Okategoriserade

Nu är det kväller:)

Dagen är snart slut. Planerna höll:)

Jag fick skrivet en del, men framför allt så har hjärnan hoppat igång på just det här, och nu maler den på i bakgrundsmode:) Bli ointressant att se vad som kommer av det.

Jag har varit och tränat, det var kul och jobbigt. Syrran hämtade upp mig och körde mig hem sen, det är najs med privatchaufför:)

Nu när vi bor i samma område så försöker vi så ofta det är möjlig att åka gemensamt. Vissa dagar funkar det inte, hon jobbar i Stockholm och fastnar ofta i köer, men när det är görbart så känns det smart. På alla vis.

Vi var in på Ica och handlade efteråt, det är ju som vanligt mjölk och yoghurt och bröd som fattas. Jag glömde kolla toapapper 🙂

Det här är ett bröd som barnen inte har tyckt om, men nu insett hur jäkla gott det är:) Tekakor.

tekakorJag har köpt massor av paket och det gäller att vara snabb som en vessla om man ska hinna få nåt. Jag vet att många av er är duktiga på att baka, och eftersom jag inte vill var sämre än nån annan så här i tider när man ska hålla sig hemma och tristesstorkna, så skulle jag bli glad om ni gav mig ert bästa recept på tekakor:) Please ♥

Jag är fullt kapabel att googla, men då måste jag ju testa själv:)

Kan hända att jag lejer ut det på någon unge också….

De här två ungarna låg i blöt när jag kom hem från träningen, det är mörkt i badrummet så jag trodde att vattnet var svart av smuts…och började fundera på hur fasen det kunde vara det? De duschar ju i alla fall nån gång i veckan. Men de upplyste mig om att det var badsalt, eller badbomb eller vad de nu sa:)

Pust!

BadaDe lovade att städa och torka men jag anar att de fuskade:)

.

Jordan har ju varit hemma idag, med halsont och lite hosta. Med betoning på LITE. Pigg som en mört såklart, men uttråkad. Jag gav honom en platta och sa att han kunde läsa lite tidningar, så det gjorde han ett tag. Sen läste han lite böcker och sen tittade han lite på tv, spelade dator, kollade på Youtube, och sen kom äntligen övriga hem:)

Vet ni, vad tänker ni om det här?

Jag har ju ingen sambo, eller så har jag flera stycken, lite beroende på hur man tänker:)

Men när jag HADE en sambo, och senare en äkta make, så kan jag med handen på hjärtat säga att jag faktiskt inte ledsnade på honom. Jag gillade liksom att hänga med honom:) Han var min bästa vän.

Jag förstår att det är skillnad, när man inte valt det själv, men nånstans så är det väl jättekonstigt att välja att leva ihop med någon som man inte pallar att vara med, speciellt inte under särskilda omständigheter? Eller?

Jag ledsnar heller inte på ungarna när vi är i husvagnen flera veckor i taget och bara umgås med varandra, vi ser förvisso andra människor, men vi umgås definitivt inte med några andra. Jag har ju valt att leva mitt liv mycket för mina barn, vilket har inneburit att jag gärna varit hemma. I perioder så har ju jag varit isolerad hemma, med möjlighet att åka till affären, lite som nu.

Så just den biten känns inte speciellt besvärlig. Nu är vi ju inte ens i det läget, men kommer vi dit så vet jag att jag kommer hänga med de bästa:)

Ni får säga ”Du….kommer du ihåg vad du sa??” om jag börjar klaga allt för mycket på kidsen;)

Och givetvis, men det tror jag att ni fattade, så gäller det här ”normala”par och familjer. Att bli satt i karantän med en våldsam partner/förälder är ju en helt annan sak. En fruktansvärd sak.

.

Jaha, i morgon då:)

Jag ska träna, tjohej! Och sen ska jag passa Jack – tjohej igen! Janelle pluggar ju hemma nu för tiden och Jack är såklart förkyld, som alla andra småbarn så här års, speciellt om de går på dagis, så han får ju inte vara där. Jag vill ju gärna hänga lite med prinsen så när Janelle frågade så fixade jag så jag kan:) Så tisdag och onsdag är han med mig ♥ Så länge som Jamie är i skolan så kanske man duger till och med…;)

Jag ska skjutsa pappa till vårdcentralen för att ta prover. Jag är ganska förvånad över mycket när det gäller hans vård, mer än så orkar jag inte säga;)

Patricia pluggar ju hemma hon med så då får hon mysa med Jack, som säkert kommer sova då förvisso, men ändå.

Patricia har roat sig med att rensa sina garderober och lådor idag, och det brukar innebär att någon/några andra tjejer kommer med nya kläder vilken dag som helst. Det är perfekt med återvinning:D

.

Jag ska nu glo lite på tv, sen läsa och sen är det väl dags att kvarta. Träning early birdy, lika jobbigt varje gång.. Men lika kul när man väl släpat sig dit:)

Glöm inte att dela med er av era tekake-recept!

Och vet ni vad jag precis upptäckte:D:D Jag har FOX! Alltså kanalen:) Här har jag funderat och planerat att jag ska plocka in den i mitt kabeltv-utbud för att jag ville se Rob Lowes nya serie 911 Lone Star…och så HAR jag den, och har så haft sen sist jag gjorde något med kanalerna. Och det var flera år sen…suck. Nu var det avsnitt nio av säkert nio….men vafan;) man kan inte få allt.

Vad kan det finnas mer för kul på den kanalen tro? Och kanske måst jag scrolla igenom övriga kanaler så jag vet vad jag har…:)

Så hej på er, nu måste jag kolla på Rob:)

Natti natti

Kommentarer

 1. Ingrid

  Tänker på din pappa. Han har inte fått erbjudande om att en usk kan komma hem och ta prover på honom? Att sitta på vårdcentralen just nu, kan ju inte vara det bästa i hans situation. Eller få ta proverna på Njur, så han har en egen tid och inte behöver sitta och vänta på tur. Brukar vara väldigt många färre som sitter på Njur också.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej. Det verkar helt och totalt omöjligt😱Jag ifrågasätter och tjafsar och känner mig jobbig som fan, men sen slutar det alltid med att han ska dit och ta prover. De har iaf en speciell tid för äldre nu… alltid något. Kan man få nån som kommer hem alltså ?

   1. Ingrid

    Jag har njursvikt och en svinjobbig rygg, full med kotkompressioner. För tillfälle så illa att jag bara går inne med rullator (58 år bara) Så det är en hel cirkus att ta sig med sjukresa, rullstol och ledasagare för att ta prover. Vi har en jättebra uska på provtagningen, så jag bad maken gå dit och fråga. Inga problem! Hon har kommit varje gång njur vill ha nya prover, som i var tredje månad. Såg att du bar på dialysvätska också, något verkar skumt. PD patienter brukar få allt hemkört. Minns inte om jag tipsat dig om Njurpaj? Där kan man som anhörig eller njursjuk få svar på allt om njurar. Himla bra ställe med kunniga och hjälpsamma personer.

 2. Jenny

  Fast beror ju lite på vad man har för boendesituation och hur livet ser ut i övrigt. Ni har ju hus och trädgård att hänga i. Men om man bor många i en liten lägenhet går man ju varandra på nerverna mycket lättare. Finns det dessutom oro för att bli av med jobb och hamna i ekonomisk kris så gör det ju ännu mer för stämningen. Hur kär man än är i sin partner så påverkar ju sånt väldigt mycket tänker jag.
  Kram och tack för en bra blogg ❤️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja men det är ju i sådana tider man borde finna styrka i varandra. Sen menar jag inte att man är happyhappy hela tiden men att inte palla med att vara isolerad tillsamman när man faktiskt ändå får gå ut, om än begränsat.. det begriper jag inte:) Jag bor ju så att vi absolut kan vara ute utan problem så det är skönt. Sen har jag en hel skog på flera mil precis utanför knuten som extra bonus 🙂
   Tack 😘

  2. Sanna

   Vi bor i en, inte allt för stor lägenhet. Men går inte varandra på tårna för det. O det är klart att det kan va kämpigt o påfrestande, framför allt när man är orolig för sin jobb situation. Men tänker oxå att det då, om nåt, är viktigt o ta hand om varandra❤ Sen är det ju såklart inte lika för alla. O det respekterar jag. Men även om man måste hålla sig på hemmaplan så kan man ju gå ut på balkongen/altanen. El ta sig en promenad. Man måste ju inte stanna, o kramas me folk man träffar på 😊

 3. Lena

  Hur tänker du kring din träning med tanke på Corona? Du träffar också Jack som är förkyld samt dina föräldrar som verkar vara i en riskgrupp? Är du inte rädd att smitta? Själv är jag i en riskgrupp och begränsar ganska mycket av mina sociala kontakter i dagsläget.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej jag är inte rädd för att smitta så länge jag är frisk. Att bli smittad är jag heller inte rädd för. Jag skulle inte träffa mina föräldrar om jag hade minsta symptom men det gör jag inte i normala fall heller, jag försöker alltid hålla mina baciller för mig själv. Ego 😂🙈
   Som riskgrupp skulle jag defintivt begränsa mina sociala kontakter, speciellt med tanke på att en hel jäkla värld stänger ner med tanke på just riskgrupper:)
   Så jag tycker du gör helt rätt, och hoppas du håller dig frisk 😘

 4. Sanna

  Skulle heller inte ha några problem o va i karantän me mannen. Snarare tvärtom!😀 Skulle inte gift mig med någon som jag inte kände så med annars. Även om det inte är under ”normala” omständigheter man är 24/7 me varandra så skulle det inte göra mig nåt! O samma gäller med barnen! Älskar när vi är tillsammans hela familjen. Varje sommar tex, tältar vi i ca 10-14 dagar. Vi har ett jätte stort tält med full ståhöjd o hela, typ två sovrum, en liten kyl (som är guuuld värd!) O alla möjliga tillbehör. Är som en liten stuga o vi älskar våra semestrar ihop! Visserligen är det skillnad när man ändå kan röra sig fritt. Men i vilket fall skulle jag inte ha nåt emot o va i karantän tillsammans. O det är ju liksom inte för alltid heller!

 5. M:et

  Här kommer ett till … 😊

  Saftiga tekakor
  ca 20-21 st

  Ingredienser:
  1 pkt jäst för matbröd
  6 dl mjölk, fingervarmt
  2 dl havregryn
  75 gr smör/margarin, smält
  2 tsk salt
  2 msk strösocker
  1 ägg
  ca 12-14 dl vetemjöl

  Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.

  2. Tillsätt margarin, salt, socker, ägg och vetemjölet, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter, gärna i en hushållsmaskin. Använd degkroken.

  3. Låt degen jäsa under bakduk ca 60 min.

  4. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 13 cm i diameter med en form. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.

  Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 8-10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 6. M:et

  Tekakor ca 36 st

  5 dl havregryn
  1 l mjölk/havremjölk
  Blanda och låt stå kallt i kylskåp i minst 2 tim, gärna över natten.

  150 gr ljummet smör el margarin.
  3 msk honung el socker
  2 tsk salt
  100 gr jäst
  18-20 dl Vetemjöl special eller Manitoba cream mjöl

  Blanda mjöl, socker/honung och salt. Häll över ljummet smör/margarin och mjölken. Arbeta tills du får en smidig deg.
  Lägg över på mjölad bakbord och kavla ut 0,5 cm tjock. Ta ut tekakor, mått ca 10 cm. Nagga med gaffel. Låt jäsa på plåt i 1 tim.

  Grädda i ugn 200 gr ca 10-12 min.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing