Okategoriserade

Lördag fix:)

God kväll!

Jag ligger i fåtöljen och äter godis så jag snart kommer må illa🙈. All in är min devis.

Ni som är pollenallergiska – är det massa pollen ute och flyger nu? Jag känner lite trötthet och svid/kli i ögonen och så har det varit sista åren så här års. Egentligen bara när jag har linserna i, och nu använder jag bara en lins så jag känner en stor skillnad mellan ögonen 🙂

Varför jag har bara en lins? Jo för att när fan blir gammal blir hon glisögd och ser inte på nära håll 😂. Men med en lins för seende på långt håll och ett öga utan där jag ser på nära håll så blir det bra. Optikerna säger att man kompenserar och det var en optiker som rekommenderade mig att testa 🙂

Så pollen? Ja eller nej?

Om det är nej så har jag en regelbundet återkommande förkylning så här års, som påverkar ögonen🙈.

.

Idag sov jag länge som jag sa redan igår att jag skulle, det är enkelt när resten av huset gör samma sak:) Sen var det frukost och städ. Skulle varit städ😜för jag tänkte att det var smart att åka och hämta pappas medicin först. Mamma hade bett syrran handla, suck ibland alltså😂igår sa jag att jag skulle handla om de behövde samtidigt som jag fixade medicinen.

Nu åkte vi ihop för jag blev av med båda bilarna:)

Först till återvinningen med sopor sen apoteket, Ikea där jag köpte en ny stekpanna (igen!!jäkla ungar de sabbar dem på löpande band) blommor och en sjukronors dörrmatta:)

Korv och bulle, innan vi drog till Biltema för att köpa en magnettavla till mamma och pappa, och sen Coop för att handla mat.

Hem med den till mamma och pappa och lämna över varor nere i trappan.

Hemma igen så fick jag lov att fixa dörrarna på boden. Det är en metallsprint som är helt rak som man slår ner i gångjärnet. Metall krymper i kyla vilket gör att de där förbannade sprintarna ramlar igenom mellan varven. Jag glömmer konstant att köpa en annan variant och får gå och leta sprintar och slå tillbaka dem.

Är huvudet dumt får kroppen lida🙈

Idag käkade vi upp resten av raggmunkarna som Robban kom hem med här om dagen. Lika goda idag 🙂

Och nu är det ryggläge framför Stjärnornas stjärna, det är lite kul tycker jag.

Dansbandsvecka är ju per automatik mindre kul än förra veckans hårdrockstema.. men vafan:)

.

Solen har strålat idag! Men fy farao vad svinkallt det blåste! När vi stod på återvinningen så hade jag inga vantar på och händerna förvandlades till röda klumpiga utväxter längst ut på armarna. Tog en evighet att bli varm igen.

Det blev heller ingen HIT för det blev inställt pga sjukdom. Händer otroligt sällan och det var heller inte ledaren som var sjuk utan nån hemma. Jag blev både besviken och lättad:) Jag har tränat sex gånger på sex dagar och vilat en, så det är ju helt ok att inte köra, men när man är inställd blir man besviken:) Få se om det blir nåt i morgon eller om jag vilar mig i form. Om det slutar blåsa kanske man kan ta en långpromenad, men annars får det bli storstäd… jag vet hur man roar sig en söndag:)

Hoppas att ni alla har det bra❤️

Hörs snart:)

Kommentarer

 1. Viola

  Hej! När började du träna och hur låg du till då rent konditionsmässigt? Hur lång tid tog det innan du kom över tröskeln? Tills du tyckte att det var roligt/riktigt roligt och började du med styrketräning för att därefter gå över till olika pass? PT? Jag beundrar dig för din järnvilja med träningen, pluggande, ta hand om barn och föräldrar, starkt gjort. Heja dig! PS och du skriver väldigt roligt DS

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack 🙂
   Jag började träna efter att Novalie föddes för snart sjutton år sen. Då körde jag enbart gympa med vår lokala fotbollsförening:) Många avbrott för jag blev gravid och fick tre barn. När jag hade fått Jordan så började jag på Friskis. För typ tio år sen. Där körde jag först gympa men sneglade in i salen med cirkelfys, fast vågade inte alls testa🙈. Ledaren var stor och biffig och jag såg bara stora tunga viktplattor och avancerade grejor. Eller? En av mammorna i ungarnas gympagrupp gick på cf och jag frågade om jag vågade prova? Var det svårt? Jobbigt? Det är skitkul! Sa hon och jag testade:) Hade träningsvärk så jag inte kunde gå i trapporna på en vecka efteråt men var så såld! Det var så kul. Jag körde enbart Cirkelfys länge, fick med mig syrran och testade några andra pass, core och spinningpass. Fick Jamie. Tränade hemma under graviditeten och ett tag efteråt men sen gick jag tillbaka.
   När jag tränade hemma följde jag Olga Rönnberg som är PT online, suverän! Annars ingen pt.
   Jag tyckte det var kul direkt. Först gympan, det var roligt på sitt sätt, men där var det mer flås än styrka. Jag var i ganska dålig form när jag började. Hade inte rört mig på många år mer än det man rör sig när man har fem ungar;) Jag hade ofta ryggskott och alltid ont nånstans .
   Men det är när jag började på Friskis som det började hända saker med både kroppen och styrkan. Olgas program var guld värda men då var jag gravid eller nyförlöst och kunde inte ta i, utan då får man bygga upp igen.
   Jag har kört pass som ger både styrka och flås, mestadels Cirkelfys som är min favorit, men även HIT som är högintensivt och lite annat. Nu sista året har jag tränat Mkt med en mindre grupp och en instruktör och det har gett andra resultat. Styrketräning på gymmet ensam gör jag sällan, men det är för att det är roligare att gå på pass:)
   Det är något som det ska bli mer av för det är kul det med men på ett annat vis.
   Idag känner jag att kroppen är stark och jag har sällan ont i ryggen på det vis jag hade förr. Jag mår skitbra mentalt av träningen! Utan att överdriva så var det den som räddade min mentala hälsa när livet ställdes på sin spets för sju år sen.
   Kondisen är fortfarande inte på topp för jag väljer bort cardio så fort det går 🙈så tråkigt att trampa på crosstrainern eller springa. Men den jobbar jag på:)
   Återigen tack!!

 2. Christine Bergström

  Hej !
  Tänkte på sprinten till gångjärnet. Tror du det funkar att sätta i en spik som du böjt till en ”sjua” så den sitter kvar ? Spik kanske du har hemma så slipper du åka iväg menar jag….
  Kram på dig 🤗

 3. Linda

  Som en annan skrivit, köp en gjutjärnsstekpanna, bästa köpet, lite dyrare men i längden blir den billigare, köpte förr stekpannor på löpande band.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Har en men efter att spishällen gick sönder får ingen använda den 🙈🙈Inte en gång till, det var alldeles för dyrt

 4. Lotta

  Åh trodde bara att det var jag som köpte nya stekpannor hela tiden. Men här skyller jag på maken inte barnen. Fattar inte vad han gör. Nu har jag köpt egna stekpannor som ingen annan än jag använder så får han och barnen använda dem de förstör ändå 😂😂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej det är helt obegripligt? Innan barnen började laga mat hade jag typ en stekpanna i hundra år … nu håller de inte ens ett år😱

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing