Okategoriserade

Städsöndag…:)

Ja ingen ska ju säga att jag inte vet hur man roar sig kungligt en söndag i alla fall!

Nog för att jag slaggade länge, som alltid om det är möjligt, men sen fick jag drag under galoscherna. Jag har ibland en enormt lång startsträcka…men kan å andra sidan ha ännu längre bromssträcka, så när jag väl kommit igång så finns det ingen hejd;)

Jag började med allmän plockning, det är ett jobb som aldrig tar slut. Vissa av barnen, även de äldre, är väldigt duktiga på att strö saker omkring sig. Sina egna, andras…inte så noga.

Var sak på sin plats är något vi inte är så bra på nån av oss. Till sist är de ju nån, typ jag, som får samla ihop allt och gå tillbaka med det.

När jag burit runt på saker, plockat tvätt och dammsugit och torkat golv, så bytte jag sängkläder i min säng. Det blev mina grön/rosa med flamingos som jag köpte på Lidl för något år sen. Eller några?

flamingoDe gör mig glad, och det behövs de här dagarna.

Jag har använt de massor och de är fina fortfarande. På bilden är de nya.

Jag köpte också en skurmopp på Lidl för några veckor sen, typ när mamma, pappa och syrran blev magsjuka, och den har liksom legat i sin kartong. Inte känt ett enda sug efter att skura golven. Men idag har jag kört runt med den också:)

Sen bytte jag gardiner i vardagsrummet, ska fota dem så ni får se. Jag har haft enfärgade grå i flera år, och de här är blommiga så jag är ruggigt ovan. Jag har alltså haft SAMMA grå gardiner där i flera år, och jag är ju ingen mönstermamma som städar och dammar så ofta;) så att ta ner gardinerna innebar en hyfsad allergidos av damm…jisses i min låda! Fint att jag dammsugit och dammtorkat NOGA precis innan….;)

Just ja, när jag dammsög under min säng så såg jag den här lådan, som jag sett många gånger men bara puttat undan, men nu kollade jag vad fasen den var i den….:)

godisAha!

Min födelsedagspresent från Jordan 🙂

OM  jag hade vetat det! Jag har varit så sjukt chokladsugen så många gånger, ni vet när man dammsuger skåpen och börjar knapra på blockchokladen 😉

Bytt sängkläder, gardiner, dukar, skurat, skruvat loss avloppsslangen på diskmaskinen och plockat bort en liten gurkbit…suck, förklarat för barnen att de ska skita i reklamen:) ”Skölj inte” eller vad fan de nu säger. Jag säger ”Skölj, använd diskborsten och se till så disken är typ ren, sen kan den få åka maskin” För det är ju så att saker inte går upp i rök, nånstans tar de vägen, och i en diskmaskin är det genom avloppsslangen som är väldigt smal. En liten fyrkantig gurkbit, en bit potatisskal allt sånt fastnar. Och morsan får krypa in under diskbänken och skruva vilket gör morsan på dåligt humör.

Barnen var ute och lekte hela dagen. Det KAN ha haft att göra med att jag sa att antingen är de ute eller så får de hjälpa till att städa. Killarna skulle städa sitt rum:) Oj så snabbt de försvann och sen var de borta i evigheter. De var på IP och spelade fotboll. Det är något som de verkligen tycker är något av det roligaste som finns. IP ligger en bit ifrån, men de sticker dit så fort de har en möjlighet.

Solen strålade ju ute, men det ignorerade jag, för jag behövde verkligen vara inne.

Middag blev tacoköttfärsen som var kvar sen i fredags, som jag gjorde en sås på, och sen potatisgratäng= tacogratäng = helgmat=latmaskmamma:)

Corrinda ropade från hallen och ville nåt, och jag satt i trappan och pratade med henne en stund och så kände jag att det skulle vara väldigt najs att sträcka ut sig så jag lade mig bakåt. Doris ser alltid sin chans att slicka en i nyllet då, så först fick jag fösa bort henne, sen bad jag Trixie dra mig i armarna:)

Jordan hjälpte till och Corrinda fotade;)

sträckaJa, lite så här roar vi oss:)

Jag är helt övertygad om att jag blev några centimeter längre, Corrinda skakade på huvudet åt att jag trodde jag var lika lång som henne nu;) Hon är 176 och jag 169. Eller VAR 169….:)

Och ja, det sitter en slinga med granris och ljus på räcket, och julgransfoten står där, men det är ju inte påsk än;) Den stod nån annanstans men jag flyttade den idag och den ska ut i garaget.

Och ja, det är en skitstor säck med ris och toapapper på golvet:)

Vi kokar massor av ris här hemma, det går lätt åt ett par kilo i veckan, så jag köper mer än gärna stora säckar när jag hittar. Citygross hade nån förut men nu sista tiden, alltså sen i höstas kanske, så har de bara två kilos. När Patricia och jag var på Orientbutiken för att köpa specialris, vad det nu hette, men det skulle vara gudarnas risgåva till människorna, så fanns inte det i stor säck. Då tog vi en sån här, vald efter att det var en fin katt på den:)

För övrigt kommer jag åka dit och handla framöver, gillade den butiken mycket.

.

Så en helt vanlig söndag i onådens år 2020 är till ända.

I morgon då? Jag ska förhoppningsvis skicka iväg ett gäng barn till skolan, just för ögonblicket är de friska. Jag ska ha koll på de som ska plugga hemmavid, och jag ska plugga själv.

Doris ska promeneras, idag var hon ute på långpromenad med Novalie, som fortfarande är redigt förkyld. Hon har haft lock i öronen hela dagen, och tyckt att jag var dum i huvudet som sa Nässpray, men så sprayade hon och vips så släppte det:) På ena örat i alla fall.

I går kväll funderade jag på om jag var på väg att ta över hennes förkylning, jag frös sådär inuti. Trött och frusen, men inget annat. Till sist drack jag te, och så sprayade jag Coldzyme såklart, och i morse (förmiddags) så vaknade jag frisk och kry. Den längden på sjukdomar är okey.

Sen ska jag t r ä n a:) Det är som vanligt det som hjälper mig bäst att fokusera. Att få en stunds ro i huvudet, och få ut lite stress ur musklerna.

Och nu nös jag så katterna hoppade högt;) Kanske för att jag var och virvlade upp lite damm från filten som ligger över fåtöljen, förhoppningvis det, ganska troligt faktiskt.

Jag ska ta och stänga ner nu, så hörs vi i morgon igen. Nu väntar Jack Reacher och min nybadade säng, jag har dessutom duschat så det är liksom topnotch:D

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Marie

  Varför sätta in det i diskmaskinen då? Att man skrapar av tallriken/ skålen säger ju sig själv men dubbeldiska…nä.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag kan ha överdrivit en aning;) Men att skölja av ALLT löst skit som riskorn, pastabitar, gurkor, kött och så vidare . Eller varsågod att krypa under själv liksom 🙂 För nånstans fastnar det, och nån måste fixa det.
   Om nån annan gjorde det här hemma skulle jag inte tycka det var riktigt lika viktigt kanske 🙈😂

 2. samps

  kan väl ändå tycka att man sköljer av sin disk innan den åker in i maskinen men den behöver väl inte vara helt rensopad för då är det väl ingen idé att diska i maskin känner jag… 😛 däremot sköljer man ju av stora bitar helt klart

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing