Okategoriserade

Tors dag idag:)

Innehåller reklam och annonslänk för Nextory

.

Jag vet inte om Tor har så mycket med snö och kyla att göra, asaguden Tor alltså, men OM, så kan han ta tillbaka den nu. Tack så mycket. Snö i slutet av februari när det inte varit något tidigare – nej tack.

Det har varit massor av olyckor idag, för det blir ju som november och första halkan om igen, nu när vi kört på barmark hela vintern. Jag kör såklart alltid som en gudinna;)

Jag tyckte det var lite trevligt att mina dubbdäck fick ut och rastas lite, för det har mest känts som ett enormt slöseri på dubb, att gnugga runt på torr asfalt. Jag hade tanken för nån dag sen att kanske byta, men det är ju nu som så att sommardäck är totalt värdelösa när det är för kallt. Så, lika bra att vänta lite.

Hur har ni haft det där ni bor?

.

Jag kunde inte sova i natt. Jag somnade som en stock, och sov så jäkla bra. Men plötsligt så liksom halkade jag ur drömmen. Vaknade med värsta rycket, ni vet sådär man gör när man drömt en mardröm. Bara det att jag drömde nåt helt ofarligt. Och ramlade ur drömmen:) Lite som att trilla ur sängen. Sen var det helt kört att sova. När klockan ringde så var Jamie lika trött han, och det tog både en och två knuffar innan han vaknade, övriga var uppe som vanligt. Jag skulle skjutsa pappa klockan tio och suckade tungt när jag tittade ut. Vi hade bara fått ett fjunigt täcke, men det såg kallt ut. Och det var det, säkert en minusgrad eller så.

Det är så förbannat kallt när det är det här fuktiga i luften!

Hämtade pappa och mamma och körde upp dem, det var ett sår som skulle läggas om och ett prov som skulle tas, och jag som starkt ogillar att vistas på vårdcentraler, (är man inte sjuk när man kom dit så är man det när man går därifrån) satt kvar i bilen. Gjorde lite instastories och sen läste jag. Ångrade mig lite för det blir svinkallt i en avstäng bil men det går ju att slå på den ibland och värma upp:)

En och en halv timme senare var jag hemma igen, frös och var trött. Jag hade inget viktigt att göra idag förutom att åka och laga stenskott, så jag drog täcket över huvudet och sov:) Sellmans fel, för han kom och lade sig på min mage när jag låg och läste, sen kom Doris och knölade in sig i knävecken och då är det kört. Men, det innebär att jag kommer bli sittandes här i natt i stället. Något som ju faktiskt passar mig bättre.

.

Jag åkte iväg till Carglass, och det var visst bara ett litet stenskott. De två som jag var orolig för, var gamla och redan lagade. Jag hade det på känn, för jag vet att jag lagat ungefär på de ställena, men så plötsligt så SER man det, och då är det som att man aldrig sett dem förr. Jag lagar hellre ett tidigt än behöver byta hela rutan. Men ett lagat och övriga kontrollerade så det ska vara ok.

Bra, bara spindelleden kvar då. Plus att pappas bil skriker om service…men skjut mig.

Det blev lite bråttom,  Friskis har kompisveckor, alltså att man får ta med sig en kompis för att de ska få testa. Novalie ska få ett träningskort, eller hon fick det i juklapp:) men jag har inte köpt det än. Jag tänker INTE betala om hon inte tänker träna nämligen. Så idag hade vi bestämt att hon skulle testa dans soft, och det började halv fem, jag kom får Carglass fyra.  Det är inget pass vi går på så ofta, men ibland får man ta det som finns. Jag var bokad på ett pass på morgonen men fick boka av, och nu är ju intensiteten på cirkelfys med David och ett danssoft pass som skillnaden mellan vitt och svart:) men det var mer för att introducera Novalie.

Hon har dansat förr, och tyckte det var ganska kul, så jag får nog lov att gå med henne på det fler gånger. Det är mer hjärngympa för mig för koordination och dansmoves är inte min paradgren:D

Vi visade runt henne på gymmet, och planen är att hon följer med på ett cirkelfyspass på lördag.

Grejen är ju bara att det är svårt att få plats för sin kompis på de bokade passen, för de kan inte boka, och det finns bara typ fem extra platser…. så i praktiken blir det ofta inte så bra.

Men vi håller tummarna och är där i god tid så hoppas vi på det bästa.

.

Hem och handla på vägen för det behövdes spagetti, och när vi klev in så doftade det ljuvligt och jag såg framför mig hur gott det skulle bli…och så kom jag på att jag fastar ju idag. Men vafan:) Jaha, jag antar att jag iaf har kommit in i rutiner kring det för jag är aldrig hungrig på fastedagarna. Idag hade jag knappt ens funderat på att äta, men så gjorde jag inte så många knop heller.

Jag gjorde kaffe i stället och sällskapade med kidsen i köket. Nu har jag sjunkit ner i fåtöljen med datorn, och påklädd till tänderna med både långkalsonger, raggsockor och fleecejacka OCH ullfilt. Det märks direkt när utomhustemperaturen ändrar sig, inomhus hänger det inte med utan tar ett tag innan framför allt golven är något annat än kalla. Datorn i knät värmer gott också och jag tror jag ska gå och koka te, det finns få saker som värmer upp en som en kopp Earl grey.:)

.

I morgon är det tacos. Jag har handlat det jag behöver så jag bör inte behöva till affären, men det blir säkert en vända dit för att komplettera med något ändå. Jag såg att de hade wienersemlor…. så jag kanske måste dit efter träningen i morgon och köpa en:D

För träna ska jag. Det känns som att fredagsträningen är helig:) Alltid tufft och alltid härligt folk. Nu är det några jag saknar lite extra mycket som jag hoppas är krya.

På lördag ska jag få mysa med Jack, ända till söndagen. Hur mycket han nu vill gosa med mig…det är ju kört när killarna är i närheten:) Men det ska bli mysigt ändå.

Jamen det är planen framåt. Vi får väl se om den håller, känns som att det blir knasigt mest hela tiden, men som sagt, planen är så:)

.

Jag har också fått fortsatt förtroende av Nextory att ge er en länk som ger er en månads helt kostnadsfri läsning 🙂

Jag läser hela tiden, från mobilen, och överallt, inte minst som idag när jag sitter och väntar nånstans.  Nu håller jag på med Hypnotisören av Lars Kepler, och den är helt okey. Jag har inte läst något av dem förut, men fick tipset av en kursare. Jag vet inte vad jag tycker om att skriva under pseudonym bara? Det är ju ett par bakom Kepler, och tja…varför? Men alla har väl sin egen agenda, och det passar väl dem antar jag:) Jag är inte helt klar över huvudpersonen heller, jag har fattat det som att det är den här Joona Linde(Linder..eller nåt liknande?) som är huvudkaraktär. Men, för att vara det är han med ganska sporadiskt?

Men strunt samma, det ger sig väl så småningom:)

Nu kan ni i alla fall få testa en hel månad gratis. Förstår ni hur mycket man hinner läsa på en månad? Speciellt om man måste stanna inne på grund av snöstorm:)

Ni kommer till Nextory här 

.

Nu måste jag snart gå och öppna dörren för det kommer en leverans från Matsmart, de ska ställa den utanför dörren men jag lär oavsett behöva ta in den. Men det är något svingott i som jag ser fram emot extra mycket, ska visa er!

Men det är sen, just nu är det tekokande som står på min to do list:)

Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

 1. samps

  keplers böcker är bra! hypnotisören (som jag läste först av dom, den är ju bok nummer ett i serien förvisso) var kanske inte den bästa nu när jag har läst alla (och filmen var på riktigt under all kritik manusmässigt haha), men iaf på andra plats kanske efter sandmannen 🙂 kommer en sjunde (?) bok nu i höst om honom så får väl se hur den blir 🙂

 2. Rille

  Här på småländska höglandet var det -13 grader i morse, sol och fina skidspår i skogen. Äntligen, säger jag! Nu har alla som älskar novembergrått med regn och blåst fått sitt lystmäte i fyra månader, så det är inte mer än rätt att vi andra får ett par dagar med vårt favoritväder. 😊

  1. familjenannorlunda

   Jag är inte helt säker.. efter att ha läst ut första igår så sitter jag här med massa frågor.. massa lösa trådar som inte syddes ihop och sånt gillar jag inte. Sen var det både ett och två fel i den, som inte borde slunkit igenom, jag läste dessutom en omskriven version som skulle vara bättre..då borde eventuella fel vara minimerade. Ja, jag hänger upp mig som fan på sånt 🙈
   Nja. Bra absolut! Men jag har en mindre bra känsla i kroppen, en ovisshet på nåt vis som jag ogillar. Jag återgår till Lee Child 🙂 Måste glömma lite innan jag tar nästa Kepler.🙄

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing