Okategoriserade

Sådärja, ni kommer ihåg vad jag brukar säga va?

Det spelar ingen roll om man är i god tid bara man är i tid:)

Och jag tycker att min sista inlämning ändå var så gott som i tid.

För visst måste hela 00.00 räknas som både fjärde och femte november:)

Jag tycker det. Jag hade delvis skrivit klart kommentarerna och hade ”bara” några kompletterande tillägg att göra. Så dagens plugg uppgår till fjorton timmar. Med andra ord kan jag få ta det lite lugnare i morgon:)

Det är bra för då ska jag träna klockan nio, med David. Både Patricia och Corrinda hänger med, så det är kul. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka kring min onda axel bara. Förlåt att jag tjatar men den är så påtaglig med den envisa smärtan:) Jag får helt enkelt vänta och se vad vi ska göra, och sen försöka anpassa. Det lustiga är att det oftast inte gör ont att lyfta tungt och definitivt inte att röra, i de flesta riktningar, men sen får jag rejält på käften nattetid. En jädra molande skitvärk. Det är bättre nu, men så har jag heller inte tränat sen i onsdags. Vi får se helt enkelt.

 

I går efter att vi lämnat tillbaka Jack så åkte syrran och jag till Jula. Hon skulle köpa nya handskar, och så blev det nåt mer. Eftersom Dollarstore ligger vägg i vägg så gick vi dit med. Nu har Halloween  varit och då vet ni -det är fritt fram att börja jula. Som i börja frossa i julsaker.

Förr så var jag extremt nitisk, man fick absolut inte göra minsta lilla innan första advent, och då var det enbart stjärnor och ljusstakar som fick tas fram. Allt annat plockades fram sent på kvällen dagen innan julafton. För jag ville ge mina barn samma magiska upplevelse som jag fick som barn. Man gick och lade sig till ett hus med bara lite adventssaker och vaknade upp till full jul. Tomtar och juldukar och gardiner och ALLT. Jag fattar seriöst inte hur de orkade?

Jag höll på att stressa ihjäl mig! Min exmake kunde inte bry sig mindre om jul och var då av ganska solklar anledning inte sådär himla intresserad av att hjälpa mig. Dessutom så har han ju jobbat som en jävla galärslav hela december, så när han kom hem så var det redan sen kväll den 23/12. Han tyckte att vi väl i alla fall kunde påbörja det tidigare…? Nej!! För bövelen är du helt galen?

Men så småningom insåg jag att ungarna struntade högaktningsfullt i den där magin jag ville skapa, de fattade ändå inte. De uppskattar mer att få vara med och greja, minus städningen då;) men den är inte valfri. Så nu kör vi redan från början av december, och redan nu så glittrar mina ögon i kapp med allt vackert julpynt i butikerna:)

Det känns oerhört skönt att vi valde att skjuta upp vår resa till Hawaii, för även om jag inte gillar vintern så är julen och alla förberedelser något jag inte vill missa.

.

Vi åkte sen hem till syrran för nu jäklar ska det bli ordning på torpet! Hon flyttade in i somras och det har sett ut ungefär lika sen dess. Köket, sovrummet och badrummet är i ordning, medan de tre kvarvarande rummen är kaos:) kartonger och möbler i en salig röra. Hon är extremt petnoga med detaljer, vilket kan vara bra, men även en förbannelse:) Jag menar, bara för att man ställer tandborstglaset till höger på handfatskanten så behöver det ju inte stå där för evigt, man kan ändra. Jag är mer – men vafan vi packar upp det här nu/ställer ut kartongen i garaget så får vi ändra sen. Syrran är – nja men om jag packar upp nu så kommer jag aldrig måla om väggarna. Och förresten så måste jag sy fast den här lilla fransen här på kudden innan jag kan lägga den på vinden.

Suck.:)

Med mig som slavdrivare så gick det bra igår.

(Och för den delen, hon kan vara en bra slavdrivare hon med, när jag hade översvämningen och hon hjälpte mig dygnet runt i över en veckas tid och därefter i månader, så var hon den drivande på att kasta saker som aldrig användes. Som åttiofem likadana tallriksunderlägg, eller gamla trasiga skor.)

I går fick vi undan massor. Det är ju massor kvar som är mamma och pappas, men som får stå kvar av olika anledningar. Ibland blir man otroligt hemmablind, när saker stått på samma plats sen man var liten, för vi är ju uppväxta här, så är det svårt att se något annat. Syrran ville flytta på en skänk och i stället sätta dit sitt skoskåp, och det kändes ju helgalet. Skänken har stått där sen evigheters evighet. Jäklars så bra det blev:) Både med skoskåpet och med skänken i vardagsrummet.

Vi tömde ett helt skåp med diabilder. Både syrran och pappa fotade massor med dia, och jag fattar ju att det är finfint att kolla på, men det kräver ju en jädra massa meck, med projektor och duk. Men bilderna bleks ju inte. Men man kollar ju heller aldrig på dem för det är ett sånt projekt.

Nu har vi ställt dem i ett överskåp, så man lätt kan se vilken rulle det är, de är suveränt märkta, om man nu får för sig att ha bildvisningskväll:) Skåpet innehäll även massor av VHS, både köpta och inspelade från TV:) Bodyguard, Robin Hood med Kevin Costner såklart:) The Rock med Sean Connery och Nicholas Cage, massor av Elvisfilmer och diverse annat. Jag har med stor sannolikhet ungefär samma filmer, på VHS, här hemma. Det tar emot att kasta vissa saker;)

Nu är skåpet tomt för syrran att ställa sina saker i, vad det nu blir.

Vi har flyttat in mamma och pappas gamla tv-bänk, och satt hennes TV där. TjockTv:n ska till tippen, och bänken målas så småningom. Vi bar upp massa saker på vinden. Och tömde en hel del kartonger. Sen fick hon i uppdrag att packa upp sina miljoners pysselgrejor, det tänker jag inte ens försöka hjälpa till med:)

Hon ska försöka jobba hemma nån dag i veckan, vilket gör att hon slipper minst tre, ibland fyra timmars bilpendling till och från jobbet, och då kan vi hinna fixa lite på kvällen. Det är makalöst vad kul det är att greja hos nån annan, men hemma har jag noll lust att ens byta gardiner.

.

Idag har jag som sagt suttit hela dagen och pluggat. Delvis även på grund av att jag valde att hjälpa syrran:) Men som sagt, det är charmen med distans.

I morgon hoppas jag att det är lika fint väder som det såg ut att vara idag, så jag kan gå en rejäl långprommis med Doris. Idag frös jag bara, trots både ullunderställ, hoodie och en filt omsvept runt hela mig. Och såklart tjocka raggsockor. Patricia var min absoluta motpunkt och gick runt och svettades i T-shirt och tunna byxor. Så här års innan fjärrvärmen fattat att det är dags att hoppa i gång på riktigt, så är värmen i huset knepig. Det kan vara varmare nere i soutterängvåningen än uppe, för elementen är väl mer snabbtänkta där kanske.

Sitta still hjälper ju inte direkt:)

Nej men hörrni, nu ska jag krypa ner och sova lite. Den där träningen klockan nio är inte att leka med tidsmässigt, och jag vet att jag kommer hata mig själv när jag måste upp och iväg så ”tidigt”. Jag är ju oftast uppe, men sällan iväg den tiden i normala fall:)

Vi hörs i morgon helt enkelt:)

Natti natti !

 

Kommentarer

  1. Vanessa Johansson

    Hej! Jag har köpt i julklapp till min pappa nån liten apparat som läser av diabilder o negativ så de blir digitala. De ska föras in en dator på nåt sätt! Lidl har en sån apparat nu för 399kr!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing