Okategoriserade

Dialys och lärardrömmar :)

God kväll i stugorna:)

Idag har det varit full snurr utan att bli stressigt, det är ju toppen när det funkar så!

Först var det i och för sig för jäkligt att vakna, för jag var uppe länge i går, somnade inte förrän efter halv tre nån gång. Vad jag gjorde har jag glömt…så det var säkert inte så viktigt:)

Eller jo, jag bloggade ju:D Viktigt eller ej, det var kul iaf:)

Jag vaknade och käkade frukost stående i köket samtidigt som jag klev i träningskläderna, och sen åkte jag till Friskis. Det var instruktörspass och vi var en liten skara. Först uppvärmning på crossen, sen in i stora salen. 180 utfall, 90 marklyft, 90 knäböj och så vidare senare, så åkte vi hemåt igen. Regnet hade avtagit och det såg ut att kunna klarna upp lite.

Vi käkade och sen körde Patricia Novalie till skolan för att hämta hem hennes böcker. Jag tycker så fruktansvärt synd om de ungdomar som ska ta studenten i år! Det här ska vara en tid av sorglöshet och framtidshopp, de ska planera studentskivor, de ska gå på skivor, de ska kämpa med betygen och de ska ha kul! Och så blir de hemskickade för att plugga på distans resten av terminen. De kan inte ens hänga med sina kamrater.

Givetvis finns det betydligt värre saker för folk, men för en student vete fan om det finns det.

Novalie går i första ring så henne är det inte det minsta synd om, förutom att skolportalen såklart kraschade när alla skulle logga in för att få närvaro. Gosh, tror vi på det här? Jag vete fan. Det bör inte kunna bli samma kvalitet på undervisningen, speciellt inte när inget är förberett. Sånt tar tid, inte några veckor/dagar.

Nåväl, de kom tillbaka lagom när jag hunnit duscha och dricka kaffe, så jag drog och hämtade mamma för vidare färd till Dialysenheten. Där var jag tvungen att gå på toa, och kan meddela att jag har nog aldrig i hela livet känt att det varit så rent och fräscht på en toa:) Det stank sprit och instruktionerna var att torka av sitsen med desinfektionsservetter både före och efter användning, sen tvätta händerna noga och sprita.

Vi blev invisade och har nu fått instruktioner om det här andra dialyssystemet. Det är bara en annan påse som inte passar med kopplingen så man måste ha en extra slang. Annars samma lika. Där blev vi kvar en stund och mamma fick ställa massa frågor om allt möjligt. Jag känner att jag är expert på att koppla dialys nu, men fattar inte riktigt hur den funkar;) Jag har också insett att jag tänker hoppa över allt vad njursjukdomar heter, för det är bara krångligt. Ta i trä:)

När vi var klara med det så åkte vi vidare till företaget som har hand om nycklar och larmbricka, för tydligen hade mamma fått fel sist.. suck. Och sen till Ica. Mamma fick inte gå in, utan fick vackert vänta i bilen utanför, så traskade jag in med en lapp i näven. Saker jag aldrig köper, som kaviar och dijonsenap:) men nu vet jag vart det står också. Inte för att jag gillar någotdera av det;)

Mamma satt snällt kvar och hade inte somnat eller rivit inredningen i bilen och jag tror inte att hon hade skällt ut andra människor på parkeringen;) Easypeasy att ha henne där, till skillnad från kids och hund.

Körde hem henne och sen hem igen. Jag har ett kommande samarbete som ska fotas, och det skulle ske utomhus, bara det att det regnade och var supergrått:/ Men vafan, på med kläder och ut, och samtidigt som jag öppnade ytterdörren kikade solen fram och strålade så ljuvligt:)

Det är verkligen en enorm skillnad på sol och ingen sol. Allt är roligare och vackrare med sol:)

När jag var färdig med det så var det dags att återigen dra på sig träningskläderna för att åka tillbaka till Friskis. De 180 utfallen och 90 marklyften osv kändes väldigt bra… 😉 men det gick finfint. I morgon blir det vilodag. Fem pass på tre dagar räcker. 😀

.

I morgon då, torsdag.

Det finns planer men inga tider att passa, allt kan tas när det funkar bäst och det känns skönt. Om solen visar sig så kanske jag får lite trädgårdsfeeling, det ser alltid ut som skräp efter vintern. Om solen inte visar sig så har jag fler ställen inomhus som också ser ut som skräp efter vintern. Hm..som alltid ser ut som skräp förresten;)

Jag har massa sopor i ena bilen som ska till återvinningen, men den bilen har Corrinda haft så de står kvar…jag kanske trodde att hon skulle fatta vinken;)

Dagen bjuder även på att leka skola, och det är ju ändå lite av en dröm som går typ i uppfyllelse. Jag har närt en lärarinnedröm sen barndomen;) Minns såväl hur vi gjorde massa skolböcker, häftade ihop sidor och skrev uppgifter på dem. Förberedelserna tog längre tid än själva leken. Sen funderade jag faktiskt på att plugga till lärare för kanske femton år sen, för att komma åt loven, haha;) men sen insåg jag att jag nog inte skulle bli en bra lärare, jag är alldeles för otålig. Och kanske berodde det på att jag inte direkt hade alla ämnen för att kunna söka…det var ju inte som att jag hade lust att plugga in gymnasiematte och sånt. Brrr. Jag tänkte att idrottslärare kanske inte behövde massa matte, fysik och kemi och sånt, men jodå. Så det bidde inget med den planen.

Men nu har jag min chans;) Always look at the bright side of life!

.

Nu ska jag skriva några sidor innan det är dags att lägga huvudet på kudden.

Vi hörs som vanligt i morgon:)

Natti natti ♥

 

Kommentarer

  1. Emma

    Jag jobbar som lärare och tycker att det är världens bästa yrke. Kan dock tipsa om att du kan jobba som lärarvikarie. Då slipper man utbilda sig, lönen är helt ok och man slipper massa ansvar man har annars som lärare.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Aha! Det kanske måste kollas 🙂

      Jag avstår ju gärna från de högre grejerna för att slippa ha massa pppersjobb och ansvar🙈
      Därför blev jag barnsköterska Istf sjuksköterska tex 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting