Okategoriserade

I morgon åker jag:)

Jag ska snart gå och sova. Det värsta är att det är kids i mitt sovrum som spelar dator, så ur det ska gå vete fan. Men jag ska upp 3.45 i morgon, bussen går 4.26. ..

Eller kanske kan jag dra lite på det, jag har förberett allt så det ska gå snabbt:)

Jag ska ju till Växjö på lite textdiskussioner, och jag ser fram emot det väldigt mycket. Det är tufft att åka tåg i tio timmar, mest för att jag blir så trött och bakis, men jag väljer ju det alternativet för att det känns bäst. Några gånger har jag åkt dagen innan, och sovit på hotell, vilket är mysigt. Men inte jättekul, det är det här året ingen av mina kursare som gör så, annars kan man ju träffas på kvällen. Jag har promenerat Växjö runt, kanske inte:) men från stan till campus i alla fall, och det är en fin stad. Dock känns det ovärt att lägga runt en tusenlapp, give or take några hundralappar på hotell.

Jag har flugit ner några gånger, och åkt tåg hem:) Det för att flyget hem en fredagskväll som det var då, gick loss på runt två lax, och ner kostade det 195kr:) Tåget brukar jag betala 4-500kr för. Tur och retur. Att flyga är ju najs, men det tar tid att ta sig till Bromma från mig, i morgonrusningen så man måste ha extra lång tid på sig, och sen ligger flygplatsen i Växjö såklart utanför staden, och såklart missade jag precis den buss som jag skulle hinna med så jag fick ta taxi. Det blev krångligare och tog till sist nästan lika lång tid.

Nu tar jag tåget på morgonen, och åker hem efteråt. Det är jobbigt, men jag brukar sova mestadels:)

.

Idag har jag inte gjort så mycket, varit till mamma och pappa en sväng, handlat lite, och tränat. Ungefär som alla dagar:D

Corrinda skjutsade Jamie till en kompis och höll på att få spunk när hon inte hittade, och jag försökte förklara på telefon. Jag hade exakt samma problem när jag körde dit honom tills jag fattade, för då var det enkelt. Men det ser ut som världens minsta lilla skogsväg, smal och gropig, och sen har det byggts upp massa hus en bit in.

.

Nu kom jag på att jag måste leta reda på mina hörlurar… var sjutton gjorde jag av dem? Jag hade dem  igår när jag var ute med Doris, det minns jag så väl för de stoppade den elaka vinden från att blåsa in i mina öron:) Och sen…? Det här är anledningen till att jag inte tänker skaffa några EarPods eller liknande, för jag kan inte ens hålla reda på sådana med sladd, hur skulle jag kunna ha två små ploppar bara? Möjligen när de kommer med gps så man kan lokalisera dem;)

.

Idag gjorde Robban middag. Hemgjorda köttbullar och eget potatismos, och gräddsås:)

Amen åh så gott! Jag har svårt för hemgjort mos för minsta klump och jag storknar, det är bara trams  och sitter i sen barndomen. Mamma gjorde eget, och det var säkert slätt egentligen, men nån klump smet väl med. Jag gör på pulver, för det är godare:) Jag gillar ju inte kokt potatis heller, hur konstigt det än kan tyckas. Barnen däremot, de älskar potatismos med klumpar i:) Nu hade Robban gjort ett väldigt slätt mos, och jag smakade såklart, det måste man, och bara man mojsade ihop det med köttbullarna och såsen så var det ju svingott:)

Alla åt med god aptit och det bästa är att det finns middag till i morgon med, så jag behöver inte vara orolig för att de inte ska ha mat. Som att jag någonsin skulle vara det:)

Jag har en hel hög med kompetenta ungar, som utan problem fixar det mesta hemma.

.

Nu ska jag nog göra klart det sista, och försöka lägga mig. Jag kommer ju inte att somna, och sen sova oroligt för det är så det alltid är när jag ska iväg, men vila är bra det med:)

Vi hörs nog en sväng i morgon med, men nu säger jag godnatt:)

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Margaretha

    Måste bara tipsa om att använda elvispen till hemgjort potatismos,om ni inte testat det!!!
    Garanterat klumpfritt!
    Ha det så gott!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Japp, men inte riktigt … 😂och ibland blir det segt. Men det funkar. Jag brukar, de få gånger jag gör, pressa potatisen först och sen vispa med elvisp. Sen äter jag pulvermos 🙈🙈

    2. Karin

      Jag trodde att alla använde elvisp till moset? Det har jag alltid gjort och enda gångerna det inte blivit bra är när jag använt mjölig potatis och av misstag ”färskpotatis” i slutet av sommaren sommaren när den ser ut som vanlig fast potatis. Då kan det bli klistrigt och konstigt.
      Älskar potatismos, skulle kunna äta det varje dag!

  2. Rille

    Spännande hur olika följare du och Mirka verkar ha. Mirka ställde frågan för ett tag sedan om läsarna föredrog pulvermos eller hemgjort mos. I hennes kommentarsfält slog folk nästan knut på sig själva i lovsjungandet av hemgjort mos och beskrivningar av hur vidrigt, äckligt och oätbart pulvermos är. Dina följare verkar lugnare på den fronten. Eller så har de inte vaknat än… 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hennes följare har fel på smaklökarna 😂😜🙈. Pulvermos is da shit:) . Allra allra bäst är ett korvmojsmos, lite extra salt och stabbigt :):)

    2. Marie

      Gör man pulvermis på bara vatten så är de inte gott de tycker inte jag heller. Man måste tillsätta smör/mjölk el grädde men de tycker inte jag är gottoch så kryddat med salt/peppar. Sen gäller de välja rätt märke testade ett ett annat märke en gång nåt lågprismärke kan varit garant och inte ens med mjölk/smör var de ätbart de såg ut som klister och smakade som klister. De ska vara Felixs pulvermos

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Felix!! Men för några år sen köpte jag nåt superbilligt märke, minns inte alls var men det var svingott!! Det var mer flingor än pulver och kryddat med något. Men det är stor skillnad på märken! Jag kryddar eller tillsätter inget alls 🙈

  3. Marie

    Samma här fixar inte klumpar i mos, mos ska vara helt slätt. Gör sällan eget mos kör ochså med pulver en liten klick smör i och mjölk så blir de perfekt och slätt 🙂 Finns ett korvkaka i Gbg som vunnit tävlingar och välkänt och alla tycker deras mos är de godaste. Jag ratar stället helt de gör mos med klumpar i och inte små klumpar heller 🙁 Hoppas du får lite sömn inan de är dags för dig att gå upp.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting