Okategoriserade

Fyndat!!

Idag ni, så har jag fyndat! Och inte vad som helst, ohnoooo, jag har fyndat en hel kasse med kläder:)

Samtidigt så sparade jag massor av casholitos, och dessutom så blev jag väldigt lycklig.

Inte illa va?

Jaha, så vad fyndade jag då?

Jo, ett helt gäng med linnen, tröjor både långa och korta ärmar, underkläder och det bästa av allt – ett par casall-tights, ni vet ett par sådana där tusenkronors. Och jag betalade idag exakt NOLL KRONOR!

Så jäkla bra fyndat att det är löjligt:)

En gång i tiden så har jag i och för sig betalat aningens mer än noll kronor för kläderna, för de är inte  inköpta idag. En del är riktigt gamla, men mina casall-tights bara nåt år och jag har letat så mycket efter dem. De låg i killarnas garderob… en del av mina tröjor hängde över deras garderobsdörr? och resten låg i två olika kassar som stod längst in i killarnas rum, intryckt under och bakom. Se där, fyndat mina egna kläder:)

Jag kan bli vansinnig på sånt här, och det händer allt för ofta. Det här med att hålla ordning på saker och ting när man motarbetas av ungefär alla, det är inte så enkelt:)

Jag är långt ifrån pedant. Jag är lite långsam:) Jag har dessutom en hjärna som är ungefär lika hal som en isbana, så inget fastnar så värst länge, det jag inte ser det finns liksom inte. Därför kan jag ganska ofta bära upp en kasse med tvätt, och ställa den på golvet antingen i köket eller vardagsrummet. Då ser jag det och när jag gått förbi tillräckligt många gånger så har jag dessutom tid (och ork) att vika den:)

Problemet är att innan jag kommit dit, så har nån annan sparkat undan kassen, ställt den i nåt hörn, eller favoriten – tryckt in den på killarnas rum, och där blir den liksom kvar. Och som sagt, det som inte syns, det finns inte. Det är inte en av mina bästa egenskaper nej. Men jag är bra på annat:)

Sen letar jag efter mina saker, jag vet ju att jag borde ha tvättat dem, men jag har en STOR tvättstuga med shitloads av tvätt och skiter högaktningsfullt i att försöka ha tomma tunnor…why liksom? Jag hatar att vika tvätt. Och prokrastinerar det så mycket jag kan. Jag har inga problem med att tvätta, och tumla, och sen slänga allt i en hög som ska vikas. Och där tar det stopp. Det är så tråkigt.

Ska jag erkänna nåt mer då, i samma anda?
Jo att förra sommaren, alltså 2018, så packade jag ner alla textilier från husvagnen i en kasse. En stor kasse som jag sen ställde i hallen uppe för att ta reda på sen. Det var ren tvätt, sängkläder och det som legat i skåp och lådor. Husvagnen har självdrag överallt så de är välvädrade och luktar gott och är fräscha. Sen fick nån för sig att kassen var full av smutstvätt, och bar ner den i tvättstugan, placerade den intill där jag har smutsiga sängkläder och handdukar, och sen bäddade ett par kids rent i sängar och det innebar att kassen liksom hamnade underst i en hög som sen fylldes på, jag tvättade och högen fylldes på….i evigheters evighet. Jag trodde den också innehöll smutsiga sängkläder…men hann liksom aldrig titta efter. Tills jag efter ett år, lagom till nästa husvagnssejour, så fick jag äntligen undan allt och öppnade och …amen hallå? Här är det ju ren, vikt tvätt:) Bara att ta med ut igen;)

Kassen var en såndär shoppingkasse med dragkedja som var stängd, så det doftade nytvättat när jag öppnade:)

Det tillhör ändå inte vanligheterna, men när det är saker man inte behöver så saknar man de ju inte heller:)

Ja, det får räcka som dagens erkännande. Nån måtta får det vara.

Jag har hunnit med att städa mitt sovrum, vikt och burit undan massor av tvätt och nu fått mina tvättkorgar som jag har ren tvätt i, tomma. Lovely! Men eftersom jag samtidigt håller på att tvätta så kommer de fylllas på och det är tveksamt om tiden och orken sammanfaller något mer det här månvarvet.

.

På fredag är det Alla hjärtans dag. Jag har under flera år tyckt att det inte känts det minsta kul. Vi har fikat lite men inte så mycket mer. Men i år så känns det plötsligt som att jag bil göra något, och jag har beställt lite presenter åt kidsen. Jag ska se om jag kan fixa en liten rabatt till er, för det här är så bra grejor. Återkommer om det!!

Jag ska åka till Lidl och shoppa loss på hjärtan, de har pasta, ravioli, godis och allt vad det nu var. Nu är det ju förvisso fredag och tacos den fjortonde, men det löser vi på nåt vis.

Nu ska jag återgå till mitt, ni får ha en trevlig måndagskväll!

 

 

Kommentarer

 1. Ulrika

  Har en bekant med många barn. Alla har varsin tvättkorg där smutskläderna hamnar. En omgång tvätt med en persons kläder i taget. Efter tumlandet/torkandet åker det ner i en blå IKEA-kasse och in på respektive barn/ungdoms rum. Vassego! Vik, stryk om du vill, para ihop dina egna strumpor!
  Tycker det låter som ett bra upplägg.

  1. M

   Håller med. Var och en får ta reda på sina rena kläder. Då måste de till slut leta i påsen efter just det plagget de vill ha.
   Ärligt talat så förstår jag inte problemet med att ta reda på tvätt. Ren tvätt alltså.
   Går ju trots allt ganska snabbt att få undan när man väl börjat
   Tycker det börjar lukta ofräscht ganska snabbt även av ren tvätt om den ligger på hög.
   Sen är väl egentligen (vissa) dina barn såpass stora att de skulle kunna ha sina ”egna” tvättider.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Det är ju för att vissa ungar tvättar själva som jag inte har fri tillgång till tvättstugan längre, eller vet vad som ligger i de olika högarna. Livet är enkelt om man är enväldig härskare men när man förespråkar demokrati och eget ansvar blir det knöligare 🙂
    Jag har tvätt för nio personer att jonglera med, det är stor skillnad mot om man bara har några stycken.

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det är det. Tills man måste skilja på vit och kulör, olika grader osv. Då knäcker man påsen och vips har man sämre koll. Provat det:) Också😂
   Det går att ha bra koll, men jag har inte det.

  3. Weronica

   Jag är expert på att tvätta, torka och sen lägga det ner i kassar eller korgar… Sen blir det stående och jag får massa klagomål från barnen att ingen hittar något… Men det är iallafall rent 😉 Har sen en tid tillbaka varit noga med att hänga strumporna i par, så säger man bara ihop dom sen och man slipper ett strumpberg som ska paras ihop sen, så tidskrävande! Precis nyligen började jag med att ha en påse för varje familjemedlem, där lägga allt som är deras i och ställa på deras rum. För tidigt att säga ännu om dom kommer lägga in det själva, men nu vet dom var dom ska leta 😉underlättar och sparar tid för mej oavsett om jag kanske måste lägga in det senare ändå..

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Exakt så:) Jag har nu ett annat problem och det är att jag tvättar massor av kläder som är Ingens. Den där jäkeln har flyttat hit igen!😂
    Så tröttsamt, man tvättar, lägger i en hög som alla ska kolla igenom och sen vet jag aldrig om det blir gjort.. så högen är kvar. Länge 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing