Okategoriserade

Utskälld;/

Igår hade jag några slashasar att hålla koll på på morgonen;) Sen rullade dagen på ganska ordinärt, fast ändå inte. Det kommer en roman här:)

Jag skulle skjutsa pappa till vårdcentralen för att ta prover, och hämtade upp dem. Utanför deras port stod tre taxibilar, två bussar och en liten. Nån boende kom hem i bårtaxi och rullades in. Jag frös åt den stackaren för även om personen såg välinpackad ut med filtar så var det svinkallt. Säkert en minusgrad eller två;)

Jag kunde inte komma så nära som jag brukar men det gick ju bra ändå. Svishade iväg till vårdcentralen och släppte av dem precis utanför porten. Mamma var med så de gick in och eftersom jag inte kunde stå där, det kommer massor av transporter av skilda slag, så sa jag att jag skulle ställa mig på gatan. För att se när de kom ut igen och snabbt kunna köra fram. Pappa ska börja med dialys snart och är fruktansvärt trött och matt, dels av att njurarna inte funkar och dels efter både stroken och magsjukan. Han orkar inte gå så långt, och det var som sagt svinkallt ute. Han hade inga handskar och händerna frös till is på en sekund. Ja men jag överdriver, men ni vet hur det är:) När det omedelbart gör ont i händerna om man inte har vantar på.

Jag åkte och vände, körde förbi bussen som stod på ändhållplatsen och körde fram och stannade.

gata

Jag stod precis före övergångsstället, stängde av bilen och satt kvar. P-vakter hade fått spunk men jag hade heller inte parkerat och lämnat bilen. Jag är alltid väldigt noga med att försöka se till så jag inte står i vägen på något vis, för någon. Sådär så att jag alltså kan avstå en finfin plats om det ställer till det för nån annan.

Ingången till VC är precis vid övergångsstället så jag hade bra koll.

Jag har stått här förr, många gånger, och vet att det går alldeles utmärkt att både komma förbi och mötas, gatan är bred. Stora tunga breda arbetsmaskiner har utan problem glidit förbi. Det är en skola, så det är lågfart som gäller, och nu var det lektioner och inte en unge så långt ögat kunde nå. Till skillnad från när jag släppte av föräldrarna, då stora gäng av ungdomar strömmade från den lilla butiken som ligger precis där, med händerna fulla av godsaker…

Plötsligt har jag bussen två decimeter från min bakruta. Tutandes. Jag skulle precis starta och flytta på mig när jag blev sådär obstinat och motvalls. Jag såg honom nämligen i backspegeln, vilt gestikulerande och förbannad. Jag vinkade åt honom att han kunde köra förbi, han blev ännu argare och gestikulerade ännu mer, och tutade lite längre. Jag vinkade förbi honom igen. Då lägger han sig på tutan… vet ni hur högt en busstuta låter? Jag trodde seriöst jag skulle blåsa iväg och att hela Sävja skulle komma rusade och undra vad som stod på. I kanske 30-40 sekunder, utan att överdriva låg han på tutan, och hans fejs i backspegeln talade sitt tydliga språk, det var liksom krig nu. Men aldrig att jag ger mig för sånt där:) Det må vara barnsligt, men ibland är det bara nog.

Han släppte tutan, tutade några korta, sen hängde han sig på den igen. Så fortsatte han. Jag kände hur det började ryka ur öronen. Vad i helvete är det för fel på människan? Ja, jag kanske stod lite dumt till, men han hade god sikt från det att han startade sin buss på ändhållplatsen till han valde att stanna två decimeter ifrån arslet på mig. Han hade säkert fyra jävla meter att köra om på, och som sagt – ALLA ANDRA lyckas med det. Varför gjorde han inte det??

Han krävde att jag skulle flytta på mig, och är det något som kan få mig att bli vansinnig så är det män, gärna medelålders, som kräver att man ska fixa deras jävla problem. Dessutom blir förbannade, för att de gjort fel och att den andra parten inte fixar det. Jag vägrade:)

Efter att ha hållit på och tutat och gestikulerat och sprutat hat ur ögonen, så kastade han sig ur bussen. Rusade fram till min passagerardörr och slog hårt på den, så där så man är övertygad om att ny ryker den, nu kommer jag få glassplitter i hela bilen. (Händer det något med rutan inom kort framtid så kommer jag skicka räkningen till UL. )Sen ryckte han upp dörren. Totalt jävla vansinnig VRÅLADE han åt mig att flytta på mig. Och jag, som ytterst sällan tappar humöret, och det handlar om ett fåtal gånger i livet som jag gjort det mot någon annan än familjen, skrek tillbaka. Jag var dessutom ganska uppjagad och faktiskt, rädd. Det tar emot att erkänna, men så var det. Han gav ett otroligt aggressivt intryck, och han stod där och höll i min bils dörr. Jag var arg och jag var rädd.

Jag kunde för den delen heller inte göra mig hörd om jag inte skrek det högsta jag kunde;)

Jag skrek att han väl för helvete fick köra förbi, gatan är bred. Han skrek att jag inte hade blinkat. Nä, för jag har PARKERAT din dumme fan, vem fan slår på blinkersen då?

”Jag kan inte backa, du måste flytta på dig!” Gestikulerande och vrålande. Vaddå inte kunna backa? Ingår inte det i bussförarutbildningen längre? Jag kan kliva in i din buss och backa åt dig…för back lär den ju ha liksom…?

”Men varför körde du så jävla nära då?”

”Flytta på bilen!”

”Var inte så otrevlig!”

”Flytta på bilen, jag måste köra, du ska flytta på dig! Jag kan inte backa!”

Men skjut mig för fan. Jag vrålade att om han inte var så förbannat otrevlig så hade jag kunnat göra det, men som det var nu så skulle jag nog anmäla hans uppförande till arbetsgivaren. Usch, det är lågt, jag gillar inte att hota med sånt och brukar aldrig heller göra det. Alla kan ha en dålig dag, man är inte alltid på topp. Men den här galningen?

Då minsann, klickade det till lite och han sänkte vrålandet en aning, sansade sig lite, men fortsatte skrika. Att jag skulle flytta på bilen.

Jag sa att om han var trevlig skulle jag göra det. Han skrek att jag skulle flytta mig och jag upprepade. ”OM du är TREVLIG!” Han vet nog inte vad det ordet betyder, det är inte alltid så lätt med ordförståelse 😉 men jag insåg att han nog inte kunde backa. Jag upprepade igen att han skulle vara trevlig och spände ögonen ilsket i honom och han viftade med armarna och försökte komma på innebörden i ”trevlig”. Han lyckades inte helt men smällde igen dörren, jag startade och körde fram lite, åt sidan lite, men gatan är fortfarande lika bred. Han brände förbi, säkert med en mördarblick och gester, men jag tittade inte. Sen backade jag tillbaka, och bussen som kom några minuter senare hade inga problem att mötas, eller att sen köra om mig.

Problemet var alltså att han körde upp i arslet på min bil. Och det var mitt fel.

Han hade inte uppsikt, för hade han haft det hade han sett att min bil var avstängd och stod prydligt vid kanten. Han hade då kunnat vrida lite på den där runda saken han har framför sig och styrt ut och förbi.

Ja, jag hade kunnat flytta mig, och då hade det inte varit några problem, men när han gör fel, och blir skogstokig på MIG, och sen beter sig som ett rövhål… då får han ta på sig det.

Jag har anmält honom. Häpp. Och jag har fått svar att de inte ser med blida ögon på det uppförandet och att det är långt ifrån godtagbart. Han representerar ett företag, är deras ansikte utåt, han må bli förbannad men att gå över gränsen på det där viset….? Nope.

Jag vet att om han tutat till, och jag i backspegeln sett en man som log lite så hade jag flyttat mig direkt, men en man som ser ut som han vill skjuta mig? Ånej, nån måtta får det vara.

.

Sen har jag fått höra att bussar inte FÅR backa, av säkerhetsskäl. Det kan jag kanske tycka är bra, på vissa ställen under vissa tider, folk överlag tror ju att alla förare har ögon i nacken och sensorer runt hela fordonet och skiter i att tänka. De bara går ju, bakom en backande buss, framför en körande lastbil….skitsamma för de ser ju mig.

Men FÅR är en stor skillnad mot KAN. Och om man inte får, eller kan, så bör man ju anpassa sin körning efter det, och inte måla in sig i ett hörn.

Jag är ofta imponerad av bussförare, de slingrar sig fram där det är trångt och bökigt, och de jag känner personligen är supertrevliga. Men sen finns det andra. Patricia blev till exempel ombedd att kliva av för ett tag sen, för att hon pratade i telefon så att chauffören inte kunde koncentrera sig… Bra yrkesval att köra runt på massa folk då… För än så länge är det inte tysta leken som gäller på bussar:)

Men, gubben igår borde nog fundera lite till på sitt val av yrke. Han kanske skulle passa bättre som larm nånstans, med sina skills i att tuta och skrika. Tänker lite på sägnen här i Uppsala. Vid den stora stadsbranden 1702 ( ja jag har googlat) så sägs det att Olof Rudbeck ledde släckningsarbetet genom att med stark röst ropa ut order från Gustavianums kupoltak.

Det skulle gubben kunna göra. Så har han med sig ett sånt där kompressorhorn så kan han tuta också. Med den här tröjan på sig, som jag ska skicka till honom:)

gubbjävel

En till ”kul” sak. Han körde den busslinje som kallas för Mjuka linjen. Den är speciellt anpassad för funktionshindrade och äldre, även för alla som vill resa lite lugnare som föräldrar med barnvagn. Man kan tycka att föraren på sådana bussar borde ha ett stabilt humör. För något som kan ta en evig tid är ju gamla Agda med rullator, eller farbror Frans med käppen och myrstegen. Eller en unge i vagn som vrålar från det de kliver på tills de går av.

Jaja. Jag kunde underlättat, det tar jag på mig, och det skrev jag också till UL. Men han gjorde generalfel deluxe med sitt uppförande.

.

Nu hinner jag inte skriva mer!

Har en tvätt som ska hängas, med ett helt basketlags matchsställ och sen ett HIT-pass. Efter träningen igår så kommer det bli tufft… men men:)

Vi hörs lite senare!

 

(Och till er som alltid ska klaga och vända på saker, ni vet nog vilka ni är. Jag är alltså fullt medveten om att jag själv kunde skött det snyggare. Men det ursäktar inte hans beteende.)

Kommentarer

  1. Anette

    Det mest lämpliga vore väl ändå att parkera lagligt och hämta en rullstol och köra din pappa eftersom han har så svårt att gå och måste gå långt inne på vårdcentralen. Svårt att förstå varför du ska sitta kvar i bilen där det är parkeringsförbud.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Sluta nu. Gjort är gjort. Finns inga rullstolar heller. Och det är absolut ingen trafik att tala om därav mitt beslut.
      Jag har jävligt svårt att förstå att det ska vara svårt att förstå att jag vill underlätta för någon som har det jobbigt just nu?

    2. Anette

      Om det är på vårdcentralen Sävja så finns det rullstolar att låna… men man kanske måste fråga. Har själv gjort det till släkting och det var inga som helst problem.

  2. Roxy

    Ni båda har gjort fel.

    Men det jag blir irriterad på är att du anmäler denna människa för att han blir arg och otrevlig. Han kan ju inte anmält dig för hur du behandla honom och för DU har parkerat fel och öven utför fara för trafiken.
    Finns tydliga regler i trafiken för att göra allt säkert.
    Sen kan jag absolut hålla med att man aldrig ska behandla någon på det sättet han gjorde.
    Är bra du ser dina fel.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och du vågar inte vara annat än anonym när du kritiserar…🤷🏼‍♀️
      Jag vet heller inte hur du läser, jag tar ju på mig att jag gjorde fel? Men han gjorde ännu mera fel 😜

  3. Rebecca

    Allt är inte svart och vitt! Okej, du parkerade fel men jag förstår inte hur man kan ifrågasätta det när din pappa har det så jobbigt? Tycker majoriteten i det här kommentarsfältet att du skulle leta upp en parkeringsplats och tvingat din pappa att gå? Utanför sjukhus och vårdcentraler och dylikt måste man kunna ha lite överseende (till en viss del såklart!).
    Och busschauffören… Helt fel att reagera så, det hade varit såååå mycket enklare om han gick fram lugn och sansat, knackat på din ruta och förklarat att han faktiskt inte kunde/fick backa. Jag har jobbat inom mååånga serviceyrken och det är ett oacceptabelt beteende och jag tycker att du gjorde rätt som anmälde, hade han gått på en person som till skillnad från dig (till exempel mig, jag är otroligt konflikträdd) som inte kan ta ett sådant bemötande hade det kunnat bli otroligt obehagligt.
    Jag tycker du gör rätt som står på dig!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har också jobbat inom serviceyrken och många av mina vänner gör det. Kanske är det skillnaden på hur man ser på det här?
      Jag är också helt övertygad om att ingen som hamnar i samma situation tycker att utskällningen är befogad. För det var den inte. Man uppför sig inte så, speciellt inte med en företagsuniform på sig. Oavsett felet nån annan gör.
      Tack 😘

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja? Förnekar jag det?
      Men seriöst, om du gör fel, så är det okey att vara aggressiv och hotfull mot dig?
      För det är vad som hände. 🤷🏼‍♀️

  4. Maja

    Alltså, fick du ditt körkort i ett Cornflakespaket? Du parkerar framför ett övergångsställe och ska ha bussen att köra om? Gnäll så lagomt på hur busschauffören uppförde sig när du själv gjorde fel.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag förstod att det skulle komma😂Jag säger ju att jag stod dumt till🤷🏼‍♀️helt medvetet, gentemot övergångsstället. Det var vad jag gjorde fel. En helt kalkylerad dumhet, för att underlätta för min skruttiga pappa. Inte av lathet. Men bara för att man är en idiot så ska man inte lynchas av en yrkesförare. Det sätt han uppträdde på är långt ifrån ok, oavsett vad jag gjort för fel. Jag stod inte heller direkt vid övergångsstället utan det var ett antal meter innan, svårt att avgöra men du ser på bilden var utfarten från parkeringen är. Så nej jag fick inte körkortet i cornflakespaketet, men jag har kört så pass länge att jag tar mig friheter ibland 🙂

      1. samps

        fast ärligt talat, om du bara skulle stå där typ 5-10 minuter hade du ju kunnat blinka åt sidan så hade han väl sett att du bara stod ”standby”, kan ju i ärlighetens namn tycka det är liiite dumt att parkera så som du gjorde ändå 😛 sen hur han betedde sig är ju en annan femma såklart men ändå

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja det var definitivt ett sämre val av ställe, och ja jag hade kunnat blinka, det tar jag på mig. Men som sagt, även om jag är en idiot så ska jag inte bli behandlad på det viset.
          Det är lite speciellt där också, det är infarter som inte är riktiga infarter, som att man kan köra upp till vc, och sen olika utfarter från parkeringar, gångvägen är väldigt knepig att se och sen är det tidvis mycket folk som står och väntar med bil längs hela gatan. Det är föräldrar till skolbarnen, det ligger även ett (eller två?)dagis och så vc då. De regler som finns bryts. Av alla, inte bara mig:)
          Men. Man ska inte bete sig som en rabiessmittad på speed för att nån står dumt till. Det är DET jag blev arg över. 🙂

      2. Maja

        Jopp, du förtjänade utställningen, med råge. Ditt beteende var provocerande. Tyvärr så belönas inte att man kört bil lång med att man får göra som man vill. Jävligt barnsligt att anmäla chauffören, om du nu inte i din anmälan också nämnde att du med avsikt parkerat fel för att du tycker du har rätt till det och vägrar flytta dig för en buss.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja självklart beskrev jag även mina fel. Jag har inga större problem med att ta på mig det jag felat i. Men du var inte där, han var aggressiv DIREKT. Annars hade jag flyttat mig.
          Men det är bra att veta, om du gör ett fel någon gång så är det helt i sin ordning att skälla ut dig😜.
          För det ska ju vara lika för alla väl. Eller vänta du kanske aldrig gör fel ;)?
          Finns folk till allt🙈

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Fast nu svarade du inte riktigt på min fråga? Är det alltså ok att bete sig som en aggressiv hyena på speed för att nån gör fel? Är det ok att behandla dig så? Om du gör fel?
            Njaaaaa, tveksamt va?
            Visst hade jag kunnat vika ner mig, men nu gjorde jag inte det. Ett beslut taget i ett ögonblick. Shit happens. Men fakta kvarstår – man beter sig inte som han gjorde. Så farligt var inte mitt fel att det förtjänade den aggressionen.

          2. Maja

            Japp, det är rätt att bli arg på dig för att du vägrar flytta på dig. Du parkerade fel, du hade inte uppsikt bakåt och flyttade på dig när bussen kom. Busschauffören skulle ju åka dit om något hände vid övergångsstället, varför ens chansa. Nä, står man fel och vägrar flytta på sig är man provocerande och då ökar chansen att man åker på en utskällning. Japp, jag med. Sticket man ut hakan så riskerar man att få blåmärken.

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Okey. Good to know. Jag tycker han betedde sig illa. Jag har medhåll av hans arbetsgivare det räcker för mig 🤷🏼‍♀️

    2. Annika

      Chauffören kör upp i HÄCKEN på C bil. Va fan hade han där å göra om han nu kom körande. O enl honom själv INTE kan backa. Nä kör som folk då.

      C: Bra du anmälde fanskapet. Undrar hur han annars är i trafiken. Verkar ju fan livsfarlig m sitt beteende

      1. M

        Nu hade ju hon felparkerat vid övergångsstället. Vad han gjorde som inte uppmärksammade att hon stod stilla vet väl inte vi. Sen är det ju så att bussar FÅR inte backa hursomhelst och varsomhelst.
        Han kunde ju trott att hon stått för att släppa fram nån?
        Hon gjorde fel, hon stod fel men det ursäktar verkligen INTE hans aggressivitet. Men nånstans inom mig hoppas jag att han får en skarp tillrättavisning men att han får behålla jobbet.

  5. Marie

    Var om en en busschaufför på UL för många årsen som inte var någon charmknutte, alltid otrevlig, körde som en dåre. En gång hade han hamnat i dispyt med några tonårsgrabbar på bussen inget allvarligt. Han blev så jädra arg så han tvärnita, gick ur bussen sparkade på däcket som en idiot och svor. Gick sen längst bak till gänget och sa att om han hade haft en yxa i bussen så hade han inte tvekat använda den på dom. Såg aldrig han mer sen på bussarna. Var inte första gången den dåren hade fått klagomål på sig, så antar yx händelsen blev spiken i kistan på hans bussförar karriär. Finns sådana lite överallt tyvärr, här är de jättevanligt man tittar på youtube, surfar mm samtidigt som man kör bussen. Över 1000 anmälningar förra året och inte en ända har västrafik gått vidare med fast de i många fall haft videofilmer med chauffören synligt surfandes samtidigt som de kört, känns tryggt att sådana får vara i trafiken 🙁 Har man valt köra buss så ingår vara lite smidig och serviceminded, trevlig men en del verkar helt klart inte gått den kursen 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting