Okategoriserade

Jag har en ny paradgren ..:)

Jag är ju en multitasking, multikunnig, multiparadgrenig?multimorsa:)

Men nu har jag insett att jag minsann skaffat mig en ny grej som jag är världsbäst på. Nämligen att ägna en hel dag åt något, och vid dagens slut ser det EXAKT likadant ut, minus damm.?

För några veckor sen var det vardagsrummet. Jag köpte ny ( fyndvara) soffa, prick lika den jag hade, och grejade och städade hela jäkla dagen, och sen såg det likadant ut

Idag, mitt sovrum. Eller mitt och mitt… det är verkligen inte nån egen mysig oas där man kan softa i lugn och ro. Tvärtom. Jag har två datorer där, och alla ungar ska ligga i min säng och ladda sina mobiler. Helt ok men de lämnar spår efter sig..

Smulor, strumpor, kepsar, tröjor, godispapper, tekoppar, headset och fan och hans moster. Överallt. Och en säng i oreda.

Sen åker allt som ingen vet var det ska vara nånstans in där. Vips så är det knökfullt och skitigt och nu har jag irriterat mig tillräckligt länge. Plus att jag kände att jag hade den tiden:)

Jag har tänkt att jag ska ta bort en skänk med överskåp som står där så det gjorde jag. Plockade ur allt och hela sängen svämmade över av jox. Bara för att sen bära tillbaka möbeln för det funkade inte alls som jag tänkt. Jävla skit. Men nu är den rensad, jag har kastat alla tusentals gamla recepttidningar jag aldrig använt och sådana här receptlådor som man prenumererade på receptkort till….?

Ni som är i min ålder borde fatta. Ni borde även ha prenumererat på trosor, strumpor, pysselkort, böcker, leksaker, sy och sticka mönster, kaffeserviser och tja… ni kommer kanske ihåg???

Använde jag recepten? Nej. Men jag använde underbrallorna och strumporna. ?

Jag har plockat i ordning på allt och det tog bra precis hela dagen.

Och det ser exakt likadant ut som när jag började. Minus damm:)

Nej nu ska jag inte ljuga, det ser bättre ut men ändå som vanligt.

.

Jag började dagen med att aningens vimmelkantig leta rätt på träningskläderna, och sen skrapa rutorna på bilen. Kom ut på stora vägen och insåg att det var halt. Som fan. Jag har såklart inte bytt till vinterdäck än…. Men jag var garanterat inte den enda som fick användning för ABS systemet, det var krypkörning för många. För att vara lite klok och inte halka av vägen så tog jag vägen vid reningsverket. Dofternas bro:)

Det kan ha varit veckans sämsta beslut. I alla fall hittills. Jag hade kunnat köra tjugo km/h på den andra och ändå varit framme innan. Fy faaan vad trafik det är där. Och vid nio? Börjar inte folk jobba vid åtta?

Vi hade inte en sportmössa att komma i tid så Patricia fick messa David och säga att vi var sena som fasen. Vi stressade in fem över nio och hann tyvärr (hehe not) inte med att köra två kilometer på valfritt tortyrredskap(cross, löpband, rodd)

Men vi blev varma ändå. Det passet han körde idag är riktigt kul! Och svinjobbigt. Tabata intervaller, och en gång per varv ska man piska med repen. Det är så jobbigt! Och inte det minsta skönt för axeln?. Men det som inte dödar härdar som bekant och jag körde på efter bästa förmåga:) Fick backa på vikterna såklart men när vi kör så här handlar det om att trötta ut musklerna och det går bra med låga vikter också:)

Totalt slut och helt skakiga gick vi ut i solsken och blåkupa. Så fint väder! Så kallt:) säkert en minus eller så?

Hemma käkade vi och duschade innan jag påbörjade sovrummet och Patricia grejade med sitt. Jag lagade mat, det var enda avbrottet, och det såg ut som en papperspaj:)

Köpte filodeg för nån dag sen, och hade absolut noll koll på knappt vad det var.

En rackarns massa supertunna ark som jag inte var helt säker på att det inte var papper;)

Jag varvade köttfärs, creme fraice, linser, rivna morötter med bladen och det blev så gott!! Men de översta lagen hade helt klart behövt nån slags tyngd 😉 Antar att man bör avsluta med fyllning?

Mäktigt blev det och finns kvar till i morgon, Najs.

Katterna då❤️❤️

De sitter ofta tätt intill varandra och äter. Vilket de gör säkert femtio gånger om dagen. Inte undra på att jag får rensa kattlådorna fem gånger per dag ? Inkomster och utgifter;)

Axeln har känt bra hela dagen, däremot har jag varit fortsatt skakig i hela kroppen. Lite oklart varför faktiskt. Vi körde tufft men inte galet. Värst är det ju då i axlarna, och där har jag ju ”vilat”så gott det går sista veckorna, men idag kändes det ganska ok. Just nu kan jag säga att det inte känns speciellt bra alls ?

Att kånka runt på tunga möbler lär inte ha hjälpt till…;)

Men man måste testa.

I morgon är det Cirkelfys!

Nu kom jag på att jag glömt tvätten i maskinen så jag lär gå och byta plats på den. Ska försöka komma ihåg att ta undan det som inte ska tumlas först bara.

Och sen ska jag gå via köket och äta lite kvarg och blåbär. För nu är jag hungrig 🙂

Vi hörs snart igen !

Natti natti

Kommentarer

 1. Cissi

  Så intressant blogg,ha läst den i många år!
  Kan vi inte få se bild på ditt sovrum så kanske nån kan ge dig tips?,tycker det är så kul att se bilder på huset!jag tycker det är så roligt å läsa när du städa å rensa då du ha klagat på att det bruka se kaos ut,själv tycker jag det är roligt å städa när det är kaos för då ser man verkligen resultat!
  Ett tips börja i ett rum å rensa allt å städa från tak till golv,tvätta allt som går i tvättmaskinen!jag brukar ge mig själv 2 dagar i ett rum,sen gå jag på nästa!känslan när alla rum är klara är obeskrivlig??!å även massa skit ha man slängt!ha olika sopsäckar å sortera i sen bara köra te tippen?!själv är jag städerska,ska börja med min rensning/städning imon!tycker det är skitkul att städa å plocka!obs jag ha också kaos hos mig rätt ofta ändå,idag fick jag upp badrumsskåp efter 6 år i huset men så skönt att det är på plats nu!bättre sent än aldrig!

 2. Annika K

  Katter behöver inte fri tillgång till mat 🙂
  Det fick vi berättat för oss av veterinär.
  Räcker m morgon o kväll.
  Vatten däremot 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej de behöver inte, men de kräver det:)
   Blir ett jäkla liv om de inte får äta när de vill. Jag har alltid haft torrfoder ståendes som de har fri tillgång till och det funkar fint. De äter inte så mkt åt gången, men på en dag blir det ungefär den dagliga rekommenderade mängden. Men har man tjockiskatter som mamma och pappas?så gör man klokt i att begränsa käket 😉

 3. Ewi

  Jag har för mig att svärmor penslar översta filodegen, oklart med vad? Ägg kanske?? Hon gör rullar, med fetaost, creme faiche o gräddfil i, supergott!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing