Okategoriserade

Doktor.se

I annonssamarbete med Doktor.se

.

Idag vill jag berätta om Doktor.se:)

Vi har alla sett reklamen som snurrar lite här och var, men vad är egentligen Doktor.se?

Kort sagt så är det som att ha en liten 24/7 öppen vårdcentral i fickan:) Det är en app, som man enkelt laddar ner. Doktor.se är en säker vårdkedja med kvalificerad  personal, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor ex barnmorska, läkare, psykolog, som finns tillgänglig för dig dygnet runt, alla dagar i veckan.

 

De arbetar enligt en princip som kallas för Leon-principen, och det står för Lägsta Effektiva Omhändertagande Nivå. När du söker vård så får du i första hand träffa den kompetens, ofta en sjuksköterska, som med störst sannolikhet kan hjälpa dig. Om du behöver kontakt med läkare, psykolog, akutmottagning eller specialistmottagning så slussas du vidare såklart. Doktor.se matchar  ditt vårdbehov med rätt resurs, och det är att hushålla med våra resurser inom hälso- och sjukvård:)

Behöver du tala med en läkare så kommer sjuksköterskan att boka en tid, oftast inom två timmar och alltid inom tolv. Om det är så att det behövs en fysisk undersökning, som till exempel en kroppsundersökning, vissa provtagningar eller ex astamautredningar, så hjälper Doktor.se dig att träffa en husläkare. Är det något som går att klara av i appen, så kan man antingen chatta, röstsamtal eller videosamtal.

.

Det jag gillar så mycket med att sköta saker online är att man kan göra det när man har tid, eller kommer ihåg det:) Haha, jag har världens bästa minne men det är ganska kort. Dessutom så är jag så ofta ute på vift att för mig förenklar det mycket att kunna ha appen med mig överallt.

 

Förnya recept till exempel, det kan man om man har behov av det göra på ett ögonblick i appen, var man än är. Man kan också få sina medikamenter hemskickade.

I bilen, på tåget, i väntan på tåget. Jag väntar SÅ mycket:) Och när jag väntar så kommer jag på saker jag ska/borde göra, som sen försvinner ur hårddisken så fort som jag väntat färdigt på vad det nu är. Så kommer jag på det igen nästa gång jag står och väntar. Det här är för mig suveränt. Jag kan göra det jag behöver direkt när jag kommer på det.

När man vill, hur man vill och var man än är så finns Doktor.se där redo att hjälpa till:)

Jag gillar att vara förberedd och har såklart haft den här appen nedladdad och klar länge.

Mitt tips till er idag är att göra det samma:)

Ni hittar direkt till Doktor.se HÄR

 

 

Kommentarer

 1. Monica

  Nu ska jag tyvärr vara en gnälls. Alla doktor. Se, och vad de heter tar otroligt mycket betalt från hc kostar ett besök på hc 300 kr, kostar det ca 580- 650 kr för varje gång man använder min doktor etc pengar som försvinner från den nära vården som man ändå oftast måste besöka efter kontakt med appdoktor, lika med vet. Apparna där har jag inte summorna men är förmodligen ännu högre eftersom vet kostnader är högre från start.
  Bara för att väcka tänket.

  1. samps

   tror också att om folk skulle våga googla lite mer på 1177 (eller ringa dom för den delen) så skulle man inse att man måste inte åka till VC (eller för den delen akuten, ännu värre att ta upp plats där) så skulle folk inte ”behöva” gå så mycket till VC (i onödan oftast) och mest troligt är det därför det inte finns tider överallt för det ska ju sparas pengar på allt inom såna här sektorer tyvärr…

   1. marie

    De där är ochså ett vanligt problem folk söker hjälp alldeles för ofta. Vet en mamma som åkte satte sig på akuten varje gång sönerna hade feber första dagen så hon fick skäl till va hemma och vabba. Barn som sjuknat in under dagen med lite förkylning bara helt sjukt 🙁 Dessutom gnällde hon på de fick sitta vänta länge, inte undra på när hälften av de som sitter där borde inte varit där.

   2. Sanna

    Ja, 1177 kan man oxå chatta med o få råd. Tyckte först sånna här appar va bra, o har använt mig av dom. Men har slutat. Än vänder mig av 1177 ist. O de kan fica tid till vc, el husläkarakuten om så skulle behövas. Är galet att vc ska betala för patienter de inte träffat ?

  2. Marie

   Gillar inte heller att de är så att en vårdcentral får betala för mitt besök online. Men detta är något vc får ta på sig blir jag akut sjuk och ringer min vc har de aldrig akuttider kan få en tid en månad senare. Då måste jag åka sätta mig på jour vc de har kopplad till sig den öppnar kl 16 även om man är där kl 15 är de ca 30-45 min kö för komma till sköterskan och få skriva in sig sen är de 2-3 timmars väntan på få träffa läkaren förutsatt de inte kommer in massa akutfall som går före. De är ett helvete sitta där när man är sjuk och har över 40 i feber finns inget fik så man måste se till ha med sig vatten/något att äta. Nu är de sällan jag är så sjuk så jag måste söka vårdcentralen de ggr vill jag ha tid omgående så jag kan fokusera på bli frisk och då är dessa apar perfekt. Samma när man inser man glömt förnya sin medicin och läkaren inte kan skriva ut nytt förens en vecka senare. De var bättre för när läkaren förnyade sitt recept direkt när man ringde ny har de bara 1 dag i veckan de gör sånt. Plus jag missar alltid den tiden då sjuksystern som ska vidarebefordra till läkaren vägrar och ifråga sätter varje gång hur jag kan göra av med min medicin så mycket som jag gör. Har myom och blöder som en tok vid mens så måste äta en speciell medicin varje dag, 4 ggr per dag vid mens och de går åt ett paket vid mens men de vägrar sjuksystern inse så för slippa bli tokig varje gång så förnyar jag numer mitt recept via appar. Nä de var bättre för när de fanans akuttider och när gyn skötte sina saker och inte längre la en del av sitt jobb på vc istället. Så de får skylla sig själva de får betala för mina app besök. Hade jag haft råd hade jag haft privatläkare, men har tyvärr inte den ekonomiska möjligheten. Vanliga vc måste inse att folk vill ha hjälp fort och på tider som passar dom. Jobbar man och har ett problem som inte är akut så vill man ju gärna ha en tid på kvällen så man slipper ta ledigt tex. Varför inte erbjuda kvällsöppna vc en/två dagar i veckan? El så kanske de kan öppna egna appar man kan ju erbjuda båda varianterna

  3. Karin

   De tar enorma resurser vilket drabbar alla sjuka. Stora ekonomiska förluster gör de också fortfarande. Vire bra om de avlastade vanliga vården men vad jag har läst så gör de inte det. Förnya recept kan jag göra via webben från min vanliga vårdcentral och få hem mediciner kan man också får. Funkar lika bra utan nätläkare.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing