Okategoriserade

Annat än läskigheter:)

Man kan inte bara ha äckliga inlägg, så här kommer några ord på kvällskvisten:)

Jag ska snart se på NCIS Los Angeles, jag är så töntig att jag älskar det. Gamla avsnitt dessutom;)

Idag har jag inte gjort så mycket mer än skrivit, ni är säkert less på att höra om det så jag säger inget mer. Men det tog hela dagen, och kvällen:)

Sen var jag med Lovelia till sjukgymnasten, och nu lutar det åt slatter ändå. Eller schlatter, som det tydligen stavas och uttalas. Så nu var rekommendationen att skaffa slatterband, så det ska jag göra.

Hon har ju ont i knäna, och det funkar dåligt med att spela basket, men det ska inte vara farligt på något vis, så vi får väl hoppas att hon blir hjälpt.

I morgon ska jag till vårdcentralen igen, då är det färdtjänst som gäller, pappa ska ta prover.

Ni som vet, jag orkar verkligen inte leta för jag hittar aldrig nåt på vårdcentralens sida, men kan någon komma hem och ta prover? Jag skjutsar gärna, men det är ett litet projekt speciellt som nu när han inte är pigg. Och, om man bara behöver hjälp med att ta på stödstrumpor, vem kan hjälpa till då?

På infektionsakuten sa läkaren att det är hemtjänsten, och jag har iofs en kompis som är nån slags handläggare där som jag skulle kunna fråga. Hon brukar läsa här, blink blink C:)

Men det känns lite fånigt att de ska komma bara för det… å andra sidan, det är ju lika fånigt oavsett vem som ska göra det:)

.

Och nu ska ni få se. Det är en screenshot från en gammal mobilbild, men kolla gosproppen!

jamie

Ooops nu börjar NCIS; snart tillbaka!

Reklam:)

När jag såg den här bilden på Patricias instastory så knep det till i hjärtat. Den är tagen precis innan jag blev dumpad, vilket var den 4/2 samma år. Tror jag för minnet börjar blekna:)

Jag tror att det här är dagen efter att exet kom hem från sin Thailandsresa, och att Patricia var barnvakt år Jamie för att vi skulle på nån biopremiär i Stockholm, som kan ha varit Hitta Nemo, eller vad nästa film hette kanske? Doris nånting. Oklart.

Men exet kom alltså hem på kvällen efter en resa, och åkte och jobbade morgonen efter. Och min fråga är, då som nu, hur fan kan man överge en sån här charmprick? Och hans syskon. Hur kan man inte vilja hänga med honom en dag? Utan mig dessutom, om nu jag var det stora problemet.

Den här tiden, december till början av februari innan han drog är jobbiga att tänka tillbaka på. Det är så förbannat många frågor, och sådana här bilder väcker upp det. Jag VILL INTE tänka på det, utan jag vill titta på bilden av Jamie och känna ren lycka, men det är bitterljuvt.

I år är det sju år sen. Vi har inte pratat alls och läget är ganska precis som då. Jag minns att så många av er sa att det skulle bli bättre, och det har det blivit på ett sätt. Jag mår bra:)

Men det har inte blivit bättre i vår relation, som många sa, och det har jag svårt att se att det kommer att bli. Det är Status Quo.

Det är som det är, jag kan inte säga att just det gör ont längre. Men att tänka på att jag förlorade så mycket tid med mina barn för att jag var så krossad, det gör ont. Att veta att han valde bort dem, gör det hela värre. Hade han skött det hela schysst så hade det inte behövt vara så. DET gör jävligt ont.

Men, det är som det är som sagt.

Det var inte meningen att trampa på den minan… Vi går vidare!

.

För ett år sen vad jag upp den här bilden på en väldigt oskyldig Doris:)

Att riva ut sopor var inte hennes paradgren, men jag tror hon fick hjälp av en liten kompis. Eller två:)

Kattungar närmare bestämt.

Att de har varit hos oss i över ett år känns helt galet, de är ju gamla i gården. Jag kunde inte ha önskat mig roligare katter:)

Sellman

 

Stumpan

Och en skitsnygg outfit inklusive brillor från 80-talet…OMG….!

Jag skulle ut och köra så jag visade mig i alla fall inte publikt i detta:)

Nej men hörrni, det är sovdags! Eller läsdags snarare, det är dags för bok nummer tre om Jack Reacher:)

Vi hörs i morgon :=)

Kommentarer

 1. Hanna

  Jobbar som sjuksköterska i kommunen. Läkaren på vc skriver remiss till ssk i kommunen om att den personen inte orkar/kan ta sig till vc. Så åker vi och tar prover i hemmet. Tråkigt att din pappa blivit dålig.

 2. Lena

  Undrar bara, och du behöver inte svara om du inte vill. Har han (pappan) velat träffa barnen hemma hos sig någon gång eller är det bestämt att de ska träffas på annan plats? Du är en kämpe hur som helst!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej. Enda gången det varit på tal är den julmiddag de tidigare hade på annandagen. Barnen var där ett år, sen vägrade de, de kände sig bara obekväma och var ledsna inför det. Jag har alltid låtit dem bestämma. I början bodde han med den nya i hennes etta, hur han bor nu vet jag inte, men då ville han inte ha dem där, och sen dess har han aldrig sagt nåt. Han var från början här, jag höll mig undan. Idag vet jag inte, jag pratar som jag sagt aldrig med honom, utan de fyra minsta har en egen dialog. Men de träffas aldrig hemma hos honom. Nu bor han fem mil bort så det blir ju en del köra fram och tillbaka men å andra sidan kör de ofta till Stockholm och gör saker. Han pratar sällan om sin nya familj vad jag förstått så det är ju verkligen två skilda världar.
   Tack 🙂

 3. Sofi

  Stödstrumpor fixar hemtjänsten. Ring till biståndshandläggaren i kommunen.
  När det gäller prover finns något som heter tjänsteköp. Sköterskan på vårdcentralen kan ordna så sköterskan på kommunen kommer hem och tar prover. Prata med vc om det.

 4. Malin

  Jag jobbar i hemtjänsten och det är vi som tar på stödstrumpor osv. För att kunna ta prover hemma måste du vara inskriven i hemsjukvården (HSL) och då kommer en sak hem och fixar detta. Det är dock vissa kriterier som måste uppfyllas för detta. Kolla med vårdcentralen, det måste ske genom ett läkarbesök. I annat fall om vårdtagaren inte anses tillräckligt sjuk för att skrivas in i HSL (jag vet det låter förfärligt, vi har ett sånt fall på jobbet just nu och man häpnar lite faktiskt) så kan vårdcentralen personal själva komma hem och ta vissa prover. Men ring och kolla 😊

 5. Agneta

  Nä,det är klart att en skilsmässa inte ska gå tilll så. Eller att en lekfarbror är samma sak som en pappa. Men tack och lov att ni kunde bo kvar i huset.
  Jag är uppvuxen i en familj där man inte lärde sig lösa konflikter.Och det kan få katastrofala konsekvenser.Men tack och lov kan man bryta dåliga mönster. Jag försöker så att ha bra kommunikation med mina barn.De är tonåringar nu och den frigörelsen är ju inte alltid lätt. Men att kunna prata och reda ut problem är ju fundamentalt i alla relationer. Lycka till.Krya på till din pappa .

 6. Lisa från Skåne

  I vissa kommuner finns en sjuksköterska som har hand om de äldre som är över 75-80 år. Hon kommer hem och ser vilka behov som finns. Kontakta VC så ska ni få hjälp

 7. Ekot

  Din pappa ska så klart ha hemtjänst, ni är viktiga socialt och kan inte ersätas, men din mamma är också gammal, kan bevisligen vara sjuk, du har många barn och din syster har långa dagar, hemtjänst behövs för praktiska saker! kontakta kommunen via hemsidan. Hemsjukvård är något annat, vet inte när man kvalar in för det. Kanske bra om de har färdtjänst med, även om det inte alltid är så smidigt.

 8. Ann-Charlotte Larsson

  Det är hemtjänsten som gör det. Kontakta en biståndshandläggare som sen kommer och gör hembesök och sen är bollen i rullning

  1. Ann-Charlotte Larsson

   Och just det, ang provtagning… här i min stad så finns det ju iaf en sjuksköterska kopplad till hemtjänstdistriktet och hon kommer hem och tar prover så att man inte ska behöva åka iväg enbart för det. Hon har även kontakt med läkaren på vc så där behövs inga besök heller direkt. Funkar jättebra

 9. Maria

  Prata med vårdcentralen när det gäller prover så ska de veta vad som gäller hos er, detsamma gäller stödstrumporna. Vem som gör vad är olika i olika kommuner och landsting/regioner.

 10. Marie

  Tror de är hemtjänsten som sköter saker som hjälp med ta på stödstrumpor ansöks om via kommunen ock kostar en slant så massa papper som ska fyllas i inkomster ska intygas, hyresavi bifogas mm. Varenda jädra år samma sak hatar hjälpa pappa med alla jädra papper 😫 Men är absolut ingen expert de är min syster som sköter vård/medicin delen när de kommer till pappa jag sköter mer hemmet och handlingen. Gillar inte de där med sitta i väntrum, sjukmiljö blä. Ang ta prover hemma vet jag inte men sist pappa skulle på sin årliga läkar koll fick hade läkaren blivit helt fel informerad och fått info om att pappa knappt inte kunde gå och hade svårt ta sig till sin vc fast han går till torget där vc ligger nästan varje dag. Och när han fick rejält ont i sitt ben vet jag att sjukgymnasten skulle visa övningar mm som han skulle göra då kom hon ochså hem till honom. Så då borde de ju inte va omöjligt att kunna få ta prover hemma.

 11. Elisabeth

  Min make har inte träffat sin pappa på över 40 år. Vi har gjort några försök för att han skulle få träffa sina barnbarn men det går inte har ju så mycket att göra. Så det är bara acceptera läget och inse att det är deras förlust.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det är ju så. Här träffar pappan de fyra minsta regelbundet men bara på kul grejor. Det är inget vardagsliv eller ens en liten förmaning, de får allt de vill göra. Är det så han vill ha det så 🤷🏼‍♀️

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Vad jag vet har han ett nytt barn som mina barn inte har träffat. De vill inte och jag förstår dem. Han hade nio, valde bort dem, skaffade nytt som han är med varje dag och träffar bara fyra av de nio några timmar i månaden. 🤷🏼‍♀️

   1. Karin

    Fast om man träffar sina barn utan att ha ett ställe att träffas på så finns det väl inte så mkt annat än att ta med barnen på aktiviteter? Får han ta med barnen hem till sin nya familj för ett vardagsliv? Man kan också tänka att hans tid med barnen är hans tid med barnen och låta det vara så.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Han gör som han vill, säger jag ju. Och om du tycker att det låter finfint så som han gör så får det stå för dig.
     🤷🏼‍♀️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing