Okategoriserade

American Express:)

I annonssamarbete med American Express Sverige

.

Jag berättade för er tidigare att jag blivit vuxen och skaffat mig ett SAS Amex Classic 🙂

Det finns flera olika varianter av American Express, men jag valde mitt av två, eller kanske tre anledningar.

Ett – det är kostnadsfritt – ingen årsavgift, ingen medlemsavgift.

Två – man samlar poäng på alla köp man gör, som man sen kan använda till resor.

Tre – man får förköp till konserter:)

usa

Jag älskar att resa!

I så många år så var det ett helt projekt bara att få på alla barnen skor och packa in dem i bussen:D

Men nu är det enklare. Jag reser oftast själv, kanske egoistiskt tycker någon, men det tycker inte jag. De resor jag gjort utan barn är saker de inte skulle ha uppskattat. Jag vet till exempel att inget av barnen skulle gillat att trava New York runt. De hade älskat staden, men inte de onda fötterna. Jag VILL uppleva saker, och rör mig gärna gåendes. Det vill inte de. Än, det kommer nog:)

Underbara New York!

usa

Planen är att ta med några barn åt gången på saker som de vill göra, och förra året var jag, syrran och tre tonåringar på Disneyland Paris.

Disneyland

Då hade jag inte mitt SAS Amex än, men eftersom det funnits i min familj länge så har jag ändå kunnat dra nytta av det:)

Förutom att alla köp man gör med sitt Amex ger poäng som man kan använda för att köpa exempelvis resor, så får man även en resa för halva poängpriset en gång per år, på valfri Euro-bonus resa inom Europa. Det är toppen:)

Jag har ett speciellt konto där jag försöker att spara så regelbundet det går till just resor, och jag ÄR medveten om att jag skrivit ordet resor fem gånger på tre meningar nu:)

Det jag ville säga är att genom att samla poäng så ökar chanserna att komma iväg snart igen:D

disneylandUtan att bli totalt plundrad på pengar;)

 

Den andra avgörande faktorn för att jag skaffade mitt Amex är förköpen till konserter. Om resor är lyx så är konserter vardagslyx som jag mer än gärna prioriterar.

Det är en form av kultur också även om det handlar om rockkonserter:)

cher

Den senaste konserten jag var på var Cher, en makalös show!

Den som kommer härnäst är Bryan Adams ♥

bryan adams

Vet ni att man även får Fast Track på Globen?

 

American Express är ett kreditkort, och precis som alla andra kreditkort så innebär det ränta. Men det fiffiga är att du har upp till 55 dagars räntefritt. Betalar du inom det så slipper du ränta, och jag betalar alltid räkningen så fort den kommer:)

Ränta 15,99%. Vid fullt kreditutnyttjande om 52000kr under 12 månader är den effektiva räntan 21,97% (mars2018) först efter 55 dagar.

 

Om du vill läsa mer om American Express och deras olika kort så kommer ni direkt dit HÄR

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Amex SAsS gratis variant är toppen. Man samlar bonus på allt! Vi använder det på Lidl Willys ÖB o Rusta . Även fler ställen när vi ser att de tar Amex. Bokat resor o konserter mm o det är toppen man samlar ihop bonus. De kan man använda till resor. Vi har räknat ut hur mkt per månad vi lägger på Lidl Willys Öb o Rusta på ett ungefär o för över en summa varje månad till räknings kontot. Fakturan kommer bara att betala allt så inga kredit kostnader . Tack för en bra blogg !

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting