Okategoriserade

Två inlämnade och Hawaii :)

Jihoo, jag är i fas med livet! Fast jag sa inte det högt för det är att jinxa och det vill jag inte!

Jag har lämnat in de två texter jag blev efter med på grund av veckans händelser och exil.

Nu ska jag ägna resten av dagen åt att ge respons, det ska bli kul för jag tror det är bra texter jag ska läsa:)

Jag har fått frågor om när vi ska till Hawaii? Varför har vi inte åkt, och är det kanske så att jag bara giddrat?

Överlag känns det som att det är lite surputtar i kommentarsfältet just nu, men de har väl inget roligare för sig, det är lite synd om sådana så de får hållas. De känns igen på att de skriver anonymt, eller med en hittepå mail, men inte så många verkar komma ihåg det här med att man faktiskt inte är anonym på nätet:D

Men gällande Hawaii!!

Vår ursprungliga plan var ju att åka över min födelsedag, som är den tionde december. Det kändes alldeles perfekt. När det var långt kvar:) Men det är ju det där med julen.. jag gillar julen, och vill hinna med advent och allt inför, det är liksom roligare än själva julafton:) Och skulle vi åka tre veckor i december blev det tajt. En vecka i november och två i december, nja, samma sak.

Vi funderade på november. Men sen bestämde vi att, fan vi skjuter på det! Syrran hade också mycket på jobbet, och jag hade mycket med plugget. Vi siktade på februari, det kändes lagom långt bort.

Tills de plötsligt var januari, och vi inte hunnit varken planera eller längta:D

Det är nackdelen att resa på det vis vi gör, med en flygbolagsanställd kan man ge sig iväg på kort varsel när man ser hur mycket plats det finns på avgångarna, och även hitta bättre priser. Man kan skjuta på det hit och dit. Det är ju perfekt för då kan man anpassa sig och förlorar inte massa pengar om man inte kan åka.

Vi har velat lite, när skulle vi åka nu då? Men rent praktiska saker som att syrrans katt var i livets slutskede, att det ofta kommer en snöstorm med en meter snö som måste skottas i februari, och att det då skulle bli mamma som fick ta det, eftersom hon skulle vara den som fick bo med katten fick oss att återigen ändra oss. Lägg till Coronaviruset som vi inte är rädda för, men det är ju en faktor att ta hänsyn till, vem vet när det stängs en flygplats eller man får flyga hem med Herkulesplan;)(vilket vore coolt) och att pappa ska påbörja dialys snart och just nu är i ganska risig form. Njurar som inte funkar verkar vara som två små djävlar som bara gör elände.

V behövs hemma just nu, helt enkelt.

Sen verkar det dessutom vara lite dåligt väder där just nu, så vi är ganska glada över vårt beslut:)

Nu har vi sagt att vi åker i höst. Syrran vann ju biljetter till Chicago som går ut på Lucia, så vi tänker var hemma innan dess. Hawaii har ju samma väder för jämnan, det är lite mer regn på deras vinter bara, men det i sig är bara nån timme om dagen, så vad gör det.

Nu ska vi researcha och planera. Vi har massor av önskemål som vi ska försöka koka ihop till någon slags resplan. Jag känner ingen som helst stress över att vi skjuter på resan, förr eller senare blir den av. Kanske kommer nya förhinder, och vi i stället bara drar till Chicago men då blir det så. Hawaii finns kvar 🙂 För den delen så kan vi ju omöjligen bara byta flyg i Chicago utan vi måste helt klart stanna där i några dygn. Kanske ena vägen, eller båda, vi vet inte än.

Min pappa har alltid jobbat på SAS, och det här sättet att resa är vad jag är van vid. Man snackar om det, avvaktar och så dyker det upp en lämplig lucka och då drar man. Ibland, om vi åkt på standby-biljetter så har vi blivit sittande på nån flygplats för det finns inte plats på någon flight, men det hör till:) När Corrinda och Robban åkte med mormor och morfar till Thailand stökade det till sig med teknik på flyget så de blev kvar i Köpenhamn, och där skulle resan ha kunnat slutat för det fanns inte plats. Men i stället åkte de via Tokyo:) En betydligt längre resa men de fick ett dygn i en cool stad, och de pratar fortfarande om de japanska toaletterna:D

Man får andra slag upplevelser, och det passar definitivt inte den med kontrollbehov!

Å andra sidan, det är inte ovanligt att det är fullt i ekonomiklassen men att det finns plats i business…helt okey:)

.

Vi håller just nu på att kika lite på boende. Det är ju ganska stora prisskillnader. En natt på Hilton för 45000, eller i ett sunkmotell för 450kronor…svårt att välja:D

Sen finns ju airbnb  som jag inte vet om det är lagligt, har hört lite olika, men där kan man hitta både pärlor och svin. Det vi vill ha är rent, säkert och möjlighet att laga/förvara mat. Alla vet att jag inte gillar att äta ute, och sen blir det ju betydligt dyrare. Att få gå och botanisera i andra länders mataffärer är däremot svinkul! Sen kanske vi äter färdiga pannkaksrullar med ett kilo strösocker på, men vad gör det:) Att kunna äta frukost och middag hemma är något vi vill.

Vi kommer inte tillbringa speciellt mycket mer tid på boendet än när vi sover, så att lägga enorma summor på det finns liksom inte. Dessutom, om man har ett superfint boende med allt tillgängligt så finns ju risken att man inte lämnar det, och då missar man ju massor.

Sen ska vi ju bestämma oss för om vi ska lära oss surfa, och med vem? Eller om vi ska dyka i stället kanske? Båda har dykcertifikat, så där är man ju en bit på vägen i alla fall, även om jag definitivt behöver fräscha upp kunskaperna;) Det är tjugoett år sen jag dök….

Ska vi hyra bil? Ja det beror på var vi bor. Ganska troligt är att vi även kommer att byta boende under tiden, för att  utforska ön ännu mer. Och vi kommer åka till Oahu, den där Honolulu ligger:)

Det är så mycket att tänka på, och finns så mycket info att man bli trött när man börjar leta.

Det skulle även kunna bli så att vi bara åker utan något alls bokat, och sen tar vi det allt eftersom. Nånstans hittar man alltid liksom:)

Jag har varit på Hawaii och vet att det är himlen på jorden, det är overkligt magiskt. Och värt att vänta på. Längta efter. Tiden går ändå svinsnabbt.

Så, det var lite om det:)

.

I morgon ska jag skjutsa pappa, sen försöka ta mig in till stan under tiden som han övar på dialys, och köpa örhängen till Trixie och Lovelia som ska byta sina. De tog hål i öronen för sex veckor sen och i morgon ska det bytas från de till nån form av andra. Det får nog bli läkringar, det är enklast och i min värld bäst.

På tisdag är det ett tidigt utvecklingssamtal och sen mera taxi, och ännu ett utvecklingssamtal på onsdag. Min träning ryker, men jag orkar inte hålla på och boka om. Beta av det bara:)

Jag får kanske dra med mig nån till gymmet för nåt måste man ju göra.

.

I fredags återvände vår kompis som varit på långresa sen före jul, han messade och var inte nöjd med vädret vi bjöd på här hemma:) Förstår det, han har jäst runt i värme länge nu. Nu har vi bokat in fotboll, och plötsligt blev det kul igen. Det är ju EM, så roligt. Sen ska vi på Bryan Adams igen i mars och det är en sån där sak som jag ser fram emot med värme i hjärtat. Det var SÅ BRA sist, och känslan av värme satt kvar länge. Nu såg jag att han och Bon Jovi ska på gemensam USA-turne’ och blev sur, kom hit också för bövelen, …eller spela möjligen i Chicago eller Honolulu så vi kan samköra:)

Det är flera grupper jag gillar som annonserat nya turnéer men inte visat några planer än så det kan bli härligt framöver. Jag ser till att putta in lite sparpengar på konsertkontot:D

.

Jaha, och nu måste någon laga mat. Jag känner mig manad. Eller jag ska vänta lite till ifall nån annan är mer hungrig och tar tag i det;) Sen ska jag kanske vika lite mera tvätt och städa mitt sovrum.

Eller så skiter jag i det, och gör nåt roligare. Det finns ju kvar sen. Kör på respons i stället!

Ha en fin kväll:)

 

 

Kommentarer

 1. Anonym

  Antar att ni är medvetna om att kostnadsläget är högt på Hawaii dels för att det är en ö och dels pga vår dåliga svenska valuta.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja. 🤷🏼‍♀️Det är som det är, ska man vänta på att dollarn är lika låg och fin som på nittiotalet får man nog vänta:)

 2. Sari Salonen

  Hawaii låter häftigt. Har själv precis kommit hem efter 21 dagar på Nya Zeeland. Kan verkligen rekommendera, kräver också planering men vilket land.Trevliga människor,rent och snyggt och massor att göra.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   En kursare var på NZ före jul och jag följde hennes resa via FB så jag förstår dig, och NZ står sen länge på min bucketlist. Dit ska jag, och även till Australien, men det tar ju en halv evighet att ta sig dit bara 🙂

 3. Ann

  Carola angående din parkering! Fick du stå där, det var inget skylt med förbud att parkera? Stod du på busshållplatsen? Blev det skymd sikt för bussen? Förstår inte riktigt vad och hur du stod med tanke på busschaufförens reaktion. Var det en sådan liten flexlinjebuss?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Inga förbudsskyltar ingen busshållplats, absolut inte skymd sikt snarare tvärtom,
   Fritt åt alla håll runtomkring i typ 100 meter. Men ett övergångsställe. Där jag stod var vägen som bredast, betydligt bättre än efter övergångsstället det var därför jag valde det så han skulle komma förbi med rejäla marginaler. Jag tror att han höll på med annat och inte såg att jag stod där. Han var alldeles för nära oavsett, man kör inte upp en tung buss två decimeter från annat fordon.
   Jag vet inte vilken buss det var faktiskt men jag vet hur den lät 😉 Tror den var helt vanlig, inte de minsta iaf

   1. Ann

    Mkt konstigt beteende av busschauffören, fanns ingen anledning av honom att tuta och än mindre att gå ut och skrika och slå i ditt bilfönster. Hade det varit jag så hade jag kört en runda för att slippa honom och åkt tillbaka sedan igen😀

 4. AniLove

  Åh, nu blev jag också sugen på att planera en resa… Fast en ensam-vuxen-resa! Det är något jag velat göra hur länge som helst, men har det inte varit barnen så har det varit plånboken som bromsat. Men nu är barnen stora och även om plånboken är oförsvarligt tunn, så kan jag ju börja längta och planera, om inte annat… 😀

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Japp och spara:) Det är verkligen en otrolig härlig grej att få resa, givetvis lockar långtbortistan mer men det finns så mkt på närmare håll med. Som Danmark, ett helt fantastiskt land, även om man inte fattar ett ord 🙈. Eller Paris, jag skulle mer än gärna bila/åka tåg runt i Europa så det står på bucketlisten:)
   Vår tanke med Hawaii är att betala så lite som möjligt men uppleva så mycket som möjligt:)

 5. Gunilla

  Ska din pappa få PD dialys? PD dialys är bra på så sätt att man kan göra det nästan överallt.
  Eller en nattmaskin ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Japp. På natten hemma. Jag bara förutsätter att det behövs en maskin:) Jag förutsätter också att jag kommer behöva lära mig. Lika gott liksom 🙂

 6. Karin

  Två vuxna behöver i lågsäsong inte boka så mkt i förväg. Bil är nästan ett måste för att ta sig runt. Oahu är inte riktigt länge ett paradis tycker jag iaf. Väldigt turistigt. Ytterst ett fåtal inhemska invånare kvar mm mm.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing