Okategoriserade

Måndag igen…för en gångs skull tycker jag tiden kan gå snabbare:)

Innehåller reklam och annonslänk för Cellbes

.

Jag brukar ju normalt ha svårt att hänga med i svängarna med tiden, för den rusar ju fram som ett godståg på speed. Men nu, jisses låt den bara gå snabbt nu.

Men vafan, gilla läget är en paradgren, även om det inte är en favoritgren:)

Jag håller på med min essä, det är skitsvårt för vad är en essä? Det finns liksom inga bra svar på det, allt kan vara en essä, och allt kan också vara fel. Eller rätt, eller halvrätt/fel:)

Det är ganska roligt, men svårt, så det krävs fokus. Och det har jag tappat nu, så jag tänker att jag skriver lite här, så kanske jag hittar tillbaka sen:) Det finns inget som lite småsnack för att sen kunna skärpa sig igen.

Igår blev jag grinig, det sa jag inget om:) Men en av tjejerna tvättade och när jag skulle lägga över tvätten i tumlaren så var det tvärfullt i vattenbehållaren, vilket det inte ska vara. OM man tvättar på ett program som centrifugerar ordentligt… Vilket alltså inte var gjort. Sen var det bara massa kläder som skulle hängas i tvättmaskinen, suck. Jag hade ingen lust alls, men jag kan ju inte, som somliga andra;), bara lämna blöta kläder i en hög, så jag hängde snyggt och prydligt. Och hittade en bygelBH i maskinen. I tvättpåse förvisso, men jag har sen länge totalförbud på det. De där förbannade byglarna tar sig ut ur ALLT och då är maskinen förstörd. Morrande skickade jag ett sms, hon var inte hemma:) och sa att det var skärpning eller tvättförbud – bara att välja. Hon hade ju ingen aning om att man inte fick tvätta bygelBH i maskin…nä för det får man ju, men man gör det inte om man en gång varit med om att den sabbat..lite för dyrköpt erfarenhet.

Sen hittade jag i hennes nästa tvätthög på golvet, MINA vantar. Jag köpte dem i höstas, och har aldrig använt dem. Stickade, dyra jävlar, som ju helst inte ska tvättas alls.. De låg där, helt klart på väg in i maskinen, men hon nekade såklart:) Skulle jag med gjort;) Men alltså, jag blev lite ledsen. Jag gillar inte att saker lånas för att sen byta ägare utan att den första ägaren sagt att det är ok. Och nu är mina dyra vantar, tänkta att användas av mig, smutsiga och behöver tvättas. Även med handtvätt blir de ju aldrig som förr. Så ja, ibland är jag inte så glad. Även om hon såklart bad om ursäkt så hjälper inte det riktigt mot att de kommer bli sämre.

.

Hörrni, de nya gardinerna då! Visst är de fina:)? Det var svårt att fota, motljus är inte att leka med:)

cellbes

Jag valde mellan de här, som inte verkar finnas kvar, och de här som kanske egentligen är ljusare. Men jag har haft grått eller vitt i fönstren så länge nu att jag ville ha färg, och grönt är ju en favoritfärg. Jag gillar sådana här hissgardinerna, de bara hänger där och är, inga konstiga upphängningar eller krångel:) Jag brukar inte ha något i dem som jag rullar upp dem på utan tycker det är fint när de är lite så här vågiga. Jag rullade upp på ett kvastskaft, som jag sen tog ut. Jag måste nog knyta om banden bara för det är inget vidare snyggt just nu, men fick inte till det och sköt upp det:)  Cellbes hissgardiner är oftast väldigt prisvärda, alltså billiga, även för mig som behöver 140 cm breda:)

Längderna.

cellbesJag försökte undvika att få med poolrummet i bakgrunden, gick sådär;)

Och sen bytte jag ju duk på bordet. Jag hittade en likadan jag hade i julas, då röd, men nu i grått. Jag gillar de är tjockare, de ligger still och dämpar ljudet. Och är fina såklart:)

 Den kommer från outleten och finns säkert inte heller kvar, men jag är superhappy när jag fyndar:)

Något jag inte fattat var att den är likadan som min köksmatta:)

https://adtr.co/i97soKDär ser man:)

Det här är så jäkla typiskt mig, jag fastnar för något och sen, utan att jag märkt det så har jag samma eller liknande, överallt:D

Mattan är jag en aning bekymrad över, för den ligger ju som ni ser framför spisen, och blir smutsig. Det är en anledning att den ligger där, för golvet som är linoleum är så förbaskat känsligt och får fläckar av vatten, och exempelvis ett tappat blåbär eller en bit köttfärs som hoppar ur stekpannan, ger fläckar som äter sig in i golvet. Bah. Det var ett miljövänligt alternativ, skulle vara så hållbart och hoppsan hejsan. Jag antar att jag behöver ytfixa det, med nån polish och exakt hur det ska gå till fattar jag inte? Det bör innebära att ingen får gå på golvet på några timmar…och det är en aning omöjligt just i köket och hallen fram till badrummet. Vi måste passera här för ALLT:)

Men det bryr jag mig inte om nu, det jag undrade var hur stora trasmattor kan man tvätta i vanlig maskin? Min är en sjukilos. Mattan väger inte så mycket i torrt skick, men troligen mer än sju kilo när den bli blöt? Kanske ska fråga om Janelle har en grovtvättmaskin i deras tvättstuga, annars kanske det måste bli kemtvätt? Efter att man vänt den såklart, den har ju ändå två sidor:) Jag har skrubbat mattor på sommaren ute på gräset förr, men dit är det ett tag, och det är lite för meckigt.  Har ni några tips så dela med er!

.

Idag har jag tre barn i skolan, Jordan är hemma och har ont i halsen och hostar lite, men Jamie är tillbaka. Just hosta är ju skitsvårt, mina kan lugnt ha kvar den i flera veckor efter en förkylning utan att vara det minsta sjuka.

Novalie har haft flera lektioner på datorn idag, och har uppgifter som ska göras, men det blir betydligt mindre än normalt.

Hm…. nu råkade jag titta  åt höger, in under vardagsrumsbordet, kul att nån gett Doris en morot…:)

Den här mattan har sett sina bästa dagar, jag har en precis likadan ute i garaget som jag köpte i höstas:) Jag hade tänkt lägga på den till jul, men hann/iddes/orkade inte. Den har några fläckar, som syntes, men de skulle jag kunna få bort, men det är värre med att katterna, som kattungar, klöste och rev sönder kanterna på den, och kissade på ett ställe. Jag har såklart gjort ren den, men den behöver bytas. Nu när jag vet att det står en där i garaget och väntar så känner jag inte det minsta stress, märkligt nog, för det gjorde jag innan:) Nu kan jag spara lite på den i stället… suck:)

.

Nu skiner solen ute, men det blåser som sjutton så jag tänker hålla mig inne. Måste komma en bit på den här essän. Men rent så, visst borde man kunna ställa fram utemöblerna? Det borde ju inte ( ta i trä) komma massa snö..? Eller förresten, jag kan börja med att ställa in snösläden och skyfflarna på sina platser, så börjar det väl snöa;)

Sen börjar det bli hög tid att se över min vinranka. Den växer över alla bredder och jag måste ha någon form av stöd till den. Problemet är bara att jag inte alls kan tänka mig hur det ska gå till. Jo, jag har en idé men tror inte att den funkar. Den täcker en hel garagevägg och hela vägen upp till taket, och det är precis vid ytterdörren. Förra året tappade den taget från väggen, och det blev akut-uppstöttning, men det krävs nåt bättre. Och snyggare.

Har ni tips på det? Hit me:)

Det enklaste vore ju att klä väggen med hönsnät-ish hela vägen upp, det finns redan upp till strax över midjehöjd, men det räcker ju inte längre. Men, det går inte för vinrankan sitter fast i allt den kan klamra sig fast i. Kanske att det skulle gå att peta ner bakom om man tar det i  omgångar.. Var hittar man sånt nät? Snarare, måste det var nåt special?

Ja, jag har att göra:) Synd att jag inte har tid just nu bara:D

För nu är det back to writing!
Hörs vi senare?

Jag kommer vara här iaf:D

 

Kommentarer

  1. Mikaela

    Jag har slutat skrubba mattor för många år sen. Kom på ett annat sätt som funkar kanonbra. Använder barnens gamla badbalja. Fyller den med vatten och flytande tvättmedel. I med mattan och låt stå i blöt ca 12h. Oftast går jag en gång och svänger på mattan. Om den är jättesmutsig byter jag vatten och låter den lite till. Annars hänger jag sen upp den nånstans och sköljer sen med vattenslang. Gör det oftast ute bara det är plusgraderna förstås😉😆 Redan nu torkar mattorna bra ute i solen o vinden. Funkar bra med alla sorters mattor (oberoende vad som står på tvättråden🙈😉😀)

  2. Marie

    Tvättat alla mina bh’s för hand så håller de längre. Bor i flerfamiljshus och här är maskinerna sönder ofta pga just bla byglar 🙁
    Tror r tyvärr många tänker att va då är ju hyresvärdens maskiner då är de inte lika noga, men blir ju deras grannar som blir lidande plus i slutänden så blir de kostnader som läggs på hyresgästerna men så långt verkar inte alla kunna tänka. Lycka till med skrivandet 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing