Okategoriserade

Corona igen

Ni som är orolig för Corona.

Gör er själva en tjänst och läs inte massmedias hysterirapportering.

De gör en hel hönsfarm av en enda liten fjäder!! Varför fattar jag inte för det är inte direkt god journalistik. Etiskt vet jag inte heller om det är att skrämmas.

Gå till Folkhälsomyndigheten och läs.

Där kan man läsa att en god handhygien och sunt förnuft är bästa förvaret. Alltså – tvätta händerna med tvål och vatten, sprita om du vill. Nys/hosta i armvecket och STANNA HEMMA om du är förkyld.

Helt vanligt folkvett med andra ord. Jag är chockad över att så många inte har en vettig handhygien varenda dag. Så många äcklon som inte tvättar händerna efter att ha varit på toa till exempel 🤢.

För mig är det fullständigt normalt att tvätta händerna med tvål efter toabesök. Är jag på ex konsert och det bara finns bajamajor med sån desinfektionsTvållösning så känner jag mig sjukt äcklig. Första bästa kran jag ser och jag är och tvättar 🙂

Har jag varit på en offentlig toalett, oavsett om jag bara kastat ett papper i soporna, så tvättar jag extra noga, och använder gärna papper för att ta i kranarna och dörrvredet.

Före maten likaså. Och innan man lagar mat. Osv. Jag tvättar händerna ofta. Utan att ens tänka på det. För så är jag uppfostrad. Och lärd.

Jag stannar hemma om jag är sjuk. Varsågoda för det. Gör gärna samma sak tillbaka, oavsett smitta:)

Corona dör lätt. Alla kända desinfektionsmedel dödar viruset. Tvål och vatten räcker. Det ska inte smitta via luften utan enbart vid nära kontakt, det smittar med droppar. Dropparna är tunga och faller till marken inom 1-1,5 meter och där dör de.

Fler dör i vanlig influensa och det är samma riskgrupper som där, äldre, sjuka med nedsatt immunförsvar osv.

Att så många drabbas, och väntas drabbas är för att Corona är nytt. Vanliga influensor har snurrat runt länge och folk har utvecklat försvar emot det , alternativt vaccinerat sig. De flesta som drabbas blir lindrigt sjuka.

Det är inte läge för masshysteri.

Ni ska inte lyssna på vad random people säjer. (Som jag, även om jag har rätt i detta🤗)För de har hört nån som sa något om någon som var så sjuk, och sen är det helt fel. Hur många gånger har inte nyheterna dementerat sina egna nyheter redan? De rapporterar om nya fall som sen inte ens fanns… hela tiden fel fel fel.

Så bespar er själva paniken, gå till Folkhälsomyndigheten och ta reda på fakta. De kommer ge er relevant information som man kan lita på.

😘😘😘 puss på er!! Kanske en kindpuss i luften förvisso men ändå 🤗

View this post on Instagram

A post shared by carolawetterholm (@carolawetterholm)

.

……….

Och ett tillägg för att visa lite hur massmedia slarvar…

Hosta i armhålan….😅

Tror inte att professorn i virologi sa just precis så va?

Kommentarer

  1. Marie

    Jag läser bara på Who’s sida och folkhälsoinstitutet. Ska man gå på vad vissa blaskor skriver så kan man ju bli helt paranoid och tro man ska typ dö i mån. Jag bor i den stad med flest fall och jag fortsätter leva mitt liv som vanligt. De ända jag ändrat på är att jag verkligen försöker inte pilla mig i ansiktet/ögonen med mina händer. Och min handhygien har utökats. Så fort jag kommer hem så tvättar jag händerna direkt inan jag börjar ta i något. Och på allmänna toaletter tar jag papper så jag inte direkt nuddar kranen el toa sitsen. Den 30 åring som insjuknade här beräknas inom några dagar vara frisk. Han har haft lindrig flunsa väven de han smittade i sin absoluta närhet är li drift sjuka. Resten som ochså insjuknat här anses lindrigt sjuka och var samma för de hade bara smittat de närstående. Så än så länge är de ingen idé bli hysterisk el ta till med bunkring el låta bli åka kollektivt. God handhygien och sunt förnuft där de som gäller. Sen kan jag bli lite orolig för tex min 90 åriga pappa i fall han drabbas. Men kan ju inte låsa in honom 🙂 Men hemsjukvården har gett han massa handsprit. Själv är han helt laid back ang Corona. Men han är ju i den åldern då en vanlig enkel förkylning kan ta död på honom, så man har väl en annan inställning till döden/livet vid den åldern. Så är man inte multisjuk el gammal så sitt lugnt i båten 🙂

  2. Anna

    Håller med fullständigt! Ignorera massmedias hysteri som bara är ute efter att sälja lösnummer och lita på folkhälsomyndigheten istället. Tycker även man kan lyssna på det här klippet om man är väldigt orolig, förvisso riktat till barn och ungdomar men fungerar utmärkt till vuxna också:

    https://m.youtube.com/watch?v=Gr_m-zyyz_A&ebc=ANyPxKoTpHaHy1ocTM343UDLVYg6c-LW1hrho38uulWZPeQ_BGf2K19b2N4lNfjydBr8QCJJ1rE8kJOxoao2p8mynF2Bhr17lw&feature=emb_title

    1. E

      Eller så tittar man på Regeringens presskonferens och inser att det finns viss anledning till oro. Jag bara ”älskar” att de tror att våra grannländer kommer till räddning! Alltså Norge har ett större problem än vi just nu, så? Eller tänkte de att Italien skulle rädda oss? Kanske Tyskland? 😂
      Bunkra och träffa så få människor som ni kan! Handla max 1 gång/vecka. Gå inte på konserter, bio, idrotts evenemang och liknande. Handla på udda tider och i butiker med luftig planlösning! Detta anser jag vara ett minimum av förnuft just nu! Och ja jag lever som jag lär – struntade i att åka till Teneriffa denna vecka trots att vi inte fick en krona tillbaka.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Nä, nu får du ge dig. Du får vara orolig om du vill, men du har inga vettiga saker att säga.
        Jag föreslår att du söker dig till någon av kvällstidningarnas chatforum.

        1. E

          Fine! Sprid viruset bäst du vill! Tack och lov bor jag inte i Uppsala. Blir spännande att läsa vidare här när spridningen tar fart!

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Herregud. Jag kommer INTE sprida något virus, för OM jag får det så kommer jag att hålla mig isolerad.

          2. E

            Jag orkar inte argumentera längre med en person som uppenbarligen inte läser nyheter. Du får hantera situationen som du vill. Men om jag vore du skulle jag bunkra mat och inte träffa din pappa alls om du och dina barn rör dig ute i samhället på normalt vis. Råd i all välmening!

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Det är inte råd i all välmening, det är hysteri.
            Jag agerar efter de råd som Folkhälsomyndigheten ger, du har hittills inte gett mig en enda pålitlig källa utan fortsätter bara skrämmas.
            Det är bra att du inte orkar ”argumentera” mer, för jag vill helt ärligt inte att du ska skriva något mer.

          4. E

            Har du sett presskonferensen från kl 18 idag? Har du sett artikeln om Julia 26 som isolerades i London (källa Aftonbladet), artikel ”Familj isolerades efter resan” (SvD)? ”Informationsläget i Sverige är förvirrand” (DN)

            På riktigt Carola – vakna och kolla nyhetsflödet!

          5. Profilbild
            familjenannorlunda

            Aftonbladet är ingen pålitlig källa.
            Var rädd om du vill, jag tänker vänta med paniken tills det är befogat. Jag har koll, tro inget annat, men via myndigheterna, för nyheterna vinklar saker precis som de vill. Jag tänker blocka dig här om du inte självmant slutat sprida hysteri, för jag vill inte på något vis bidra till allmän panik. Masshysteri är värre än valfritt virus.
            Så, inga mer kommentarer från dig nu. Tack

  3. E

    Det är nog konsekvenserna mer än själva viruset som skrämmer mig. Många varor är redan slut på hyllorna eftersom folk bunkrar. Vad händer när lastbilarna slutar rulla? Antingen för att chaufförerna, producenterna eller personalen i butikerna är sjuka/i karantän? Vad gör vi när Alvedonet tar slut på apoteket? Livsviktig medicin som tex insulin? Om jag vore du med så många munnar att mätta skulle jag fylla hela vardagsrummet med pasta, ris, konserverade tomater osv…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Så kommer det inte att bli. Det är ju domedagstankar och helt onödigt om man ser till den info som finns om Corona. Det är en influensa och potentiellt kan många bli sjuka. Men som sagt de flesta får lindriga symptom.

      1. E

        Tänk scenariot att någon i din familj blir smittad. Myndigheterna sätter er i karantän tills alla i hushållet är bevisat friska. Det är upp till 2 veckors inkubationstid, men vi är snälla och räknar det gennmsnittliga 5 dagar. Man är sjuk 2-6 veckor, men även här räknar jag snällt med 2 veckor. Ni är alltså isolerade i nästan 3 veckor förutsatt att ingen mer i familjen blir smittad (högst otroligt -speciellt med din attityd). Såvitt jag vet har bara Janelle flyttat hemifrån. Alltså 9 x 5 dagar x 2 veckor. Rimligtvis borde du ha mat hemma för 6 mån. Åtminstone.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Min attityd? Vad menar du nu? Att jag har en extremt god handhygien och överlag är noga med att hålla smittor för oss själva?
          Och du måste för fan skämta? Har du hört talas om Mathem? Eller valfri butiks matkasse man kan hämta utomhus vid bakdörren? Vänner? Min syrra? Grannarna i värsta fall. Isolerar man ens friska människor i förebyggande syfte? Tveksamt. Det finns i nuläget inte en enda anledning till att bunkra. Något alls. Och mat hemma för sex månader, det fattar du väl själv att det inte funkar så? Ett virus skulle inte ta så lång tid på sig att smitta hela familjen, det skulle vara en som blev sjuk, sen resten inom några dagar, på sin höjd veckor.
          För övrigt hängde jag inte med på din matte? Först sa du om bara en blir smittad, sen blev alla smittade och det blev plötsligt ett halvårs isolering.
          Så, ta och tänk ett varv till, och sen slutar du skrämmas. Både dig själv och andra.
          Det är en influensa, ingen zombieapokalyps.

          1. E

            Ja man isolerar människor som är fullt friska i ”hemmakarantän”. Och nej du får då inte träffa budet från Mathem heller. Med ”din attityd” menar jag att du underskattar problemet grovt! Regeringen och berörda myndigheter tar det på större allvar – milt uttryckt! Matten: tar det 5 dagar innan varje person blir smittad, varje person är sen sjuk minst 2 veckor. Så tja den krassa verkligheten är att i värsta fall tar det ett tag innan ni tillåts lämna huset överhuvudtaget.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Ett tag, ja, men inte sex månader.
            Och jag vill gärna ha en källa på att man isolerar friska personer!
            Och, träffa budet från Mathem..snark, är du seriös? Då kan de lämna det utanför då. Det är inget problem.
            Du gör en hel hönsfarm av ett litet fjun.
            Och om det är vad du menar med att min attityd skulle få mig smittad….så kan jag med bestämdhet säga att Corona inte smittar så. Jag har heller inte sett att ”berörda myndigheter” går ut med hysteriska larm? De är tvärtom, och råden är Hosta/nys i armvecken, tvätta händerna.
            Du är inget annat än en domedagsprofet. Var det nån annanstans:)

          3. Nina

            Nu tar det ju sannolikt inte fem dagar innan varje person blir smittad, det är mer troligt att de blir sjuka i nära anslutning till varandra då de utsatts för smittan vid samma tillfälle. Risken att det skulle ta 6 månader innan alla är friska och smittfria är ju mikroskopiskt liten.

    2. Anna

      Men snälla du, det där är ju rena domedagstankarna. Finns absolut ingenting som ens pekar det allra minsta på att det scenariot skulle kunna inträffa. Coronaviruset är en VANLIG influensa! De allra flesta blir lindrigt sjuka och tillfrisknar fort. Har för övrigt inte sett en tillstymmelse till att varorna börjar ta slut för att folk bunkrar och skulle alla hålla sig till relevant och tillförlitlig fakta hos ex folkhälsomyndigheten så skulle dessa orosdiskussioner inte ens behöva finnas

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Punkt punkt punkt….? Är det för att förstärka domedagsstämningen? Jag läste artikeln och läser man hela så säger ansvariga på butikerna att det inte finns några problem med leveranserna. Så SLUTA skrämmas!Och sluta bunkra, det enda som kommer hända är att ni sitter med artontusen konserver ni aldrig äter upp ändå, för datumet har gått ut;)

          1. E

            Jag och andra kloka människor bunkrar sånt man vanligtvis äter. Äter man inte pulvermos så köp inte det – köp potatis istället!

  4. Jenny

    Fast att stanna hemma varje gång en är förkyld är ju typ omöjligt. Då skulle en få vara hemma jämt typ. Tror inte att en läkare skulle skriva ut ett sjukintyg för att jag är snorig heller, samma med barnen, min unge är förkyld flera månader per år.
    I övrigt håller jag helt med dig! Min dotter kräktes igår, var i samband med att hon hostade och hon hade ätit väldigt mycket innan men vågar inte chansa så självklart är hon hemma i 48h. Önskar att alla tänkte så skulle inte dessa vidriga kräksjukor och annat spridas så.
    Kram och tack för en bra blogg ❤️

    1. Johanna

      Nej om folk alltid stannade hemma när de är sjuka skulle de inte smitta andra. Det är ju den inställningen som gör att alla är sjuka typ jämt. Om varenda person stannade hemma vid minsta förkylning skulle folk bli friskare oxh sjukdagar per år minska.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Rent krasst så stämmer det här fullt ut. Men i praktiken så funkar det tyvärr inte. Men det vore najs!

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är typ omöjligt 😂så det är där det sunda förnuftet kommer in. Är man sjuk så stanna hemma, för man känner ju skillnaden. Ibland är man ju lite småförkyld länge men de där gångerna man är riktigt redigt dunderdålig, då mår man ju inte bra. Då ska man stanna hemma, för allas skull. Och alltid tänka på handhygien och att hosta/ nysa i armvecket 🙂
      Men förkylning motar jag med Coldzyme och det funkar så jäkla bra!
      Bra att du håller dottern hemma, man vet aldrig.

      1. Jenny

        Då förstår jag hur du menar och håller helt med. Får typ lite dåligt samvete över att jag vabbar för dottern är pigg men magsjuka kan ju yttra sig på så många olika sätt så svårt att veta med små barn. Blir galen på folk som skickar halvrisiga ungar till förskolan. Blir irriterad på de som skickar syskon också om ett barn är hemma och är sjukt. Om man ändå är hemma kan man väl hålla alla barn hemma? De som går i skolan förstår jag att det kanske inte går men de som går i förskolan. Kram och tack för en bra blogg ❤️

  5. Annika

    Så skönt att läsa dina tankar kring detta! Hade varit bra om media också hade uppmärksammat alla som tillfrisknar från detta virus.
    Tack för en fin blogg!

  6. Sanna

    Usch själv tillhör jag en riskgrupp och paniken kryper i mig. Är annars sjukt laid back. Lite som du skulle jag säga!🙃 men detta får mig att må så dåligt ser skräckscenariot framför mig hela tiden. Att mina barn ska växa upp utan en mamma. Vill bara gå i ide.

    1. Johanna

      Samma här. Det är ju lite småcyniskt med alla som säger ” äääsch det drabbar ju bara äldre och redan sjuka.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting