mig. Tänkte att jag ligger här och vilar i alla fall. Bah.

Somnade framåt halvfem. Jättebra. Var ju helt förstörd sen.

Jag och syrran skulle träna, ett lunchpass, hon jobbade hemma så hon kan åka iväg, och sen jobbar hon utan raster när hon är hemma så det är inte som att arbetsgivaren förlorar på det. Tvärtom:)

Hon hämtade upp mig och jag gäspade hela vägen till stan. Vaknade till liv när vi värmde upp och sen var det ju roligt:) Cirkelfys är kul. Men det är fan inte kul att ha ont i armen,  nu har jag hämtat linimentet jag gav till Corrinda, hästliniment:D och ska smörja i kväll. Jag ska söka för det om det inte går över efter höstlovet. Kanske:) Inte så troligt förresten, det ska mer till, typ att armen ramlar av eller så;)

Hemma igen så duschade jag och drack sen min slöfockslunch. Håll i er nu, men äggkaffe is da shit.

Alltså man får i sig ägg som är nyttigheten själv, ihop med lite kokoslja som väl är ok, och kaffe. I en kopp. Winwin:). Jag blandar snabbkaffe med kanel och ingefära, tar en matsked kokosolja och häller på hett vatten. Vevar runt och knäcker sen i två, eller tre ägg, vispa och det är klart. Ja, det låter rätt äckligt, men det är gott. Det är en kursare från min första Hälsocoach utbildning som lade upp det på instagram, och jag måste ju testa såklart.

Man blir mätt, och håller sig mätt. Alla vet att jag inte är så mycket för mat:) och hellre knaprar i mig nåt gott i form av kakor eller godis eller så, men det här gör mig tillräckligt mätt för att låta bli:)

.

Sen jobb, och så kom pappa. Vi ska besikta husvagnen innan vi ställer in den för vintern, men ena baklampan lyste inte när vi körde hem. Nu fick jag skruva loss kåpan och sen kollade pappa så lamporna var hela, vilket de var. Hm…? Spraya lite med 5-56 och så var problemet löst. Jag fattar inte riktigt vad det där smörjmedlet gör, mer än magi då, men det är fan Guds gåva till människan, näst efter silvertejpen:)

Jag bokade en besiktning, 31/10 innan Jordans tandläkartid. Det blir nog bra. Pappa tyckte att jag kunde göra det alldeles solokvist, men hallå, nej! Jag kör med husvagn, det är inga problem, men inte in på besiktningen. Jag får lite förhöjd puls bara av att komma i närheten av sådana ställen, och att köra in genom en smal( nåja) öppning gör jag inte ensam. Jag måste ha moraliskt stöd, så han får åka med!

Jag fortsatte jobba, och sen gjorde jag klart det sista på inlämningen. Bara till att öppna nästa bok sen, nästa uppgift:)

Jag brukade inte ha några problem förr med att skärma av mig från ungarnas ljud, men nu är det hopplöst. Jag har ju inget ställe att dra mig undan på, utan sitter i vardagsrummet, och där sitter de och tittar på Youtube. Och det är helt omöjligt att låta bli att fastna i! Jag kommer på mig själv med att sitta och glo på allt möjligt skit. Så nu är det lurar och musik som gäller:)

Jag har gärna musik när jag skriver mina texter, och då väljer jag efter vad som händer. Med andra ord blir det ganska mycket lite snabbare låtar, eftersom jag ju helt otippat hamnat i nån actiongenre:) Nickelback är bra, de rackarna har löst många knepiga situationer:)

Men nu har jag en ny(gammal) favorit. Inte speciellt snabb, men satan i gatan, rösten!

Helt okey att titta på också:)

Det är Jay Smith, och han har släppt ett nytt album nu som är så jäkla bra. Lite åt ….och det här trodde jag aldrig jag skulle säga …countryhållet.

Jag satt med ungarna och försökte ignorera Idol, när Jay var med. Men så körde han nån version av Billy Idols White wedding, och då var det ju kört att hålla öronen stängda:)

Sen gjorde han ju Like a prayer, i kilt, och ja, där föll jag totalt.. Han har en röst som är helt makalös, och jag är inte ensam om att tycka om honom här hemma. De album han släppt har jag i mina spellistor. Fast jag gör inga listor förresten, jag lyssnar som man gjorde förr, på hela albumet 🙂  Nu rullar han i mina lurar, med sin , hm, countrylikemusic.

 

 

Mmm, jorrå. Country… Hur jag nu kan veta hur det låter;)

Jaja, Jay är bra han.

En annan på J som är bra, är mitt lilla barnbarn, Jack:) Han kommer till mig på lördag och hänger till på söndag. Love it! Han har visst blivit väldigt pappa-kär nu när Janelle är i väg hela dagarna. Det svider såklart i mammahjärtat, men måste kännas bra i pappa-hjärtat:)

Jag förutsätter att mormor är bäst som alltid:D Han brukar ju ha full uppmärksamhet här så det finns inte så mycket tid till att fundera på om man kanske saknar sina föräldrar. Nu ska tydligen både Corrinda och Patricia ut och svira på natten, och de är happyhappy över att det blir vintertid, för då får de festa en timme extra…jag hoppas att Jack fattar att han ska sova en timme längre på morgonen, hehe.

Och är det så att det nu blir vintertid för evigt? Visst togs det väl ett beslut på det? Eller ska det snurra ett år till, det verkar onödigt. Att ställa om klockan hit och dit har ju en bevisad effekt på många människor, en dålig effekt alltså. För min egen del kan jag omöjligt fatta hur det ens kan påverka minsta lilla. Är jag verkligen den enda som sover längre på helgerna är vardagarna? Jag ställer om varenda lördag och varenda måndag liksom, och mer än en timme dessutom;)

Men det ska bli skönt att slippa, det känns så ovärt. Den har verkligen spelat ut sin funktion.

.

Jahapp om man ska ta och hämta sig en liten kul bok då? Medea kanske, den vill jag inte läsa, men man gör det man måste. Eller I väntan på Godot…

Ja, det är inte alltid roligt, men vafan:)

Vi hörs i morgon:)

Natti natti

 

Kommentarer

  1. Barbro Carlsson

    Nä skulle jag kunna sova hur länge som helst om dagarna vore inte det något problem. För mig gör en timme tidigare väldigt mycket. På sommaren ringer min klocka mentalt 4.20 och det känns hela sommaren kan jag säga. Jag längtar till vintertid varje sommartidsdag. För övrigt vaknade jag klockan sex i morse av mig själv utan klocka. Imorgon ringer klockan 6.30 för dottern har ridning nio. Men hellre nioridning än tre då försvann hela dagen i väntan. Nu är söndagen fri.

  2. H

    Jag påverkas kraftigt av förändringarna till vinter- och sommartid. Men jag har å andra sidan också stort behov av rutiner för att fungera. Säkert mycket beroende på min ångestproblematik. Jag kan inte sova längre på helgen hur gärna jag än vill. På sin höjd en halvtimme, annars vaknar jag 04.30 även på helger, oavsett när jag lägger mig (vilket i regel gör att jag sover MINDRE på helgen, eftersom jag gärna är uppe senare än kl 21..). Antar att ditt liv inte är riktigt lika rutinmässigt som mitt? För mig är det liksom vakna vid 04.30, frukost vid ca 05.00-05.30, jobbar jag äter jag frukt vid 09.30, på helgerna brukar jag skippa det, lunch vid 11.30-12 ca.. Middag vid 18-19. Och sen läggdags ca 20.30-21-30 för att orka upp till kl 04.30 och åka till jobbet. Och eftersom jag är van vid väldigt specifika tider och tydliga rutiner, leder varje omställning till ca en vecka med ökad ångest och sämre sömn. ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jisses ?nej jag är din totala motsats:) För mig är rutiner bara bra om man kan bryta mot dem:) Jag har väldigt få fasta tider att förhålla mig till, nästan allt går att skjuta lite hit eller dit. Äter aldrig på bestämda tider, det är när det blir och ibland blir det inte alls?
      Sover på lika obestämda tider:)
      Jag har rutiner men de är inte huggna i sten utan jag följer just den dagens flow.
      Lediga dagar kan se ut precis som en vardag eller helt annorlunda.
      Men vi är alla olika och bara man gör så som det passar en själv så:)
      Så länge man mår bra av det vill säga. ?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Nä jag tror det är min sort av människa helt enkelt:) För jag HAR ju rutiner. Jag har alltid styrts av rutiner på ett vis, nio ungar tenderar att kräva sitt, men jag låter inte rutinerna ta över. Kan man inte rucka på dem är de inte bra:)

          1. H

            Jag menade inte att du inte hade några rutiner, jag menade att du inte har behovet av så pass fasta rutiner att tidsomställningen blir ett problem. Jag har en allvarlig ångestproblematik, vilket gör att mitt behov av fasta rutiner dessvärre är väldigt stort.

    2. Lena

      Ja samma här, har samma rutiner och tider varje dag, mest eftersom mitt jobb kräver det. En timme åt fel håll påverkar ganska mycket då, kanske inte pga för lite sömn utan mer för att alla rutiner liksom förskjuts.
      Även mina elever påverkas mycket när vi ställer om klockan

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag tror jag tillhör en familj där vi inte påverkas av sånt. Varken jag, syrran, mamma, pappa eller ungarna märker av det. Jag HAR ju rutiner, bara det att de inte är huggna i sten. Jag har även jobbat, inom vården med oregelbundna tider och inte heller då var det jobbigt. Möjligen när man jobbade natt och fick jobba en extra timme då?

  3. Jenny

    Vi håller på med dramatik på vår litteraturkurs nu (jag läser till svensklärare). Vi läste därför Medea inför den här veckan, jag blev positivt överraskad ändå. Men Kafkas Förvandlingen… den va såååå bra! Är helt obekant med sådan typ av litteratur sedan tidigare men nu ska det banne mig läsas mer, om man hinner mellan alla de andra tusen böckerna det vill säga haha

  4. Sanna

    Jag sover definitivt längre på helgerna o andra lediga dagar om jag kan. Varför inte liksom! Nu är det ju snart höstlov o då blir det sovmorgon en hel vecka, typ ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting