Okategoriserade

Början av veckan:)

Redan kväll!

Har ni drabbats av Dennis, han hette så va? Stormen? Jag hoppas att ni alla är odrabbade, och att även jag är det. Jag har inte hunnit kolla över allt än, eller ska jag var ärlig så regnade det så jag iddes inte. Jag tror och hoppas att det är ok. Jag har en skabbig carport på sidan av garaget, med plasttak, jag tror inte att det är möjligt att köra in en bil där idag. Kanske när huset byggdes, men nu, typ sextio år senare så har det vuxit upp en hel häck och ett stort träd i vägen. Men det där plasttaket har sett sina bästa år. För sju år sen, (året när hela livet ställdes på ända därför minns jag det:)) så var det massor av snö, och det rasade delvis. En stor bit är borta, och tanken är väl att jag ska göra något, men vafan…jag vet inte riktigt hur. Plus att jag inte har lust att lägga pengar på det:)

Jag skulle väldigt gärna ha en carport, men där den står idag är den helt meningslös och skulle jag sätta en delvis över uppfarten så sabba jag vårt sommarhäng-ställe, och det är inte aktuellt. Alltså får jag vara utan.

Men det där utrymmet på kanten skulle behöva en makeover, och då är problemet att jag inte har fantasi nog för att tänka hur man skulle kunna göra. Jag önskar verkligen att jag hade lite öga för sånt!

Jaja, det är ett framtidsprojekt. Men det där jävla taket oroar mig alltid när det stormar:) Jag har klättrat upp på det, och även det andra lite längre bak, och lassat på tegelstenar över reglarna. Det mindre på baksidan har helt blåst av en gång, och jag har spikat tillbaka det, och sen alltså förtöjt med tegel. Det verkar funka utmärkt, ta i trä, men i alla fall i typ fem år har det legat tvärstill. Nu har jag inte sett hur det är nu då förstås… Kanske återkommer:)

Sen har jag några plåtar som brukar flyga iväg från pooltaket, men jag tror faktiskt att alla som suttit lite rassliga, redan åkte ner förra vintern. De går inte att fästa, och där är projektet att skruva dit någon form av regel som jag sen kan fästa dem i. Ibland tänker jag att det vore enklast om stora granen lade sig över poolrummet, och försäkringen täckte allt:)

Jag har kollat, efter att några av er sa att nedblåsta träd inte täcktes, men det ska det göra. Jag har ett helt gäng med tillägg för allt möjligt, men ändå så är det alltid nåt nytt skit som faller utanför. Dock så räddade ett av tilläggen mig när vi hade översvämningen i källaren, en liten summa av typ 20 kr i månaden var skillnaden på att jag enbart behövde betala självrisk, eller typ allt. Hallelulja, jag kan säga att jag hade rejält ont i själen innan jag fick klara besked.

Och för att inte jinxa – OM granen får för sig att välta, så hoppas jag att den ser till att falla så att inte huset hamnar under!

Vårt hus är omgivet av säkert ett trettiotal träd, både mina egna och de tre grannarna vars tomter gränsar, så ibland känner man att det är lite många riskfaktorer.

Jag brukar ta en inspektionsrunda efter stormar eller annat väder som är utöver det vanliga, och om något behöver åtgärdas så försöker jag göra det så fort jag kan.

Skönast är det ändå när man avslutat sin runda utan något att anmärka på, så man kan vila lugnt till nästa gång.

.

Idag hade jag en aning mer drag under galoscherna, jämfört med igår. Jag började med att fixa fransarna, och sen hann jag bara hem och byta om för att åka och träna. Jag hade tänkt att promenera de där önskvärda tio tusen stegen, men alltså i snålblåst och drivande regn? Nä, nån jävla måtta får det vara. Ju mindre tid man spenderar utomhus i de förhållandena ju bättre är det:)

I stället så har jag hämtat ut paket från Ellos, och jag är supernöjd, ska snart visa er! Handlat och sen duschat, undvikit köket för idag fastar jag och barnen fick pommes med chicken nuggets. Jag kan inte äta sånt som är ihopmojsat från fabrik. Ska jag äta nuggets måste jag göra dem själv, samma sak med köttbullar och hamburgare. Det smakar inte gott och det är en äcklig konsistens. Kidsen får ju sånt i skolan så de tycker det är supergott:) Så nuggetsen suktade jag inte efter, men pommesen hade lätt kunnat slinka in ett gäng. Ni vet när man bara ska smaka lite:D

Det värsta är att jag egentligen inte tycker att de frysta pommes man gör hemma är speciellt goda. De ska helt klart vara nyfriterade direkt från grillen, tänkte jag skriva, men från fritösen då.

Igår gjorde Patricia sötpotatis-pommes till oss som var hemma, barnen var ju med den andra föräldern, och DET är så förbannat GOTT! Jag har en sån Acti-fryer, en slags fritös som använder ånga och väldigt lite olja. Det blir så bra, men den är för liten för hela familjen. Jo, man kan göra många gånger men det tar ju lite tid, men eftersom vi är bara några som gillar sötpotatis så kan det funka utmärkt, medan den andra pommesen är i ugnen.

Den står illa till, så vi använder den sällan, men ett projekt jag har funderat på ett tag är att möblera om lite i skåpen, så den bland annat kommer fram.

Har ni lika många maskiner som jag? Alltså snark! Jag hoppas att ni har fler eller lika många:D

 

Hushållsassistent.

Liten hushållsassistent vad den nu kan heta, men en där man skär och skivar och river.

Acti-fryer.

Sockervaddsmaskin.

Chokladfontän.

Croc-pot.

Popcornmaskin.

Nespressomaskin.

Tassimomaskin.

Elvisp.

Crepes-lagg, ni vet den med sex plattor.

Mixerstav.

Riskokare.

Brödrost.

Kaffebryggare.

Toastjärn.

Vattenkokare.

Våffeljärn.

Glassmaskin.

Micro.

Och efter att ha läst era kommentarer så kan jag fylla på med:

Mixer

Soda streamer

 

…. Säkert fler som jag missat/glömt. Inte undra på att det är trångt i skåpen! Det värsta är att jag använder alla, säkert nån gång om året:D

Nä, men vattenkokaren, toastjärnet, brödrosten och en av kaffemaskinerna, just nu Nespresson, står alltid framme och används dagligen. Micron med såklart.

Hushållsassistenterna använder jag ALDRIG, inte heller glassmaskinen,  men sockervadd och chokladfontän är ju kul nån gång, popcornmaskinen är grym men tar plats, och övriga används ibland. Jag hatar riskkokaren, men barnen älskar den.

Så, med lite omfördelning så kanske jag får fram de apparater jag använder frekvent, övriga får stå på undantag nånstans. Var vet jag inte:)

.

Jaja. Så är det! Flest prylar när man dör vinner;)

.

Nu ikväll ska jag skriva kommentarer, och sen kanske se på tv. Eller så läser jag:)

I morgon är det HIT, och jag tror jag lovat nån av ungarna något men minns inte just nu vad det var..? Kan vara nåt så enkelt som att de ska få göra chokladbollar när jag tänker efter, men sockret var slut. Måste köpa det, och köttfärs för Robban ska få göra de goda köttbullarna han gjorde förra veckan, men denna här gången på två kilo:) Det vet han inte om än, men han är inte den som gnäller.

Jag har bokat tid för service på min bil, nästa vecka, skönt att få göra av med massa pengar;) Blä.

Men lika bra att sköta om det som går. Hellre förebygga liksom.

Nu måste jag sätta fart, vi hörs snart igen:)

 

 

Kommentarer

 1. Barbro Carlsson

  Av dina maskiner har jag 70 tals assistent med massor av tillbehör som tur var så finns det ny maskin att köpa om den dör där tillbehör passar. Används jämt
  Crock pot används jämt
  Våffeljärn behöver bytas
  Acti fry används jämt
  Stavmixer används jämt
  Bordsgrill /toastjärn används jämt
  Mixer till assistent används sällan
  Elvisp inte så ofta

  Annars
  Råsaftcentrifug när det är säsongen

 2. Sofia

  Här är finns inte så möe maskiner och de som finns används :-).
  Kaffebryggare (dagligen)
  Brödrost
  Våffeljärn
  Toastjärn
  Stavmixer
  Elvisp
  Hushållsvåg
  Popcornmaskin
  Smoothieblender

  Fritös som endast används utomhus på sommaren.

  Kommer inte på något mer jag skulle behöva eller saknar.

 3. samps

  finns nog en del ”oanvända” köksprylar i våra skåp med när jag tänker efter, men sånt som används dagligen är helt klart:
  micro (står i ”skafferiet”), brödrost (är jag ensam hemma får den stå framme dygnet runt annars plockas den ner i lådan igen efter frukost), vattenkokare, sodastreamer (och så elvisp och sånt såklart i lådor när man bakar då, vilket iofs inte händer jätteofta helt ärligt). annars har vi nog vad jag minns mer en blender (stort åbäke som vi typ aldrig använder), toast-maskin, sån där ”hushållsassistent” som har både riva/mixa (typ en ”stolpe” på locket man stoppar ner morötter i så ”river” den själv osv, är nog en likadan som den du nämner) som inte används mer än när man gör typ ”veckosallad” med coleslaw, kafgfebryggare (när vi har gäster och ska brygga typ 8-10 koppar) och en mandolin och pastamaskin (om det nu räknas som maskiner, man sköter dom ju sas ”manuellt”)

 4. Ann-Charlotte Larsson

  Åh intressant att stanna upp lite och tänka vad mycket man egentligen har. Detta är mina apparater
  Kaffekvarn, glassmaskin, grönsaksspiralskärare, potatisskalare, skärmaskin, sodastream, blender, brödrost, stavmixer, matberedare, juicepress, matberedare, elvisp, Micro, våffeljärn, toastjärn, juicemaskin, smoothieblender, kaffebryggare, vattenkokare, kitchen-aid bakmaskin.
  Så det var allt. Tänk vad med grejer man behöver 😂

 5. Niobarnsmamman

  Jag tycker att mina skåp är överfulla men du hade 10 maskiner mera än mig. Det som jag har som du inte nämnde är en maskin som skalar potatis. Min är väldigt sällan i användning, så den är nog det onödigaste jag har. Bra om man har små potatisar och annars skulle få stå halva dagen och skala, men jag köper oftast så stora potatisar som möjligt. Däremot skulle jag behöva rensa bland våra termosar. Vi har en massa olika och alldrig tycks man hitta rätt kork när man ska iväg. Läckande termosar är så irriterande förstör alla utfärder när man annars skulle ha njutit av något varmt atr dricka.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är ju inte bara att riva. Det är rejäla byggen som för det första inte behöver rivas utan bara fixas, men jag har inte riktigt varken orken, lusten eller ekonomin att göra något åt det. Just nu, en annan dag kanske jag har och då blir det kanske fixat:)
   Eller inte 🙈

 6. Marie

  Knappt några maskiner alls just för jag vet att jag använder de knappt. Har en hushållsmaskin med mixer den används dock men inte så ofta då hade klarat mig utan. Micro så klart hur sjutton klarar man sig utan den. Kaffe maskin som nästan aldrig används förstod det så köpte den begagnad så känns inte som bortslösade pengar på den. Brödrost är de enda jag lägger pengar på då den används ofta. Har en toast men handtaget gått sönder så gör nu mer toast/varma mackor i ugnen är så mycket godare så kommer inte köpa ny. Funderar på köpa Croc pot men känner på mig den knappt kommer användas så inte köpt någon. Samma med soda Master är ingen läsk människa så köpa en sådan känns onödigt. Inte heller har jag någon vatten kokare har ju micron så känns så onödigt. Har våffeljärn i tanke på hur sällan jag använder det borde jag vara utan men svårt göra våfflor utan järn så känns som en nödvändig pryl. Sen så klart en elvisp,inser jag även har en mixer som jag aldrig använder vet inte varför då den är så lätt att hantera

 7. Elisabeth

  Micro men den är inbyggd. Matberedare,hushållsassistent,smörgåsgrill,glassmaskin,mixer,popcornmaskin,våffeljärn,elvisp,cupcakemaskin,kapselmaskin,kaffebryggare,vattenkokare,2mixerstavar och en sous vide tror det är allt 😱 så en hel del när man tänker efter.

 8. Ekot

  Det är jobbigt med byggnader i dåligt skick, och kan bli farligt och dyrt. Skulle du kunna riva carporten? Färre bekymmer och mindre att sköta…

 9. Annelie

  Toastjärn, det tog en stund innan jag läste rätt, toast-järn, jag läste toa- stjärn å undrade vad fasen det var för nåt 🤣🤣
  ha en fin kväll ☺️

  1. samps

   jag läste exakt likadant innan jag kopplade toast + järn… roligt när man kan associera så knasigt ändå fast det ändå nämndes (köks)maskiner så man borde ju ha kopplat ”toast” ändå? xD

 10. Karin

  Jag har 3 ”hushållsmaskiner”.
  Micro, gömd i ett skåp, den lyfter jag eller sonen fram när den ska användas nån gång i veckan. Åbäkigt javisst, men jag har ett litet kök och den skulle inte ens få plats på arbetsbänken, dessutom är det apfult med micro tycker jag.
  Matberedare, en gammal, den lyfter jag också fram ur ett skåp, den är en trogen vän som jag använder nästan varje dag.
  Elvisp, den är inte åbäkig på någe vis, används ibland.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing