Okategoriserade

Smart in the dark:)

Inlägget är i samarbete med och innehåller reklam för Smart in the dark

.

Ibland så snubblar man över saker som är exakt precis det man önskat skulle finnas, bara att man inte har kunnat sätta fingret på vad det är man saknat. Hänger ni med:)?

Jag har hittat Smart in the dark, och som jag har saknat det här:)

smart in the dark

Visste ni att utan reflex så syns man i mörka kläder, som ju ofta vinterkläderna är, på bara 25-30 meter. En bil som kör i 70km/timmen rör sig 19 meter/sekund… Räkna själva, jag är inte så bra på matte:)

MED reflex syns man på minst 125 meter. En skillnad på hundra meter..!

Har du sen reflexen på rörliga delar av kroppen, armar och ben, så ökar synligheten ännu mer.

Om det dessutom är en smart reflex i svinbra kvalitet, som också är snygg, ja då har man något som man till och med gärna använder, även tonåringar. Det är vad Smart in the dark har.

Mina lite äldre barn slarvar med reflex, för det är fult, trassligt med alla snören, och så sticker man sig ibland på säkerhetsnålen man fäster med, eller så tappar man den. De ”orkar inte” eller så är det ”Mammaaaaa, jag tänker inte ha en reflex med en prinsessa på!”

Som bilförare önskar jag att alla skulle ha minst en av de här  reflexerna, för ni vet hur jag har klagat på osynliga gångtrafikanter:)

.

Smart in the dark är ett litet företag som startades av Ann-Sofie Hermansson när hon var föräldraledig med sitt tredje barn, och ofta var ute och powerwalkade.

I sin nya snygga svarta jacka.

Och så var hon hänvisad till att ha små barnsliga dinglande grodor/apor/prinsessor you name it, eller kanske en reflexväst. de är ju bra, men inte direkt ett snyggt plagg. Antingen snygg ELLER säker?

Varför fanns det inga reflexer som var både och?

Då ger sig den här fantastiska kvinnan in i branschen och GÖR dem själv:D Det var inte helt lätt för hon ville inte kompromissa, hon ville ha det bästa. Det BÄSTA. Jag tycker att hon har mer än lyckats:)

smart in the dark

Till sist var hon i hamn, och sen 2014 finns Smart in the dark på marknaden. Alla produkter är CE-märkta och testade hos Rise i Sverige. (fd Statens tekniska forskningsinstitut)

De jobbar enbart med 3m Scotchlite som är samma material som i arbetsklädernas reflexer, och då fattar ju alla att det är suveränt. Reflex är en optisk produkt, samma som glasögon och kikare, och är de i ett känsligare material så blir det lätt repigt snabbt. En repig reflex är ganska värdelös.

3m Scotchlite har en hög reflektionsgrad (innebär att ljuset träffar reflexen – och kastas tillbaka till ljuskällan, istf åt alla möjliga håll och kanter.)

Dessutom sitter alla de här små glaskulorna som en reflex faktiskt består av på en bärare som gör att de inte trillar av.

smart in the dark

Precis som med allt annat så kostar kvalité och de här produkterna kan tyckas dyra, men slår man ut priset på antal år man kan använda dem så är det verkligen inte speciellt farligt.

Om man är lite varsam med sin Smart in the dark-reflex så kommer den att hålla länge. Man kan tvätta dem i 40 grader hela 40 tvättar med bibehållen kvalité. ( använd tvättpåse också) Jag tvättar min vinterjacka kanske en gång per år, max:) Väskor ännu mer sällan, typ aldrig. Mössor, ja de åker ju runt en del, men ut och in i en tvättpåse är reflexen skyddad även där. Vanliga reflexer skramlar runt i fickorna tillsammans med nycklar och annat som repar, eller hänger och dinglar och slår i saker. De här behöver jag aldrig knöla ner för de är snygga detaljer:)

Mina tjejer ska få de här rynkade ärmreflexerna i Alla hjärtans dag present. ♥ För att jag älskar dem och vill att alla andra också ska se dem:)

Jag har ljusat upp bilden för att visa er mönstren.

smart in the dark

Det finns fem olika mönster på reflexen, det här är Norrsken, Fjälltopp och Fläta.

Med blixt.

smart in the dark

De finns i en slät variant också med kardborreband så man enkelt anpassar efter önskemål. De rynkade är som en hårscrunchie, bara att dra på. Och jag tycker de är supersnygga! Ser ut som att de hör till jackan.

smart in the dark

Det är riktigt svårt att visa på bild! Det är för mörkt utan blixt och blir suddigt, men jag ville visa hur de ser ut dagtid så att säga. På natten förvandlas de sen till Nattens drottning deluxe:)

smart in the dark

 

Väskans mönster heter Lingon.

smart in the dark

Jättefint:)

Med blixt på blir det ännu finare.

En sak som jag är stormförtjust i, det är att väskan är ljus inuti. Jag har flera svarta väskor där även fodret inne är kolsvart, och då ser man absolut ingenting när man rotar runt. Det finns ett fack med dragkedja, fickor på insidan och en karbinhake för att haka fast nycklarna – extrapoäng:)

smart in the dark

Jag har känt mig ganska så osynlig när jag går till och från bilen på mörka parkeringar när jag är och tränar, men det är slut med det nu. Reflexbandet går runt hela väskan:)  Väskan är tillräckligt stor för att använda som övernattningsbag också. Perfekt när jag ska på mina pluggträffar.

Killarna kommer få mössor, den här är i bomull och passar dessutom perfekt under både cykel och skridskohjälmen! Reflex runt hela gör att man syns oavsett. Jag tror inte att jag sett det förr faktiskt? Så smart ju.

smart in the dark

Finns i flera färger. Det finns en fleecevariant också.

Ryggsäck, pannband, sjal, ben- och armreflexer, mössor, bälte, ett band man kan fästa på lite av varje, väska och påse. Fem olika mönster,Hjortron, Norrsken, Fläta, Fjälltopp och Lingon. Svenska klassiker♥ Kolla själva på Smart in the dark!

smart in the darkAlltså bältet är ju så smart!! Och sjalen…♥

Eller allt är smart:)

 

Smart in the dark tillverkas i Europa, hållbart producerat med respekt för jordens resurser.

Superkvalite gör att de håller längre, vilket innebär mindre miljöpåverkan. De är dyrare, men de är värda sitt pris. 

Sen har de  fri frakt, öppet köp i 30 dagar och de är snabba, levererar på 1-3 dagar. Så kanske vill ni ge nån ni tycker extra mycket om en  Dig själv eller nån annan:)

Och givetvis har jag en liten fin rabattkod åt er:)

Anger ni carola15 så får ni 15% rabatt, och den gäller till och med den 22 februari.

Smart in the dark har sällan rabatter, den här är speciellt för Er❤️

Ni hittar Smart in the dark här.

.

Jag försökte filma men misslyckades, men jag vill att ni verkligen SER, så här har ni film från deras instagram smartinthedark

View this post on Instagram

Wear reflectors and the drivers will be able to see you in time. Wear Smart in the dark and you can walk home with style! #smartinthedark #traffic #design #reflectors

A post shared by Smart in the dark (@smartinthedark) on

.

View this post on Instagram

Of course you can wear reflectors and high heals. No matter if you go out jogging, heading home from a dinner or attending a meeting – wear reflectors. It makes a huge difference if you will be seen in traffic. #smartinthedark #reflex #reflectors

A post shared by Smart in the dark (@smartinthedark) on

Kommentarer

 1. Jenny

  Hej
  Jag köpte deras produkter förra året och jag är verkligen nöjd. De kostar en del men det är bra kvalitet. Bor på landet och ungarna har mössorna på sig när de står och väntar på skolbussen. De syns lång väg! Och jag tycker också att det är suveränt att reflexen går hela vägen runt mössan. Slippa alla snören som hänger med reflexer mm.
  Jag kör ju bil eftersom jag bor på landet (där jag bor finns inga kommunala bussar eller liknande) och jag förfasas verkligen över alla de som inte har reflexer. De syns ju inte alls! De fattar inte det heller tyvärr. Och om man kör i stan (för min del är det Lund) så går folk rätt ut i gatan – där det inte finns övergångsställe – och helt utan reflexer. Tokigt!
  Dessutom är det väldigt vanligt att folk har på sig de gula västarna med reflexer men de är urtvättade och gamla och reflexen har tappat sin funktion. Dessvärre tror ju dessa människor ändå att de syns… Vilket de inte gör…
  Jag är i alla fall väldigt nöjd med mina produkter från Smart in the dark.

 2. Helena

  Sen jag fick barn har jag blivit reflexgalning.
  Jag som alltid hatat reflexer, de var i vägen/fula/gick sönder/försvann osv är plötsligt the Queen of reflexer 🙈 har stickad mössa i reflex, reflexvantar, mage o barn har fått samma. Vagnen är extra piffas med klistermärken av reflex samt ett regnskydd som är helt i reflex.

  Ibland undrar jag vad bilarna tror vi är när de ser oss på håll, vi måste ju synas på extremt långt håll.

 3. Malin

  Reflexer är jättebra. Men en gul reflexväst är ännu bättre. I detta gråa land så här års behöver man tänka på att synas även på dagtid och då gör reflexerna ingen nytta, då är det starka färger som gäller. Tänk på det ni alla i era svarta/gråa/bruna… jackor. Har en tjej som ofta springer här ute hos oss, i en löparjacka helt av reflextyg, jättebra när det är så mörkt att man har helljuset på bilen på, men värdelöst i skymning och dagsljus, då är hon lika grå som allt annat så här års.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Suveränt. Men så fult🙈jag som inte är en modefixerad person alls vägrar att använda gula västar. Känner mig som ett dagisbarn🙈
   Men kanske en idé att göra de här produkterna även i en neonfärg ? Eller så har man en jacka i stark färg och smarta reflexer:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing