Okategoriserade

Paketkalendrar

I morse vaknade jag av klockan som ringde, strax efter sju. Helt väck. Totalt och helt off, fattade inte vad det var som lät:)

Igår kväll var jag och syrran hemma hos mamma och pappa och slog in paket till ungarnas adventskalendrar. Många paket blir det och ett excelark är helt nödvändigt, vi slår in, sätter på nummer och prickar av:)

Ni var flera som frågade vad vi ger i kalendrarna.

Svaret på det kan nog få PK-gardet att gå i taket, för det är mycket godis:) I alla möjliga former. Jag vill inte ha 24*9 småpryttlar som ska surfa runt här hemma i evighet sen. Godis är kalas.

Så, mina kids börjar många dagar i december med att äta socker, och vet ni då? De är helt normala:D

Ibland tror jag att folk är galna på riktigt, sockertalibaner och helt oresonligt rädda för att barnen ska förvandlas till nån slags monster. Det kanske andras barn gör, vad vet jag? Men mina är inte det minsta känsliga för varken högt eller lågt blodsocker.

Och kom ihåg – det är inte vad man äter mellan december – januari som räknas, det är vad man äter mellan januari och december som är det viktiga:)

Själv tänker jag frossa i allt jag vill ha under december, men med nån slags måtta. Kanske:D

Jag kan ju inte berätta vad vi har i kalendrarna för kidsen kanske snokar här, men tips är TGR, Normal och Dollarstore. Smått och billigt:) Här står de, på parad framför tv:n.

I år får Janelle stå tillbaka för Jack, och det är lite mer fokus på honom. Vi har ingen åldersgräns på när man inte får adventskalender, jösses både syrran och jag får varsin chokladkalender av våra föräldrar;) men vi tänker som så att när man skaffar sig egna barn så övergår kalendern till barnet. Fler barn så får de dela. Det blir lite ohållbart annars:D

.

Vi satt i många timmar och slog in paket, och man blir ju rätt seg i både knoppen och kroppen. Jag tror jag kom hem vid halv tolv eller så, och jag kan ju inte gå och lägga mig direkt, utan det blev lite läsa och skriva. Idag hade jag bokat in David klockan 9.00 och ångrade mig så hårt när jag var tvungen att kliva upp och åka iväg:D

Men det var kul, som alltid, jobbigt men kul. Idag var vi bara fem stycken så det blev många varv med att piska med repen. Sen hem och då hann jag inte mer än käka, så åkte jag vidare för att skjutsa pappa till vårdcentralen för att ta prover. Det gick rätt snabbt, och efter det så fick jag lov att åka och tanka deras bil, det var lite köra på ångorna;)

Ska man hålla på och köra sjuktransport så här så är det lika bra att bilen är fulltankad. Jag har fått en grym snits på att fälla ihop och upp en rullator också;) Jag behöver tanka min egen bil också men orkade inte bry mig om det, jag är inte riktigt nere på ångorna än.

Hem igen, och nu kunde jag äntligen duscha. Jag frös ordentligt för det var ganska kallt ute, och när man svettats så blir det ju fryskallt direkt. Stod länge under de varma strålarna, det är något jag verkligen älskar. Jag kan stå i duschen hur länge som helst.

Klockan var bara tolv, men det kändes som hela dagen gått. Det var tacksamt nog ljust ute, och inget regn, whihooo! Jag behövde fota lite, och det fick bli utomhus. Sen var det några timmars jobb, och sen gick ögonen i kors. Jamie kom från skolan, och övriga droppade in de med, men jag kröp ner under täcket och blundade. I en och en halv timme:D Det var inte riktigt meningen, men å andra sidan så fick jag massor gjort när jag sen vaknade. Och eftersom jag har en hel del kvar enligt min planering så här innan kvällen är slut, så passar det ju bra att jag är rätt pigg.

.

Jag ska läsa lite dikter. Fy fasen. Jag lever på att nästa termin ska vi skriva ett längre projekt. Inte för att jag för mitt liv kan förstå hur jag ska få ihop DET. Tre långa romaner, och en essä. Jag vet inte ens vad jag ska skriva om:D

Börjar få lite svårt att andas nu känner jag…. Brrr. Jag ska även läsa massa kurslitteratur, som jag inte orkar med så mycket i taget;)

Vi hoppar till min nya julkrans, köpt på Dollarstore för 40 kronor.

Hänger nu på min dörr och glittrar och glimmar:)

Nu ska jag glittra lite med ögonen och ta itu med mitt nattskift!

Hörs i morgon 🙂 Natti natti.

Kommentarer

  1. samps

    på tal om paketkalendrarna, jag såg idag ett bra tips på ”mammasanningar” på instagram och tänkte på dig! hon kör 33% metoden alltså 1/3 ätbart, 1/3 ”lekbart” (sånt du inte ville ha liggandes överallt iofs) och 1/3 görbart (upplevelser typ) i sin kalender, nu är ju dina barn lite äldre sas, men kanske nåt till nästa år? 😀

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag pluggar Skrivande:) Att skriva kreativt, Skriva barnlitteratur och en kreativt skrivande till. En a,b och c kurs:)
      Jag vet inte riktigt vad jag vill bli när jag blir stor men jag vill skriva i någon form, och på något vis.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting