Okategoriserade

Jag är som jag är:)

Jag är fullt medveten om vad vi går igenom nu, och MITT sätt att ta mig igenom det är att använda galghumor, ironi och skämt. Jag skrattar gott åt alla roliga memes som snurrar om bunkrande toapappersrullar och hur folk ska leka mumie i sina karantäner. Det innebär inte att jag inte begriper allvaret. 

Folk tycker inte om att jag skämtar om corona. Eller några stycken i alla fall. Om jag vänder kappan efter vinden så kommer jag till sist att sitta här med en blogg jag inte vet vems det är, och det kommer definitivt inte att vara min. Jag uppskattar er alla enormt mycket, det vet ni.♥ Jag vill vara mig själv inför er, ingen fejk.

Ber ni era vänner, chefer eller kassörskan på ica att ändra sig efter erat tycke? Jag tror inte det. Jag hoppas inte det:)

Jag är som jag är. Varken bättre eller sämre än nån annan:)

Jag lyder alla rekommendationer. Jag visar respekt och hänsyn.

Vidare!!:)

.

Idag kom besked från mina kurser att det inte bli några distansträffar i slutet av april och i början av maj. Inte det minsta oväntat men så ledsamt. Jag ville verkligen träffa alla härliga människor:)

Det är det trista med att studera på distans med träffar, man träffar så himla roliga personer som man får alldeles för lite tid med. När kursen är slut så skingras man som blomblad för vinden.

Jag hade inte bokat tågresorna, men ett hotell i Vimmerby var bokat, och nu avbokat.

Jag hade ett avbokningsbart alternativ, så det var ingen kostnad som rykte. det är ändå lite skönt.

.

I kväll har jag lämnat in min fantasytext, och har suttit med den hela dagen. Förutom när jag pep iväg och tränade. Ett pass som normalt är fullbokat, med en 50-60 platser, och vi var 14 stycken. Varav en läkare:) Det innebär att ledaren som normalt har ögon i nacken, har väldigt mycket mer tid att kolla så att alla jobbar extra hårt. Och det var tufft. Det var det tredje passet på två dagar och alla har haft axelpressar, så att säga att axlarna var helt slut är korrekt.

Sen susade vi hem och in på affären. De hade ju bett om att vi skulle låta pensionärerna handla i fred under dagen, så jag väntade tills efter sex. Funderade en stund på att åka och hämta mamma och skicka in henne;) haha, men nä. Hon kommer få skriva listor i fortsättningen så åker jag eller syrran och handlar. Det är helt otänkbart att de ska dra på sig något mer, det räcker fint nu, med stroke, förkylning, förkylning, magsjuka,förkylning och så kassa skitblodvärden och dialysstök.

Syrran är för övrigt instängd hemma med förkylning. Eller inte ens förkylning utan bara lite kli i halsen, men det går ju inte att sätta foten utanför dörren med det. Jag har en fråga för övrigt, och det är, om corona ger väldigt milda symptom som de säger att den oftast gör, hur ska man då veta om man har haft den? Jag hade en början till förkylning i fredags, men det gick över efter coldzyme-sprayande, men vem vet? Jag har aldrig någonsin haft en influensa om man med det menar de där två veckorna-ish med feber, ont i kroppen och nära-döden-upplevelser som folk pratar om. Alltså inte corona utan vanliga säsongsinfluensor. Jag har haft  feber en dag eller två, möjligen tre, men kan inte påminna mig att jag legat till sängs direkt. Kan ju bero på att jag är niobarnsmamma;) Vem fan kan vara sjuk då liksom. Men hur ska man veta?

.

Hemma lagade vi olika mat allihopa:) Barnen käkade spagetti och kycklingköttbullar, medan Patricia gjorde färsk pasta med nån korv med 95%kött, det såg gott ut, Corrinda åt vegofärs och Robban hade käkat tidigare, vad kommer jag inte ihåg mer än bacon, det luktade så gott:) Jag var så hungrig i affären att jag packade ner än det ena än det andra. Tekakor, leverpastej, sparris, risgröt, ägg, champinjoner, spenat. Ena sekunden skulle jag göra omelett, sen gröt sen äta Patricias.

Det blev äggröra, tekaka med leverpastej och saltgurka. Blir inga muskler byggda av det:) men det var gott! Nu ska jag gå och veva ihop min over-night-oat, alltså det är så gott att jag längtar efter frukosten när jag lägger mig:)

I går gjorde jag den inte på mjölk utan på en blandning av vaniljkvarg och mjölk och det var ljuvligt gott. Kan bero på att jag fastade igår, och det mesta är extra gott efter det. Jag har fastat varje måndag sen i börjar av januari, och vissa torsdagar, och det känns bara bra. Jag gör det inte för något annat än att det har flera hälsofördelar, som stabilt blodsocker, blodtryck och allt vad det nu är. Det är också otroligt skönt att vila magen en hel dag, jag har sällan problem med magen, men det här gör gott. För de som tänker ”vikthets” kan jag berätta att jag gått ner exakt noll gram:) Jag håller min vikt på ganska stabila kilon genom att träna, sen äter jag inte optimalt. Jag funderar på att lägga in en högre växel och få väck de där sista kilona, men alltså…det är gott med semlor:)

Efter middagen bänkade vi oss vid Robinson!

Älskar ju det, och har sett alla säsonger ever, en del superkassa, och andra suveräna. Än så länge har jag ingen klar uppfattning om folket, det kommer ju. Däremot så skrattade vi gott åt tävlingen när de kunde vinna toarullar, ingen kan ju säga annat än att det var oerhört vältajmat:)

Jag skulle gärna vilja att det fanns ett program där de skulle samarbeta som lag och ingen åker ut. Utan de får helt enkelt anpassa sig efter varandra, tävla och sen vinner ett lag. Jag tycker inte om allt baktalande och paktande. Det finns ju nåt, kan det heta The Island? Där Bear Grylls sätter ut ett gäng folk på en ö, så får de överleva. Men jag har inte sett det, kanske får göra det innan jag klagar;) Men jag vill ha tävlingar och överlevnad, inget manipulerande.

.

Jaha i morgon då? Onsdag, hela långa dagen.

Plugg, träning * 2, dialyslära, hämta paket, leka gymnasielärare:) Novalie går på gymnasiet och de ska distansundervisas, riktigt hur tror jag inte de vet än. Jag är lite rädd att det är för enkelt att bara slacka, så vi kommer ha nån form av lektionstid. Jag kan nog vara behjälplig i svenska och engelska, psykologi och eventuellt samhällskunskap om jag får ha fusklapp;) Idrotten klarar jag galant och kan kasta in lite hälsokunskap. Håltimmarna kommer jag briljera på:) Men matten…geografin…spanska. Nä, där går jag bet.

De har veckan på sig att hämta böcker, så det ska vi göra, det är massor så jag får lov att köra henne dit. Ska bli oerhört intressant att se hur det här kommer funka. Gilla läget och göra det bästa av situationen helt enkelt:)

Nu sova!

Ha en bra dag, tvätta händerna och var snälla mot varandra:)

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Emma

    Farmen Norge verkar vara ett helt annat upplägg! Visserligen tävlar de säkert mot varandra, men reklamen visar kvittrande norrmän som säger ”åh va härligt att få vara här” och ”det lutar nog åt att vi har två kärlekspar innan det här är över”. Viss skillnad mot Farmen Sverige som bara innehåller idioter som tycker alla andra är skräp. Robinson verkar dock inte vara lika illa.

    Och jag erkänner, jag har bara sett reklam till ovan nämnda program, inte programmet i sig!

  2. E

    Jag tror att jag har det nu. Jag har 37,5-38 i feber, det varierar lite. Min grundtemp är 36,3-36,7 så nåt är det. Normalt får jag 38,5 eller mer om jag har feber. Hostar lite, nån gång i timmen. Alltså inga större besvär. Har ont i kroppen, som normalt vid feber. Och så är jag väldigt trött, sover flera ggr per dag. Lite lös i magen också men i stort inga problem. Lite värre och konstigare än normal förkylning, men inte lika illa som influensa. Snoret saknas och det underlättar ju! Men skönt är det att nu ha mat hemma redan så jag slipper be min mamma som är pensionär att handla åt mig!

      1. E

        Tack så mycket! Ville mest bara meddela hur Coronan känns när man väl har den och som en person som ändå har medfött hjärtfel känns det som fjantigt faktiskt att ens vara hemma! 😂😜👍

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag uppskattar att du delar med dig av det:) För jag får en känsla av att många är otroligt rädda för att de ser ett helt annat scenario framför sig, typ Ebola/ pesten/ sars/mers.
          Det behövs att man får höra att det är (kan vara) helt okey. 😅
          Återigen krya på dig, och stor kram 😘Tala om när du är frisk 🤗

  3. Marie

    Försökt få min pappa till hålla sig undan affärer och låta oss barn/barnbarn handla åt han. Men han är så enveten han ska in i stora köpcentrat och handla, punkt slut. Gick inte hålla han hemma idag. Han gav sig inte han skulle med blev jättesura som en jädra obstinat 3 åring 🙂 Ja ja går ju inte låsa fast han hemma i elementet även om jag just nu skulle vilja det 😂 Han ska bli 90 i sommar så man blir ju orolig för han ska bli smittad och risken han dör av Corona är ju tyvärr rätt stor.
    Skämtar ochså rätt mycket om Corona är ett sätt att hantera all oro orka ta sig igenom det.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag förstår exakt 🙂 Mamma fick sitta kvar i bilen idag medan jag gick in med en lapp i näven och handlade 🙂

      1. Marie

        Ja de bästa är ju om de håller sig borta från folk, sa till pappa att behöver ju inte sitta hemma och glo promenader är ok men inte köpcentra. Men kunde lika väl pratat med väggen 😂 kan ju förstå honom han är van gå handla var och varannan dag själv, spela lite atg, fika och se lite folk och komma ut och helt plötsligt tas de ifrån honom de suger såklart. Får försöka besöka han lite oftare, plus han har sina barnbarn de gör mycket 🙂 Ingen lätt tid nu

  4. Clara

    Det finns en ny grupp startad på facebook. Det är några från Språkvetarprogrammet på Uppsala universitet som har skapat den och meningen är att gymnasieelever ska kunna ställa frågor om svenska och andra språk som de studerar nu när skolorna är stängda. Kan ju vara ett bra tips om ni kör fast med spanska! Sprid den gärna vidare. Gruppen heter Språkvetarstudenter hjälper gymnasieelever

  5. Liiisa

    I en liten italiensk by där man Corona-testade alla, fanns smittade utan symptom.
    Jag tror man ska vara försiktig med egna åsikter ( speciellt kanske riktigt stora influencers med många följare )
    Följ De riktlinjer som finns, och skapa inte egna regler, vi måste ALLA hjälpas åt att stoppa smittan.

  6. H

    Milda symtom är såvitt jag förstått syftat till ”du behöver inte sjukvård” och inte att det nödvändigtvis är milt som i förkylningsmilt. Men det KAN vara det, och därför bör man inte chansa av risk för att smitta andra. Men som jag förstått av den forskning som hittills verkar finnas så får majoriteten iaf feber och hosta. Standardfallet för icke-riskgrupp verkar väl vara omkring 40 grader feber i ett par dagar och hosta. Men det har förekommit fall där man blivit väldigt lindrigt förkyld också. Tror dock att media ofta tar fram de extrema fallen, dvs ”hamnade i respirator” eller ”hade Corona med bara lite snuva”.
    Det finns ju tyvärr, av förklarliga skäl, inte särskilt mycket vetenskapliga studier att läsa i ämnet. Men jag har iaf fått uppfattningen av att när läkare pratar om ”lindriga symtom”/”mild cases” så är det på nivån ”behöver inte sjukvård”. Såhär typ:

    ” 80% of cases are mild
    Based on all 72,314 cases of COVID-19 confirmed, suspected, and asymptomatic cases in China as of February 11, a paper by the Chinese CCDC released on February 17 and published in the Chinese Journal of Epidemiology has found that:

    80.9% of infections are mild (with flu-like symptoms) and can recover at home.
    13.8% are severe, developing severe diseases including pneumonia and shortness of breath.
    4.7% as critical and can include: respiratory failure, septic shock, and multi-organ failure.
    in about 2% of reported cases the virus is fatal.
    Risk of death increases the older you are.
    Relatively few cases are seen among children.”

    (Är sjukt less på Corona dock, särskilt som enda på arbetsplatsen som har läst infektionsbiologi på universitetet, för mina kollegor tenderar att bli väldigt ”men du som har en utbildning i det här; tycker DU att man borde stänga skolorna??” Och jag bara känner att.. jag vet inte. Att stänga skolor ingick inte i mina 150 hp i ämnet.. även om jag onekligen har suttit och gjort modeller för smittspridning. Vill bara att det ska ta slut 😔)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Gärna Ta Slut NU, också😅, jag är tokless jag med:)
      Det som sägs nu är ju att den är mildare ju fler den smittar, så därför blir det svårt.

      1. H

        Ja precis.. det verkar ju kunna vara allt ifrån jättedramatiskt till typ lite snuva och ingen feber. Det jag menade var bara att jag tror att allt som inte kräver sjukvård räknas som milt, vilket gör att även definitionen av milt blir otroligt bred.

        1. Sanna

          Precis! Väldigt få som inte har ett endaste litet symptom av nåt av dessa just nu. Så håller me, känns som allt kan tolkas som symptom 😕

          1. samps

            nu har det ju också kommit nån studie från den där byn i italien med 3300 invånare där x antal (typ 600 var det väl tror jag?) blev sjuka och bara x procent av dom faktiskt var smittade (gick på nyheterna idag en snabbis), visade sig ju att man även kan smitta utan symtom? så blir ju helgalet till slut med allt sånt här som snurrar, man vet ju aldrig säkert om det är bara ÄR en förkylning heller? självklart misstänks ju ALLT vara corona nu (förståeligt) men som sagt, blir ju så fel när det blir så brett spektra av ens symtom/icke-symtom?

    2. Sanna

      Står iof att det gäller lättare symptom. Om du har lite snuva, hosta, mm. O det är ju därför sååå många är hemma så kanske inte skulle va det annars. Då föräldrar måste hämta sina barn om de upplevs som lite snoriga tex. Det är ju där det blir så otroligt svårt! Då vissa faktiskt bara har en ”vanlig” förkylning, el är som de flesta nu små rinniga i näsan. Även pollen allergiker har sagt att de börjat reagera mot pollen. O tex min dotter som har astma o en fruktansvärd hosta som triggar igång om det så bara är nåt som ligger i kroppen o inte ens bryter ut. Hon blir inte sjuk. O då kan hon hosta i 4-8 veckor. Vilket händer flers ggr per år. Vi går på noga kontroller hos astmaläkare. Hon reagerar oxå vid väderväxlingar, temperaturväxlingar, starka dofter mm. O nu när det är så här att alla me minsta lilla symptom ska stanna hemma, då är det så o man får respektera det. Hur frustrerande det än är om man vet vad det beror på. Hennes astma känner både jag o hennes lärare o de runtomkring henne väl till. Men alla förstår inte o skyr henne som pesten om hon hostar till, vilket känns så hemskt! Men jag försöker förstå, just nu är läget extremt o vi får följa de riktlinjer som fh-myndigheten skriver ut. O då oxå, vuxna som barn, stanna hemma då vid minsta lilla symptom. För även om du klarar dig undan med bara det, kan det finnas en annan som du smittar som inte klarar sig lika bra.
      Jag tycker oxå det är frustrerande, men det leder ingenstans så försöker att acceptera de rekomendationer som gäller o köra på det. Dottern hostade tex ett par ggr i mån morse, pga astman. O fick ta medicin. Hon vart hemma. Men hostade inge mer den dagen, eftersom hon tog sin puff. Jag jobbar på förskola 2 dagar i veckan o hade i slutet på förra veckan ont i halsen o va förkyld. Så här varit hemma. Men har nu varit helt symptomfri i 2.5 dag. Så nästa vecka hoppas jag va tillbaka.
      Tror väldigt många är leds på corona just nu. Det pratas o skrivs om det överallt. Är oxå det o försöker sålla. Håller mig uppdaterad genom o läsa o lyssna på vad regeringen säger o håller koll på senaste nytt från dom. O uppdaterar mig på FH-myndighetens hemsida. Men det är oundvikligt o se allt då det skrivs på alla sociala medier o i alla bloggar. Men tror ändå i slutändan, att det är viktigt o hålla sig o barn hemma vid symptom. För att inte smittspridningen ska gå för fort. O inte riskera de äldre o de i riskgrupperna.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja man måste ju, av alla möjliga anledningar. Dels de rent utfärdade reglerna men sen även för att man rensar alla ställen genom en nysning. Känns onödigt att skrämma ihjäl folk 😉

        1. Sanna

          Precis! Kittlar det till i halsen vågar man knappt hosta till ens lite grann just nu 🙈 Därav tycker jag så synd om dottern som har sin astma hosta 😔

  7. Karin

    Agnes Wold som blivit mitt rättesnöre tycker inte man ska gå på inomhusträning. Hon verkar ha mer kompetens i frågan än de flesta inkluderande läkare på Ackis.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hon verkar klok:) Men som det ser ut just nu på Friskis så är det ytterst lite folk, och massa handtvål och redskap torkas av.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting