Okategoriserade

Men va?

Alltså journalister idag? Har de ens gått ut grundskolan med godkänt i svenska språket? Tillåt mig tvivla.

Rasmus Karlsson, jag rekommenderar dig att antingen söka Svenska för nybörjare eller skaffa ett bättre ordbehandlingsprogram på din dator.

😂

Vad fan har du skrivit här egentligen?

Jag fattar att man vill vara FÖRST!! Och detta är ju verkligen ett scoop i klass med .. tja..? Inget:)

Jag älskar Anders Svensson, men så fantastiskt är det inte att han ska vara med och dansa i Let’a Dance att man inte hinner korrläsa sin text innan man trycker på Print. Eller vad man nu gör på Aftonbladet.

Jag VET att jag själv mellan varven skriver som en kratta, och att autokorrekt är en bitch, men jag är ganska säker på att ni alltid förstår.

Läs sista stycket? Från ”Maria”.

Begripligt? Not.

Men jag ger dig pluspoäng för långa ord:)

Drömfrispark

Landslagsmittfältaren

Elfborgsspelaren

Men sen? Även de korta orden och meningsbyggnaden är viktig. Och att läsaren förstår.

Nä, gör om, gör rätt! Jag kollar in igen lite senare Rasmus 😂

(Men rent spontant blev Lets Dance lite mer spännande nu😍Heja Anders)

Och efter några timmar är artikeln korrigerad… bra såklart men SKA DET VARA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT GÖRA RÄTT DIREKT?

Det är ju pinsamt!

Kommentarer

  1. Julia

    Eftersom Rasmus är en gammal klasskamrat till min dotter från gymnasiet så vet jag att han liksom min egen dotter är nyutbildade journalister från universitet. Min dotter stavar inte heller felfritt trots att hon är utbildad och jag stör mig som sjutton på det. Lika när fbvänner som är lärare stavar fel, då mår jag illa😂.

  2. Camilla

    Håller med tex i senaste numret av Hänt i Veckan skrev en reporter om när Joan Collins och Linda Evans från Dynastin träffades och en bild på de två tillsammans.
    Det var bara det att det var inte Linda Evans utan Linda Gray som spelade Sue Ellen i Dallas.
    Det händer ofta tyvärr så dem har dålig koll vilket är skrämmande.

  3. Marie

    Tidningarna har inte längre råd att ha korr läsare tror jag. Gbg största tidning Gp som ytterst sällan haft stavfel mm i sin tidning numer hittar man fel varje dag i den tidningen och den mindre tidningen Gt ska vi inte ens prata om. Ett tag hade Gt en funktion på deras webbsida där man kunde klicka om man hittade stavfel/syftningsfel mm men de tog bort den ganska snabbt var väl jobbigt behöva rätta alla felen 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting