Okategoriserade

Det är så tråkigt..

Idag har vi varit på Gröna Lund. Deras Halloween:)

Det är så himla kul att de förvandlar Grönan till ett Halloweenland med både läskiga och söta varelser. Jag älskar det. Men… och det här är ett stor MEN. Det är inte kul att bara stå och köa. Köa köa köa.

Vi stod TVÅ OCH EN HALV JÄVLA TIMME i kö till Olustiga huset. Två timmar till Skeppet och bara 35-40 minuter till ZombieZonen, men den var tyvärr rätt kass?

Kötiden stämmer inte direkt…

Sen var ungarna tokless och eftersom det då var 90+ minuter kö till Sekten som vi ville gå så skulle vi knappt hinna det innan stängning. Vi kom vid ett och åkte vid tjugoett, så åtta timmar var vi där ungefär. Köade till spökhusen i över fem timmar och en halvtimme för kaffe. Som inte ens var gott?

Vi såg barnteatern som var bra, och ingen kö(!?) och köade en halvtimme till Blå tåget och fem minuter till Kaffekopparna.

Sen hann vi liksom inte mer. Och det tycker jag är katastrofalt dåligt. Fem attraktioner på åtta timmar? Som tar kanske fem minuter i snitt att gå/åka. Typ en halvtimmes kul och sju och en halv timmes kö?

Grönan vet att det är hårt tryck, och de sa att de skulle ta in max 12500 personer per dag, för att minska köerna. Men antingen så kan de inte räkna;) eller så är 12500 åt helvete för många. Det var minst lika mycket kö som förra året om inte värre. Man tappar lusten till det mesta när man vet att även om jag snart är framme vid den här attraktionen så kommer jag behöva köa i timmar till nästa.

Det är absolut inte värt det.

Och jag tycker det är så förbannat tråkigt för det är så jäkla bra gjort! De förvandlar Gröna Lund så himla fint, det är pumpor överallt, och spöken, skelett, varelser av olika slag och så häftigt! Tusen poäng till de som fixar det!!

Men hela upplevelsen suger när man bara står rakt upp och ner, timme efter timme. Och fryser, för det är ju omöjligt att klä på sig så man inte fryser om man står stilla. Det är svinkallt nere vid vattnet också. Jag hade ullunderställ, tjocka jeans, tjock hoodie, vinterjacka och vinterskor, hoodien uppfälld och dubbla vantar och halsduk. Och till sist kryper kylan in i märgen och tar över.

Sen vet jag inte om alla karaktärer som skuttar runt i parken sjukanmält sig samtidigt eller om de bara försovit sig. Inte fanns de att skåda nånstans i alla fall, förrän vid halv nio på kvällen. Och Mäster Makaber, min favorit, som tidigare år underhållit alla i kön till Olustiga huset genom att prata och vara allmänt obehaglig genom att kränka ens personliga sfär, gärna luta sig över en och ha sitt ansikte en decimeter från ens eget???

Han var där men utan mikrofon så ingen annan hörde än den som han pratade med. Och han stod bara vid ena kanten, inte ett dugg kul!

Det enda som var riktigt kul var att Novalie vann på snurrhjul:)

Men hur kul det var att släpa på den sen vet jag inte;)

Jag är väldigt besviken faktiskt. När man väl kommer in i spökhusen så är det skitkul! Men allt köande gör att jag är tveksam till att lägga ner de pengar det kostar och avsätta en dag till det. Samtidigt som jag så gärna vill uppleva det igen! Jag vill åka dit nästa år igen!! Men jag kommer inte göra det om de inte gör något drastiskt.

Man kan inte klaga utan att komma med förslag på åtgärder 🙂 och här är våra:

* Ha öppet hela oktober.

* Ta in väldigt mycket färre personer. Alltså V Ä L D I G T mycket mindre.

* Ha spikade tider. Du får köpa en biljett som gäller för ex. 10-15, 15-22. Typ fem timmar. Och se till att man då hinner allt och mycket mer.

* Kolla hur Disneyland gör med Fastpass, man får boka en tid i attraktionerna. Skitbra!

För jag vill verkligen att Halloween på Gröna Lund ska funka!! Det är så kul:)

.

Så dagen innebar blandade känslor.

Till er som köpt biljetter vill jag bara rekommendera att ni kommer tidigt, det var mindre folk då.

Ska ni välja något så ta Skeppet, det är absolut bäst. Ska ni välja bort något, ta ZombieZonen eller Olustiga huset.

Ta på er varma kläder. Mer än ni tror. Rejäla skor för man blir kall av att stå.

Vill ni åka karuseller däremot så är det rätt okey kötider:)

Ta med eget kaffe!

Jag köpte sju varma varma drycker till det facila priset 275kr… nä. ?

Men det ÄR kul!! Minus kötiden?

Tack för det enormt fina jobbet med förvandlingen, det är vackert och ruskigt.

Min förhoppning är att åka hit igen:)

Nu ska jag sova! I morgon är det plugg plugg plugg och HIT:)

Natti natti ?

Kommentarer

 1. Karin

  Carola!
  Kappan som Corrinda har på sig, hur är den? Ser att Cellbes har ett fint erbjudande på den just nu och funderar på att köpa. Stämmer storleken med verkligheten, är den rymlig, hur är armarna etc?

 2. Emma

  Åh ska dit imorgon med sonen på 6 år! Hoppas vi slipper köa allt för mycket. Men vi ska inte in i spökattraktioner utan håller oss till karuseller och bergochdalbanor ? han är så taggad! Vi ska va där från öppning till 16-17 så hoppas de är lugnare den tiden ?

 3. Louise

  Jag kan varmt rekommendera Lisebergs Halloweenfirande istället! ?? Jag var där själv en söndag för cirka en vecka sedan och under hela dagen var det max 10-20 minuters kö till allt. För det mesta var det bara 5-10 minuters kö och vissa attraktioner kunde jag och mitt sällskap tom bara sitta kvar i om vi ville åka en andra tur på raken. Om man köper biljetter och åkpass i förväg så får man dessutom fasttrack-pass till fyra attraktioner. Liseberg hade pyntat parken superfint/läskigt och från kl 17 var det utklädda personer som gick runt i en viss del av parken som zombies och andra otäcka saker. De har också nu för Halloween skapat fyra extra skräckhus-attraktioner. Själv avskyr jag skräckgrejer men de i mitt sällskap som uppskattar den typen av attraktioner sa att de var riktigt bra allihopa!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Hur lång var kötiden på skräckattraktionerna? För karusellerna på Grönan var helt ok kötid, det var de extra grejorna som tog mördande (?) lång tid.
   Men även om jag gärna skulle besöka Liseberg så är det ett helt annat projekt både tidsmässigt, planeringsmässigt och inte minst ekonomiskt. Det går inte att ta det istf Grönan ?

   1. Louise

    Under tiden jag var där var det 5-10 minuters kö på alla skräckattraktioner förutom det senaste tillskottet ”skogen” som det var betydligt längre kö till tror det var runt 1 – 1,5 timmes kö (haha så mitt tidigare uttalande om körtiderna får jag kanske ta tillbaka ?). Det var dock bara skogen det var en sådan lång kö till och det hade troligtvis sin förklaring i att den endast var öppen i slutet av dagen då det behövde bli mörkt. Just för skogen så kom fasttrack-passet smidigt till hands dock. ?

    Men jag förstår absolut att Liseberg är ett helt annat projekt än Gröna Lund. Är själv student och bodde över på Lisebergsbyn och kom på så sätt undan ganska så bra prismässigt. ?

 4. Marie

  På Liseberg kan man köpa fastrack fast man får bara välja tre attraktioner som ska ingå och man får en tid att passa utan de blir de som du säger ett jädra köande min systerdotter va på Liseberg, de ösregnade hela kvällen trots de var de 2 timmars kö till vissa av spökgrejorna.

 5. Jenny

  Ja sånt där förtar verkligen hela grejen med att gå ? Hoppas verkligen de gör någon ändring tills nästa år. Öppet hela oktober vore nog inte så dumt. Kram och tack för en bra blogg ❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting