Okategoriserade

Idag är det måndag igen:)

Jag blir lika förvånad varenda gång det är det, eller tisdag, eller onsdag, eller julafton…alltså tiden! Så snabb:)

Igår var jag så trött, kröp i säng runt elva och låg och läste, för att sen somna som en stock. Inte sovit som en prinsessa dock, men ganska hyggligt. Idag var min tanke att göra ditten och datten men det blir nog mer av något annat, inspirationen fanns inte alls. Jag ska träna, det är min enda fasta hållpunkt, och sen köpa kaffe. Fatta att mitt snabbkaffepulver är slut!

Inget annat duger då, men finns snabbkaffet då kan jag dricka nespresso och även de kalla islatte jag visade er häromdagen. Ja, jag tror jag är en aning knäpp:)

Jag ska skriva, det är som alla dagar. Fyra olika manus i fyra helt olika riktningar, så det är en del att hålla i huvudet. För det är i huvudet som allt finns. Jag skriver aldrig synopis, utan goes with the flow. På precis samma sätt som jag skriver här, jag hittar på allt eftersom:)

Här är det iofs mer att bara återberätta saker, än att ”hitta på” men det finns oftast ingen planering bakom det, utan ni är som en kompis man ringer och snicksnackar med.

.

Ute är det tråkväder, det är liksom inget väder alls. Himlen är i alla fall inte sådär tung och som ett lock över öronen utan mer mjölkvit och ogenomtränglig fast högre upp. Men igår så konstaterade jag när jag gick och lade mig i Novalies säng för att läsa, att klockan var 17.30 och det var fortfarande ljust. Det går framåt:) Snart är det vår!

Jag längtar, för även om jag har väldigt mycket mer att göra med hus och trädgård på vår/sommar/höst så är det ändå mycket enklare att bara vara. Killarna tjatar om att jag ska ta fram och fixa deras cyklar så de kan cykla till skolan, och just det har jag skjutit på… för av nån anledning så tycker jag det är näst intill obegripligt hur en cykel funkar? Jag kan inte begripa mig på växlarna och definitivt inte handbromsarna. Sen är allt som har med cykel att göra smutsigt och resulterar i ont  eller sår. Man ska bända och vrida, bryta och böja. Bara att få på ett däck efter att man lagat en punka ger minst ett skärsår och ett skrapsår på fingrarna. Varenda gång.

Jag kommer alltså inte göra det:) Utan åker iväg med cyklarna till nån som lagar. Men det ska göras också…:)

Förra året i mars såg det ut såhär tydligen…

Usch:)

Jag har haft snödroppar i rabatten sen i januari, de kommer där väldigt tidigt, men det är typ en. Jag trodde att de spred sig? Kan man plantera flera kanske? Jag suger på allt som har med plantering att göra, de gånger jag försöker så blir det aldrig som tänkt.

Jag har till exempel fixat något som skulle bli en rund rabatt, runt ett träd vi tog ner. En stubbe i mitten efter en gigantisk gran, och rötterna som låg uppe på marken. Jag tänkte att det skulle kunna bli så snyggt, och lade sand och markduk och bästa planteringsjorden mellan rötterna så det blev som avdelade sektioner, där planterade jag sen massor av lökar, lavendel, och diverse andra små buskliknande saker. Runt om så staplade jag tegelstenar som en mur. Skitsnyggt!

Vad händer? Jomen det växer inte så mycket gräs någon annanstans på hela tomten som där. Högt jävla ängsgräs. Inte ens lavendeln sprider sig. Lökarna kommer upp, men inte alls i de fina grupper jag satte de i, och eftersom gräset är högre så syns de inte. Det ser för jävligt ut.

En annan rabatt, längs med poolrummets vägg, den rensade jag bort allt som fanns i, grävde ur, i med ny jord och planterade med en plan. Höga växter, låga växter, sådana som kom tidigt och andra sent. Vad hände?

Jo, exmaken spolade ren poolen genom att lägga ut en slang i RABATTEN, så allt sköljdes väl bort alternativt dog klordöden;) Det finns en lavendel kvar, och en kärleksört, de satt så de inte drabbades. Jag gjorde om den för några år sen, tog bort, planterade, lade en marktäckande duk som jag sen skulle lägga sten/bark på. Vad hände då då? Det växer bara massa gräs där. Och så sticker det upp nån klen ful grej. Jag köpte två klematis, den ena dog direkt, den andra efter ett år.

Den tredje rabatten jag grejat med är den där vindruvan växer. Det växer förutom den mest nåt ogräs som blir högt och har gula kladdiga blommor som biter sig fast och färgar saker gult. Jag har tagit bort, och lagt markduk på ena halvan, sen ledsnade jag. Eller duken tog kanske slut förresten:)

Där växer vindruvan så det knakar så jag måste försöka bygga någon form av spalje till den. Helst framför den. Kommer inte bli av:)

Men, några små snödroppar kanske jag kan lyckas med? I just det hörnet verkar de trivas, just snödroppar, så oddsen borde ju vara ok.

.

Ja, man kan inte vara bra på allt:) det värsta är att jag ledsnar. Blir det inte bra när jag jobbat och slitit så skiter jag i det. Blir sur och tjurig, och sen ser det ut som fan. Det är ju stora jobb att börja om, eller att ta bort, som i fallet med den första rabatten.

Bah. Kanske inte längtar så mycket efter våren ändå;);)

.

Nä, hörrni, jag måste ta itu med mitt plugg! Vi hörs nog lite senare:)

Ha en bra dag!

Kommentarer

  1. Ekot

    Skippa rabatter och testa lite olika buskar här och var? Sköter sig rätt bra själv. Rhododendron, vinbär, krusbär, Spirea, rosenrips…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting