Okategoriserade

Hämtat hem pappa:)

God kväller:) Eller natt…:)

Vet ni, jag är en hel vecka fel i tiden. Alltså generalfel deluxe:)

Jag har ett, håll i er:) ”Hemma-hos” reportage inbokat sen några veckor. De hörde av sig mitt i när det var som stökigast med det mesta, och vi bestämde att skjuta på det. Tills på söndag. I morgon var planen att se fotboll ihop med killarna. Idag insåg jag( igen) att det i de här tiderna inte går att fälla en droppe snor utan att man får ett korstecken tillbaka;) och mailade reportern och berättade att jag har en snorig unge och en hostig tonåring, och lämnade över beslutet till henne. Hon återkom och sa att det ju lutar åt att det kommer bli ett inställt reportage men att det ju ändå var hela nio dagar kvar. Jag bara: Eh va? Det är ju på söndag? Det är två dagar. Så kollade jag kalendern och hon hade ju helt rätt. Fler timmar senare insåg jag nästa grej. Att det mest troligt är fotboll nästa helg också då? Och det är det ju:D

Varför jag fått för mig att det är den här helgen vete fan? Kanske för att jag skulle jobba på bandyfinalen som skulle varit på söndag? Lovelias basketlags föräldrar skulle visa folk tillrätta på VIP-läktaren, och fast bandy är något av det absolut tråkigaste som finns att se, så hade jag sett fram emot att se det live, på plats, det är ju en folkfest.

Men nu blev helgen helt ledig. Inte för att jag på nåt vis törs förutsätta att nästa helg innehåller nån fotboll annat än hemma… men hoppet är det sista som överger en;)

.

Jaja, jag har varit och tränat idag, avslutade med tävling i stakmaskinen, och mitt lag med mig och Patricia och en kille, kom tvåa. Helt tack vare hans förtjänst;) Satan vad jobbigt det är! Men kul att tävla, speciellt när man kan lämna över till nån annan när man börjar bli trött. Tricepsen skakade en lång stund efteråt:) Tekniken suger väl, men jag åker inte längdskidor av två anledningar, det ena att jag ramlar och det är asjobbigt att ta sig upp;) och det andra att det är svintrist att staka. VARFÖR skull jag utsätta mig för det på gymmet?

Men som sagt, att tävla är kul:)

Vi hade bullfika efteråt, en av killarna är vass på att baka, och det är najs att sitta kvar en stund och snicksnacka. Så ilade jag hem med Patricia, för sjukhuset, som igår sa att de skulle skicka hem pappa i taxi, ändrade sig. Så nu skulle vi hämta honom. Okey? Han skulle ackompanjeras av sex lådor dialysvätska. Mamma fick gå in för jag stod illa till med bilen utanför ingången;) På en handikapplats, och för att ingen ska bli tokig, en av tre tomma platser, och ingen körde ens förbi under tiden jag stod där. Inga vanliga tider direkt. Normalt är det fullt ös utanför alla ingångar.

Rätt var det var så kom pappa knallande, med rullatorn och raska kliv:) Det är sån skillnad:) Och det är klart med ett Hb på 46 och många liter vätska i kroppen varav det mesta i benen så går man inte så snabbt. Han hade gått ner fem kilo på några dagar…hej då överflödig vätska. Kom aldrig tillbaka!

Jag packade in hans rullator och sen kom en sköterska med en rullvagn med dialyskartonger som vi ställde in i bilen. Pappa bad om att få åka via stan hem, han ville se hur det såg ut:)

Så det gjorde vi, det är ju läskigt tomt, men icke att förty så är det skönt att köra bil när man slipper ha ögon i nacken på alla galna cyklister och övriga bilister:) Always look at the bright side of life.

Han undrade om det möjligen fanns något konditori öppet, för han ville ha nån slags bakelse. Fett less på sjukhusmat;) Jag sa att vi kunde stanna på Ica, de har fina prinsessbakelser, och det okeyades. Först skjutsade jag mamma till apoteket för att ta ut medicin, och medan hon gjorde det körde jag tillbaka till Ica och shoppade, och så hämta henne igen.

Hem med dem, upp med alla kartonger, de vägde en del för om man är lat som jag, så tar man inte en i taget utan två, tre:) Vassa handtag dessvärre. Hjälpte dem in med det och kollade medan pappa checkade nya stolen.

”Åk upp!” sa jag och det gjorde han.

”Åk ner!” sa mamma och det gjorde han inte:) Den kommer bli kalasbra, såg skönt ut. Den har fotstöd som åker ut om man vill och bakåtlut och framåtlut.

På vägen hem var jag först förbi lilla närbutiken i Sävja för att hämta paket, sen in på Ica för att hämta mer paket och sen äntligen hem. Corrinda som hade den andra bilen fick handla på vägen hem från jobbet så när jag kom hem strax efter sex tänkte jag att de hade påbörjat middagen.

Icke. Men de sattes i arbete:) Laga tacos är INTE mitt göra.

Jag hade ju inte hunnit duscha, det gör jag aldrig på Friskis om jag inte absolut måste, och det händer inte. Jag gillar inte att vara bland nakna damer:) Folk är så obrydda om sin nakenhet, och det är väl kul för dem antar jag, men jag vet inte var jag ska titta. Det är bara rumpor och bröst överallt;)

När jag duschar, även hemma, så kliver jag in i duschen och drar för draperiet, duschar och sen kliver jag in i en handduk. Jag springer aldrig runt i bara mässingen för att självtorka, smörja in bodylotion, blåsa håret, lägga på mascara och sen kanske dra på underkläderna och resten av kläderna. Men det gör folk. På ett enda ställe har damerna varit snabba på med kläderna och det var när vi babysimmade för tjugo år sen och det var gemensamma omklädningsrum. Ja, ni hörde rätt. Av nån anledning var det bra tyckte de som bestämde, och visst, när man har barn med sig så är de såklart skönt att vara två föräldrar. Man vänjer sig vid allt:D Jag är ju alltid snabb som en vessla med att byta om och efter och före bad så måst man ju duscha. När det då är gemensamma omklädningsrum så räcker inte vesslaliknelsen till utan då jäklar är jag snabb som kolibrins vingar;)

Minns oerhört väl en man, som var väldigt stolt över sin kropp. Han hade muskler och ja, det var förvisso en fin kropp. Han var kort, aningens mörkare i hyn, så där så han såg solbränd ut, möjligen var det en helt vanlig solariebränna;) och struttade runt i omklädningsrummet naken men med badtofflor. HUR länge som helst. Flashade gärna en biceps eller två, och väntade på att hans fru skulle smörja in honom med bodylotion. Sen var han ju tvungen att vänta naken tills den torkade, vilket uppenbart tog en evighet. Frun hade ju fullt styr med kidsen och sig själv, för även om han absolut var delaktig i barnen så kändes det som att hans största fokus var på sig själv.

Ja herregud, och varför kom jag på det nu?

Ja iaf:) jag tycker inte om att varken vara naken eller vara bland nakna. Allt är bättre med minst ett lager kläder, är min absoluta devis.

.

Jag duschade snabbt, och fick på kläderna snabbt och hann sen sitta och vänta på att maten skulle bli klar. Efter en stund, när det såg safe ut så frågade jag om jag skulle hjälpa till med något men det behövdes inte;) Syrran kom, hon är frisk, och efter maten så gick vi en Dorispromenad. Kallt ute, hela minus fyra grader sa termometern. Noll folk ute. Det är förvisso normalt status här vid den tiden på kvällen, men nu är det som det är.

.

I morgon tänker jag sova tills jag vaknar. Sen tänker jag ligga kvar och surfa, på allt utom nyheterna, och sen så småningom ta mig till Friskis för att träna lite.

Vad ska ni göra?

Ha en trevlig helg! Tvätta händerna en extra gång, använd en festligare tvål så kanske det blir lite roligare, eller byt håll på hur ni vrider händerna när ni tvålar in. Glöm inte tummen, det är ett klassiskt fel:) Man tvålar och grejar, och glömmer den stackaren:)

Natti natti:)

 

 

 

Kommentarer

  1. Helahea

    Jag har precis kommit hem en stund från jobbet. Att arbeta inom omsorgen i dessa Coronatider innebär extrajobb deluxe.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, äntligen är sjukvården /omsorgen uppskattad🙈Själva fan att det ska till ett virus för det! Heja dig ❤️

  2. Sofie

    Är ju värre om man är en vecka fel på andra hållet. Den här helgen ar jag tänkt bli helt frisk så jag kan gå till jobbet på måndag. Har varit hemma hela veckan har aldrig hänt innan. Sen går lite tid att ta hand om nyfödda lamm och övriga djur också.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh!! Nyfödda lamm ❤️❤️❤️nu blev jag avis!! Vad mysigt!! Skönt att du är frisk, håll dig så:)

  3. Agneta

    Men var det inte någon som opponerade sig emot att det var gemensam dusch / omklädning,det låter helt sjukt.Här i England har vissa ställen det.Men då duschar man i badkläder och byter om i sin hytt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä😂eller man hade inget att säga till om. Det FANNS ett enskilt för damer men var man hela familjen så blev det ändå det gemensamma. Man visste det när man anmälde sig 🙂
      Till sist så bestämde badhallen som vi hyrde att man absolut inte fick byta om gemensamt… vad nu de hade med det att göra, det var ju inga andra än vi där🤷🏼‍♀️

  4. Ewi

    De där gemensamma omklädningsrummen finns kvar än idag på babysimmet, men numera är det omklädningsbås med draperi.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha, ja på ett sätt men på andra vis inte så dumt. Det är skönt att vara två vuxna i omklädningen på badhus. Jag som har sex tjejer och tre söner ”drog ju nitlotten” i omklädningsracet annars;) Han hade en unge, äldsta sonen, och jag resten, även småkillarna som ju var yngst och ville gå med mamma😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting