Okategoriserade

Lördag:)

Innehåller en reklamlänk för Nextory

.

Sådär ja, dagen är avklarad och nu går vi vidare på kvällen:) Mello snart…jag ser fram emot den chokladbollstårta som tjejerna bakat mer än musiken, för det är ju mestadels kasst, som vanligt.

Först ska jag förresten svara på en återkommande fråga som flera av er ställt, och det är om inte pappa kan få sjukresor. Jodå, det har han nu, men det intyg som krävs för det var skrivet för honom. Utan följeslagare. Det innebär att mamma inte kan åka med, och eftersom hon behöver lära sig saker och kunna saker, och sitter inne på viktig info, och pappa ibland heller inte klarar att åka själv så funkar det inte alltid. Nu ska det skrivas ett nytt intyg.

Det här med att vara sjuk och behöva resurser, det är verkligen inte enkelt. Jag har inte direkt kommit i kontakt med det förut, men vet att det var ett helvete för de familjer som fick ett svårt sjukt barn av nån anledning. De fick bråka om allt. Saker de hade rätt till. Och det verkar inte direkt ha blivit bättre, snarare ännu sämre.

Vår svenska vård, som är så förbannat bra, är svårtillgänglig. Så är det bara, och det skulle gå att göra så mycket enklare.

.

Idag hämtade syrran upp mig efter att först ha hämtat mamma, det stod IKEA på agendan. Jag skulle ha kuddar, och mamma nån lampa. Mamma är även ute efter en, eller två(?) fåtöljer som man kan resa sig upp ur utan att det blir ett helt gympapass:) Det fanns inga passande, så den jakten går vidare, men vi hade trevligt:) Fikade, samtidigt som resten av Uppsala, och snicksnackade länge innan vi tog nästa våning.

Jag fick ju en så fin ljuslykta av barnen när jag fyllde år, och i den har jag haft doftljus i glas, och nu hade de nya dofter, och färger, som jag stoppade i kassen. Och sen, glödlampor. Som som vanligt blev fel. Jag hatar att köpa lampor, för det finns faktiskt väldigt få som lyser så som jag vill. Snark! Jag vill ha starkt klart ljus i mina taklampor, så man ser vad man tappat, eller när man ska städa. Sen vill jag ha dämpat, varmt ljus i mina fönsterlampor, det är dekorationsbelysning. Men idag lyser ju allt för Kung och fosterland. Starkt, fult, iskallt och hårt. Jag vill ha en gammal glödlampa 15v. Tack. Finns inget som de gamla godingarna idag.

Och ja, jag har klagat om detta förr. Men det stör mig att ha fult ljus.

.

Nåja, sen åkte vi till ÖB för mamma skulle ha nåt därifrån och sen skjutsade vi hem henne, och fortsatte till Friskis:)

Idag en för oss ny ledare, med kul bana på cirkelfysen. Det här med att lassa på vikter på boxarna och knuffa dem framför sig, det verkar vara något flera gillar, för den var med idag. Stor skillnad på att putta den hela långa salen (kortsida -kortsida)och tillbaka som vi gjort på TMI, mot idag när vi körde från ena långsidan till mitten och tillbaka. Mycket enklare, och jag kunde lassa på dubbelt så mycket vikt. Det är enormt jobbigt, flåset får på käften, och lår och rumpa får slita rejält 🙂

Fasen vad jag gillar att träna ♥

.

Nu ikväll ska vi då kika på mello, för hur dåligt jag än tycker det är så är det lite kul att klaga:D Hehe. Men det är väl själva fan att det är typ en handfull låtskrivare? Kom igen, han den långhårige gubben har ju skrivit säkert hälften av alla bidrag. Jag tycker att vi kan ändra lite, och att låtskrivarna får tävla med EN låt. Så kanske det skulle bli lite roligare.

Nu är det Mariette. Som heter Petra Carola i mellannamn, vilket jag tycker är väldigt lustigt, för det är ju jag och syrran:) Hon heter Petra, och att jag heter Carola kanske ni har fattat redan:)

Det är ju två ganska ovanliga namn, och att en tjej heter båda är kul. Tycker jag:)

.

Sen ska jag egentligen skriva, men tror att jag skjuter på det. Jag vill läsa ut min bok, för jag har sett att Nextory har en ny bok av min favvoförfattare – Karin Slaughter, som jag vill läsa bums, men vill läsa ut den andra först.

Och, om ni vill testa Nextory helt gratis i en månad, så kan ni klicka HÄR så får ni det:)

 

Vi har sportlov här nu, och det känns så jäkla skönt. Vad vi ska hitta på vet jag inte, veckan är ganska så tom. Jag har lite träning, och Lovelia har basketträningar, men annars vet jag inte. Mest troligt kommer det bli filmmaraton och sova länge. Det brukar kännas som att det vänder efter sportlovet, dagarna blir längre, och livslusten börjar komma tillbaka efter vinter-idet. Inte så att jag blir morgonpigg och alert, men ni vet, det känns inte evighetsmörkt längre.

Jag kommer läsa massor, och skriva massor. Barnen kommer försvinna dagtid åt alla håll och kanter. Eller hänga hemma och mysa. Det blir toppen:)

Vårterminen är ju så mycket lättare än höstens, som är som en enda lång transportsträcka.

Jaja.

Nu ska jag hämta lite mer kaffe och den där chokladbollskakan:)

Vi hörs snart igen:)

 

Kommentarer

 1. Margaretha

  Det är inte möbeltassar som höjer upp (som ngn skrev) utan det är ett slags klossar man sätter på ,under fåtöljer
  o soffor!!
  Man vänder sig till hjälpmedelscentral på sin kommun!
  Väldigt bra,jag fick det efter att blivit drabbad av neuroborrelia!! Som ju gjorde det svårt att ta sig upp utan hjälp!
  Har haft stor hjälp av dessa enkla medel!

  1. Vickan

   I Uppsala ringer man Senoirguiden 7276500 och får nummer till hemvårdens arbetsterapeut som kan bistå med hjälpmedel i hemmet

 2. samps

  bästa tycker jag helt klart vore om artisterna istället kom med egenskrivna låtar, typ som hon vad hon nu hette förra veckan, klara nånting med ”nobody” (den hade hon ju iaf haft ett finger med i) och så kanske nån annan ”jury” (än standard björkman då) som får bestämma vad som ska plockas ut? numera känns det ju som det är vem som har mest ”show”/strobes/scenunderhållning (eller för den delen, hur söt/snygg nån är – kanske mest killar då) som det röstas på och som går vidare…

 3. Anna

  Köper mina glödlampor för dekorationsbelysning på Claes Ohlsson. Tycker de, det senaste, har fått ett bra sortiment av lampor i milt gult sken, absolut jämförbart med de gamla godingarna.

 4. Ellinor Blomqvist

  Köpa lampor har blivit ett elände😡Far ju runt halva året med husbilen och försöker att hitta gamla småbutiker på landsbygden i hopp om hitta gamla 15 w lampor,går sådär😘😘😘Längtar som en galning efter vår och sol✊️✊️🍀🍀🍀

 5. Eva Svensson

  Ja det är inte lätt med ledlampor. Om man vill ha att varmt ljus ska det vara mellan 2100-2500 kelvin, det står på lådan. 3000 kelvin är vitare men man får bättre ljus av det. Styrkan på ljuset beror på hur mycket lumen den har. Räkna med 150 lumen som 15W, 250 lumen som 25W och så vidare. Hoppas det hjälpte lite i allafall, har jobbat i lampaffär så jag vet ju lite.

 6. Ingrid

  Som någon redan har skrivit, arbetsterapeut är grejen! Jag har själv njursvikt och lite annat smått och gott. Vår bostad är nu anpassad med att sänggaveln har en lift under huvuddelen, så jag kan ta mig i och ur sängen, en stol i vardagsrummet, med rejäla upphöjningar t ex. Det är jättesvårt att vara så sjuk och ofta har man inte ork att ta in allt. Jättebra om fler kan följa med för att få info. Av någon mystisk anledning blir sjukvården en aningen mer på bettet då…Det är att sätta sig på bakbenen att mamma inte kan följa med innan intyget är klart, jag har sagt att det är på väg, det har räckt gott och väl, innan läkaren fått iväg det.

 7. Ulrika

  Om det finns intresse av en begagnad ”Seat up” har vi en som ska säljas i Uppsala. Kommer inte ihåg alla detaljer, men tror den är cirka 2 år gammal.

 8. Marie

  Här är lovet på väg mot sitt slut. Aldrig fattat varför loven är olika i olika kommuner. Är skilsmässobarn och min mammas nya kille hade ochså en dotter och vi fick aldrig va tillsammans på februarilovet. Jag bodde i Gbg mamma/ny kille med dotter i Halmstad. Även de vuxna tyckte de va tråkigt. Själv vägrar jag som sagt mello. Ikea är inte de bästa på ”äldre möbler” så du får nog googla finns flera fotäljer som är lätta att resa sig ur finns i alla prisklasser och utföranden.

  1. Jenny

   Tror det beror på att typ inte allt i fjällen ska bli fullbokat samma vecka.. När lovet är utspritt på tre veckor får ju fler möjlighet att åka

   1. Helen

    Nej så är det inte. Sportlovet ligger tidigare söder ut eftersom de barnen också ska kunna njuta av snön eftersom våren rent teoretiskt kommer tidigare dit. Det är därför man har sitt lov sent i norr osv….

 9. Lisa från Skåne

  Det finns en fåtölj som heter tror jag ”SEAT up” som följer med när man reser sig. Ska finnas en affär eller fabrik i Stockholmstrakten där man får pröva ut och välja tyg och färg. Dem är ganska dyra men väl värd sitt pris .

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing