Okategoriserade

Jag har blivit en gnällkärring🙈

Idag har jag upptäckt saker.

Närmare bestämt tre. Tror jag, kanske ändrar mig när jag skriver:)

Men för det första, de höll i höstas på med röjningsarbete i den remsa skog som skiljer Bergsbrunna, där jag bor, och där det bara är villor, från Sävja där det är blandat med radhus och kedjehus och punkthus och allt vad det kan heta. Bergsbrunna är urgammalt, men Sävja nytt. Typ 30-35 år bara:) Carl Von Linne’ ni vet, han traskade runt här i krokarna på sin tid, hade nåt boende också. Men skogen som skiljer områdena åt är inte så stor, det är den jag alltid går vilse i 🙈. Fast man är ju bara låtsas-vilse, så det är bara att gå på så kommer man ut inom några minuter.

Där ägande sig Uppsala kommun åt Röjning och gallring i höstas.

Jag undrar om inte ordet vi söker snarare är SKÖVLING.

För här var det otroligt tät och vacker skog förut. Nu?

Amen det ser ju ut som skit.

Bara massa taniga, skraltiga träd kvar, alla de fina gamla träden ligger prydligt avverkade i timmerhögar. Och det var friska träd. Som hade kunnat stå där i hundra år till eller så.

Och det här med att städa efter sig? Slutföra sin jävla uppgift? Nja, till och med Jordan och Jamie är bättre på att städa, och de är svindåliga.

Jag får på riktigt ont i själen när det ser ut så här. Skogen var, och är där de inte avverkat, en lummig trollskog med massor av mossa, gröna kullar, blåbär och lingon och rävar och rådjur. En oas mitt i mellan två tättbebyggda bostadsområden, och det är massor av folk ute i den för jämnan. Hundägare och dagisgrupper, men även galningar som springer terrängintervaller😂. Jag fattar att man måste sköta om skogen, men det här ser bara fult ut. Massa fula spår efter maskinerna och allt ris bara kvarlämnat. Man kan inte direkt skylla på vintern för vädret har varit likadant hela tiden 😉

Jag lade ut bilderna på instagram och taggade uppsala kommun. Och upptäckte återigen att de är snabba på att svara⭐️

Men Felanmälan? Det låter ju sådär. Och att spara de större träden?? Njä. Inte direkt va? Det är så fruktansvärt fult, jag var helt säker på att de skulle bygga hus eller nåt tills jag såg lapparna. Hus blir det säkert, detta är nog bara en försmak… steg ett i att smyga så ingen fattar vad som händer.

Men jag har blivit en gnällkärring. Kul🥺.

Å andra sidan, man ska göra sitt jobb ordentligt. Som det är nu går det inte att gå där, så de har bara sabbat rejält.

.

Okey, ni kanske fattat att jag är en gnällröv redan 😁men jag insåg det idag. Eller så kallar jag det för att att ta sitt ansvar:):)

.

Upptäckt nummer två då:)

Sen jag skaffade Doris för fem år sen har folk sagt att det finns en Hundhage en bit ifrån mig. De har sagt att den ligger uppe vid kraftstationen. Jag har såklart varit där utan att se nån jävla hage. Jag menar, ser det ut som en hundhage va? Vågar man ens gå förbi nåt sånt här, med skyltar om livsfarlig spänning och det där ljudet ni vet ..

Surrandet… Jag har sett för många filmer men det ljudet räcker för att hålla mig på avstånd:)

Det här är baksidan, och idag följde jag en liten stig på sidan om som jag inte sett förr, och se på fan. Gömd en bit bakom syntes en hage. En liten skylt talade om att det var en Hundhage.

Det var hundar i den som skällde som sjutton så Doris vågade inte ens gå i närheten. Vi tog ett varv på utsidan för att se hur stor den är och inte någonstans såg jag varken hundarna eller deras människor så hagen verkar stor och mysig. Massa skog och små bergsknallar.

Och en Doris med svansen mellan benen😂. Min kaxiga råtta som tror hon är en draghund var plötsligt väldigt noga med att gå exakt fot, precis i mina fotspår faktiskt;)

Vid ett tillfälle så tvärvände hon och skenade iväg åt andra hållet, hon tyckte vi kunde gå över en igenvuxen äng under kraftledningarna. Jag var inte så inne på det:)

Jag gillar att promenera i skogen, allra roligast är det att kliva av från stigen och bara gå i terräng. Gärna lite knöligt och besvärligt:) Idag hittade vi flera nya vägar vi inte gått förut. Varför? Tja man går ju ofta i sina invanda fotspår. Och skogen är stor:)

På väg hem igen såg vi ett hus som såg väldigt öde ut. Det blev upptäckt nummer tre:)

Jag kan inte låta bli, för jag blir så in i norden nyfiken på sånt, så givetvis gick vi dit och kollade. Det är ett väldigt gammalt ödehus, byggt i fina timmerstockar och i två våningar. Alla fönster på ena sidan är trasiga, medan det tydligen är mer skyddat på den andra för där var alla hela. Jag kikade såklart in:)

Men kunde inte kolla så noga för det var glas på marken så Doris kunde inte gå där. Jag måstet ta med syrran och undersöka lite. Synd att vi inte visste om det här huset när vi var kids, jäklar vilket tillhåll vi hade haft då:)

.

Sen började det regna så vi gick hem, Doris var less och hade bråttom 🙂

Jag käkade lite och sen drog jag iväg igen, till träningen. HIT:)

Det är tur att det är kul, för satan så jobbigt. David lockar med ”en pizza för en pizza..” och det innebär alltså att om man kräks bjuder han på pizza. Även om erbjudandet delvis är lockande, pizza är gott ju;) så avstår jag gärna.

Idag var många av mina träningskompisar där och det gör det alltid extra roligt:)

Sliten och slut så körde jag hem via Willys för att handla lite. En leverans till mamma och pappa och mat hem till oss. Robban ska göra köttbullar i morgon så köttfärs bland annat. Och hund och kattkäk.

Hemma hade de lagat kycklingtacos, så det var bara att slå sig ner. Jag kontrade med semlor:)

Alla får göra sina egna. Och till dem som är konstiga och inte gillar köpte jag bullar. Jag blandade grädden med lite vaniljkrämspulver och det blir ju rackarns så gott 🙂

Jag har duschat och röjt köket och glott på Tv, Lovelia har gjort chokladbollar som står i kylen till i morgon och snart ska jag läsa:)

.

Nu säger jag Godnatt 🙂

Natti natti

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      20.000 bostäder… men där jag bor är det fullt. Dock kommer jag att hamna mitt i Isf istf att som idag bo på utkanten. Jag är helt emot det, och tycker att man skulle fokusera på att bygga i glesbygd ist. Uppåt där sjukhus och förlossningar stängs på löpande band.. där det behövs folk. Säkert lika neråt landet? Uppsala behöver inte fler🤷🏼‍♀️
      Flytta upp lite myndigheter och företag också så kommer folket. Man har ingen mänsklig jäkla rättighet att bo i en storstad. Dessutom… alla dessa bostäder kostar åt helvete för mycket för att det ska vara hörbar för ex ungdomar… och då känns det mest löjligt.

  1. Linnea

    Hej Carola! Ämnet gäller inte ovan nämnda.. Jag vill fråga dig ang shorts från cellbes.. Köpte du dem med blomma höger framsida! Tror jag läste.. Om det stämmer undrar jag.. Vad tycker du om dom😁 fundera köpa.. Kram

  2. Camilla

    På allvar väldigt onödig kommentar från Mumintrollet.
    Man behöver inte gilla allt Carola skriver men när du t.o.m. skriver en kommentar om hennes inlägg då börjar man att undra vad det är för fel på folk.
    Carolas blogg är kanonbra och jag ser fram emot varje inlägg från henne.
    Vardagshändelser istället för bloggar där det dricks annat än vatten till lunch och middag varje dag.
    Till dig Carola tack för en superbra blogg.
    Kram ♥

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting